Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nenad Novaković

"Lepo" voće i povrće ima svoju cenu, i preskupo je za mnoge kupce. Nekolicina može sebi da prušti kupovinu nečega što je delicija, neuobičajeno je i ne potiče - ne raste kod nas, kao recimo pomelo i ananas, ali zašto je to slučaj sada i sa jabukom?

~300 din/kg! - jabuka sorte "Pink lady" na rafovima jednog supermarketa, a odmah do nje stanovita Kenzai, sa cenom od 279,99.

Na Mlečnoj pijaci kao upoređenje se mogu videti jabuke, sada većinom, sorte ajdared i greni smit, na oko, lepe uglačane (oko 50 din/kg) do manje lepih nivoa cene 20 din i onda i ovde imamo rekordera na jednoj tezgi, proizvođač koja drži do svog rejtinga 180 din/kg., za dve sorte jabuka.

I sad otpilike ide pitanje - Ko je...

detaljnije
Ned, 25.02.2018 - 17:03

U MZ Šupljak, 7.decembra, održana je prezentacija vezana za projekat sanacije jezera Palić odnosno prevashodno jezera Ludoš, oko čega se ovih dana digla velika buka, pošto je dugo vremena bio vakum u informaciji oko napretka istog.

Pre nekoliko dana neizvesnost je bila prekinuta sazanjem da projekat nije ugrožen i da stvari idu svojim tokom, što je kroz ovu prezentaciju bilo i dokazano.

Uz podršku Grada Subotice i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Udruženje TERRA’S i Arhus centar su sa predstavnicima MZ Šupljak organizovali  skup na kojem se, između ostalog, predočilo prisutnima, ne baš sretnim, meštanima ovog i okolnih naselja, kako stoje radovi, dokle se stiglo i šta je plan dalje.

... detaljnije
Pet, 09.12.2016 - 23:44

U znaku obležavanja 25 godina od osnivanja Udruženja TERRA’S, u četvrtak,15. oktobra, uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja i kolega, na Otvorenom univerzitetu svečano je otvoren 11. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST 2015.

Povodom jubileja na početku su uručena priznanja najzaslužnijim pojedincima koji su dali nemerljiv doprinos u uspešnom radu ovog udruženja: članovima Upravnog odbora: prof. dr Tomislavu Sudareviću, profesoru na Ekonomskom fakultetu, Nenadu Novakoviću, direktoru OCS-a i Snježani Mitrović, zatima stručnom saradniku i predevaču, Barnislavi Pantelić, iz Poljoprivredne stručne službe Subotica, Peteru Kolatu iz Mađarske i Angelini Bertović, direktorici predizeća za reciklažu, Eco Fenix B Team.   

Čestitajući nagrađenima u ime pokrovitelja 11....

detaljnije
Pet, 16.10.2015 - 09:22

PREDSTAVLJEN NACRT AKCIONOG PLANA RAZVOJA ORGANSKE PROIZVODNJE GRADA SUBOTICE         

Prva javna rasprava o Nacrtu akcionog plana razvoja organske proizvodnje Grada Subotice je održan u četvrtak, 30. oktobra u okviru 10. Međunarodnog festivala organskih proizvoda BIOFEST 2014. Cilj javne rasprave je bio da učesnici u ovom sektoru i zainteresovana javnost daju preporuke kako bi što kvaliteniji dokument bio smernica za dalji rad donosiocima odluka u razvoju organske proizvodnje. Gradska uprava je podržala Udruženje TERRA’S i aktivno učestvuje u sprovođenju projekta “Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije”, koji se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj...

detaljnije
Pet, 31.10.2014 - 10:40

Kompletan zvučni zapis okruglog stola je postavljen (minutaža sa govornicima je na kraju izveštaja) kao i video prilozi. Tekst Snježane Mitrović organizatorke sastanka je nastavku na kraju izveštaja. Tekst Biljane Vučković je takođe dole u nastavku.

-

Poziv za današnji Okrugli sto sa temom Palića od strane Arhus centra je bio sledeći...

Na inicijativu Regionalnog Arhus centra Subotica krajem godine je na Otvorenom univerzitetu upriličen sastanak na temu pokretanja inicijative za izradom zajedničkog predloga projekta sa aktivnostima vezanim za sanaciju jezera Palić i Ludaš. Sastanku su prisustvovali predstavnici: Gradske uprave, JP „Park-Palić”, JP „Palić-...

detaljnije
Pon, 03.06.2013 - 15:45

U Restoranu GOL, kod Kvantaške pijace, obeležena je godišnjica MZ Centar III. Na koktelu koji tom prilikom organizovan gostima su se obratili predsednik MZ Milenko Milošević, Slobodan Vujković predsednik saveta MZ i Vladimir Grahovac, sekretar MZ. U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su: Subotica-kvartet klarineta (Laslo Barat), pesnici Natalija Janjić, Nikola Šever i Sredoje Topalović kao i plesna grupa Stars.

Čet, 15.11.2012 - 18:05
Čet, 01.03.2012 - 13:59

Upotreba poljoprivrede u političke svrhe

ČUDA SU MOGUĆA - AKO JE GODINA IZBORNA

Iako start službeno nije označen, politička "trka za poljoprivrednike" počela je još pre dva-tri meseca. Teško je imenovati stranku koja ih se u predizbornoj kampanji prva setila, ali je ona svakako iz redova opozicije. Ipak, kada je reč o opoziciji, daleko najkonkretnija "ponuda" paorima do sada je stigla iz Ujedinjenih regiona Srbije, počev od programa pa do ljudi koji su ga sačinili. Bivši ministar finansija Mlađan Dinkić u tako važnom poslu kao što je predizborna kampanja nije hteo ništa prepustiti slučaju: angažovao je bivšu ministarku poljoprivrede i bivšu potpredsednicu Vlade Ivanu Dulić - Marković da sa bivšim ministrom poljoprivrede Goranom Živkovim i ekipom...

detaljnije
Ned, 08.01.2012 - 14:09
Subscribe to Nenad Novaković