Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Josipa Ivanković

Poštovani kulturni delatnici, iako izuzetno cenim vaš doprinos kulturi, umetnosti i stvaralaštvu u našem gradu, zajednici i državi smatram da je vaše saopštenje ipak više odraz dnevno-palanačke politike, ali i ozbiljan dokaz koliko biti obrazovan - ne znači biti i kulturan. 

https://www.subotica.info/2017/04/28/reakcija-kulturnih-delatnika-subotice

Izvrtanje i izvlačenje iz konteksta mojih reči koje ste naveli u saopštenju očekivala bih da sam ikoga od vas uvredila, a to svakako nisam uradila. Kultura i tolerancija u Subotici su ono što naš grad izdvaja kao pozitivan primer mnogima i u zemlji i u regionu. 

... detaljnije
Sub, 29.04.2017 - 16:10

Dopuna 2017.04.29.16.17.

Odgovor na ovo saopštenje možete videti ovde:

https://www.subotica.info/2017/04/29/odogovr-na-saopstenje-kulturnih-rad...

***

Obraćamo se javnosti povodom jučerašnjeg istupa odbornice Josipe Ivanković u toku diskusije u Skupštini grada Subotice.

https://www.subotica.info/2017/04/27/odrzana-ix-sednica-skupstine-grada

Za vreme trajanja rasprave o imenovanju novog v. d. direktora Art...

detaljnije
Pet, 28.04.2017 - 17:51

Među brojnim tačkama ove sednice, prisutnim medijima najveću pažnju je privukao izbor novog direktora Art bioskopa "Lifka", iz razloga što su uslovi za kandidaturu na tu poziciju bili prethodno promenjeni, odnosno više nije bio potreban uslov filozofski fakultet da bi se moglo konkurisati. Tako da je nova direktorica, Gordana Guberinić, zadovoljila uslove konkursa i njeno imenovanje je prihvaćeno sa 39 za i 15 protiv glasova prisutnih odbornika, posle duže "prepirke" opozicije i pozicije, koju je završila Josipa Ivanković zakucavši klin u daljnju diskusiju i primedbe svojih dojučerašnjih kolega iz opozicije.

Takođe opozicija je najavila potpisivanje peticije ako se krene sa izgradnjom centra za migrate. Stav je da imamo mi dosta svojih...

detaljnije
Čet, 27.04.2017 - 17:53

Detalji dolaska učesnika mitinga Srpske napredne stranke u Hali sprotova.
 

Uto, 07.03.2017 - 23:33

Opozicija oslabljena gubitkom jednog odbornika.

Zanimljivi detalji su: prelasci nezavisnog odbornika Igor Petrova i odbornice Josipe Ivanković (iz opozicije) u odborničku grupu Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje i naziv ulice na Paliću koja je dobila ime po Brani Crnčeviću, s time da je to bila inicijativa stanovnika ulice a koja nije bila prihvaćena na komisiji od strane predstavnika mađarske i hrvatske zajednice.

Slična problematika se već jednom pojavila kada je bila u pitanju Petrinjska ulica - videti ovde.

 

Detalji sa sednice skupštine u prilozima, a više o zaključima pročitajte na...

detaljnije
Pon, 27.02.2017 - 17:42

Josipa Ivanković je zvanično prešla iz opozicije u poziciju u Skupštini grada. Na pitanje - Šta je bio razlog promene strane?, odgovor je bio da se na poziciji može delovati na odluke koje doprinose razvoju grada.

Pon, 27.02.2017 - 10:02

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

Košarkaški klub Spartak obeležio je kraj uspešne kalendarske godine u lepom ambijentu picerije Renesansa. Novu godinu dočekuju na trećem mestu Prve lige Srbije i nalaze se na korak do plasmana na finalni deo Kupa Koraća i sa velikom šansom da sezonu okončaju u Super ligi. 

Predsednica kluba Josipa Ivanković zahvalila se igračima na dobrim igrama i odličnom rezultatu - Zahvalila bih se na vašim rezultatima u 2016 godini, na svom radu i trudu koji ste uložili da donesete sreću i radost Upravi kluba. Najviše vam želim dobrog zdravlja i naravno uspeha u narednoj godini i da ostvarimo ono što smo zajedno zacrtali na početku sezone.  Drago mi je što smo ovako dobro počeli sezonu i očekujem da će biti upisana u istoriju kluba kao jedna od najuspešnijih. 

... detaljnije
Pet, 30.12.2016 - 23:08

Na današnjoj sednici Skupštine grada koja je trajala gotovo osam sati napetost između pozicije i opozicije bila je na visokom nivou. Direktori koji nisu bili u milosti političkih partija doživeli su da budu smenjeni.

Na 42. tački dnevnog - Razrešenja člana saveta Međunarodnog filmskog festivala došlo je do takve rasprave i prebacivanja da je odbornik DSHV-a Tomislav Žigmanov kasnije uputio otvoreno pismo premijeru Aleksandru Vučiću. Videti ovde. ...

detaljnije
Čet, 24.11.2016 - 23:41

Poštovani gospodine Vučiću!

Do sada nisam koristio priliku javno Vam se obraćati ni kao predsjedniku Vlade Republike Srbije, niti kao predsjedniku najjače političke stranke u Republici Srbiji. Istina, nije da nije bilo povoda i razloga, no cijenio sam da ste, kako Vi osobno tako i članovi Vaše stranke, u svojemu radu posvećeni temeljnim demokratskim vrijednostima te da je ono što se s vremena na vrijeme negativno događa Hrvatima u Vojvodini posljedica postupaka koji ne uživaju Vašu podršku. Tim prije sam tako smatrao, jer sam svjedokom Vaše zauzetosti glede rješavanja problema s kojima se građani hrvatske nacionalnosti u Srbiji suočavaju, kao što je pitanje udžbenika na hrvatskom, proširenje radijskoga programa na Radio televiziji Vojvodini...

detaljnije
Čet, 24.11.2016 - 18:50
Subscribe to Josipa Ivanković