Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Darko Kovačević

U prostorijama HKC bunjevačko kolo održava se drugi festival piva Pivska Craft Neman 2. Odlična piva možete da kupite, probate, kupite još tokom subote nešto posle ponoći.

Ovogodišnji festival okupio je 13 zanatskih pivara, od kojih su deset iz Srbije i tri iz Mađarske. Zanatska iliti craft piva prave se u manjim serijama, najčešće po tradicionalnim recepturama (ječam ili žita kao baza, kvasac i hmelj), od kvalitetnijih sastojaka, te su stoga nešto skuplja ali i ukusnija od industrijskih piva.

Više o festivalu od organizatora, Subotičanina Ognjena Vučkovića - (Samo pivo)

Sub, 26.05.2018 - 00:17

Večeras je u cafeu Grunf otvorena izložba strip crtača Roberta Šlakeskog. Atmosferu crno bele priče je upotpunio Septik sa svojim setom muzičkih numera ovog puta kao didžej.

Sub, 31.03.2018 - 21:36

Multimedijski performans tri umetnika: Darka Kovačevića - narator, autor knjige Bratstvo gnevnih, i muzičara Armand Mesaroša i Vladimira Miletina, održan je večeras u Klein House, društvenom klubu.

Segmente iz ovog romana o generaciji Subotičana osamdesetih slušalo je tridesetak prisutnih uz svoje asocijacije, vino i cigare.

Čet, 22.03.2018 - 20:58

За своју трећу књигу Дарко Ковачевић призвао је из сећања своју младост, упоредио је са детињством своје деце, али и са економским анализама последњих година пре распада Југославије

Писати о свом граду и о детињству чини се као једноставна тема, на дохват руке, нешто о чему сви довољно знају, међутим, пре него што је сео да напише књигу „Братство гневних“ Дарко Ковачевић годинама је сакупљао материјал. Почело је необавезно, из родитељских разговора о томе шта му деца, а син је тада ишао у пети а ћерка у други основне, раде у школи.

Почео је да...

detaljnije
Pon, 26.02.2018 - 08:46

Skromna proslava desetogodišnjice projekta Neuroleptic Trio, koji je nastao iz potrebe za slobodnim, nesputanim, improvizovanim sviranjem. Tokom godina, uz Aleksandra Petrovića Mečku, učestvovalo je petnaest ljudi, realizovano je devet albuma i četri EP-a. Muzika je korišćena za predstave, video radove, kratke filmove i animacije.

Sve to možete pronaći na sledećoj adresi : www.neuroleptictrio.bandcamp.com
fizička(CD) izdanja kod izdavača " Slušaj Najglasnije"
video hronologija (38) na: https://www.youtube.com/...

detaljnije
Pet, 29.12.2017 - 10:15

Večeras je u okviru 5. međunarodnog festivala filma horora i fantazije "Hrizantema" u holu Art bioskopa Lifka otvorena izložba digitalnih fotografija Nikole Tumbasa - Town by Night

Na izložbi su predstavljene fotografije koje predstavljaju Suboticu noću izrađene kroz digitalne filtere koje su fotografijama dale dodatni efekat. 

- Pre otprilike dva meseca, direktorica Gordana Guberinić, je predložila da napravim izložbu za Hrizantema festival na temu Grad noću. Pristao sam jer grad noću, ustvari predstavlja našu sekciju TBN na sajtu subotica.info od koje je svojevremeno i nastao sajt. Pretražio sam detalje koji bi dobro ilustrovali naš grad noću i uz razgovor sa Darkom...

detaljnije
Čet, 26.10.2017 - 22:26
Zl jezici

Kad su nam se baćo napili:
Skidaj opanke, peri obojke!
Kad su nam se baćo napili:
Toči rakije, dodaj rakije!
Kad su nam se baćo napili...

(For all tomorrow's parties)

U oazi besmisla ono što prevladava su Zli Jezici (Poetry/ Avant-garde).

Vojnić Hajduk Miroslav - Vocal
Aleksandar Petrović Mečka - Bass, Vocal
Vladimir Miletin - Acoustic guitar, Vocal
Ninoslav Matijević - Acoustic guitar, Vocal
Darko Kovačević - Cajon, Vocal
Horvat Franjo Bogar - Clarinet

Pon, 08.05.2017 - 15:58

U Art bioskopu Aleksandar Lifka održana je projekcija "prvog subatičkog vesterna", snimanog 1994. i 1995. godine u produkciji i režiji Stipana Milodanovića. Film "Laredo" (kako se zove i glavni junak), pripoveda jednostavnu priču o besmislenom sukobu bandi u neimenovanom pograničnom gradu koji bi mogao biti i Subotica. Stipan je pre projekcije povukao paralele između Subotice i Lareda, mesta u Teksasu na samoj granici sa Meksikom, koje je u vestern kulturi čest toponim priča sa "divljeg zapada".

U kratkom razgovoru nakon filma, povela se i diskusija da li je "treš" filmski žanr, ili samo opisuje produkcijske uslove. Laredo je snimljen i montiran uz pomoć tada najjeftinije dostupne tehnike - VHS kamkordera, video-rekordera i video-plejera, ali se ipak pokazalo da sredstva na...

detaljnije
Pet, 10.03.2017 - 15:32

Osamnaesti elektro-akustični sešn u Studiju 11 obuhvata (najčešće slučajno) odabran skup subotičkih muzičara svih generacija i profila, koji bez ikakvih prepreka i ograničenja sviraju džez. Svakog utorka, u Studiju 11, od 20 časova, pa dok ima ideja i inspiracije. Radionicu vodi Armand Mesaroš (Junior Music Studio).

Ovonedeljna postava:

  • Mate Abraham - Chello
  • Dejan Vrana - Electric guitar
  • Zoran Dukić - Lap steel guitar
  • Boris Čegar - Electric guitar
  • Darko Kovačević - Drums
  • Radivoj Paroški - Drums
  • Armand Mesaroš - Bass

(priložene fotografije su sa prethodnih sessiona)

Sre, 01.02.2017 - 18:23

U Savremenoj galeriji Subotica večeras je otvorena izložba subotičkog underground umetnika Damira Pavića Septica pod nazivom Subspecies. Ilustrator, posvećeni crtač, umetnik koji ne priznaje kompromise. Njegova prva samostalna izložba u Savremenoj galeriji Subotica već izaziva kontraverze. Septic se predstavio svojim crtežima malog i srednjeg formata i prostornom video instalacijom. Saradnik na postavci je bio Damir Rijović.

Kustos izložbe Miroslav Jovančić, kustos Savremene galerije Subotica otvorio je izložbu, a video zapis celine otvaranja je u prilogu.

Damir Pavić Septic rođen je 28.februara 1969. u Subotici. Završava 5 razreda osnovne škole, bez daljih interesovanja za obrazovanjem, posvećujući život grafici i...

detaljnije
Pet, 25.11.2016 - 23:40
Subscribe to Darko Kovačević