Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Radoslav Zelenović

Goste na festivalu je pozdravila zamenica gradonačelnika Subotice, Timea Horvat.

U prilogu nekoliko fotografija sa ceremonije otvaranja festivala i teksta PR-a Aleksandra Pavlice.

Na Letnjoj pozornici na Paliću sinoć je svečano počeo 24. Festival evropskog filma (FEF) Palić, koji je proglasio  otvorenim istaknuti srpski glumac Slavko Štimac, dobitnik nagrade “Aleksandar Lifka” za izuzetan doprinos evropskom filmu, nakon što mu je to priznanje uručila predsednica Saveta FEF-a Mira Banjac. Mnogobrojna publika pozdravila je dugim aplauzom oboje cenjenih i omiljenih glumaca.

Prethodno se publici obratila zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat, a zatim i mađarska glumica Aleksandra Borbelj...

detaljnije
Ned, 16.07.2017 - 01:35

Predstavljen 24. Festival evropskog filma Palić - kvalitet uprkos manjem budžetu

Program 24. Festivala evropskog filma Palić, koji će biti održan od 15. do 21. jula na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici, zadržaće visok kvalitet i prikazati oko 80 filmova u 11 selekcija, ali će zbog smanjenog budžeta morati da izostanu neki prateći sadržaji, saopštili su na konferenciji za novinare 22. juna u Muzeju kinoteke čelnici ove renomirane filmske manifestacije.

Nagradu „Aleksandar Lifka“ ove godine primiće slavni srpski glumac Slavko Štimac, a ime inostranog dobitnika biće objavljeno naknadno.

Predsednica Saveta Festivala Mira Banjac istakla je da i pored problema sa...

detaljnije
Pet, 23.06.2017 - 08:58

Večeras se otvoren 23. filmski festival na Paliću ovog puta na Velikoj terasi zbog lošeg vremena. (OnLine događaj)

Drugi deo priloga sa otvaranja nešto kasnje u OffLine prilogu.

 

 

Sub, 16.07.2016 - 20:19

Dvadeset i drugi Festival evropskog filma Palić održaće se od 18. do 24. jula i na njemu će biti prikazano oko 85 filmova u deset festivalskih selekcija, saopšteno je na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za medije, koja je danas održana u zgradi Jugoslovenske kinoteke. Na konferenciji su govorili Radoslav Zelenović, direktor Festivala, Mira Banjac predsednica Saveta Festivala, Miroslav Mogorović programski direktor Festivala i Ilija Tatić direktor Otvorenog univerziteta Subotica (izvršnog producenta Festivala).

Radoslav Zelenović, direktor Festivala, objavio je da su ovogodišnji dobitnici nagrade „Aleksandar Lifka“, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, poznati srpski filmski...

detaljnije
Uto, 02.06.2015 - 18:29

S A O P Š T E NJ E

Gostujući u programu Radio Subotice g. Jene Maglai, Gradonačelnik Subotice,  u vezi sa festivalima čiji je organizator Otvoreni univerzitet dao je sledeću izjavu: „Što se tiče festivala, lokalna samouprava, kao i Ministarstvo kulture i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, će se kao finansijeri više uplitati i kontrolisati rad festivalskih Saveta. Želimo zadržati sve stručne ljude koji su i do sada radili na organizaciji festivala, međutim, nećemo u buduće tolerisati da, primerice, član Saveta Filmskog festivala mesečno dobija 240.000 dinara za svoj rad na organizaciji ovog festivala, i uz to još prima i platu na Otvorenom univerzitetu.“

Savet Festivala evropskog filma „Palić“ u sastavu Mira Banjac (predsednik), Gordan Mihić (potpredsednik), Radoslav...

detaljnije
Pet, 17.10.2014 - 13:46

Međunarodni žiri 21. Festivala evropskog filma Palić 2014, koji je održan na Paliću i u Subotici od 19. do 25. jula, radio je u sastavu: reditelj, glumac i osnivač kanskog programa 15 dana reditelja Pjer Anri Delo (Francuska), predsednik, programska direktorka Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu Karin Hofinger (Nemačka), reditelj Sabolč Hajdu (Mađarska), srpska glumica Hristina Popović i scenarista i reditelj Dalibor Matanić (Hrvatska), članovi.
Pošto je pogledao 12 filmova u Glavnom takmičarskom programu, žiri je doneo sledeće odluke:
ZLATNI TORANJ ZA NAJBOLJI FILM dodeljuje se ruskom filmu LEVIJATAN, u režiji Andreja Zvjaginceva i prema scenariju Olega Njegina i reditelja, za „snagu kojom film odslikava društvo koje je izgubilo svoje vrednosti, moral i duhovnu snagu...

detaljnije
Pet, 25.07.2014 - 19:02

Festival evropskog filma otvoren je dodelom priznanja Aleksandar Lifka. Ovog puta to je bila "naša" Mira Banjac i francuz Klod Leluš koji na žalost nije mogao zbog bolesti da dođe na Palić.

Pred prepunom letnjom pozornicom, gde se od osam sati u redu čekalo na karte, priznanje je uručio Radoslav Zelenović.

Više o svemu na www.palicfilmfestival.com

Ned, 20.07.2014 - 02:02

Izložbu Srbija i Srbi na filmu u I svetskom ratu u galeriji Otvorenog univerziteta u okviru pretprograma 21 Palićkog filmskog festivala evropskog filma otvorio v. d. direktor Kinoteke Radoslav Zelenović.

Pet, 18.07.2014 - 17:13

Tim koji nikada ne gubi, a to je ekipa Otvorenog univerziteta, na čelu sa još uvek aktivnim direktorom, Blažom Perovićem i dr Boškom Kovačevićem, sada u penziji, danas se sastao da proslavi 60 godina postojanja. Sa saradnicima na uspelim projektima tokom svih ovih godina, skromnom ceremonijom dodele plaketa obeležili su svoj uspeh. A uspeh je bio to: da sačuvaju ovu instituciju od tajkuna, da se transformišu, i dvadeset godina da održavaju dva prestižna festivala, dečji i filmski, i sa dobrim idejama da dođu do sredstava kroz kvalitetne projekte.

Mladi bord direktora koji ih prati zadnjih desetak godina, na ovaj način je sigurno stekao iskustvo i znanje za buduću plovidbu po turbulentnom vremenu u našoj zemlji.

***

Govor Blaže Perovića, direktora Otvorenog...

detaljnije
Pet, 20.12.2013 - 17:59

U okviru posete Palićkom filmskom fesitvalu, gradonačelnik Modset Dulić primio je danas poznatog režisera Jim Sheridan, sa delegecijom festivala koju su činili Branislav Lekić, Radoslav Zelenović, Blažo Perović i Pavle Budimčević i zadržao se sa njima u kraćem razgovoru. Povodom posete Džima Šeridana sutra će u bioskopu Jadran biti održana projekcija filma "Moje levo stopalo".

Čet, 18.07.2013 - 11:30
Subscribe to Radoslav Zelenović