Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Bogdan Laban

Večeras je u restoranu "Spartak" održano IV "Ličko prelo" u organizaciji Udruženja Ličana "Lika" Subotica.

Kulturno umetnički program su izveli gosti iz Beograda KUD "Krajina".

 

Sub, 18.02.2017 - 23:37

Fotografije ostataka uginulih domaćih životinja koje ovdašnji stočari gomilaju  u naselju Bajmok, obelodanio je ovih dana  Arpad Kiš, predsednik Udruženja seljaka Subotice.  Kako tvrdi,  to je rezultat činjenice  u Subotici, kao i  u okolnim naseljima,  nije rešen problem odnošenja uginulih životinja. Zbog toga meštanima nije ostalo drugo nego da ih donose i bacaju na mestu bivšeg stočnog groblja, a za ostalo se, tvrdi Kiš pobrinu lisice i psi lutalice.

U tekstu koji je objavljen u „Politici“, a prenosega  i lokalni portali, možemo da pročitamo  i izjavu  tehničkog direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ Veselina Šukovića koji objašnjava da je lokalna samouprava na osnovu Uredbe  iz 2014. godine posao odvoženja uginulih umatičenih grla goveda,...

detaljnije
Čet, 16.02.2017 - 15:24

Ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je danas, 16. februara 2017. godine, u ime Vlade Srbije položio venac  kod spomenika „Njihovoj vernosti“ u Parku Rajhla Ferenca, koji je podignut u znak sećanja na poginule u ratovima devedesetih i bombardovanju.

U ime Grada Subotice venac je položio i odao počast palim žrtvama gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Predstavnici udruženja veterana ratova devedesetih su takođe odali počast svojim bivšim drugovima.

Aleksandar Vulin je u posebnoj izjavi, na pitanja novinara, komentarisao aktuelno pitanje oko kanditature predsednika Tomislava Nikolića.

Čet, 16.02.2017 - 13:39

Grad Subotica dobitnik je specijalnog priznanja za najbolje rezultate u izdavanju elektronskih dozvola među gradskim upravama u Srbiji u 2016. godini, koje dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Priznanje je uručeno gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu, na svečanosti u okviru desete godišnje konferencije „Rezultati i pravac reformi 2016/2017“, održanoj danas u Skupština grada Beograda.

Na osnovu preseka stanja učešća rešenih i pozitivno rešenih zahteva u ukupnom broju primljenih zahteva, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) definisala je kompozitni indikator – Prosečni procenat uspešnosti. Grad Subotica godinu dana nakon uvođenja elektronske objedinjene procedure ima 97 odsto...

detaljnije
Pet, 10.02.2017 - 19:06

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, primili su pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza, generalnog tsekretara Atletskog saveza Srbije, Slobodana Brankovića, i predsednika Atletskog kluba Spartak, Slobodana Vojinovića, povodom primopredaje projekta za izgradnju nove atletske staze.

 U zvučnom zapisu više detalja o ovome.

Čet, 09.02.2017 - 16:15

Pokret za gradjansku Suboticu smatra da je lokalna vlast autokratska i da postoje zatvoreni centri političke moći na koje gradjani Subotice nemaju nikakav uticaj.

To je naročito vidljivo prilikom donošenja odluka u Skupštini grada, gde je demokratija svedena na nivo puke formalnosti i praktično se sprovodi diktatura vladajuće većine.

Pogotovo je to izraženo u njenom užem delu, koncentrisanom oko gradonačelnika Laban dr Bogdana.

U produbljivanju autokratskog načina vladanja svoj doprinos pruža i Savez vojvodjanskih Madjara, koji je takvim delovanjem doveo sebe i svoju politiku u vrlo nezavidan položaj.

Ovakav autokratski način rukovodjenja osigurava se nepotizmom,...

detaljnije
Sre, 08.02.2017 - 17:28

U organizaciji HKC "Bunjevačko kolo"  u sali Tehničke škole "Ivan Sarić" održano je Veliko prelo.

U prilozima izjave za medije i gradonačelnika Bogdana Labana i Slavena Bačića, predsednika Nacionalog saveta hrvatske nacionalne manjine.

Drugi deo Velikog prela pogledajte ovde.

 

Ned, 05.02.2017 - 08:54

U restoranu "Spartak" u dobrom raspoloženju gotovo svih prisutnih održano je bunjevačko prelo.

U prilozima više o ovome.

***

Dopuna od  Nikola Stantića

Poruke Bunjevcima uputio je priko svog izaslanika Nedeljka Tenjovića i pridsidnik Republike Srbije Tomislav Nikolić. Tenjović je, izmed ostalog, kazo:

– Prenosim vam želje predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića da svoj praznik provedete u radosnoj atmosferi i prenosim vam njegove iskrene pozdrave u znak sećanja 1879....

detaljnije
Čet, 02.02.2017 - 23:29

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima primio je danas, u Gradskoj kući, delegaciju opštine Sandviken, iz Švedske, koju je predvodila Kerstin Almen, predsednica Gradskog veća Sandvikena. Tokom srdačnog susreta razgovaralo se o saradnji grada Subotice i opštine Sandviken i realizaciji trogodišnjeg programa koji je Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) odobrila na osnovu pilot-projekta vezanog za razvoj preduzetništva, jačanje demokratskih kapaciteta i učešće žena u političkom odlučivanju.

Obraćajući se medijima uoči sastanka u Plavoj sali Gradske kuće, načelnik Severnobačkog upravnog okruga,...

detaljnije
Uto, 24.01.2017 - 17:04
Subscribe to Bogdan Laban