Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Jene Maglai

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama Mađarskog pokreta, Peter Kokai i Jene Maglai su obrazložili razloge podrške predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću.

Tajming (Kokai - 0.00 - 07.00. - Magli do kraja.)

 

Uto, 21.02.2017 - 17:51

Na današnjoj, 1. vanrednoj sednici Skupštine grada Subotice, usvojene su sve tri tačke dnevnog reda: Odluka o izmenama Odluke o komunalnom redu, Odluka o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima i Odluka o oglašavanju na teritoriji grada Subotice.

Odluka o izmenama Odluke o komunalnom redu doneta je iz razloga što je u januaru 2016. godine donet novi Zakon o oglašavanju (u primeni od maja 2016. godine) koji uređuje ovu oblast, pa je pripremljen i predlog Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Subotice. Iz tih razloga, odredbe koje se odnose na sredstva za oglašavanje, brišu se iz ove odluke.

Razlozi za donošenje predložene Odluke o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima, proizašli...

detaljnije
Uto, 14.02.2017 - 17:52

Većinska grupa odbornika smatra da je budžet razvojni, dok deo opozicije naravano to vidi suprotno.

Budžet za 2017. iznosi nešto preko šest milijardi dinara.

Gradonačelnik Bogdan Laban naglašava da će zbog podrške republike i pokrajine nastaviti raditi na tri značajna projekta za naš grad: Banja Palić, nastavak rekonstrukcije Narodnog pozorišta i nastavak radova na Y-kraku.

Ponovljeni predlog opozicije, Građanskog pokreta za Suboticu...

detaljnije
Sre, 28.12.2016 - 16:48

U nastavku je saopštenje sa naslovom "Jednog" što je prosleđeno medijima a u celini je zvučni zapis press konferencije.

Mađarski pokret, pristankom lidera pokreta dr Tamaš Korheca, da bude kandidat za sudiju Ustavnog suda Srbije na poziv i predlog SVM-a, je doživeo je snažan potres unutar stranke, koji je izazvao da mnogi relevantni članovi budu danas na press konferenciji prilikom izjave Jene Maglaija.

Na kraju na pitanje šta je sa njegovim mestom u Skupštini AP Vojvodine, Maglai je odgovorio da će se o tome odlučivati, kada dobiju odgovor na dato saopštenje od strane, verovatno "bivšeg" člana pokreta.

„Jednog”

Saopštenje Mađarskog pokreta povodom...

detaljnije
Sub, 10.12.2016 - 01:29

Na današnjoj press konferenciji Pokreta za građansku Suboticu (PZGSU) Jene Maglai se osvrnuo na rad zadnje sednice Skupštine grada i kritikovao rad iste po više tema, a kao prvo temi njihovog predloga o formiranju opština grada, koji će oni ponovo podneti na razmatranje istoj.

Takođe je ukazao na nastup gradonačelnika zbog načina njegovog obraćanja predsedniku Skupštine grada, za koji smatra da nije primeren.

Jožef Hužvar, nekadašnji šef radne grupe oko "Sanacija palića i jezera Ludoš" apelovao je na gradsku samoupravu da se ...

detaljnije
Pon, 28.11.2016 - 14:30

Na današnjoj sednici Skupštine grada koja je trajala gotovo osam sati napetost između pozicije i opozicije bila je na visokom nivou. Direktori koji nisu bili u milosti političkih partija doživeli su da budu smenjeni.

Na 42. tački dnevnog - Razrešenja člana saveta Međunarodnog filmskog festivala došlo je do takve rasprave i prebacivanja da je odbornik DSHV-a Tomislav Žigmanov kasnije uputio otvoreno pismo premijeru Aleksandru Vučiću. Videti ovde. ...

detaljnije
Čet, 24.11.2016 - 23:41

Poštovani gospodine Vučiću!

Do sada nisam koristio priliku javno Vam se obraćati ni kao predsjedniku Vlade Republike Srbije, niti kao predsjedniku najjače političke stranke u Republici Srbiji. Istina, nije da nije bilo povoda i razloga, no cijenio sam da ste, kako Vi osobno tako i članovi Vaše stranke, u svojemu radu posvećeni temeljnim demokratskim vrijednostima te da je ono što se s vremena na vrijeme negativno događa Hrvatima u Vojvodini posljedica postupaka koji ne uživaju Vašu podršku. Tim prije sam tako smatrao, jer sam svjedokom Vaše zauzetosti glede rješavanja problema s kojima se građani hrvatske nacionalnosti u Srbiji suočavaju, kao što je pitanje udžbenika na hrvatskom, proširenje radijskoga programa na Radio televiziji Vojvodini...

detaljnije
Čet, 24.11.2016 - 18:50

Na Senćanskom groblju, kod spomenika „Ptica slomljenih krila“,  održana je komemoracija nevino stradalim žrtvama iz 1944. i 1945. godine. Vence na spomenik „Ptica slomljenih krila“ u ime Grada Subotice položili su gradonačelnik Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford, a u ime Skupštine AP Vojvodine predsednik Ištvan Pastor, potpredsednica Aleksandra Đanković i poslanik Milenko Jovanov. Vence i cveće na spomenik položili su i ambasador Mađarske u Beogradu dr Atila Pinter i generalni konzul Mađarske u Subotici dr Janoš Babić, generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Hrvoje Ambreuš, predstavnici nacionalnih saveta mađarske, hrvatske, nemačke i bunjevačke manjine, kao i predstavnici brojnih udruženja i političkih partija.

... detaljnije
Sre, 02.11.2016 - 22:01

U prilozima zvučni zapisi sa pete sednice Skupštine grada, gde je bilo prilično tenzije u diskusijama na relaciji pojedinaca iz SNS-a i opozicije - Građanskog saveza za Suboticu.

Josipa Ivanković je možda postavila rekordan broj izlazaka za govornicu tokom jedne sednice Skupštine, tako da su predsednik i zamenik predsednika Skupštine u nekim momentima reagovali oduzimajući joj mogućnost da se vrati za govornicu..

Takođe, (t - 01.43) Tomislav Žigmanov, (DSHV) kao specfična opozicija, podsetio je odbornike SNS-a na stanovite dogovore prilikom zadnje posete premijera Srbije Subotici, vezano za problematiku neodabira pripadnika hrvatske zajednice u raznim telima lokalne samouprave,  i tom prilikom najavio pismo...

detaljnije
Čet, 20.10.2016 - 17:36

Tema pres konferecnije je bila - Posledice izmene zakona o finansiranju lokalne samouprave na lokalni budžet.

Govorili su Peter Kokai, Jene Maglai, Jožef Šandor iz Sente, Monika Halas iz Kanjiže i Šerfeze Andor iz Bačke Topole.

Čet, 13.10.2016 - 22:34
Subscribe to Jene Maglai