Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Balint Pastor

Uto, 18.07.2017 - 19:43

Na današnjoj konferenciji zanovinare u Medija centru predstavljena je košarkašica Nataša Kovačević kao službeni promoter prvog  Subotičkog polumaratona.

Predstavnicima medija su se obratili zamjenica gradonačelnika Timea Horvát, narodni zastupnik, trkač rekreativac i član SU „Horizont“ Bálint Pásztor, Nataša Kovačević i Kristifor Bogdanić, predsjednik SU „Horizont“.

U prilogu UŽIVO, Kristifor Bogdanić je pojasnio detalje oko nastanka ideje polumaratona a takođe je objasnio i detaljnu putanju učesnika koji će tokom trke praktično boići većinu znamenitosti grada i na taj način ga bolje upoznati.

Znači drugog septembra, što je subota, razmislite da idete na neku drugu zelenu pijacu, a ne na glavnu kod sinagoge, i to najbolje biciklom....

detaljnije
Uto, 18.07.2017 - 19:41

U prostorijama Medija centra u Gradskoj kući najavljen je Prvi Subotički polumaraton koji će se održati 2. septembra 2017. u okviru proslave Dana Grada. 

Polumaratonsku trku podržao je Grad Subotica, koji je ujedno i partner u ovom celom projektu. Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban izneo je ciljeve organizovanja subotičkog polumaratona. - Zahvaljujemo se organizatorima koji su došli do ideje da se u okviru Dana Grada organizuje trka polumaratona. Cilj je promocija Grada Subotice, zdrav način života ali i promocija rekreativnog sporta. Organizacijom ovog polumaratona želimo da Suboticu uvrstimo u mapu rekreativno trkačkog sveta, gde se od ranije nalaze Sombor, Zrenjanin, Novi Sad. ali i Temišvar, Segedin i Baja. Želimo...

detaljnije
Čet, 20.04.2017 - 14:41

U trećem krugu konkursa bespovratne pomoći za koji je mađarska Vlada donirala 20 miliona evra ili 5,8 milijardi forinti, 3.734 vojvođanskih Mađara iz 139 opština, gradova i naselja u Vojvodini dobilo je u proseku po 5.000 evra.

Konkurs koji je raspisala Fondacija „Prosperitati“ bio je namenjen za kupovini poljoprivrednih mašina i priključne opreme, mašina i opreme za preduzetnike, mikro i mala preduzeća, a u subotičkoj Hali sportova održana je svečanost i potpisivanje ugovora.

Dobitnicima novca za ekonomsko osnaživanje obratili su se Peter Sijarto, ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske, Jadranka Joksimović, ministarka zadužena za evropske integracije Srbije, i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine...

detaljnije
Čet, 13.04.2017 - 20:55

Pred početak tišine pred predsedničke izbore Savez vojvođanskih Mađara održao je svoju završnu konvenciju u Novoj opštini, 29.aprila.

Čet, 30.03.2017 - 19:22

U organizaciji SVM-a na sceni Jadrana održana je centralna manifestacija obeležavanje mađarske revolucije 1848-49 god. Kao gost na svečanosti bio je prisutan Zsolt Semjen zamenik premijera Republike Mađarske.

Sre, 15.03.2017 - 21:00

Najoštrije osuđujem današnju izjavu Vuka Jeremića kojom u svrhu napada na Vladu Republike Srbije iznosi najgrublje neistine na račun jedne prijateljske susedne države. Kao bivši ministar spoljnih poslova trebao bi da zna da su dobrosusedski odnosi i stabilnost u regionu osnovne pretpostavke razvoja naše zemlje.

Izjava o „ogradama prema Srbiji kroz koje Vlada Mađarske pušta struju“ pokušaj je potkopavanja odličnih odnosa između Srbije i Mađarske, što je dostignuće Vlada Aleksandra Vučića i Viktora Orbana, čemu je i SVM doprinosio. Dve dosadašnje zajedničke sednice dvaju Vlada građanima sa obe strane granice donele su konkretne infrastrukturne projekte što je pretpostavka ekonomskog oživljavanja pograničnih područja.

...

detaljnije
Sre, 08.03.2017 - 16:55

Detalji dolaska učesnika mitinga Srpske napredne stranke u Hali sprotova.
 

Uto, 07.03.2017 - 23:33

Večeras, na adresi Trg žrtava fašizma 9, uz kraći kulturno umetnički program, otvorene su nove prostorije Saveza vojvođanskih Mađara.

***

Čeka nas teška godina, ali i velike mogućnosti

Prednovogodišnji prijem Ištvana Pastora upriličen u novim prostorijama Saveza vojvođanskih Mađara

„Očekujem da će i godina pred nama biti teška, po ekonomskim i socijalnim problemima slična tekućoj, jer nema magičnog štapa kojim jedna država preko noći može promeniti svoju poziciju, prihode i ostvarenja. Taj položaj može da promeni samo srčani, istrajni rad, i mi u tome želimo da damo primer, da preuzmemo odgovornost i doprinesemo promeni", rekao je Ištvan...

detaljnije
Ned, 18.12.2016 - 23:57

Pre prijema u novom sedištu SVM-a ispred crkve Svete Terezije Avilske po prvi put je pripremljen svečani božični program, pod nazivom - Mađarski božić", u kojem je učestvovao veliki broj dece iz društava koja neguju mađarski foklor, KUD "Talentum", kao i učenici mađarske Gimnazije koji su izveli tradicionalne pesme i igre vezane za veliki hrišćanski praznik.

Program je pripremio bračni par Berezovski.

Ned, 18.12.2016 - 23:56
Subscribe to Balint Pastor