Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nenad Ivanišević

Pokrajinski sekretar za socijalna pitanja, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić u pratnji pomoćnice Tamare Panajotović posetio je danas subotički Gerontološki centar gde je sa direktorom dr Nenadom Ivaniševićem potpisao dva ugovora vezana za projekte koji će poboljšati rad ove Ustanove.
Prvi je vezan za opremanje domskih objekata u vrednosti od 3.000.000,00 dinara i drugi, unapređenje usluga Otvorene zaštite-seoski domaćin u vrednosti od 1.000.000,00 dinara.
Po rečim direktora Ivaniševića sredstva od 3 miliona dinara biće utrošena za nabavku opreme za praonu i za razvoj usluge-seoski domaćin. Oba projekta su bitna jer poboljšavaju živote domskih korisnika i korisnika koji koriste usluge Otvorene...

detaljnije
Pet, 20.04.2018 - 22:28

Danas je Gerontološki centar posetio prof. dr Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije.

Cilj današnje posete po rečima direktora subotičkog gerontološkog dr Nenada Ivaniševića je zajednički nastup i pomoć pri apliciranju na evropske konkurse. On je podsetio da se realizuje projekat prekogranične saradnje sa Hrvatskom, ali je cilj da se nastavi sa realizacijom i u budućnosti.

Prof. dr Marinković je najavio nastavak socijalno odgovornog delovanje države i pohvalio menadžment ove subotičke Ustanove. On je obećao da će pomoći u kontaktima sa stranim donatorima i stranim ambasadama koje su voljne da pomognu rad Gerontološkog centra.

Ivanišević je za kraj izjavio da je socijalna...

detaljnije
Pon, 26.03.2018 - 18:06

U okviru nedelje digitalnih veština organizovana je prezentacija novog veb sajta Gerontološkog centra u Dečjem pozorištu.

Novi sajt pruža neke nove mogućnosti kao što je online zakazivanje sastanka sa zaposlenima, video ture kroz ustanovu i najznačajniju stvar.

Sajt je preveden na engleski, mađarski i romski jezik i tako stekao epitet prvog prevedenog sajta na Balkanu na ovaj jezik. Direktor gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević objašnjavajući o novim mogućnostima na veb sajtu istakao je da 8. april, Svetski dan Roma, ne treba da bude jedini dan kada se setimo i radimo na boljem položaju pripadnika romske nacionalne manjine.

U okviru programa nastupili su članovi gerontoloških klubova i...

detaljnije
Pet, 23.03.2018 - 17:58

U prostorijama Gerontološkog kluba “Kertvaroš“ potpisan je sporazum o saradnji između Grupe Univerexport - Trgopromet a.d. iz Novog Sada i subotičkog Gerontološkog centra.
Sporazum je deo projekta „Ko voli Gerontološki centar - taj daruje“.
Direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević istakao je da je cilj projekta pozivanje i privlačenje što više privrednih subjekata da korisnicima službe „Otvorena zaštita“, članovima gerontoloških klubova, stanarima Domova, ali i zaposlenima u Gerontološkom centru, omoguće u okviru svoje delatnosti popuste na usluge koje pružaju ili na proizvode koje prodaju.  Takođe je dodao da se projekat započinje sa Grupom Univerexport - Trgopromet a.d. kao jednim od vodećih trgovinskih lanaca, koji je još uvek domaći...

detaljnije
Uto, 13.03.2018 - 15:27

Dana 07.marta 2018.godine, u Restoranu Spartak članovi Gerontoloških klubova i stanari Doma (oko 300 prisutnih) su zajedno proslavili Međunarodni dan žena. Dobro raspoloženje, divan ambijent, osmeh i sreća ispunjavali su prostoriju restorana. Zahtevi za mesto više su potvrda poverenja koje članovi i stanari doma imaju u organizatore naše ustanove.

Uz ispunjavanje muzičkih želja, uz pozitivan stav i dobra volju, stvorili smo divne zajedničke trenutke, gde su fotografije koje su tada nastale samo deo prikaza napred navedenog.

Direktor ustanove Gerontološkog centra dr. Nenad Ivanišević je svim damama poželeo srećan 8.mart i obećao da ce kao i uvek nastojati da što kvalitetnije i kreativnije ispuni svaki njihov trenutak...

detaljnije
Čet, 08.03.2018 - 09:22

Izložba "Subotica u svili", koja je nastala u sklopu radova - kreativne radionice članova kluba Centar II, danas je otvorena u Savremenoj galeriji Subotica. Izložbu su otvorili: dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontoloskog centra, Subotica i Nela Tonković, direktorica, kustoskinja Savremene galerije Subotica.

Otvaranju je prisustvovao i član gradskog veća Ilija Đukanović.

Sre, 28.02.2018 - 19:25

Danas je u prostorijama Gerontološkog kluba“Centar II“ (Žarka Zrenjanina 16)  održana konferencija povodom sklapanja IPA projekta prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske. Evropska unija će finansirati partnere u projektu kojim će se razviti usluge socijalne zaštite u regionu.
Sredstvima dobijenim ovim putem, lider projekta, Gerontološki centar Subotica će, po rečima direktora Ustanove dr Nenada Ivaniševića rekonstruisati Gerontološki klub“Centar I“(Petra Drapšina) i u okviru tog objekta otvoriti Akademiju za negovatelje.
Glavni i direktni cilj projekta je unapređenje kvaliteta brige o starima kroz najbolju praksu partnerskih ustanova, investirajući u infrastrukturu, ljudske resurse, nabavku opreme i intenzivnu razmenu stručnih znanja i iskustava u...

detaljnije
Pet, 23.02.2018 - 23:50

Danas je u biblioteci Doma Dudova šuma, Aleja maršala Tita 31, održana press konferencija na temu potpisivanja sporazuma o saradnji na projektu “Trening snage za žene treće životne dobi” između Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta iz Novog Sada i Gerontološkog centra Subotica.

Projekta finansira Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, u vrednosti od 3.000.000,00 dinara.

Ovim sporazumom uređuje se saradnja na unapređivanju i afirmaciji kvaliteta života ljudi trećeg životnog doba. Saradnja će biti usmerena na promociji, sprovođenju i praćenju fizičke aktivnosti starijih osoba u okviru rekreativnih aktivnosti.

Ugovor su potpisali dr Nenad...

detaljnije
Pon, 19.02.2018 - 17:08

Tradicionalno okupljanje Hercegovaca u Subotici u hotelu Patria.

Čet, 15.02.2018 - 19:13

U okviru razvoja usluga socijalne zaštite regionalne gerontološke mreže danas su se u Subotici sastali predstavnici partnera projekta finansiranog od strane Evropske unije. Domaćin i lider projekta je subotički Gerontološki centar i oni će po rečima direktora dr Nenada Ivaniševića sredstvima dobijenim ovim putem rekonstruisati gerontološki klub „Centar I“ (ulica Petra Drapšina) i u okviru njega otvoriti Akademiju za negovatelje. 
Ostali partneri projekta koji traje 24 meseca i čiji je budžet 526.361,10 EURA su Dom za starije i nemoćne iz Osijeka, Dom za stare i penzionere Apatin i Dom za stare i nemoćne osobe Đakovo. 

Direktorica Doma iz Đakova mag.soc.rad. Branka Barna i direktor Doma iz Osijeka profesor Vjekoslav Ćurić istakli su da je postizanje...

detaljnije
Pon, 29.01.2018 - 17:04
Subscribe to Nenad Ivanišević