Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Novak Savić

U subotu 30.septembra 2017. godine Plivački klub Spartak organizovao je drugi po redu “Jesenji kup Subotice” u plivanju. Spartak je ovaj put ugostio preko 180 takmičara iz 13 klubova Srbije, koji su se takmičili u šest različitih uzrasnih kategorija.

Prvo mesto, prema broju osvojenih medalja, pripalo je plivačkom klubu „Spartak-Prozivka“ čiji su takmičari osvojili 69 medalja, odnosno 29 zlatnih, 21 srebrnu i 19 bronzanih medalja. Miting je na drugom mestu završio "Spartak“ sa ukupno osvojenih 55 medalja, od kojih su 23 zlatne, 19 srebrnih i 13 bronzanih. 

Najbolji takmičari “II jesenjeg kupa Subotice 2017” po kategorijam asu bili sledeći:

Kategorija 8-9 godina

  • Ujvari Leon - PK “Spartak-Prozivka”
  • Nađnemedi Ana Rebeka, PK “Swimm star” Bečej...
detaljnije
Sre, 04.10.2017 - 19:14

U Sportskom centru Novi Beograd je od 04. do 06. avgusta održano Letnje prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji. Na prvenstvu su učestvovali gotovo svi klubovi iz Srbije koji imaju predstavnike u ovim kategorijama. Tačnije, bilo je 45 prijavljenih klubova sa oko 350 takmičara koji su snage odmeravali u oko 1500 individualnih disciplina i čak 75 prijavljenih štafetnih disciplina.

Među najbrojnijima, kao što se i očekivalo, bili su novosadski i beogradski klubovi koji su zasuženo i odneli epitete najboljih, prvenstveno zbog broja plivača ali i prema osvojenom broju medalja. Plivački klub „Spartak-Prozivka“ učestvovao je sa šest plivača. Troje u kategoriji juniora, koji su osvojili jednu zlatnu medalju, dve srebrne i pet bronzanih dok su u apsolutnoj konkurenciji ...

detaljnije
Uto, 08.08.2017 - 00:57

Otvoreno juniorsko prvenstvo Vojvodine u plivanju održano je na Gradskom bazenu u Subotici u tehničkoj organizaciji plivačkog kluba Spartak. Na današnjem prvenstvu učestvovalo je skoro 300 plivača u raznim kategorijama a pre samo dva dana na istom mestu je održano i prvenstvo za pionire u konkurenciji 120 plivača. 

Prisutan je bio i predsednik plivačkog saveza Srbije, gospodin Boris Drobac koji je posmatrao formu takmičara – Zadovoljan sam organizacijom takmičenja i naravno učešćem pošto se takmiči skoro 300 plivača i plivačica danas na ovom bazenu. Zadovoljni smo sa stanjem u vojvođanskom plivanju, pošto je prvenstvo otvoreno ima dosta takmičara i iz klubova van teritorije Vojvodine što dodatno pojačava kvalitet.

Najbolje plivače Srbije u...

detaljnije
Pon, 17.07.2017 - 23:51

Proteklog vikenda na gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci održan je 10. međunarodni miting pod nazivom "Banja Luka Open 2017". Plivački klub “Olymp” okupio je na mitingu najbolje takmičare iz regiona i šire, kojih je ukupno bilo preko 360.

Najviše prijavljenih klubova bilo je iz Srbije, čak 16, u čega se ubrajaju i selekcije Plivačkog Saveza Vojvodine i Srbije. Bosna i Hercegovana učestvovala je sa 7 klubova, kao i Slovenija, dok su ostali takmičari bili iz Kanade, Hrvatske, Litvanije, Italije i Makedonije. Plivački klub “Spartak-Prozivka” učestvovao je sa 4 plivača i jednom plivačicom i ostvario vrlo zapažen rezultat osvojivši ukupno pet zlatnih, osam srebrnih i jednu bronzanu medalju.

 Najzapaženije rezultate ostvario je SAVIĆ NOVAK osvojivši zlatnu medalju u...

detaljnije
Sre, 31.05.2017 - 01:02

Proteklog vikenda takmičari iz plivačkog kluba Spartak Prozivka učestvovali su na dva takmičenja u više starosnih kategorija. Najmlađi su bili u Bečeju na prvenstvu Srbije za pionire a dva najbolja takmičara su u dresu reprezentacije Srbije nastupili u Banja Luci. 

U organizaciji Plivačkog Saveza Bosne i Hercegovine u Banja Luci je na Gradskom olimpijskom bazenu održan Susret reprezentacija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Selektor reprezentacije Srbije, Dejan Pejinović, odabrao je 60 najboljih plivača iz države u kategorijama seniora, juniora i kadeta, koji su branili boje Srbije na ovom takmičenju. U sastavu reprezentacije našla su se i dva plivača iz PK Spartak Prozivka, Savić Novak i Farkaš Balaž u kategoriji kadeta. Za sve četiri reprezentacije nastupilo...

detaljnije
Pon, 27.03.2017 - 17:33

Zimsko otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju, održano je od 17. do 19. marta u Beogradu na bazenu SC „11. april“. Učestvovalo je 54 plivačka kluba iz Srbije, Turske, Belorusije, Kazahstana i Makedonije. Bilo je oko 480 prijavljenih takmičara koji su se takmičili u preko 1870 individualnih disciplina i 70 štafeta.

Prvenstvo je trajalo tri dana i svaki dan se sastojao iz dva dela, prepodnevnog kada su takmičarti plivali kvalifikacione trke i poslepodnevnog terminima gde je 16 najboljih iz kvalifikacija plivali finalne trke. Plivački klub Spartak-Prozivka učestvovao je sa 5 plivača koji su ukupno osvojili 7 medalja i to  jednu zlatnu, pet srebrnih i jednu bronzanu.

Savić Novak je ostvario najzapaženije rezultate osvojivši zlatnu medalju u disciplini 50m slobodnim stilom i dve...

detaljnije
Pon, 20.03.2017 - 21:48

Proteklog vikenda (25.-26.02.) na bazenu “Mostonga” u Somboru održano je Zimsko prvenstvo Vojvodine u plivanju u kategorijama pionira, kadeta, juniora i u apsolutnoj konkurenciji.

Bilo je prijavljeno oko 540 takmičara iz cele Vojvodine, ali i iz inostranstva jer se ujedno održao i Polet Kup 2017. Plivači su se takmičili u preko 2000 individualnih disciplina i štafeta. Plivači “Spartak Prozivke” prvog dana prvenstva učestvovali su sa 6 takmičara dok je drugog dana plivalo njih 11. Najzapaženiji rezultat ostvario je Novak Savić osvojivši čak četiri zlatne medalje. Plivači Spartak Prozivke ukupno su osvojili čak 21 medalju i to 6 zlatnih, 6 srebrnih i 9 bronzanih.

Zlatne medalje:

  • Savić Novak na 50m i 100m slobodno, 50m delfin i 100m mešovito
  • Farkaš Balaž...
detaljnije
Sre, 01.03.2017 - 21:06

Svečanom dodelom okončan je jedanaesti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja „Lajoša Vermeša”. Žiri sastavljen od 30 osoba, novinara, sportskih radnika i trenera birali su i rangirali najbolje sportiste Subotice tokom proteklih pet nedelja, javno preko stranica "Subotičkih novina". Nagradu organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860“, odnosno sportski novinar Nikola Stantić uz pomoć medijskog partnera  „Subotičke novine“, i podrškom resora za sport i omladinu Grada Subotice.

Nije bilo velikih dilema oko najboljeg sportiste Subotice. Priznanje je pripalo rvaču Davoru Štefaneku, Olimpijskom pobedniku koji je po prvi put u istoriji osvojio maksimalnih 300 bodova od strane žirija. Na drugom mestu je dizač tegova Tamaš Kajdoči, dok je treće mesto pripalo...

detaljnije
Pet, 24.02.2017 - 18:01

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano Otvoreno prvenstvo Srbije za plivače pod nazivom Voša 2016. Od ukupno 52 prijavljena kluba, 38 je bilo iz Srbije a preostalih 14 iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Slovenije, što je činilo ukupno oko 420 prijavljena takmičara.

Plivački klub “SPARTAK-PROZIVKA” na ovom kvalitetnom i veoma jakom Prvenstvu učestvovao je sa 5 svojih takmičara u kategoriji juniora i seniora. Najzapaženije rezultate ostvarili su, Udicki Bojan koji je osvojio tri srebrne medalje i to u disciplinama 50m delfin, 100m delfin i 50m slobodnim stilom i to u apsolutnoj kategoriji i Savić Novak koji je ovaj put ostvario fantastične rezultate. Novak je osvojio zlatnu medalju u disciplini 50m slobodnim stilom, srebrnu u...

detaljnije
Čet, 08.12.2016 - 21:39

Novak Savić, takmičar Plivačkog kluba "SPARTAK-PROZIVKA", na međunarodnom plivačkom mitingu pod nazivom "Grand Prix" održanom u Zrenjaninu 03.- 06.11. odlično je isplivao discipline i prikupio i više nego dovoljan broj FINA bodova čime je ostvario neverovatan uspeh i plasirao se među 8 najboljih plivača u kategoriji juniora. Time je stekao uslov i ostvario pravo učešća na Centralnom Evropskom prvenstvu koje se 09. do 11. decembra održava u Košicama u Slovačkoj.

Pred Novakom Savićem i njegovim trenerom Miroslavom Udickim stoji vredan rad kako bi na Centralnom Evropskom takmičenju subotičanin ostvario što bolji uspeh.

Sre, 16.11.2016 - 22:00
Subscribe to Novak Savić