Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nemanja Simović

Gradonačelnik Bogdan Laban najavio je nova velika ulaganja u sportsku infrastrukturu Subotice. Nakon Gradskog stadiona gde su napokon zasijali reflektori i dogovorena rekosntrukcija atletske staze na red je došla Hala sportova gde će se rešiti dugogodišnji problem, klimatizacija. 

Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu je napomenu da je izdvojeno 20 miliona dinara za rešavanje ovog problema koji bi doprineo puno bolje uslove u Hali uz mogućnost organizovanja niza novih takmičenja i u letnjim mesecima. 

Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, pojasnio je odakle su pristigla sredstva: - Vlada Republike Srbije je, pored već brojnih stvari oko kojih nam pomaže, „Y“ kraka, Narodnog pozorišta i Palića odvojila 20 miliona dinara za...

detaljnije
Pet, 09.06.2017 - 17:46

Ženski košarkaški klub Spartak održao je završni koktel u AK Tasić, jednom od prijatelja kluba. Ovom prilikom AK Tasić je pokazala društvenu odgovornost i ženskom košarkaškom klubu Spartak uručili ček na 50.000 dinara. 

Uz koktel povodom završetka sezone svi prisutni su mogli i da provozaju novi Golf i uvere se u njegove odlične karakteristike. AK Tasić je distrubuter Volkswagena za Srbiju koji je sa odličnim i obučenim osobljem tu da ispuni želje kupaca. Radi se o firmi koja je više puta pomogla sportistima Subotice na čemu su im trenutno najzahvalnije košarkašice Spartaka. 

Dragan Vidaković, predsednik ŽKK Spartak zahvalio se AK Tasić na...

detaljnije
Uto, 16.05.2017 - 22:45

U periodu od 5. do 7. maja u Subotici je održano Prvenstvo Evrope u karate u okviru Šotokan organizacije.

Okupilo se oko 1400 takmičara i velikog broja evropskih zemalja, među kojima su najbrojniji bili iz Rumunije. Prvenstvo je svečano otvorio predsednik Organizacionog Odbora Branislav Joka, a organizatori su iskoristili ovu priliku da se zahvale pojedincima koji su svojim doprinosom učestvovali u organizaciji ili pomogli u razvoju karate sporta.

U tri dana nastupilo je 24 takmičara iz Subotice, osam prvog dana na Evropskom Kupu i 16 takmičara na Prvenstvu Evrope. Najinteresantniji deo odvijao se u nedelju kada su na programu bili seniori u pojedinačnoj i ekipnoj konkuenciji u borbama.   

Uskoro više o rezultatima srpskih takmičara

Ned, 07.05.2017 - 16:32

Muški odbojkaški klub Spartak proslavio je ulazak u Super ligu. Večeras su u prostorijama restorana Sport grill održali koktel zahvalnice gde su sa prijateljima kluba proslavili veliki uspeh. 

Odbojkaši Spartaka su kroz baraž seriju savladali Partizan u tri utakmice i obezbedili ulazak u Super ligu. Ekipa je u toku sezone 2016/17 poražena u samo dve utakmice i to od Mladog Radnika i Smedereva, dok su zabeležili 23 pobeda od kojih tri u baraž seriji protiv Partizana. 

Mladi trener Igor Žakić ističe da je najteži meč u sezoni bio onaj poslednji u Beogradu protiv Partizana u kojem su subotičani slavili sa 3:2. - Utakmica je bila rezultatski neizvesna do samoga kraja. Meč za "kidanje živaca" koji nam je na kraju doneo puno radosti. Lično sam očekivao...

detaljnije
Čet, 20.04.2017 - 22:59

Danska kompanija VELUX, globalni lider u proizvodnji krovnih prozora, prošle godine proslavila je jubilej 75. godina od osnivanja VELUX Grupe. Tim povodom, oranizovan je konkurs na globalnom nivou za sportske klubove kojima je potrebno renoviranje klupskih prostorija, a koje imaju potrebu za krovnim prozorima. Mnogo klubova širom sveta odazvalo su se na ovaj konkurs, a među njima i AKŽ Spartak iz Subotice. Krajem prošle godine ovaj klub je izabran za jedan od retkih u Evropi kojima je obezbeđena donacija u vidu 6 VELUX krovnih prozora. Čast je pripala lokalnoj prodajnoj kompaniji VELUX Srbija, da ovu donaciju sprovede početkom ove godine kada na domaćem tržištu proslavlja svoj jubilej. 

Tamara Milovanović, direktorka VELUX...

detaljnije
Čet, 20.04.2017 - 17:28

Bogdan Laban izjavio pobedu Vučića u Subotici nesto preko 50 %. Saša Janković je dobio oko 20 %, sto mu je verovatno najbolji rezultat u Srbiji. Beli ubedljivo treci.

A ostali kandidati, kako kažu analitičari, vreme je da shvate da nisu više za politiku.

 

Dodatna informacija

Bačka Topola - Obradjeno svih 49 birackih mesta. Vazecih listica 12162 od toga za Aleksandra Vucica 7035 ( 56,48% )

Ned, 02.04.2017 - 22:36

Palić je bogatiji za obnovljen košarkaški teren i otvorenu teretanu koja je postavljena u blizini jezera ispred Sokolskog doma. Tereni su napravljeni donacijom vlade Japana u okviru realizacije projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize.

Na svečanom otvaranju obnovljenih terena na Paliću prisutni su buili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić, predstavnici UNDP-a, ambasade Japana i Komesarijata za izbeglice i migracije, 

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban zahvalio se vladi Japana na pomoći - Velika zahvalnost  UNDP i vladi Japana na ovoj investiciji od 50.000 dolara. Pre mesec dana smo potpisali...

detaljnije
Čet, 30.03.2017 - 21:56

Od večeras zvanično Gradski stadion je dobio reflektore koji zadovoljavaju standarde UEFE da se mogu igrati fudbalske utakmice u večernjim satima.

Više o tome u video prilogu, od gradonačenika Bogdana Labana.

Sre, 29.03.2017 - 22:20

Završena je rekonstrukcija školskih zgrada OŠ Sveti Sava kako u gradu tako i u naselju na Bikovu.

Škole je obišao Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice i Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu. U gradskoj školi promenjena je sva drvenarija na sportskoj sali i na pratećim prostorijama a nedavno je zamenjen i pod. Umesto starog parketa postavljen je nov, moderan tarafleks.

Gradonačelnik Bogdan Laban je izuzetno zadovoljan  saradnjiom sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu koji je ovaj put kroz projekat pomogao u obnovljanju fiskulturne sale u OŠ Sveti Sava:

- Ovo je vrlo značajan...

detaljnije
Uto, 28.03.2017 - 21:23

Klub korektivne gimnastike ,,Korak" obeležio je, 21.marta, osamnaest godina rada uz prisustvo brojnih vežbača i prijatelja svih generacija. Put od sekcije korektivnog vežbanja do akademije bio je dug. Iz godine u godinu ..Korak" je restao zajedno sa svojim polaznicima. Osnivač i idejni tvorac svih programa vežbi, Ljubomir Stankić, osmislio je sasvim novi, jedinstven pristup korektivnoj gimnastici ali posle osamnaest godina rada još uvek istražuje i postavlje nove ciljeve.

,,Put jeste bio dug. Od sekcije do akademije morali smo mnogo da uradimo. Bilo je puno uspona, ali i padova i teških trenutaka. Ono što raduje jeste istrajnost mog tima i poverenje ljudi bez kojih ,,Korak" ne bi postojao. Dakle, kvalitetan rad koji traje i koji je...

detaljnije
Sre, 22.03.2017 - 16:53
Subscribe to Nemanja Simović