Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Milan Marodić

U prostorijama Bunjevačke matice održana je promocija 25. Bunjevačkog kalendara za prostu 2018.godinu. Iza ovog jubilarnog, ali i tradicionalnog izdanja stoje Bunjevački kulturni centar iz Subotice i Bunjevačka matica, koji su zajedničkim snagama doprinili da Kalendar dočeka svoju promociju.

Uridnik Kalendara i začetnik ideje da u proteklih 25 godina Bunjevački kalendar u kontinuitetu ugleda svitlost dana, Miroslav Vojnić Hajduk - Marača rekao je da ovaj...

detaljnije
Sub, 16.12.2017 - 18:25

U Velikoj većnici Gradske kuće, održana je četvrta po redu tribina u sklopu manifestacije Duh i kultura, sa temom "Božansko nadahnuće srpske nauke"

Predavač je bila Aleksandra Ninković Tašić.

U izuzetno nadahnutoj i zanimljivoj priči ispričani su neki nepoznati detalji iz života Mihajla Pupina, Nikole Tesle i Milutina Milankoviću za koje se ne zna jer se o tome nije pisalo ili je čak pisano namerno pogrešno.

Tema je tribine je, u stvari, bila saznanje da je u sva ova tri čoveka zajedničko bilo: vera, nauka i ljubav, odnosno uslov koji je potreban da bilo koji čovek uradi ili otkrije nešto značajno za ljudsku civilizaciju.

Čet, 23.11.2017 - 23:32

Večeras na sceni Jadran, pripadnici zajednice Srba i Bunjevca su svečanom akademijom obeležili 99 godina od oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu.

U drugom delu programa svečane akademije nastupili su: folklorni ansambl Bunjevačkog Centra iz Subotice, folklorni ansambl Toza Marković iz Novog Sada, hor Mironosice, recitatirka Anđela Stojčić i dramski umetnici Miloš Stanković i Boško Boškov.

U prilogu inspirativan govor Mile Tasića o dešavanjima pri oslobođenju Subotice u prvom svetskom ratu.

 

U nastavku prilog sa www.subotica.rs

***

Večeras je, na sceni „Jadran“, održana...

detaljnije
Ned, 12.11.2017 - 23:30

Gradski odbor Srpske radikalne stranke obeležio je danas slavu sveta Tri jerarha, u prostorijama Nove opštine, u prisustvu funkcionera, članova, simpatizera i dugogodišnjih prijatelja.

Kum slave je bio Đorđe Malbašić.

Poslanik u pokrajinskom parlamentu Nemanja Šarčević dao je izjavu za medije u kojoj kaže da je najzad prilika Srbija dobije pravog predsednika u liku dr Vojislava Šešelja.

Obred je izveo otac Dragan Stokin i u obraćanju prisutnima između ostalog je rekao (pogledati video prilog u celini - Srbin je teološka odrednica!):

- ... Nema pravoslavaca bez Pravoslavlja, nema Pravoslavlja bez crkve. Liturgije je ono što je temelj...

detaljnije
Ned, 12.02.2017 - 19:10

Povodom Božića po julijanskom kalendaru, tradicionalno po 24. put u centru grada, od strane SKC "Sveti Sava"  bilo je organizovano paljenje badnjaka.

Nenaviknuti na ovakve hladnoće, građani su se skupili za nijansu u manjem broju nego prethodnih prilika, ali prisutno je bilo oko hiljadu vernika.

 

Pet, 06.01.2017 - 19:37

Помен и полагање венаца на споменик палим јунацима у ослободилачким ратовима 1912-1918. године

Ned, 13.11.2016 - 16:17

Svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno" u okviru manifestacije obeležavanja 13 novembra 1918.,  98. godina slobode.

učestvovali su: Mešoviti hor SKC,,Sveti Sava", Folklorni ansambl i orkestar Bunjevačkog kulturnog centra, Miloš Stanković dramski umetnik, KUD Svetozar Marković iz Novog Sada, Učenici odseka za tradicionalno pevanje -Muzička škola Subotica, recitatori Anđela Stojičić i Stefan Banić.

U prilog u izjave organizatora i detalj sa otvaranja kada se skupu obratio Dragi Vučković, načelnik SBUO, kso i razmena priznanja od strane Bunjevačkog kulturnog centra i SKC "Sveti sava".

Sub, 12.11.2016 - 21:39

U okviru programa obeležavanja 98 godina slobode, večeras je u SKC Sveti Sava otvorena izložba fotografija "Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata" - autora Aleksandra Vasilića.

Milan Tasić je potsetio na to da je Srbija tokom prvog svetskog rata izgubila polovinu svoje vojske od oko 700.000 ljudi koji su učestvovali u radu, citirajući kazivanja savezničkih generala iz toga vremena.

Izložbu je otvorila Miroslava Babić, članica Gradskog veća zadužena za kulturu.

U prilogu zvučni zapis govora učesnika otvaranja izložbe.

A više o ovome pročitajte ovde.

 

Čet, 10.11.2016 - 21:00

U okviru manifestacije "Spasovdanske svečanosti" u prostorijama SKC Sveti Sava održana je duhovna tribina sa temom Smrt smrti, nada vaskrsenja.

O temi je govorio dr Aleksandar Đakovac, docent Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dok je moderator bio otac Dragan stokin, sveštenik Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici.

U prilogu zapis tribine.

Pet, 10.06.2016 - 21:44

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, održao miting u centru grada.

Kasnije zvučni zapis obraćanja govornika.

Sre, 13.04.2016 - 16:36
Subscribe to Milan Marodić