Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nemanja Simović

Muški odbojkaški klub Spartak proslavio je ulazak u Super ligu. Večeras su u prostorijama restorana Sport grill održali koktel zahvalnice gde su sa prijateljima kluba proslavili veliki uspeh. 

Odbojkaši Spartaka su kroz baraž seriju savladali Partizan u tri utakmice i obezbedili ulazak u Super ligu. Ekipa je u toku sezone 2016/17 poražena u samo dve utakmice i to od Mladog Radnika i Smedereva, dok su zabeležili 23 pobeda od kojih tri u baraž seriji protiv Partizana. 

Mladi trener Igor Žakić ističe da je najteži meč u sezoni bio onaj poslednji u Beogradu protiv Partizana u kojem su subotičani slavili sa 3:2. - Utakmica je bila rezultatski neizvesna do samoga kraja. Meč za "kidanje živaca" koji nam je na kraju doneo puno radosti. Lično sam očekivao...

detaljnije
Čet, 20.04.2017 - 22:59

Danska kompanija VELUX, globalni lider u proizvodnji krovnih prozora, prošle godine proslavila je jubilej 75. godina od osnivanja VELUX Grupe. Tim povodom, oranizovan je konkurs na globalnom nivou za sportske klubove kojima je potrebno renoviranje klupskih prostorija, a koje imaju potrebu za krovnim prozorima. Mnogo klubova širom sveta odazvalo su se na ovaj konkurs, a među njima i AKŽ Spartak iz Subotice. Krajem prošle godine ovaj klub je izabran za jedan od retkih u Evropi kojima je obezbeđena donacija u vidu 6 VELUX krovnih prozora. Čast je pripala lokalnoj prodajnoj kompaniji VELUX Srbija, da ovu donaciju sprovede početkom ove godine kada na domaćem tržištu proslavlja svoj jubilej. 

Tamara Milovanović, direktorka VELUX...

detaljnije
Čet, 20.04.2017 - 17:28

Bogdan Laban izjavio pobedu Vučića u Subotici nesto preko 50 %. Saša Janković je dobio oko 20 %, sto mu je verovatno najbolji rezultat u Srbiji. Beli ubedljivo treci.

A ostali kandidati, kako kažu analitičari, vreme je da shvate da nisu više za politiku.

 

Dodatna informacija

Bačka Topola - Obradjeno svih 49 birackih mesta. Vazecih listica 12162 od toga za Aleksandra Vucica 7035 ( 56,48% )

Ned, 02.04.2017 - 22:36

Palić je bogatiji za obnovljen košarkaški teren i otvorenu teretanu koja je postavljena u blizini jezera ispred Sokolskog doma. Tereni su napravljeni donacijom vlade Japana u okviru realizacije projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize.

Na svečanom otvaranju obnovljenih terena na Paliću prisutni su buili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić, predstavnici UNDP-a, ambasade Japana i Komesarijata za izbeglice i migracije, 

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban zahvalio se vladi Japana na pomoći - Velika zahvalnost  UNDP i vladi Japana na ovoj investiciji od 50.000 dolara. Pre mesec dana smo potpisali...

detaljnije
Čet, 30.03.2017 - 21:56

Od večeras zvanično Gradski stadion je dobio reflektore koji zadovoljavaju standarde UEFE da se mogu igrati fudbalske utakmice u večernjim satima.

Više o tome u video prilogu, od gradonačenika Bogdana Labana.

Sre, 29.03.2017 - 22:20

Završena je rekonstrukcija školskih zgrada OŠ Sveti Sava kako u gradu tako i u naselju na Bikovu.

Škole je obišao Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice i Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu. U gradskoj školi promenjena je sva drvenarija na sportskoj sali i na pratećim prostorijama a nedavno je zamenjen i pod. Umesto starog parketa postavljen je nov, moderan tarafleks.

Gradonačelnik Bogdan Laban je izuzetno zadovoljan  saradnjiom sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu koji je ovaj put kroz projekat pomogao u obnovljanju fiskulturne sale u OŠ Sveti Sava:

- Ovo je vrlo značajan...

detaljnije
Uto, 28.03.2017 - 21:23

Klub korektivne gimnastike ,,Korak" obeležio je, 21.marta, osamnaest godina rada uz prisustvo brojnih vežbača i prijatelja svih generacija. Put od sekcije korektivnog vežbanja do akademije bio je dug. Iz godine u godinu ..Korak" je restao zajedno sa svojim polaznicima. Osnivač i idejni tvorac svih programa vežbi, Ljubomir Stankić, osmislio je sasvim novi, jedinstven pristup korektivnoj gimnastici ali posle osamnaest godina rada još uvek istražuje i postavlje nove ciljeve.

,,Put jeste bio dug. Od sekcije do akademije morali smo mnogo da uradimo. Bilo je puno uspona, ali i padova i teških trenutaka. Ono što raduje jeste istrajnost mog tima i poverenje ljudi bez kojih ,,Korak" ne bi postojao. Dakle, kvalitetan rad koji traje i koji je...

detaljnije
Sre, 22.03.2017 - 16:53

Državni sekretar za sport i omladinu, Predrag Peruničić posetio je Suboticu i u Velikoj većnici Gradske kuće razgovarao sa sportskim radnicima i sportistima Subotice oko primene novog Zakona o sportu.

Državni sekretar je došao u posetu Subotici da se interesuje o problemima u sportu i o implementaciji novog zakona. Nakon kratkog upoznavanja sa novinama u radu Ministartsva omladine i sporta, prisutni su imali prilike da postavljaju pitanja Nenadu Peruničić. Mnogi su iskoristili ovu šansu i dali svoje viđenje oko primene novog Zakona. Zajednički je stav da je on doneo nešto novo i bolje u odnosu na prošla vremena, ali i da će biti stvari koje treba da se vremenom prilagođavaju ili menjaju u zavisnosti kako se bude pokazala primena u praksi.

Istaknuta je dobra saradnja...

detaljnije
Sub, 18.03.2017 - 01:23

U velikoj većnici Gradske kuće održan je komemorativni skup povodom smrti Duška Dražića, uglednog privrednika i sportskog radnika. Prigodnim oproštajnim govorima prisutnima su se obratili njegovi poznanici koji su pokušali da prikažu lik i dela Duška Dražića.

Ispred Grada Subotice obratio se Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu koji je istakao veliku društvenu odgovornost koju je pokazivao Duško Dražić pomažući sport Subotice.  

Pored toga što je bio generalni direktor i većinski vlasnik Kompanije Vojput jedne od najuspešnijih u Srbiji, Duško je u velikoj meri pomagao i sportiste. Posebno rukometni klub Spartak Vojput koji je pod njegovim vodstvom od Druge lige stigao do jedne od najboljih rukometnih ekipa u Srbiji. Pored rukometa pomagao je i...

detaljnije
Sub, 18.03.2017 - 00:58

Predstavnici Fudbalskog Saveza Vojvodine na čelu sa predsednikom Draganom Simovićem u Velikoj Većnici gradske kuće fudbalskim klubovima sa našeg područja su uručuli donaciju u vidu fudbalskih lopti.

Sve okupljene goste na početku je pozdravio gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban. - Malo gradova se može pohvaliti sa ovolikim brojem fudbalskih klubova u raznim rangovima takmičenja. Za to su zaslužni sportski radnici, a mi ćemo, kao lokalna samouprava, učiniti sve da im taj rad i olakšamo. Upravo danas je kraj radova na postavljanju novih reflektora na Gradskom stadionu, a tokom vikenda imali smo i njihovo probno puštanje u rad. Ovih dana očekujemo da stručnjaci iz kompanije „Filips“ izvrše radove na profesionalnom usmeravanju svetlosnih reflektora na teren....

detaljnije
Pon, 13.03.2017 - 16:58
Subscribe to Nemanja Simović