Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nikola Matković

Svečanom priredbom, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima, direktori osnovnih i srednjih škola i predstavnici Školske uprave Sombor, u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ obeležen je završetak radova na adaptaciji školske zgrade. Sredstva za preuređenje kompletnog objekta, u visini od 48 miliona dinara, obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Direktor OŠ „Sonja Marinković“ Pajica Bašić rekao je, tim povodom, da je, po završenoj javnoj nabavci i odabiru izvođača radova, u junu 2017. godine počela rekonstrukcija školskog objekta koja je obuhvatila: kompletnu zamenu prozora; izolaciju školskog objekta; sređivanje fasada; potpunu zamenu oluka; zamenu podova; kompletnu...

detaljnije
Čet, 08.02.2018 - 20:36

Svoj sedamnaesti rođendan, ulazak u punoletstvo, red vitezova vina „Arena zabatkiensis“ su obeležili obrednim izlaskom u vinograd Boni Lasla, na Radanovacu, u ponedeljak, 22. januara ove godine.

O zaštitniku vinara sv. Vinku pogledati recimo ovde - http://narodni.net/22-sjecnja-blagan-svetog-vinka-ili-vincekovo/

Svi važni detalji ceremonije i detalj o presi za vino staroj skoro 120 godina pogledajte u prilozima...

 

Pon, 22.01.2018 - 17:07

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford priredili su danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa, privrednih društava, javnih i javno komunalnih preduzeća, ustanova i drugih organizacija.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Laban je rekao da je aktuelna gradska vlast u junu prošle godine obećala da će završiti svojevremeno započete kapitalne investicije i da su prvi konkretni rezultati bili vidljivi već u martu ove godine, kada je za saobraćaj otvorena prva deonica „Ipsilon kraka“, od petlje „Subotica-jug“ do kružne raskrsnice sa Bikovačkim putem.

– Investicija je obuhvatala rekonstrukciju petlje ‘Subotica-jug...

detaljnije
Uto, 26.12.2017 - 17:28

Obaveštavamo Vas da je odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Hemijsko-tehnološkoj školi omogućen upis učenika na području rada Hemija, nemetali i grafičarstvo – obrazovni profil TEHNIČAR ZA INDUSTRIJSKU FARMACEUTSKU TEHNOLOGIJU na mađarskom nastavnom jeziku (30 učenika).

Nastavni plan ovog profila u skladu je sa savremenim dostignućima farmaceutske tehnologije. U toku četiri godine učenik stiče praktična i teorijska znanja o: pripremi sirovina za izradu farmaceutskih proizvoda; praćenju i kontroli procesa izrade farmaceutskih poluproizvoda i gotovih proizvoda (injekcionih rastvora, infuzija, sirupa, masti, emulzija, tableta, kapsula itd); skladištenju sirovina i gotovih proizvoda. Nakon završetka školovanja zapošljava se u pogonima i...

detaljnije
Uto, 20.06.2017 - 13:13

Hemijsko-tehnološka škola svečanom akademijom i proslavom obeležila je Dan škole i jubilej 120 godina postojanja školske zgrade.

Na svečanosti koja je održana u Domu učenika grad su predstavljali sekretar sekretarijata za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica Jasmina Stevanović i član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić. Prisutan je bio i Savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Miloš Blagojević, koji je istakao da su izdvojena sredstva da se obnovi fasada škole sa kojom će on azablistati u punom sjaju koji joj dolikuje - U ovoj školi imamo dobrih primera popularnog dualnog obrazovanja, škola ima proširene delatnosti i ostvaruje prihode. Ali ono što smo primetili je da postoji...

detaljnije
Čet, 23.03.2017 - 22:26

Danas je održana XI redovnu sednicu Skupštine Regionalne privredne komore Subotica, na kojoj su dodeljena priznanja za privredne subjekte u 2016.godini.

Danas je održana redovna sednica Skupštine Regionalne privredne komore, na kojoj su dodeljene godišnje nagrade:

od toga tri iz Subotice: SMB gradnja, porodično preduzeće "Bane" i JKP "Čistoća i zelenilo", iz Sente je nagrađena Senta promet a iz Martonoša Telek paprika.

RPK Subotica donirala je i komplet knjiga Hemijsko-tehnološkoj školi iz Subotice jer je ova škola pokrenula saradnju sa privredom.

Ujedno ovo je i bila i poslednja sednica Skupštine RPK Subotica, koja se "utopila" u PK Srbije i prestaje sa samostalnim radom.

Sre, 21.12.2016 - 23:06

Svečanom sednicom Skupštine grada i polaganjem venaca na spomenike  žrtvama fašizma, obeležen je jedan od najvažnijih datuma u istoriji našeg grada – 10. oktobar – Dan oslobođenja Subotice u Drugom svetskom ratu.

Svečanosti u Velikoj većnici Gradske kuće, održanoj uz prigodan program, prisustvovali su: Ivan Starostin, prvi sekretar ambasade Ruske Federacije u Beogradu; Jevgenija Filipenko, ministar savetnik i Andrij Miroščenko, drugi savetnik odbrane, iz ambasade Ukrajine u Srbij; Dragoljub Švonja i Gordan Dulać, iz počasnog konzulata Belorusije u Novom Sadu; Vladimir Pleša, generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici; Andréjkó Gábor, konzul Generalnog konzulata Mađarske u Subotici; dr Nenad...

detaljnije
Pon, 10.10.2016 - 14:31

Predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford u Velikoj većnici Gradske kuće uručio je pohvalnice učenicima osnovnih i srednjih  škola koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima u školskoj 2015/16. godini.

U prilogu nekoliko fotografija sa događaja.

Čet, 09.06.2016 - 14:13

Do 23. maja, u Gradskoj suvenirnici postavljena je izložba „Kalupi za trukovanje i njihovi otisci“, u čijoj su realizaciji učestvovale i učenice prvog i četvrtog razreda Hemijsko-tehnološke škole, obrazovnog profila - modelar odeće: Miljana Buljovčić I-15, Dijana Gabrić I-15, Kristina Vrgov I-15, Marijana Zubelić I-15, Kristina Kaćanski I-15, Karolina Vašar IV-15 i Albiona Martinaj IV-15. Učenice su na sekciji belog veza, koju vode profesorke Kata Suknović i Ana Žigmanov Vuković, bile vođene idejom primene starinskih motiva sa trukova na suvenire.

Poveznicu izložbe čine i tradicionalni odevni predmeti, upotrebni predmeti iz domaćinstva, savremeni odevni predmeti dizajnerke Sande Benčik i modni detalji Karoline Ostrogonac – nabraja profesorka...

detaljnije
Čet, 21.04.2016 - 00:52

U hotelu Galleria, 02. aprila, održana je proslava povodom 86 godina od čarterovanja (osnivanja) i 18 godina rečarterovanja (reosnivanja) kluba Rotary kluba Subotica i humanitarni bal za aukciju "Gift of life".

Uto, 05.04.2016 - 01:50
Subscribe to Nikola Matković