Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Đerđ Šugar

Predstavnicima medija o trenutnom stanju na realizaciji ovog za grad najznačajnijeg projekta govorili su gradonačelnik Bogdan Laban, direktori JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Palić-Ludaš“, Predrag Radivojević, Đerđ Šugar i Marta Dobo, i projekt-menadžer Ervin Molnar.

Mišel Roman izpred GIZ-a se zahvalio gradonačelniku i timu na realizaciji projekta kojeg sada više ništa ne sprečava da se ostvari.

U nastavu prilog sa www.subotica.rs

- Za nešto više od godinu dana Grad Subotica ispunio je sve preduslove koji su bili neophodni za početak implementacije projekta 'Zaštita biodiverziteta...

detaljnije
Sre, 06.12.2017 - 15:56

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održana 11. sednica Skupštine grada na kojoj su doneti Zaključak o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za period od 1. januara do 30. juna 2017. godine, Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za blok 144 severno od Segedinskog puta i istočno od ulice Partizanskih baza (bivši kompleks kasarne „Kosta Nađ"), Odluka o izradi Generalnog urbanističkog plana Subotica-Palić do 2030. godine i Odluka o uspostavljanju saradnje između Grada Subotice i Opštine Berane, iz Crne Gore.

Odbornici su, između ostalog, doneli i Odluku o izmenama Odluke o osnivanju Kancelarije za mlade Grada Subotice, Odluku o stipendiranju studenata sa teritorije grada Subotice i rešenja o imenovanju direktora...

detaljnije
Sre, 04.10.2017 - 18:42

Rukovodstvo subotičkog JKP „Vodovod i kanalizacija“ i konzorcijum izvođača radova kojeg predstavljaju priznate firme u oblasti tretmana voda i hidrogradnje, SADE i Veolia Water iz Francuske i Graditelj NS iz Novog Sada, novinare i javnost su na PRESS konferenciji 03.10.2017. upoznali sa aktivnostima na pripremi za izgradnju drugog postrojenja za tretman vode u Subotici. Završetkom izgradnje ovog postrojenja, čija je vrednost oko 5,5 miliona evra, u roku od dve naredne godine svi potrošači će se u jedinstvenu sistemu Subotica– Palić snabdevati sa dovoljnim količinama zdrave, kvalitetne pijaće vode.

Izgradnja postrojenja za tretman voda na drugom Centralnom gradskom kompleksu Vodozahvat – II predstavlja treću fazu realizacije Projekta za unapređenje vodnog sistema grada Subotice....

detaljnije
Sre, 04.10.2017 - 00:30

Druženjem na Ludošu u Vizitorskom centru, zaposleni u JP Palić Ludas je obeležili dan preduzeća sa gostima iz nekoliko javnih preduzeća i ustanova iz grada.

Jedna informacija vezana za podolce, četiri primerka su nedavno preneta sa Palića ovde na obalu jezera da bi na prirodan način uklonili višak trske na ovom delu jezera Ludoš.

Pon, 05.06.2017 - 22:28
Đerđ Šugar pije tretiranu vodu

10.05.2017. godine na Paliću kod Muškog štranda bila je održana prezentacija mobilne tehnologije za pripremu pitke vode crpljenjem iz površinskih vodnih izvora u okviru zajedničkog projekta Vodovoda iz Budimpešte i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica.

Projekat se sprovodi u okviru Programa Ujedinjenih nacija za ljudska naselja (UNHABITAT), preko Globalne alijanse partnerstva operatera voda/vodovoda (GWOPA).

U prezentaciji su učestvovali i predstavnici “Vodovoda” iz Budimpešte.

LIVE FB zapisi u kojima se vide detalji prezentacije i nakon toga pijenje tretirane vode od strane direktora JKP Vodovod i kanalizacija, Đerđ Šugara, i zatečenih novinara, pogledajte na linkovima ovde:

https://...

detaljnije
Čet, 11.05.2017 - 16:52

Поводом Светског дана вода, у Медија-центру Градске куће представљена je књига „Асет менаџмент“, аутора Душана Лукића, из Сомбора. Презентацији, коју је организовало Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“, присуствовали су представници Града Суботице, суботичких јавних и јавно-комуналних предузећа и бројних организација и институција из нашег и градова из ширег окружења.

Заменик градоначелника Тимеа Хорват је, тим поводом, подсетила да је Суботица један од светлијих примера градова у Србији који је на време схватио да је брига о води задатак свих нас.

Поред проширивања обима услуга, истакла је, Град Суботица требало би да обезбеди и савремено управљање јавном инфраструктуром ради постизања ефикасности, економичности и...

detaljnije
Čet, 23.03.2017 - 16:37

Opozicija oslabljena gubitkom jednog odbornika.

Zanimljivi detalji su: prelasci nezavisnog odbornika Igor Petrova i odbornice Josipe Ivanković (iz opozicije) u odborničku grupu Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje i naziv ulice na Paliću koja je dobila ime po Brani Crnčeviću, s time da je to bila inicijativa stanovnika ulice a koja nije bila prihvaćena na komisiji od strane predstavnika mađarske i hrvatske zajednice.

Slična problematika se već jednom pojavila kada je bila u pitanju Petrinjska ulica - videti ovde.

 

Detalji sa sednice skupštine u prilozima, a više o zaključima pročitajte na...

detaljnije
Pon, 27.02.2017 - 17:42

Grad Subotica i rukovodstvo Mesne zajednice „Palić” organizovali su večeras Zbor građana koji se održao večeras u Kongresnoj sali Velike terase na Paliću.
Tema zbora građana je bila: Prezentacija mogućnosti priključenja na buduću kanalizacionu mrežu MZ „Palić” u okviru Projekta zaštite biodiverziteta Palić/Ludaš.

Zainteresovanim građanima, prisutno je bilo preko stotinu istih, prezentovani su razlozi ove kampanje koja je povezana sa projektom sanacije jezera Ludaš i Palić, a za koju je KfW banka spremna dati donaciju u iznosu od 6.5 miliona eura.

Da bi se projekat nastavio potrebno je po dogovoru sa bankom da se na Paliću formira kanalizaciona mreža na koju bi se prikačilo minimalno 700...

detaljnije
Uto, 27.12.2016 - 21:48

Večeras, na adresi Trg žrtava fašizma 9, uz kraći kulturno umetnički program, otvorene su nove prostorije Saveza vojvođanskih Mađara.

***

Čeka nas teška godina, ali i velike mogućnosti

Prednovogodišnji prijem Ištvana Pastora upriličen u novim prostorijama Saveza vojvođanskih Mađara

„Očekujem da će i godina pred nama biti teška, po ekonomskim i socijalnim problemima slična tekućoj, jer nema magičnog štapa kojim jedna država preko noći može promeniti svoju poziciju, prihode i ostvarenja. Taj položaj može da promeni samo srčani, istrajni rad, i mi u tome želimo da damo primer, da preuzmemo odgovornost i doprinesemo promeni", rekao je Ištvan...

detaljnije
Ned, 18.12.2016 - 23:57

U Velikoj većnici Gradske kuće, 09.decembra, održana je konferencija na kojoj je javnosti predstavljen pilot projekat partnerstva operatera voda, Gradskog vodovoda Budimpešte i subotičkog JKP „Vodovod i kanalizacija”, koji se na osnovu njihovog međusobnog sporazuma realizuje od 31. marta ove godine, u okviru programa Ujedinjenih nacija za ljudska naselja (UN Habitat).

Rezolucijama iz 1977. i 2001. godine Generalna skupština UN je Programom za ljudska naselja utvrdila odgovornost za saradnju vlada zemalja članica, uključujući lokalne vlasti, nevladine organizacije i operatere voda sa ciljem da se znatno poboljšaju uslovi života za najmanje 100 miliona stanovnika naselja koja nemaju rešene osnovne sanitarno-higijenske potrebe do 2020. godine...

detaljnije
Sub, 10.12.2016 - 14:32
Subscribe to Đerđ Šugar