Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Dragan Đurić

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obeležen je Dan grada Subotice, 1. septembar. Svečanosti održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće prisustvovali su predstavnici generalnih konzulata u Subotici, državnih i pokrajinskih organa, nacionalnih saveta nacionalnih zajednica, bratskih i partnerskih gradova, verskih zajednica i kulturnih institucija, kao i odbornici Skupštine grada.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je, u svom obraćanju, sugrađanima čestitao Dan grada i gostima poželeo dobrodošlicu. Uspeh nove gradske vlasti, rekao je, meriće se privlačenjem domaćih i stranih investicija i brojem novootvorenih radnih mesta, ali...

detaljnije
Čet, 01.09.2016 - 21:00

Ministar Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, i predsednik SDPS Srbija, posetio je nove prostorije u gradskog odbora, gde ga je dočekao veliki broj članova partije gde ga je pozdravila predsednica GO Nataša Aleksić.

U prilogu video zapisi prijema i obraćanja medijima.

Pet, 08.05.2015 - 21:36
 Blagdan sv. Josipa, zaštitnik hrvatskoga naroda.

Obilježen je jedan od četiri praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji - blagdana sv. Josipa, zaštitnika hrvatskoga naroda.
Sveta misa je služena u Crkvi Srca Isusova u Donjem Tavankutu s početkom u 18 sati, poslije čega je u Galeriji Prve kolonije naive u tehnici slame je upriličen domjenak.

Nove prostorije ZKVH

Istoga dana otvorene su nove poslovne prostorije Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata koje se nalaze na adresi Laze Mamužića 22. Tijekom 2014. godine Zavod je na korištenje dobio prostorije koje je za potrebe trajnog rješavanja sjedišta Zavoda kupilo Hrvatsko nacionalno vijeće i to sredstvima Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske, posredstvom Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u visini od 60.000...

detaljnije
Čet, 19.03.2015 - 23:20

Izložba radova nastalih na IV sazivu umjetničke kolonije "Stipan Šabić".

Izložbu je otvorio Dragan Đurić iz Generalnog konzulata R.Hrvatske u Subotici.

U prilozima govore Josip Horvat i slikar Šandor Kerekeš.

Pon, 16.03.2015 - 22:43

U prostorijama HKC "Bunjevačko kolo" Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata organizovao je prezentaciju dva kapitalna dela:

Zbornik radova "Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu" i  znanstvenu monografiju "Tradicijska baština i etnokulturni identitet podunavskih Hrvata Bunjevaca"

Skupu je prisustvao i ambasador R.Hrvatske u Beogradu, Gordan Markotić, sa saradnicima kao i generalni konzul Generalnog konzulata R.Hrvatske u Subotici, Dragan Đurić.

Deo prisutnih domaćina skupa nosio je trake kao povez preko leve ruke koji je...

detaljnije
Sre, 04.03.2015 - 01:50

U punoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić" večeras je održano Veliko prelo.
Ovo je prvi dio izveštaja a drugi će biti tokom sutrašeg dana.

Sub, 31.01.2015 - 22:34

I božićnjacima slavimo Božić

Izložba božićnjaka u vestibilu Gradske kuće, koju je po XVIII. put uoči Božića organizirao Etnološki odjel Blaško Rajić pri Katoličkom društvu za kulturu, povijest i duhovnost Ivan Antunović otvorena je u utorak, 9. prosinca uz veliki broj posjetitelja.

Izloženo je 36 božićnjaka od 30 izlagača, koji su izrađivali svoj kolač na radionicama organiziranim u Dječjim vrtićima Marija Petković – Sunčica i Biser, u Keru, Aleksandrovu, u Maloj Bosni te u Tavankutu.

Izložbu je u ime Društva Ivan Antunović otvorio mons. Bela Stantić. U osvrtu na izložbu istaknuo je da dok pravimo božićnjak u svojoj obitelji ne obnavljamo samo tradiciju pravljenja ovog božićnog kolača, nego postižemo nešto puno više – slavimo Božić u obitelji kao stvarnost.

...

detaljnije
Sre, 10.12.2014 - 08:58

dr Slaven Bačić izabran je za novog, starog, predsednika hrvatskog nacionalnog vijeća za naredni period od četiri godine.

dr Tomislav Stantić u prilogu najavljuje traženje odogovrnosti za optužbe na račun dr Andrije Anišića o podeli katolika...

 

Pon, 01.12.2014 - 23:28

U Plavoj sali Gradske kuće, 28.11.2014. održan je Međunarodni znanstveni okrugli stol „Hrvati u Vojvodini i Prvi svjetski rat“

Ilustrovani zvučni prilozi nekih od govornika su u prilogu. U nastavku su sažetci izlaganja...

 

 

prof. dr. sc. Josip Vrbošić

 

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Pravni fakultet, Osijek

Hrvati i Prvi svjetski rat

Prvi svjetski rat promatran iz ugla svekolikih hrvatskih probitaka, ali i gubitaka, otvorio je mnoštvo velikih pitanja, no istodobno su se odgovori na ista reducirali na nekoliko limitiranih rješenja. Očekivane unutarnje rekompozicije Austro-Ugarske, pa i u slučaju gubitka rata, snažnijim američkim ulaskom u rat postale su potpuno irelevantne. Političkoj eliti...

detaljnije
Sub, 29.11.2014 - 09:50

Iznenada, posle jutrošnjeg dopisa iz ministarstva, ( videti u nastavku prilog sa potpisom Slavica Mandić ) sazvana je i hitno održana Konstitutivna sednice Nacionalnog veća hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji u prostorijama HNV-a.

Ispostavilo se da prethodna sednca koja je održana ranije ( videti ovde ) nije bila dobro vođena i da je pri tome došlo do grešaka koje su uslovile da se ta sednica praktično poništi kao i sednica nakon toga na kojoj su bile dodeljene funkcije novim dužnosnicima u okviru HNV-a.

Današnji nastavak je počeo sa zakašnjenjem jer su se većnici sa lista dr Tomislava Stantića prethodno sastali radi dogovora o nastavku....

detaljnije
Uto, 25.11.2014 - 23:56
Subscribe to Dragan Đurić