Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Iso Planić

Planinarski klub Spartak održao je redovnu Skupštinu koja je imala i poseban svečani deo na kojem su nagrađeni najbolji pojednici kluba i sumirani rezultati u 2017 godini 

Tokom prošle godine sekcija sportskih penjača ostvarila je dobre rezultate pa ih je klub ovom prilikom nagradio. Prisutni su bili i predstavnici Sportskog saveza grada Subotice koji su iskoristili svečanu Skupštinu da simbolično nagrade najbolje takmičare sportskim rancem,.  

Najviše uspeha postigli su Nora Bognar koja je pored titule prvaka države u svojoj kategoriji do 14 godina bila najbolja i u seniorskoj konkurenciji i Sergej Žeželj koji je u generalnom plasmanu najbolji bio u konkurenciji do 16 godina, ali i u muškoj seniorskoj konkurenciji.  

Ostvareni rezultati ostalih takmičara na...

detaljnije
Sub, 17.02.2018 - 18:35

Svečanom priredbom, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima, direktori osnovnih i srednjih škola i predstavnici Školske uprave Sombor, u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ obeležen je završetak radova na adaptaciji školske zgrade. Sredstva za preuređenje kompletnog objekta, u visini od 48 miliona dinara, obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Direktor OŠ „Sonja Marinković“ Pajica Bašić rekao je, tim povodom, da je, po završenoj javnoj nabavci i odabiru izvođača radova, u junu 2017. godine počela rekonstrukcija školskog objekta koja je obuhvatila: kompletnu zamenu prozora; izolaciju školskog objekta; sređivanje fasada; potpunu zamenu oluka; zamenu podova; kompletnu...

detaljnije
Čet, 08.02.2018 - 20:36

U galeriji Otvorenog univerziteta Subotica, otvorena je izložba slika akademskog slikara iz Novog Sada Dragana Miličića.

Umetnik je rođen u Vrbasu 1979 godine, odrastao u Bačkom Dobrom Polju, školovao se u Novom Sadu, gde i završava Akademiju umetnosti 2003. godine, u klasi prof. Živka Đaka. Potom i magistrirara na grafičkom odseku 2006 godine. Trenutno se bavi likovnim i prosvetnim radom u Novom Sadu. Do sada je učestvovao na 10 grupnih i 7 samostalnih izložbi u zemlji i regionu . Godine 2003. osvoijo je prvu nagradu na 11. jugoslovenskom bijenalu grafike u Beogradu. Tema ove izložbe su Polja. Hiljade hektara oranica koje okružuju njegov život. Slike su rađene kaliohrafskim potezima gde četka klizi, čineći na taj način asocijaciju mira i...

detaljnije
Pon, 15.01.2018 - 19:22

Sportsko društvo železničara "Jovan Mikić Spartak" po drugi put je proglasilo najbolje sportiste seniore među svojim članicama.

U konkurenciji sportista priznanje je po drugi put primio rvač Davor Štefanek,b koji je ove godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom Prvenstvu i koji je jedan od najzaslužnijih što se titula prvaka Srbije vratila u Suboticu u vitrine rvačkog kluba Spartak. 

Među sportiskinjama za najbolju je proglašena Violeta Slović kapiten ŽFK Spartak i kapiten A selekcije Srbije. Violeta je od 2010g član Golubica i predstavlja stub odbrane šampionske ekipe. Žfk Spartak je u ovoj polusezoni zabeležuio 11 pobeda iz 11 utakmica sa nestvarnom gol razlikom od 72:0. 

Za najbolji kolektiv proglašen je rvački kjlub Spartak koji je ove sezone nakon sedam...

detaljnije
Pet, 15.12.2017 - 17:38

Kompanija Joviste d.o.o., koja se bavi proizvodnjom i prodajom aluminijumskih i PVC prozora i vrata, privukla je našu pažnju nesvakidašnjim načinom na koji je proslavila desetogodišnjicu uspešnog poslovanja.

 

U prilogu je saopštenje koje je prosleđeno medijima

Očekivali biste proslavu uz muziku i dobru hranu po kome je naša Vojvodina poznata, a vlasnik Siniša Mišanović odlučio je da okupi svoje poslovne partnere i prijatelje kompanije i prezentuje osnove redefinisane strate-gije, planove daljeg razvoja, a pre svega uz prisustvo eminentnih stručnjaka edukaciju o energetskoj efikasnosti PVC stolarije i zašto je ona značajna.

„Desetogodišnjica poverenja naših potrošača mogla bi se definisati kao prelomni...

detaljnije
Sre, 01.03.2017 - 22:43

Tradicionalna manifestacija održana je i ove godine u prostorijama Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine uz prisustvo članova DSHV-a i prijatelja hrvatske zajednice.

Nešto kasnije još fotografija od Ivana Ivkovića Ivandekića...

Čet, 23.02.2017 - 20:55

Za koje buduće pozive pripremiti učenike srednjih škola...

 

Detalj sa pressa

Iso Planić, direktor Politehničke škole:

- Potrebna nam je promena obrazaca ponašanja u našem društvu, odnosno promena - podizanje svesti o kultu rada.

- Plan upisao se obično pravi da se sklope želje i potrebe učenika (roditelja) i prvirede a i mogućnosti obrazovnog sistema. Do sada je bilo uglavnom planirano prema željama roditelja. Sada, po mom mišljenju, to ne treba da se odvija stihijski nego se treba pogledati u budućnost, sagledati stvari i usmeravati stvari. Potrebe privrede su zanemarene, postoje zanimanja koja su deficitarana i zapostavljena. Prvo treba podići plate u tim zanimanja i smanjiti rad na crno. ...

detaljnije
Sre, 08.02.2017 - 18:17

Sportsko Društvo Železničara "Jovan Mikić Spartak" broji 27 klubova, po uzoru na ostala velika Društva od ove godine uvedeno je nagrađivanje najboljih pojedinaca u muškoj i ženskoj kategoriji kao i najboljeg sportskog kolektiva. 

Ove godine Upravni Odbor nije imao težak zadatak. Svojim rezultatima u 2016 godini izdvojili su se oni najbolji kome su plakete predali predsednik društva Milan Vučković i potpredsednik Iso Planić

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Klub Dizača tegova Spartak koji je u ovoj godini bio apsolutno dominantan u državi. Ekipni su prvaci Srbije u konkurencuiji seniora, za takmičare do 23 godine, u juniorskoj kao i za učenike srednjih škola. U 2016. g osvojili su osamnaestu titulu seniorskog ekipnog prvaka države, koja je ujedno dvanaesta...

detaljnije
Čet, 24.11.2016 - 17:37

Na inicijativu direktora Politehničke škole Subotica, 09.novembra, održan je sastanak sa predstavnicima par kompanija iz oblasti građevinarstva sa treritorije Regionalne privredne komore Subotica i predstavnikom Građevniskog fakulteta u Subotici.

Zaključak je bio da nam nedostaju stručni kadrovi u ovoj oblasti. Ideja ovog sastanka je bila da se utvrde potrebe privrede i na osnovu njih kreiraju novi obrazovni profili za narednu školsku godinu.

Rukovodioc Centra za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih, inžinjer Gojko Banović je izneo neke informacije vezano za dualno obrazovanje koje se kod nas ipak treba nazvati koopertivno obrazovanje - saradnja škole i privrede - organizovanje praktične nastave sa privatnim građevinskim firmama.

Veliki je problem što se kod...

detaljnije
Čet, 10.11.2016 - 14:28

U Gradskoj Biblioteci večeras je prezentovana knjiga "Ptice Palića" autora Ištvana Huloa.

Tokom predavanja prisutni su saznali, pored istorije o jezeru, i da se nekoliko vrsta ptica iz severne Evrope odomaćilo u Srbiji ali samo na Paliću. Ssve to možete saznati kao i videti sve ptice koje su katologizirane u ovoj knjizi koju možete nabaviti po ceni od 800 din.

U prilogu ilustrovani zapis promocije knjige.

Uto, 25.10.2016 - 00:30
Subscribe to Iso Planić