Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Mirko Kovač

Detalj sa redovnog godišnjeg skupljanja prijatelja knjige i knjižare Danilo Kiš, kod Mirka.

Više o tome pisac Boško Krstić u prilogu

Pon, 31.12.2018 - 21:59

Subotički književnici i poštovaoci njegovih dela danas su položili vence na bistu Danila Kiša u parku kod Muzičke škole. Kratak osvrt na poznatog književnika dao je pisac Boško Krstić.

U prilogu celokupan zapis polaganja venaca.

Sub, 21.02.2015 - 20:35

Retka je prodavnica u gradu koja nije menjala svoju namenu ili enterijer od svog otvaranja, i da još uvek dobro izgleda, šezdeset osam godina! E, to je knjižara “Danilo Kiš”. Da budemo precizni, ime je promenjeno jednom. Nekada je to bila prodavnica knjiga “Napredak”, gde sam i ja kao srednjoškolac kupovao knjige.

Juče su mi rekli da Mirko (Kovač), šef knjižare, radi danas popodne.

Ušao sam, šarenilo naslovnih stranica knjiga dominira prostorom koji miriše na vreme. Prišao sam jednom pultu, Mirka ne vidim. Mladić, prodavac, mi se ljubazno obraća.

- Ništa, hvala, samo gledam. Mirko?

- Tamo je - pokazuje mi rukom nazad u službeni deo, kimnuo sam glavom.

Seo sam u fotelju u drugom delu knjižare, gde su se obično održavala druženja subotičkih faca, da ga...

detaljnije
Sre, 18.02.2015 - 17:56

Na uglu ulice Branislava Nušića, kod stanice GT taksija, otvoren je večeras Fruit bar. Lokal zamišljen da promoviše koncept zdrave ishrane bazirane na voću. Znači tu ćete moći dobiti koktele od na licu mesta odabranih i ceđenih komada voća i povrća. Dobra kafa se podrazumeva kaže Mirko Kovač, vlasnik, a  više o svemu od njega u video prilogu.

Pon, 23.12.2013 - 21:38

Dana 19. avgusta 2013. godine, u Rovinju je preminuo poznati pisac Mirko Kovač (1939). Poznati književnik bio je gost prve književne tribine, održane marta 1979. pod nazivom „Otvorena knjiga“ u čitaonici Gradske biblioteke. Ove književne večeri, koje su uticala na formiranje književnog ukusa mnogih generacija Subotičana, organizovao je Dom omladine i pionira i Sekcija pisaca, a kasnije je organizaciju preuzeo Radnički univerzitet. Uz pozivnicu za književno veče organizatori su poslali i knjigu „Vrata od utrobe“, za koju je Mirko Kovač dobio Ninovu nagradu. Ovu praksu kasnije je nastavio Radnički univerzitet, odnosno danas Otvoreni univerzitet. O delu ovog pisca govorio je Vuk Krnjević, član žirija Ninove nagrade. Pisac „Gubilišta“, „Životopisa Malvine Trifković“, „Rana...

detaljnije
Pon, 19.08.2013 - 08:12
Subscribe to Mirko Kovač