Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nora Bognar

Planinarski klub Spartak održao je redovnu Skupštinu koja je imala i poseban svečani deo na kojem su nagrađeni najbolji pojednici kluba i sumirani rezultati u 2017 godini 

Tokom prošle godine sekcija sportskih penjača ostvarila je dobre rezultate pa ih je klub ovom prilikom nagradio. Prisutni su bili i predstavnici Sportskog saveza grada Subotice koji su iskoristili svečanu Skupštinu da simbolično nagrade najbolje takmičare sportskim rancem,.  

Najviše uspeha postigli su Nora Bognar koja je pored titule prvaka države u svojoj kategoriji do 14 godina bila najbolja i u seniorskoj konkurenciji i Sergej Žeželj koji je u generalnom plasmanu najbolji bio u konkurenciji do 16 godina, ali i u muškoj seniorskoj konkurenciji.  

Ostvareni rezultati ostalih takmičara na...

detaljnije
Sub, 17.02.2018 - 18:35

Takmičarka planinarskog kluba Spartak, Nora Bognar ostvarila je odličan rezultat u prvom kolu Panonske Lige Open 2018 koje je održano u Temišvaru (Rumunija) u subotu 9. decembra.  

Na ovom takmičenju očestvovali su sportski penjači iz tri zemlje: Srbija, Mađarska i Rumunija. Subotičanka Nora Bognar je osvojila 1. mesto među ženama seniorkama. U izuzetno jakoj konkurenciji od ukupno 18 takmičarki sa ispenjanih 22 smerova od ukupno 30, plasirala se kao prva u finale, u kojem je sačuvala prvo mesto. Od zadatih četiri smera u finalu, tri je ispenjala na TOP, od kojih je dva smera iz prvog pokušaja.

Sledeće kolo Panonske lige održaće se u Budimpešti u januaru 2018 godine, a nakon toga u februaru u Novom Sadu. 

Uto, 12.12.2017 - 00:11

Subotički penjači sa velikim uspehom su nastupili na četvrtom kolu državnom prvenstva koje je održano u Pančevu 30. septembra u sportskom penjanju na veštačkoj steni u brzinskoj i u težinskoj disciplini.

Takmičari planinarskog kluba Spartak osvojili su veliki broj medalja. Najuspešnija je ponovo bila Nora Bognar osvojivši prvo mesto u težinskoj i u brzinskoj disciplini i to u dve kategorije: u svojoj (K14), ali i u seniorskoj starosnoj grupi gde je osvojila dva prva mesta.

Sergej Žeželj je u svojoj kategoriji (K16) osvojio 1. mesto u brzinskom i  prvo mesto u težinskom penjanju. Maksim Purlija je pokazao dobru formu, osvojio je prvo mesto u težinskom dok je u brzinskom penjanju bio drugi. Uspešan je bio i Danijel Čizmadija koji je osvojio srebrnu medalju u težinskom i ...

detaljnije
Pon, 02.10.2017 - 23:47

Subotičanka Nora Bognar osvojila je srebrnu medalju u sportskom penjanju na Balkanskog prvenstvu koje je održano u Skoplju u subotu 23. septembra. 

Balkansko prvenstvo u sportskom penjanju za takmičere do 18 godina u disciplini težinsko penjanje održano je 23. septembra u Skoplju uz učešće pet zemalja: Turska, Grčka, Bugarska, Makedonija i Srbija. Penjači iz Srbije su na ovom prvenstvu osvojili ukupno šest medalja mešu kojima je i subotičanka Nora Bognar iz Spartaka koja je ponosna vlasnica srebrne medalje.

Najbolja od takmičara iz Srbije bila je Milena Casetta iz Zemuna koja je osvojila zlatnu medalju. Pored Nore i Milene medalje su još osvojil. Ilija Stanković iz kluba PAEK - Niš 3. mesto, Matej Knežević iz kluba Stari grad Užice 3. mesto, Bratislav Simović PAEK Niš 2....

detaljnije
Pon, 25.09.2017 - 18:47

Државно првенство Србије у спортском пењању на природним стенама, у дисциплини тежинско и брзинско пењање и категоријама сениори и јуниори (деца, млађи јуниори, старији јуниори) одржалo се 02. и 03. септембра 2017. године на планини Стол код Бора, у организацији Комисије за спортско пењање при Планинарском савезу Србије и ПСК „Црни врх“ као домаћина такмичења.

Главни судија био је Зоран Секулић, делегат такмичења је био Андраш Богнар. Уређивачи смерова су били Душан Копчалић и Ненад Матић. На такмичењу је учествовало укупно 48 такмичара.

Из ЖПК „Сапртак“ Суботица су се најмасовније пријавили на такмичење. На превенству учествовали су: Сара Пирнат, Нора Богнар, Маја Фабри, Виктор Прчић, Чизмадија Данијел, Дарко Јанковић, Милан Томић и Милан Петрић.

Златну медаљу у...

detaljnije
Uto, 05.09.2017 - 01:21

Drugo kolo državnog prvenstva u sportskom penjanju održano je u Beogradu u nedelju 09. aprila na kojem su penjači Spartaka ostvarili odlične rezultate.  

Među kadetkinjama najbolja je bila Nora Bognar (K14) koja je osvojila 1. mesto, a na pobedničkom postolju našla se i Maja Fabri (K14) sa osvojenim 3. mestom. U konkurenciji dečaka tojica penjača Spartaka su osvojili druga mesta, Sergej Žeželj (J16), Dario Peić Gavran (K14) i Stefan Iršević( D8). 

Ostali rezultati: Stella Latoš (K12) 4. mesto, Žaklina Besedeš (K14) 4. mesto, Daniel Čizmadija (K14) 5. mesto, Palma Sel (D10) 5. mesto, Aleksandra Borenović (K12) 5. mesto, Viktor Prčić (D10) 6. mesto, Milica Ver (K14) 7. mesto.

Uto, 11.04.2017 - 17:09

Sportski penjači iz Subotice, članovi Železničko planinarskog kluba "Spartak" zabeležili su uspeh na Međunarodnom Balkanskom Carpatia Kupu u Bukureštu.  

Četvoro mladih takmičara iz Subotice učestvovala su na Međunarodnom Balkanskom kupu koji se održao 1. i  2. aprila 2017. godine u Bukureštu. U izuzetno jakoj konkurenciji svi su zabeležili dobar uspeh. Najbolja je bila Nora Bognar koja je u ukupnom plasmanu osvojila kup šampiona osvojivši zlatnu medalju i u bolderu i u težinskoj disciplini. Maja Fabri je sa osvojenim 3. mestom u bolderu i 7. mestom u težinskoj disciplini osvojila četvrto mesto u ukupnom plasmanu. Dario Peić Gavran je u težinskom osvojio 5. a u bolderu 7. mesto, što ga je ukupnom plasmanu dovelo n ašestu poziciju. Sergej Žeželj je osvojio 9. mesto.

Sre, 05.04.2017 - 21:06

Planinarski klub Spartak organizovao je Prvenstvo Srbije u sportskom penjanju u bolderu koje je održano u osnovnoj školi Majšanski put 25. i 26. februara. Najbolja Subotičanka Nora Bognar osvojila je prvo mesto u konkurenciji kadeta, ali i u seniosrkoj konkurenciji. 

Prvog dana održano je prvo kolo državnog prvenstva za mlađe kategorije gde je učestvovalo oko 60 takmičara iz nekoliko gradova Srbije. Drugog dana u nedelju 25.02. takmičili su se seniori i ovo je takmičenje bilo otvorenog tipa tako da su pored takmičara iz Srbije bili i penjači iz Mađarske i Bosne i Hercegovine. U seniorskoj konkurenciji bilo je oko tridesetak takmičara tako da su organizatori napravili dva kruga. Po oceni takmičara staza je bila izuzetno teška, ali po rečima organizatora razlog je malo duđa pauza...

detaljnije
Pon, 27.02.2017 - 18:13
Subscribe to Nora Bognar