Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Milica Šoštarec

Otvoreno juniorsko prvenstvo Vojvodine u plivanju održano je na Gradskom bazenu u Subotici u tehničkoj organizaciji plivačkog kluba Spartak. Na današnjem prvenstvu učestvovalo je skoro 300 plivača u raznim kategorijama a pre samo dva dana na istom mestu je održano i prvenstvo za pionire u konkurenciji 120 plivača. 

Prisutan je bio i predsednik plivačkog saveza Srbije, gospodin Boris Drobac koji je posmatrao formu takmičara – Zadovoljan sam organizacijom takmičenja i naravno učešćem pošto se takmiči skoro 300 plivača i plivačica danas na ovom bazenu. Zadovoljni smo sa stanjem u vojvođanskom plivanju, pošto je prvenstvo otvoreno ima dosta takmičara i iz klubova van teritorije Vojvodine što dodatno pojačava kvalitet.

Najbolje plivače Srbije u...

detaljnije
Pon, 17.07.2017 - 23:51

Nakon igara na Paliću, ekipa Sportskog saveza grada Subotice večeras se takmičila u Somboru na novoj manifestaciji City Games ( nekadašnje Igre bez Granica). Takmičenje je održano na štrandu po prohladnom vremenu koje nije sprečilo učesnike da se nadmeću u sportskim veštinama. 

Na ovoj manifestaciji učestvovalo je ukupno osam ekipa koje su se takmičile u pet zanimljivih igara na vodi. U ekipi Sportskog saveza Subotice nastupio je i Davor Štefanek, koji je juče zvanično proglašen i za najboljeg rvača grčko-rimskim stilom na svetu u 2016 godini. Štefanek je pokazao da se dobro nosi i sa igrama u vodi i sigurno je doprineo dobrom plasmanu subotičana. Ekipa Subotice zbog par pehova na kraju je zauzelo četvrto mesto. 

City games se održava u 12 zemalja a finalni turnir u...

detaljnije
Ned, 16.07.2017 - 01:21

U Slovačkom gradu Banska Bistrica, od 3. do 4. novembra je održan međunarodni plivački miting "Kup Banska Bistrica 2012.", na kojem je učestvovalo preko 200 takmičara iz: Austrije, Češke, Mađarske, Rumunije, Litvanije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Ukrajne, Srbije, Poljske i domaćina Slovačke. Plivači Spartaka su uspešno predstavljali Srbiju osvojivši ukupno 6 medalja (3 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu). Najuspešniji plivač Spartaka bio je Filip Hunjadi koji je u disciplini 200 metara delfin oborio državni rekord u kategoriji pionira, sa vremenom 2:15:04, koji je do sada držao naš plivački as Ivan Lenđel.

Pojedinačni rezultati:

Kategorija 14 godina: Andrej Barna (1.mesto 100 slobodno, 1. mesto 50 slobodno) Filip...

detaljnije
Pon, 05.11.2012 - 12:00

Subotički školarci zabeležili su veoma vredan nastup na 9. Olimpijskim igrama učenika Srbije koje je održano u Sremskoj Mitrovici. Zlatne medalje u ekipnim sportovima osvojila je košarkaška ekipa Ekonomske škole "Bosa Miličević" i odbojkaška ekipa OŠ "Matko Vuković". Veoma su vredni rezultati i u pojedinačnim sportovima koje su ostvarili subotički sportisti. U atletici zlatnu medalju osvojila je Luna Jović u trci na 300metara iz OŠ "Ivan Goran Kovačić". Uspešni smo bili i u plivanju gde se Milica Šoštarec iz OŠ "Ivan Milutinovič" u disciplini kraul takođe okitila zlatnom medaljom kao i Novak Savić iz OŠ "Kizur Ištvan" koji je takođe bio najbolji u kraulu. Bronzanu medalju u plivanju osvojio je Milan Radanović...

detaljnije
Uto, 22.05.2012 - 13:00

U čitaonici Gradske biblioteke obavljeno je svečano uručenje priznanja najboljim pojedincima i ekipama u akciji izbora najboljih sportista Medalja Lajoša Vermeša.

U šestom izboru koji nosi ime jednog od najpoznatijih subotičkih mecena sporta članovi žirija su uglavnom bili sličnog mišljenja što se najistankutnije ličnosti u subotičkom sportu u 2011. godini tiče. Najviše glasova dobio je Luka Medić, odbojkaš Spartaka, iza koga je sezona koja je okončana sa tri zlatne medalje sa kadetskom reprezentacijom Srbije, zlatom sa Balkanijade, zlatom sa Evropskog prvenstva i zlatom sa Svetskog prvenstva. Iza Medića, na drugom mestu se nalazi Branimir Aleksić, mladi reprezentativni golman Spartak Zlatibor vode, dok se za treće mesto izborio Gabor Kasa, jedan od najboljih srpskih biciklista...

detaljnije
Pon, 27.02.2012 - 21:00

U Novom Sadu je od 24.-26. februara održano zimsko prvenstvo Srbije u plivanju za kadete, juniore i apsolutno, na kojem je učestvovalo 332 takmičara iz 33 kluba. Na prvenstvu su nastupili naši najbolji plivači Milorad Čavić, Ivan Lenđar, Čaba Silađi  i drugi. Plivači Spartaka su na prvenstvu osvojili ukupno 8 medalja(2 zlatne, 2 srebrne, 4 bronzane). Najuspešnija plivačica Spartaka bila je Tamara Der koja je osvojila 3 medalje (1 zlatnu, 1 srebrnu i 1 bronzanu), dok je Bojan Rašković u disciplini 400m slobodno isplivao normu za nastup u reprezentaciji Srbije koja će učestvovati u tromeču između Hrvatske, Slovenije i Srbije krajem marta u Rijeci. Pojedinačni rezultati:

Juniori:

  • Tamara Der: 1. mesto 1500 slobodno, 2. mesto 800 slobodno, 3. mesto 400 slobodno
  • ...
detaljnije
Pon, 27.02.2012 - 10:00

Članovi žirija izabrali su sportiste Subotice za 2011 g. u tri starosne kategorije. U kategoriji pionira najbolji sportista grada je plivačica Milica Šoštarec iz plivačkog klub Spartak i sada već standardni član reprezentacije Vojvodine i Srbije. U kategoriji juniora odbojkaš Luka Medić, član MOK Spartak i osvajač zlatne svetske medalje kao član reprezentacije Srbije. U konkurenciji seniora najbolji je golman FK Spartak Zlatibor voda, Branimir Aleksić koji je nezamenljiv na golu mlade reprezentacije Srbije.

Članovi žirija su bili u sastavu Nemanja Simović, Dejan Vuković, Tibor Tot, Danijela Pinter, Nikola Stantić, Dragan Šolaja, Milka Matković I Ratko Bulajić jednoglasno su sastavili konačnu listu najboljih sportista u svim kategorijama. Zasluženim sportsitima priznanja će se...

detaljnije
Čet, 15.12.2011 - 21:00

U Banja Luci je 28.i 29. maja održan međunarodni plivački miting "Banja Luka open 2011."na kojem je učestvovalo 65 klubova iz 15 zemalja. Na mitingu su nastupile mnoge svetske plivačke zvezde: Milorad Čavić, Nađa Higl, Ivan Lenđer, Duje Draganja, Peter Mankoč, Evgenij Korotiškin, Aris Grigorijadis i mnogi drugi. Plivači Spartaka su osvojili ukupno 12 medalja (8zlatnih, 2 srebrne i 2 bronzane) i ekipno po broju medalja zauzeli 5. mesto. Filip Hunjadi je proglašen za najuspešnijeg plivača u kategoriji dečaka uzrasta 12-13 godina. Pojedinačni rezultati:

Kategorija 12-13 godina:

  • Filip Hunjadi (1. mesto 1500 slobodno, 1. mesto 100 delfin, 1. mesto 400 slobodno)
  • Andrej Barna ( 1. mesto 100 slobodno, 1.mesto 200 mešovito, 1.mesto 50 slobodno, 2....
detaljnije
Pon, 30.05.2011 - 11:00

U Ankari (Turska) 29. i 30. aprila održan je "23. svetski dečiji festival 2011.", na kojem je u plivanju učestvovalo 7 reprezentacija: Turska, Moldavija, Makedonija, Gruzija, Ukraina, Engleska i Srbija.

Za reprezentaciju Srbije nastupila su dva plivača Spartaka: Milica Šoštarec koja je osvojila 4 zlatne i 1 srebrnu medalju (1. 50 slobodno, 1. 100 slobodno, 1. 200 slobodno, 1. stafeta 4x50 slobodno, 2. stafeta 4x50 mešovito) i Bojan Rašković koji je osvojio 1 srebrnu medalju (2. 200 slobodno).

Proteklih nedelju dana Ankara je bila veoma uspešna za mlade subotičke sportiste. Prvo je Luka Medić odbojkaš Spartaka osvojio zlatnu medalju sa kadetskom reprezentacijom Srbije na Prvenstvu Evrope, posle toga je atletičarka Spartaka Jovana Ilić osvojila zlatnu medalju sa štafetom...

detaljnije
Ned, 01.05.2011 - 15:00

U Novom Sadu je održano odloženo 1.kolo kupa Vojvodine u plivanju, na kojem je učestvovalo 20 klubova sa 454 takmičara. Plivači Spartaka su ukupno osvojili 15 medalja (4 zlatne, 6 srebrnih i 5 bronzanih). Najvredniji rezultat ostvarila je Milica Šoštarec u disciplini 50 metara slobodno koju je isplivala za 26 sekundi i 85 stotinki, što je vreme novog nacionalnog rekorda za pionire na 25 metarskim bazenima. Sa ovim rezultatom je potvrdila svoje mesto u reprezentaciji za odlazak na Olimpijske igre mladih u Trabzonu (Turska). Vredan rezultat je ostvarila i ekipa pionira koja je ekipno zauzela 3 mesto.

Pojedinačni rezultati:
Mladji pioniri:

  • UROŠ SPASENIĆ (3. mesto 200 prsno)
  • MUŠKA ŠTAFETA 4X50 MEŠOVITO, u sastavu: ŠOŠTAREC, SPASENIĆ,...
detaljnije
Ned, 13.03.2011 - 16:00
Subscribe to Milica Šoštarec