Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nora Bognar

Ekipa Subotice po prvi put je obezbedila plasman u finale sportskih igara City Games, pošto su u polufinalu koje je sinoć održano u Somboru osvojili drugo mesto.

Nakon pobede na kvalifikaciono takmičenju koje je održano u Subotici u ponedeljak 9. jula ekipa Sportskog saveza Subotice je sinoć u Somboru na polufinalnom takmičenju bila druga sa 51 osvojenim bodom. Trijumfovala je ekipa Kikinde sa 55 bodova, dok je treći bio Sombor sa 36 osvojenih bodova. Sledi Ruma sa 30 bodova, Inđija sa 23 i Odžaci sa 8 bodova.

Takmičenje se odvijalo u šest disciplina, "leteći vaterpolo", "vodena alka", "trka bačvi", "spasavanje turistkinje", "vošarka" i "veslo". Subotičani su tokom celih igara bili na drugom mestu a plasman na Zlatibor su potvrdili u poslednjoj ujedno i najtežoj igri "...

detaljnije
Sre, 11.07.2018 - 14:53

Povodom restauracije subotičke sinagoge 21. aprila 2018. JEVREJSKA OPŠTINA – SUBOTICA i RADIONICA „ZENITH“ su organizovali Konkurs FOTO-REFLEKSIJA za učenike osnovnih i srednjih škola. Oko 50 učenika je učestvovalo na kratkom foto-kursu i imali su zadatak da naprave fotografije po slobodnom izboru, foto na zadatu temu (poput: motiv srca, jevrejski simboli, zvezde sinagoge, floralni motivi, rajski vrt-šator, vitraži sinagoge, simetrija, paunov rep, čaura maka...) i da naprave selfi. Od radova će se kreirati izložba za vreme jesenjeg jevrejskog festivala.

info: Erika Rončak

Fotografije: Nora Bognar

Sub, 21.04.2018 - 21:20

Penjači planinasrkog kluba Spartak bili su uspešni na II kolu državnog prvenstva u sportskom penjanju u bolderu koji se održao 14. i 15. aprila u Beogradu

Takmičari Spartaka potvrdili su svoje odlične rezultate u konkurenciji osam klubova i 55 takmičara. Najuspešniji su bili Maksim Purlija i Nora Bognar koji su osvojili prvo mesto. Drugi su bili Damjan Rapić, Danijel Čizmadija i Maja Fabri dok su treći bili Žaklina Besedeš, Milan Petrić i Stella Latoš. Na korak do medalje bio je Viktor Prčić koji je zauzeo 4. mesto. Hana Kenjereš je završila na petom mestu a Šandor Fazekaš je bio šesti.

U seniorskoj kategoriji Danijel Čizmadija je prijatno iznenadio osvojivši prvo mestom, kao i Milan Petrić koji je bio treći. Treće mesto pripalo je i Maji Fabri dok je Žaklina Besedeš bila...

detaljnije
Pon, 16.04.2018 - 21:10

Sportski penjači planinarskog kluba Spartak učestvovali su na Međunarodnom takmičenju "Carpatic" koje je proteklog vikenda 24. i 25. marta održano u Bukureštu (Rumunija) 

Na ovom sportsko penjačkom takmičenju učestvovali su takmičari iz 5 država. Srbiju je predstavljalo pet takmičara od kojih su četvoro bili iz Spartaka, Nora Bognar, Stella Latoš, Damjan Rapić i Maksim Purlija i jedna takmičarka iz SPK "Blek Rok" iz Beograda, Ema Kaličanec.

Najuspešnije su bile Nora Bognar i Ema Kaličanec koje su osvojile pehar z anajbolje takmičarke u svojim kategorijama. Stella Latoš osvojila je 5. mesto u ukupnom plasmanu, Damjan Rapić je među dečacima osvojio 9. mesto,a Maksim Purlija 10. mesto. Pošto je ovo bio prvi nastup na međunarodnom takmičenju ovakvog ranga ostvareni rezultati...

detaljnije
Pon, 26.03.2018 - 20:56

Sportski penjači planinarskog kluba Spartak odlično su startovali na državnom prvenstvu. Na prvom kolu u sportskom penjanju koji se održao 17. i 18. marta u Beogradu takmičari PSK „Spartak“ su sa 11 takmičara osvojili 10 medalja 

Subotički penjači su u konkurenciji 11 klubova iz Srbije međe 75 takmičara osvojili  5 zlatnih, 4 srebrne i jednu bronzanu medalju.

Hana Kenjereš je na svom prvom takmičenju u jakoj konkurenciji osvojila 2 mesto u kategoriji dece do 6 godina. Maksim Purlija je u kategoriji dece do 8 godina osvojio prvo mesto, a u istoj kategoriji Damjan Rapić o je bio drugi. Viktor Prčić je među kadetima (12) osvojio treće mesto, a Stella Latoš u istoj kategoriji među devojčicama je osvojila drugo mesto. Danijel Čizmadija je u kategoriji kadea (14) osvojio prvo...

detaljnije
Uto, 20.03.2018 - 13:50

Planinarski klub Spartak održao je redovnu Skupštinu koja je imala i poseban svečani deo na kojem su nagrađeni najbolji pojednici kluba i sumirani rezultati u 2017 godini 

Tokom prošle godine sekcija sportskih penjača ostvarila je dobre rezultate pa ih je klub ovom prilikom nagradio. Prisutni su bili i predstavnici Sportskog saveza grada Subotice koji su iskoristili svečanu Skupštinu da simbolično nagrade najbolje takmičare sportskim rancem,.  

Najviše uspeha postigli su Nora Bognar koja je pored titule prvaka države u svojoj kategoriji do 14 godina bila najbolja i u seniorskoj konkurenciji i Sergej Žeželj koji je u generalnom plasmanu najbolji bio u konkurenciji do 16 godina, ali i u muškoj seniorskoj konkurenciji.  

Ostvareni rezultati ostalih takmičara na...

detaljnije
Sub, 17.02.2018 - 18:35

Takmičarka planinarskog kluba Spartak, Nora Bognar ostvarila je odličan rezultat u prvom kolu Panonske Lige Open 2018 koje je održano u Temišvaru (Rumunija) u subotu 9. decembra.  

Na ovom takmičenju očestvovali su sportski penjači iz tri zemlje: Srbija, Mađarska i Rumunija. Subotičanka Nora Bognar je osvojila 1. mesto među ženama seniorkama. U izuzetno jakoj konkurenciji od ukupno 18 takmičarki sa ispenjanih 22 smerova od ukupno 30, plasirala se kao prva u finale, u kojem je sačuvala prvo mesto. Od zadatih četiri smera u finalu, tri je ispenjala na TOP, od kojih je dva smera iz prvog pokušaja.

Sledeće kolo Panonske lige održaće se u Budimpešti u januaru 2018 godine, a nakon toga u februaru u Novom Sadu. 

Uto, 12.12.2017 - 00:11

Subotički penjači sa velikim uspehom su nastupili na četvrtom kolu državnom prvenstva koje je održano u Pančevu 30. septembra u sportskom penjanju na veštačkoj steni u brzinskoj i u težinskoj disciplini.

Takmičari planinarskog kluba Spartak osvojili su veliki broj medalja. Najuspešnija je ponovo bila Nora Bognar osvojivši prvo mesto u težinskoj i u brzinskoj disciplini i to u dve kategorije: u svojoj (K14), ali i u seniorskoj starosnoj grupi gde je osvojila dva prva mesta.

Sergej Žeželj je u svojoj kategoriji (K16) osvojio 1. mesto u brzinskom i  prvo mesto u težinskom penjanju. Maksim Purlija je pokazao dobru formu, osvojio je prvo mesto u težinskom dok je u brzinskom penjanju bio drugi. Uspešan je bio i Danijel Čizmadija koji je osvojio srebrnu medalju u težinskom i ...

detaljnije
Pon, 02.10.2017 - 23:47

Subotičanka Nora Bognar osvojila je srebrnu medalju u sportskom penjanju na Balkanskog prvenstvu koje je održano u Skoplju u subotu 23. septembra. 

Balkansko prvenstvo u sportskom penjanju za takmičere do 18 godina u disciplini težinsko penjanje održano je 23. septembra u Skoplju uz učešće pet zemalja: Turska, Grčka, Bugarska, Makedonija i Srbija. Penjači iz Srbije su na ovom prvenstvu osvojili ukupno šest medalja mešu kojima je i subotičanka Nora Bognar iz Spartaka koja je ponosna vlasnica srebrne medalje.

Najbolja od takmičara iz Srbije bila je Milena Casetta iz Zemuna koja je osvojila zlatnu medalju. Pored Nore i Milene medalje su još osvojil. Ilija Stanković iz kluba PAEK - Niš 3. mesto, Matej Knežević iz kluba Stari grad Užice 3. mesto, Bratislav Simović PAEK Niš 2....

detaljnije
Pon, 25.09.2017 - 18:47

Државно првенство Србије у спортском пењању на природним стенама, у дисциплини тежинско и брзинско пењање и категоријама сениори и јуниори (деца, млађи јуниори, старији јуниори) одржалo се 02. и 03. септембра 2017. године на планини Стол код Бора, у организацији Комисије за спортско пењање при Планинарском савезу Србије и ПСК „Црни врх“ као домаћина такмичења.

Главни судија био је Зоран Секулић, делегат такмичења је био Андраш Богнар. Уређивачи смерова су били Душан Копчалић и Ненад Матић. На такмичењу је учествовало укупно 48 такмичара.

Из ЖПК „Сапртак“ Суботица су се најмасовније пријавили на такмичење. На превенству учествовали су: Сара Пирнат, Нора Богнар, Маја Фабри, Виктор Прчић, Чизмадија Данијел, Дарко Јанковић, Милан Томић и Милан Петрић.

Златну медаљу у...

detaljnije
Uto, 05.09.2017 - 01:21
Subscribe to Nora Bognar