Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Josipa Ivanković

Detalji dolaska učesnika mitinga Srpske napredne stranke u Hali sprotova.
 

Uto, 07.03.2017 - 23:33

Opozicija oslabljena gubitkom jednog odbornika.

Zanimljivi detalji su: prelasci nezavisnog odbornika Igor Petrova i odbornice Josipe Ivanković (iz opozicije) u odborničku grupu Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje i naziv ulice na Paliću koja je dobila ime po Brani Crnčeviću, s time da je to bila inicijativa stanovnika ulice a koja nije bila prihvaćena na komisiji od strane predstavnika mađarske i hrvatske zajednice.

Slična problematika se već jednom pojavila kada je bila u pitanju Petrinjska ulica - videti ovde.

 

Detalji sa sednice skupštine u prilozima, a više o zaključima pročitajte na...

detaljnije
Pon, 27.02.2017 - 17:42

Josipa Ivanković je zvanično prešla iz opozicije u poziciju u Skupštini grada. Na pitanje - Šta je bio razlog promene strane?, odgovor je bio da se na poziciji može delovati na odluke koje doprinose razvoju grada.

Pon, 27.02.2017 - 10:02

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

Košarkaški klub Spartak obeležio je kraj uspešne kalendarske godine u lepom ambijentu picerije Renesansa. Novu godinu dočekuju na trećem mestu Prve lige Srbije i nalaze se na korak do plasmana na finalni deo Kupa Koraća i sa velikom šansom da sezonu okončaju u Super ligi. 

Predsednica kluba Josipa Ivanković zahvalila se igračima na dobrim igrama i odličnom rezultatu - Zahvalila bih se na vašim rezultatima u 2016 godini, na svom radu i trudu koji ste uložili da donesete sreću i radost Upravi kluba. Najviše vam želim dobrog zdravlja i naravno uspeha u narednoj godini i da ostvarimo ono što smo zajedno zacrtali na početku sezone.  Drago mi je što smo ovako dobro počeli sezonu i očekujem da će biti upisana u istoriju kluba kao jedna od najuspešnijih. 

... detaljnije
Pet, 30.12.2016 - 23:08

Na današnjoj sednici Skupštine grada koja je trajala gotovo osam sati napetost između pozicije i opozicije bila je na visokom nivou. Direktori koji nisu bili u milosti političkih partija doživeli su da budu smenjeni.

Na 42. tački dnevnog - Razrešenja člana saveta Međunarodnog filmskog festivala došlo je do takve rasprave i prebacivanja da je odbornik DSHV-a Tomislav Žigmanov kasnije uputio otvoreno pismo premijeru Aleksandru Vučiću. Videti ovde. ...

detaljnije
Čet, 24.11.2016 - 23:41

Poštovani gospodine Vučiću!

Do sada nisam koristio priliku javno Vam se obraćati ni kao predsjedniku Vlade Republike Srbije, niti kao predsjedniku najjače političke stranke u Republici Srbiji. Istina, nije da nije bilo povoda i razloga, no cijenio sam da ste, kako Vi osobno tako i članovi Vaše stranke, u svojemu radu posvećeni temeljnim demokratskim vrijednostima te da je ono što se s vremena na vrijeme negativno događa Hrvatima u Vojvodini posljedica postupaka koji ne uživaju Vašu podršku. Tim prije sam tako smatrao, jer sam svjedokom Vaše zauzetosti glede rješavanja problema s kojima se građani hrvatske nacionalnosti u Srbiji suočavaju, kao što je pitanje udžbenika na hrvatskom, proširenje radijskoga programa na Radio televiziji Vojvodini...

detaljnije
Čet, 24.11.2016 - 18:50

U prilozima zvučni zapisi sa pete sednice Skupštine grada, gde je bilo prilično tenzije u diskusijama na relaciji pojedinaca iz SNS-a i opozicije - Građanskog saveza za Suboticu.

Josipa Ivanković je možda postavila rekordan broj izlazaka za govornicu tokom jedne sednice Skupštine, tako da su predsednik i zamenik predsednika Skupštine u nekim momentima reagovali oduzimajući joj mogućnost da se vrati za govornicu..

Takođe, (t - 01.43) Tomislav Žigmanov, (DSHV) kao specfična opozicija, podsetio je odbornike SNS-a na stanovite dogovore prilikom zadnje posete premijera Srbije Subotici, vezano za problematiku neodabira pripadnika hrvatske zajednice u raznim telima lokalne samouprave,  i tom prilikom najavio pismo...

detaljnije
Čet, 20.10.2016 - 17:36

Početkom godine zbog nelikvidnosti grad uzeo iz trezora 100 miliona dinara, od Ministarstva odbrane traže da se produži rok za otplatu vojne imovine za koju se duguje šest miliona evra.

Drugi ovogodišnji rebalans budžet i izveštaj o polugodišnjem trošenju novca u gradskoj kasi bili su tema sednice Skupštine grada. Kako je na Skupštini objašnjeno, usklađivanje je delom knjigovodstveno, zbog sugestija Državne revizorske institucije, ali i što je završen proces o racionalizaciji broja zaposlenih u ustanovama.

U budžet, koji je planiran na  6,3 milijarde dinara u prvih pola godine priliv novca je iznosio 2,3 milijarde dinara, odnosno 40 odsto od planiranog godišnjeg nivoa, što je za devet odsto više nego lane. Ipak, i...

detaljnije
Pet, 30.09.2016 - 01:01

Na 3. sednici Skupštine grada Subotice, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 16 tačaka dnevnog reda. Doneti su, pored ostalog, Odluka o konsolidovanom završnom računu Grada Subotice za 2015. godinu, Odluka o davanju saglasnosti, Odluka o dodeli zvanja „Počasni građanin“ i Odluka o dodeli priznanja „Pro urbe“. Usvojeni je i Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Subotice za 2015. godinu, kao i Godišnji izveštaj Zaštitnika građana Grada Subotice za 2015. godinu, a donet je i Zaključak o prihvatanju Građanske inicijative.

U periodu januar-decembar 2015. godine budžet grada Subotica raspolagao je sa sredstvima u visini od 4.805.521.000 dinara, što predstavlja 82,74 odsto planiranog obima za 2015. godinu, a što je za...

detaljnije
Uto, 12.07.2016 - 19:50
Subscribe to Josipa Ivanković