Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Ivan Karan

Nekoliko priloga tokom današnjeg obeležavanja godišnjice tjednika Hrvatsja riječ na Otvorenom univerzitetu.

Pet, 26.01.2018 - 11:50

Ekipa Subotice 2009 godište u revijalnom meču osvojila prvo mesto na Novogodišnjem turniru u malom fudbalu.

U finalu su igrali Šeki enterijer&Real impeks protiv ekipe Lampone Meridian, a ovaj izveštaj je bio "LIVE" prenos događaja, dok je u drugom prilogu celokupan izveštaj, ovde - https://www.subotica.info/2018/01/15/lampone-meridian-osvojio-45-novogod...

Ned, 14.01.2018 - 18:47

U subotu 30. septembra održan je uspešno VII Festival voća u Tavankutu. Veoma dobro određena simbolična cena obroka - ručka od 100 dinara je učinila da se gosti još bolje osećaju po lepom sunčanom danu na etno salašu Balažević.

Veoma lepa ponuda proizvoda ali VOĆKO -v sok od jabuke je čini se najbolje prošao.

Više o ovome od Ksenije Benčik i Ladislava Suknovića u prilogu koji je emitovan uživo.

Ned, 01.10.2017 - 00:57

Proslava praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji - Dan izbora za prvo Hrvatsko nacionalno vijeće, održana je 16.decembra u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici.

Za rad u zajednici u području kulture i obrazovanja kao i na očuvanju identiteta Hrvata priznanje "Pajo Kujundžić" su dobili Nataša Mjančika, iz Nove školske knjige - Zagreb.

Priznanje "Josip Andrić" za doprinos hrvatskoj kulturi, dobio je Ladislav Suknović dipl. pravnik, dugogodišnji predsednik HKUD Matija Gubec.

Priznanje "Ban Josip Jelačić" za dudogodišnje društveno djelovanje u očuvanju i razvoju nacionalnog identiteta Hrvata u Vojvodini, HNV je dodelilo Vojislavu Sekelju.

U prilogu ilustrovani zvučni zapis događaja.

Ned, 18.12.2016 - 23:33

Na Đurđinu je održan deo manifestacije Dužijance - takmičenje risara, koji je bio prenošen OnLine.

Kasnije više o takmičenju risara u nekoliko priloga od kolege Ivana Ivandekića, koji tradicionalno - neumorno prati dešavanja oko žetvenih svečanosti u okolini  Subotice.

Sub, 09.07.2016 - 07:33

Svetom misom održanom u Franjevačkoj crkvi, 18.marta, i prigodnim kulturno umetničkim programom u Gradskj kući obeležen je jedan od četiri praznika hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji.

Ned, 20.03.2016 - 17:29

Detalji sa tradicionalnog Hrckov maskenbala održanog sinoć u HKC Bunjevačko kolo.

Pet, 05.02.2016 - 12:07

U HKC "Bunjevačko kolo" održano je Veliko prelo. Prilog je iz više delova.

Ned, 31.01.2016 - 11:20

U petak 18.decembra u prostorijama Doma DSHV održan je božićni domjenak. U prilogu govor predsednika DSHV-a Tomislava Žigmanova.

Cijenjeni prijatelji, članovi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, predstavnici Hrvatskog nacionalnog vijeća, Generalnog konzulata RH, hrvatskih kulturnih udruga, medija na hrvatskome, obrazovnih ustanova u kojima se odvija nastava na hrvatskome, te vrli članovi Katoličke crkve.

Drage kolegice i kolege, dobro nam došli na božićni domjenak DSHV-a!

U vremenu smo došašća – punoga značenja. No temeljni je motiv iščekivanje. Iščekuje se ono Dobro! A kada se čeka i razmišlja se. Razmišljanja nema bez  poziva na susret i razgovor! Razmišljajmo tako u susretu s drugima o onim što je prošlo. DSHV je ove godine promijenio vodstvo. Na...

detaljnije
Uto, 22.12.2015 - 09:45

U petak, 11. prosinca obeležen je jedan od četiri praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji - Dana izbora za prvo Hrvatsko nacionalno vijeće.
Proslava je održana u Velikoj vijećnici Gradske kuće.

Priznanje "Pajo kujundžić" za doprinos obrazovanju na hrvatskom jeziku dodeli obitelji Slavice i Franje Skenderović iz Subotice i Jasinte i Zdenka dulića iz Žednika.

Priznanje "dr. Josip Andrić" za doprinos hrvatskoj kulturi dobili su Josip Jurca iz Rume i Cilika Dulić Kasiba iz Subotice.

Priznanje "Ban Josip Jelačić" za društveni rad dobio je Đorđe Subotić, predsednik odbora za informisanje pri vojvođanskoj skupštini, koji je učinio svojevremeno sve što je potrebno da dođe do osnivanja NIU "Hrvatska riječ".

U prilogu celokupan ilustrovani...

detaljnije
Ned, 13.12.2015 - 15:08
Subscribe to Ivan Karan