Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Novak Savić

Proteklog vikenda na gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci održan je 10. međunarodni miting pod nazivom "Banja Luka Open 2017". Plivački klub “Olymp” okupio je na mitingu najbolje takmičare iz regiona i šire, kojih je ukupno bilo preko 360.

Najviše prijavljenih klubova bilo je iz Srbije, čak 16, u čega se ubrajaju i selekcije Plivačkog Saveza Vojvodine i Srbije. Bosna i Hercegovana učestvovala je sa 7 klubova, kao i Slovenija, dok su ostali takmičari bili iz Kanade, Hrvatske, Litvanije, Italije i Makedonije. Plivački klub “Spartak-Prozivka” učestvovao je sa 4 plivača i jednom plivačicom i ostvario vrlo zapažen rezultat osvojivši ukupno pet zlatnih, osam srebrnih i jednu bronzanu medalju.

 Najzapaženije rezultate ostvario je SAVIĆ NOVAK osvojivši zlatnu medalju u...

detaljnije
Sre, 31.05.2017 - 01:02

Proteklog vikenda takmičari iz plivačkog kluba Spartak Prozivka učestvovali su na dva takmičenja u više starosnih kategorija. Najmlađi su bili u Bečeju na prvenstvu Srbije za pionire a dva najbolja takmičara su u dresu reprezentacije Srbije nastupili u Banja Luci. 

U organizaciji Plivačkog Saveza Bosne i Hercegovine u Banja Luci je na Gradskom olimpijskom bazenu održan Susret reprezentacija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Selektor reprezentacije Srbije, Dejan Pejinović, odabrao je 60 najboljih plivača iz države u kategorijama seniora, juniora i kadeta, koji su branili boje Srbije na ovom takmičenju. U sastavu reprezentacije našla su se i dva plivača iz PK Spartak Prozivka, Savić Novak i Farkaš Balaž u kategoriji kadeta. Za sve četiri reprezentacije nastupilo...

detaljnije
Pon, 27.03.2017 - 17:33

Zimsko otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju, održano je od 17. do 19. marta u Beogradu na bazenu SC „11. april“. Učestvovalo je 54 plivačka kluba iz Srbije, Turske, Belorusije, Kazahstana i Makedonije. Bilo je oko 480 prijavljenih takmičara koji su se takmičili u preko 1870 individualnih disciplina i 70 štafeta.

Prvenstvo je trajalo tri dana i svaki dan se sastojao iz dva dela, prepodnevnog kada su takmičarti plivali kvalifikacione trke i poslepodnevnog terminima gde je 16 najboljih iz kvalifikacija plivali finalne trke. Plivački klub Spartak-Prozivka učestvovao je sa 5 plivača koji su ukupno osvojili 7 medalja i to  jednu zlatnu, pet srebrnih i jednu bronzanu.

Savić Novak je ostvario najzapaženije rezultate osvojivši zlatnu medalju u disciplini 50m slobodnim stilom i dve...

detaljnije
Pon, 20.03.2017 - 21:48

Proteklog vikenda (25.-26.02.) na bazenu “Mostonga” u Somboru održano je Zimsko prvenstvo Vojvodine u plivanju u kategorijama pionira, kadeta, juniora i u apsolutnoj konkurenciji.

Bilo je prijavljeno oko 540 takmičara iz cele Vojvodine, ali i iz inostranstva jer se ujedno održao i Polet Kup 2017. Plivači su se takmičili u preko 2000 individualnih disciplina i štafeta. Plivači “Spartak Prozivke” prvog dana prvenstva učestvovali su sa 6 takmičara dok je drugog dana plivalo njih 11. Najzapaženiji rezultat ostvario je Novak Savić osvojivši čak četiri zlatne medalje. Plivači Spartak Prozivke ukupno su osvojili čak 21 medalju i to 6 zlatnih, 6 srebrnih i 9 bronzanih.

Zlatne medalje:

  • Savić Novak na 50m i 100m slobodno, 50m delfin i 100m mešovito
  • Farkaš Balaž...
detaljnije
Sre, 01.03.2017 - 21:06

Svečanom dodelom okončan je jedanaesti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja „Lajoša Vermeša”. Žiri sastavljen od 30 osoba, novinara, sportskih radnika i trenera birali su i rangirali najbolje sportiste Subotice tokom proteklih pet nedelja, javno preko stranica "Subotičkih novina". Nagradu organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860“, odnosno sportski novinar Nikola Stantić uz pomoć medijskog partnera  „Subotičke novine“, i podrškom resora za sport i omladinu Grada Subotice.

Nije bilo velikih dilema oko najboljeg sportiste Subotice. Priznanje je pripalo rvaču Davoru Štefaneku, Olimpijskom pobedniku koji je po prvi put u istoriji osvojio maksimalnih 300 bodova od strane žirija. Na drugom mestu je dizač tegova Tamaš Kajdoči, dok je treće mesto pripalo...

detaljnije
Pet, 24.02.2017 - 18:01

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano Otvoreno prvenstvo Srbije za plivače pod nazivom Voša 2016. Od ukupno 52 prijavljena kluba, 38 je bilo iz Srbije a preostalih 14 iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Slovenije, što je činilo ukupno oko 420 prijavljena takmičara.

Plivački klub “SPARTAK-PROZIVKA” na ovom kvalitetnom i veoma jakom Prvenstvu učestvovao je sa 5 svojih takmičara u kategoriji juniora i seniora. Najzapaženije rezultate ostvarili su, Udicki Bojan koji je osvojio tri srebrne medalje i to u disciplinama 50m delfin, 100m delfin i 50m slobodnim stilom i to u apsolutnoj kategoriji i Savić Novak koji je ovaj put ostvario fantastične rezultate. Novak je osvojio zlatnu medalju u disciplini 50m slobodnim stilom, srebrnu u...

detaljnije
Čet, 08.12.2016 - 21:39

Novak Savić, takmičar Plivačkog kluba "SPARTAK-PROZIVKA", na međunarodnom plivačkom mitingu pod nazivom "Grand Prix" održanom u Zrenjaninu 03.- 06.11. odlično je isplivao discipline i prikupio i više nego dovoljan broj FINA bodova čime je ostvario neverovatan uspeh i plasirao se među 8 najboljih plivača u kategoriji juniora. Time je stekao uslov i ostvario pravo učešća na Centralnom Evropskom prvenstvu koje se 09. do 11. decembra održava u Košicama u Slovačkoj.

Pred Novakom Savićem i njegovim trenerom Miroslavom Udickim stoji vredan rad kako bi na Centralnom Evropskom takmičenju subotičanin ostvario što bolji uspeh.

Sre, 16.11.2016 - 22:00

Plivači Spartak Prozivke zabeležili su uspeh na plivačkom mitingu "Mlade Nade" koji je održan u Kikindi osvojivši čak 35 medalja. 

Na međunarodnom plivačkom mitingu "Mlade nade 2016.", plivački klub "Spartak Prozovka" zauzeo je prvo mesto u ukupnom plasmanu sa osvojenih 35 medalja odnosno 17 zlatnih, 12 srebrnih i 6 bronzanih, čime su za 11 medalja imali više od drugoplasiranog kluba.

Od ukupno prijavljenih 20 klubova iz Srbije, 2 iz Rumunije i 2 iz Slovačke što je zbirno bilo oko 360 prijavljenih takmičara, "Spartak-Prozivka" je učestvovao sa 10 dečaka i 14 devojčica. Za najuspešnijeg takmičara mitinga i to u apsolutnoj kategoriji proglašen je Savić Novak, čime je pored osvojenih zlatnih medalja zasluženo nagrađen i peharom.

Pon, 10.10.2016 - 14:13

Plivači Spartak Prozivke u subotu, 09. jula učestvovbali su na Medjunarodnom plivačkom mitingu koji je održan u Vrbasu. Učestvovalo je 323 plivača i to iz Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Spartak Prozivka je učestvovao sa 22 plivača, 10 momaka i 12 devojaka koji su ekipno zauzeli prvo mesto, osvojivši 36 medalja, 14 zlatnih, 10 srebrnih, 12 bronzanih, kao i 4 pehara za najuspešnije plivače u svojim kategorijama. Najuspešniji su bili Boris Boršoš, koji je u svojoj kategoriji takmičara do 9 godina, osvojio pehar za najboljeg plivača: Osvojio je 4 zlatne medalje i to na 50 metara kraul, prsno, ledjno i delfin.

Novak Savić je osvojio pehar za najuspešnijeg plivača u kategoriji 15...

detaljnije
Sub, 09.07.2016 - 19:23

Proteklog vikenda 18. i 19. juna plivački klub Spartak Prozivka je učestvovao na 14. Međunarodnom plivačkom mitingu "Trofej Beograda 2016." koje je održano u Beogradu uz učešće 234 dece iz 34 kluba. Takmičari su bili iz Bosne i Hercegovine, Madjarske, Slovenije i Srbije.

Plivački klub Spartak Prozivku je predstavljalo pet momaka koji su osvojili ukupno osam medalja.

  • Borislav Fermanović, u kategoriji 13-14 godina, osvojio je dva druga mesta. Na 100 metara prsno i 50 metara prsno, dok je na 200 metara prsno zauzeo prvo mesto i zlatnu medalju.
  • Novak Savić je u kategoriji sa starijima od sebe - u...
detaljnije
Pon, 20.06.2016 - 19:55
Subscribe to Novak Savić