Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Miroslav Mogorović

Na festivalu horora i vina koji se dešavao na Paliću, sinoć 16.09, dodeljena je buduća prestižna nagrada ovog festivala, mala bista Bele Lugošija, Ruđeru Deodatu, italijanskom filmskom režiseru, naravno horor filmova, ( https://en.wikipedia.org/wiki/Cannibal_Holocaust )

U prilogu link na LIVE prenos dodele nagrade...

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154953561803061/

 

Ned, 17.09.2017 - 23:11

Naslov podseća na jednu rečenicu iz poznatog filma, što je i logično, u pitanju je bioskop.

Tako da od nedavno Palićani imaju mogučnost da idu u bioskop ili kafe, kada im se za to stekne prilika.

Više o tome od Miše (Miroslava) Mogorovića, letnjeg Palićanina, poznatog lika iz filmske i festivalske produkcije, u prilogu od sinoć kada smo se LIVE prošetali kroz bioskop i kafe. Tu se našao i Mitrić Petar selektor festivala koji pojašnjava detalje o programu Mladi duh Evrope.

Videti link ovde (http://www.palicfilmfestival.com/?page_id=58)

Pon, 17.07.2017 - 01:49

Goste na festivalu je pozdravila zamenica gradonačelnika Subotice, Timea Horvat.

U prilogu nekoliko fotografija sa ceremonije otvaranja festivala i teksta PR-a Aleksandra Pavlice.

Na Letnjoj pozornici na Paliću sinoć je svečano počeo 24. Festival evropskog filma (FEF) Palić, koji je proglasio  otvorenim istaknuti srpski glumac Slavko Štimac, dobitnik nagrade “Aleksandar Lifka” za izuzetan doprinos evropskom filmu, nakon što mu je to priznanje uručila predsednica Saveta FEF-a Mira Banjac. Mnogobrojna publika pozdravila je dugim aplauzom oboje cenjenih i omiljenih glumaca.

Prethodno se publici obratila zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat, a zatim i mađarska glumica Aleksandra Borbelj...

detaljnije
Ned, 16.07.2017 - 01:35

Predstavljen 24. Festival evropskog filma Palić - kvalitet uprkos manjem budžetu

Program 24. Festivala evropskog filma Palić, koji će biti održan od 15. do 21. jula na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici, zadržaće visok kvalitet i prikazati oko 80 filmova u 11 selekcija, ali će zbog smanjenog budžeta morati da izostanu neki prateći sadržaji, saopštili su na konferenciji za novinare 22. juna u Muzeju kinoteke čelnici ove renomirane filmske manifestacije.

Nagradu „Aleksandar Lifka“ ove godine primiće slavni srpski glumac Slavko Štimac, a ime inostranog dobitnika biće objavljeno naknadno.

Predsednica Saveta Festivala Mira Banjac istakla je da i pored problema sa...

detaljnije
Pet, 23.06.2017 - 08:58

Još nekoliko fotografija sa otvaranja filmskog festivala na Paliću.

***

Projekcijom filma  Đanfranka Rosija "Požar na moru", dobitnika  Zlatnog  medveda  na Berlinskom filmskom festivalu, sinoć je na Paliću otvoren  23. Festival evropskog filma. Zbog loših vremenskih prilika, ove godine je početak festivala morao biti preseljan u zatvorenu dvoranu, mada specifičnost i deo šarma ovog festivala čine upravo projekcije na otvorenoj letnjoj pozornici u starom parku pored jezera. 

Tokom ceremonije otvaranja festivala srpskom reditelju Slobodanu Šijanu,  i austrijskom Ulrihu  Zajdlu dodeljene su nagrade  „Aleksandar Lifka“ za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji. Zajdl  je u svom obraćanju publici napomenuo da je film uopšte, pa tako i evropski, na svojevrsnoj...

detaljnije
Ned, 17.07.2016 - 02:23

Prvo izdanje Dead Lake Horror & Wine Festivala počelo je večeras u bioskopu Abazija na Paliću dodelom nagrade Haron cenjenom velškom reditelju, scenaristi i producentu Julianu Richardsu, koji je proglasio Festival otvorenim.

Nagradu, Haron, uručio je Milan Todorović, programski direktor festivala, a ona se dodeljuje za izuzetan...

detaljnije
Sre, 09.09.2015 - 21:59

Dvadeset drugi Festival evropskog filma Palić 2015. počeo je sinoć uručenjem nagrada “Aleksandar Lifka” domaćem sineasti Želimiru Žilniku i jednom od najznačajnijih evropskih autora Roju Andersonu iz Švedske.

I da nije dobio nagradu “Aleksandar Lifka”, misao koju je Žilnik izgovorio tokom ceremonije otvaranja Festivala zaslužuje ne samo da bude zabeležena nego i da se nad njom, kada za to budemo imali vremena, malo dublje zamislimo. Preslišavajući se javno na Letnjoj pozornici šta je to uradio u poslednjih pet godina, od kada je na Festivalu dobio nagradu “Underground Spirit”, Žilnik je sećajući se STARE ŠKOLE KAPITALIZMA, JEDNE ŽENE – JEDNOG VEKA, PIRIKE NA FILMU i DESTINACIJE SRBISTANA, sjajno poentirao:

„I onda sam pomislio: šta se tu desilo? Pa, desila se jedna stvar...

detaljnije
Ned, 19.07.2015 - 08:58

Dvadeset i drugi Festival evropskog filma Palić održaće se od 18. do 24. jula i na njemu će biti prikazano oko 85 filmova u deset festivalskih selekcija, saopšteno je na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za medije, koja je danas održana u zgradi Jugoslovenske kinoteke. Na konferenciji su govorili Radoslav Zelenović, direktor Festivala, Mira Banjac predsednica Saveta Festivala, Miroslav Mogorović programski direktor Festivala i Ilija Tatić direktor Otvorenog univerziteta Subotica (izvršnog producenta Festivala).

Radoslav Zelenović, direktor Festivala, objavio je da su ovogodišnji dobitnici nagrade „Aleksandar Lifka“, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, poznati srpski filmski...

detaljnije
Uto, 02.06.2015 - 18:29

Salaš firme LMX

Pon, 18.07.2011 - 13:30
Blažo: diskretno mi dodaj paket

"Iznenađenje" za Žilnika

Pon, 19.07.2010 - 12:30
Subscribe to Miroslav Mogorović