Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nenad Ivanišević

Samo vas gledam

Večeras je u prostorijama Pokreta socijalista održan koktel povodom 8.marta. Prisutnima su se obratili Predrag Bobić i Đenđi Šeleši.

Sre, 08.03.2017 - 20:58

U čast Međunarodnog dana žena, 8. marta 2017. svečano je otvoren renovirani Centar za socijalni rad u Subotici. Rekonstrukciju je sa $70,000 dolara finansirala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Lokalne vlasti su identifikovale obnovu Centra kao prioritet za grad Suboticu, imajući u vidu povećanu tražnju za uslugama Centra usled priliva migranata i izbeglica u prethodne dve godine.

“Obnova Centra za Socijalni rad izvršena je u okviru dvogodišnjeg USAID-ovog projekta vrednog 1.3 miliona dolara, sprovedenog u partnerstvu sa Programom UN za razvoj (UNDP), koji pomaže gradovima i opštinama koje su najviše pogođene migrantskom krizom da povećaju svoje kapacitete i budu bolje pripremljene da odgovore na ovu i buduće krize”, rekao je Džefri Skarin, zamenik direktora USAID...

detaljnije
Sre, 08.03.2017 - 17:31

Detalji dolaska učesnika mitinga Srpske napredne stranke u Hali sprotova.
 

Uto, 07.03.2017 - 23:33

Ambasador Japana u Beogradu Đuići Takahara i predstavnici osam lokalnih samouprava iz Republike Srbije, danas su, u ambasadi Japana, potpisali ugovore o projektima za osnovne potrebe stanovništva (POPOS). Za realizaciju osam takvih projekata Vlada Japana će obezbediti 435.433 evra. Pomoć japanske Vlade u iznosu od 38.435 evra Subotica je dobila za zamenu krova na Domu zdravlja – na dva objekta Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece. U ime Grada Subotice ugovor je potpisao gradonačelnik Bogdan Laban.

Takahara je, tim povodom, izjavio da je ambasada Japana od 1999. godine direktno podržavala projekte koje su realizovale lokalne samouprave, nevladine organizacije, škole i zdravstvene ustanove.

Do sada je, naveo je,...

detaljnije
Uto, 28.02.2017 - 16:15

У наставку десете седнице Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Народне скупштине Републике Србије, чланови Одбора разматрали су утицај мигрантске кризе на систем социјалне заштите у Суботици, једној од регија погођених кризом. Пре наставка седнице, чланови Одбора обишли су Дом здравља у изградњи, Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ и Прихватни центар за мигранте у Суботици.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, упознао је чланове Одбора са актуелном ситуацијом мигрантске кризе, истичући да у Србији има око седам хиљада економских миграната, који су смештени у око 15 прихватних центара.

Навео...

detaljnije
Uto, 21.02.2017 - 17:32

Subotica je bogatija za još jedan auto salon. Večeras je, u ulici Jovan Mikić, Auto kuća Alfa zvanično je otvorila salon automobila marke Mazda, renomiranog japanskog proizvođača.

Na svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima su bili i predstavnici iz Pokrajine i lokalne samouprave. Prisutan je bio i predstavnik iz japanske ambasade kao i subotički zlatni olimpijac Davor Štefanek koji je osetio udobnost izloženog automobila. 

Detalj - Da se zna, veoma ukusne i primamljive kanapee na koktelu koji je usledio posle zvaničnog dela otvaranja pripremili su učenici Srednje ekonomke...

detaljnije
Uto, 20.12.2016 - 23:54

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, потписао је данас у име ресорног министарства, Општи оквирни протокол о сарадњи на питањима избеглица и миграција са Мађарском добротворном службом Малтешког реда.

,,Потписани протокол о сарадњи има за циљ да пружање помоћи мигрантима који се нађу на територији Србије буде организовано и друштвено прихватљиво, у складу са државном политиком“, објаснио је Иванишевић и додао да Протокол обухвата не само финансијску помоћ, већ и преношење искустава са других простора где бораве мигранти, имајући у виду да је добротворна служба Малтешког реда недавно била на острву Лампедуза. Државни секретар је изразио задовољство што се та добротворна служба...

detaljnije
Čet, 01.12.2016 - 18:18

Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) donirali su opremu vrednu million dinara za Narodnu kuhinju Crvenog krsta u Subotici. Donacija će omogućiti najvećoj narodnoj kuhinji na teritoriji Vojvodine da priprema dodatnih 400 obroka dnevno, čime će se broj pripremanih i distribuiranih obroka povećati sa trenutnih 1.100 na 1.500 obroka za socijalno ugroženo lokalno stanovništvo i migrante koji se nalaze u Prihvatnom centru u Subotici. Sredstva za ovu donaciju Fondacije Ana i Vlade Divac obezbeđena su u okviru USAID-ovog projekta „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“. Ovaj 18-omesečni projekat sprovodi se u opštinama: Šid, Subotica, Tutin, Sjenica, Preševo, Dimitrovgrad i Lajkovac.

Sre, 23.11.2016 - 12:16

Uz prisustvo Nenada Ivaniševića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja , direktorke švajcarske kancelarije za saradnju sa Srbijom Ursule Laubli, gradonačelnika Bogdana Labana i Nenada Kozomore otvoren je novi deo objekta Doma Kolevka koji je namanjen za decu migrante koja putuju sama.

Izjave u prilogu.

Sre, 16.11.2016 - 12:53

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Regionalnom privrednom komorom u Subotici organizovalo je danas, u prostorijama RPK Subotica, „okrugli sto“ na temu „Socijalni dijalog između sindikata i poslodavaca u Srbiji i uloga Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova“. „Okrugli sto“ organizovan je u cilju unapređenja socijalnog dijaloga u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na uspostavljanje i razvoj socijalnog dijaloga u privrednim društvima.

Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Lazić, izjavio je, obraćajući se medijima uoči skupa, da je bipartitni socijalni dijalog veoma važan za našu državu, jer, kako je naveo, u Poglavlju...

detaljnije
Pon, 14.11.2016 - 19:40
Subscribe to Nenad Ivanišević