Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Šime Ostrogonac

U trećem krugu konkursa bespovratne pomoći za koji je mađarska Vlada donirala 20 miliona evra ili 5,8 milijardi forinti, 3.734 vojvođanskih Mađara iz 139 opština, gradova i naselja u Vojvodini dobilo je u proseku po 5.000 evra.

Konkurs koji je raspisala Fondacija „Prosperitati“ bio je namenjen za kupovini poljoprivrednih mašina i priključne opreme, mašina i opreme za preduzetnike, mikro i mala preduzeća, a u subotičkoj Hali sportova održana je svečanost i potpisivanje ugovora.

Dobitnicima novca za ekonomsko osnaživanje obratili su se Peter Sijarto, ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske, Jadranka Joksimović, ministarka zadužena za evropske integracije Srbije, i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine...

detaljnije
Čet, 13.04.2017 - 20:55

Свакодневно једино специјализовано возило „Чистоће и зеленила“  са газдинстава уклања угинула говеда или свиње. Односе их на недавно формирано сточно гробље на источном излазу града, тик уз градски пречистач отпадних вода, и ту престаје њихова надлежност.

Од пре месец дана за даљу бригу о животињским остацима, на јавној набавци грaда добили су „Ветеринарски завод“ из Суботице и „Санитација“ из Новог Сада који за износ од 290.000 динара имају задатак да ураде дезинфекцију, док је ДТД „Северна Бачка“ за 600.000 динара изабран да уради земљане радове, односно ископа рупе за уклањање животиња и онда наспе земљу.

Сви учесници у овом сложеном послу, у који је укључена и ветеринарска инспекција и службе градске управе,...

detaljnije
Uto, 11.04.2017 - 16:05

U Gradskoj kući održan je „Vojvođanski poljoprivredni forum 2017”, upriličen povodom povezivanja što većeg broja firmi iz sfere poljoprivredne, prehrambene i prerađivačke industrije iz Srbije i Mađarske, i pružanja mogućnosti učesnicima da razmene svoje ideje, planove i iskustva. Današnjem forumu prisustvovali su predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, Ištvan Pastor, gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, generalni konzul Generalnog konzulata Mađarske u Subotici, Janoš Babić, i Žanet Ola, direktor Mađarske trgovinske kuće.

Ištvan Pastor je, obraćajući se prisutnima, podvukao da odnosi između Mađarske i Republike Srbije od pamtiveka nisu toliko uravnoteženi i dobri kao što su danas.

Ako je zadatak politike...

detaljnije
Sre, 05.04.2017 - 23:11

Pred početak tišine pred predsedničke izbore Savez vojvođanskih Mađara održao je svoju završnu konvenciju u Novoj opštini, 29.aprila.

Čet, 30.03.2017 - 19:22

Večeras, na adresi Trg žrtava fašizma 9, uz kraći kulturno umetnički program, otvorene su nove prostorije Saveza vojvođanskih Mađara.

***

Čeka nas teška godina, ali i velike mogućnosti

Prednovogodišnji prijem Ištvana Pastora upriličen u novim prostorijama Saveza vojvođanskih Mađara

„Očekujem da će i godina pred nama biti teška, po ekonomskim i socijalnim problemima slična tekućoj, jer nema magičnog štapa kojim jedna država preko noći može promeniti svoju poziciju, prihode i ostvarenja. Taj položaj može da promeni samo srčani, istrajni rad, i mi u tome želimo da damo primer, da preuzmemo odgovornost i doprinesemo promeni", rekao je Ištvan...

detaljnije
Ned, 18.12.2016 - 23:57

Po peti put festival čvaraka na parkingu Male gostione privukao je ljubitelje ovog panonskog specijaliteta.

U prilogu detalji prženja čvaraka i zvučnog zapisa otvaranja festivala koji je započeo Norbert Engi.

Inače na festivalu je bila i tražena i primećena, legenda ovih krajeva, "Roža Šandor", u ovom slučaju alias Kikić Atila.

Sub, 03.12.2016 - 18:37

Kao i ranije festival će se održati na prostoru ispred Male gostione 3.decembra od 09 do 17. U ponudi će biti naravno na licu mesta sveže pripremljeni čvarci pored ostalih đakonija vezanih za svinjokolje. Malo po malo ova manifestacija postaje turistička atrakcije za Subotičane i stanovnike okolnih mesta. Ovo će biti po peti put da se organizuje takmičenje u pečenju čvaraka a po deveti put izložba lokalnih proizvoda.

Prijave takmičara su na broj 069 754 043 do petka a koatizacija staje 1600 din.

Sre, 30.11.2016 - 11:21

Manifestacija IX Dani svinja - starih recepata i jela je u toku u centru grada do 23. novembra.

- Miris i ukus, ali ne kao Grand kafa" - kako kaže jedan od prodavaca u video prilogu, širi se unaokolo i mame prolaznike, naročito one koje  nisu stigli da pojedu redovan obrok kod kuće.

Na licu mesta se mogu kupiti, pored neodoljivog roštilja, suhomesnati proizvodi, po cenama za nijansu nižim na pijacama, ako ne računamo kvalitetni šajt, star i po godinu dana, kojega se ni ne može naći kod nas.

Specijaliteti od belgijske čokolade neke namernike plene izgledom, ali i uplaše cenom od 250 din/100g.

Više o tome u video prilogu..

Čet, 17.11.2016 - 21:09

Više o ovome potražite ovde.

Ned, 21.08.2016 - 01:50

Zamenik gradonačelnika Subotice, Timea Horvat, i članovi Gradskog veća zaduženi za oblasti kulture i poljoprivrede, Miroslava Babić i Šimon Ostrogonac, primili su danas, u Gradskoj kući, ambasadora Irana u Srbiji Madžida Fahimpura, sa saradnicima. Razgovaralo se o intenziviranju saradnje na međuregionalnom i međugradskom nivou dve zemlje u oblastima privrede, poljoprivrede, turizma, kulture i obrazovanja, kao i o konkretizaciji saradnje između ambasade te zemlje i Iranskog kulturnog centra u Beogradu sa gradom Suboticom.

Madžid Fahimpur je podsetio da je Iran, posle ukidanja sankcija, započeo ubrzani privredno-ekonomski razvoj i da ova država namerava da uspostavi intenzivniju saradnju sa Republikom Srbijom i lokalnim samoupravama u našoj...

detaljnije
Čet, 11.08.2016 - 14:54
Subscribe to Šime Ostrogonac