Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Šime Ostrogonac

Zamjenica gradonačelnika Timea Horvat, pomoćnice gradonačelnika Zagorka Panić i Žužana Magoši, i član Gradskog vijeća Ákos Újhelyi, obišli su radove na izgradnji vodoopskrbne mreže uz Segedinsku cestu – Nosa, i radove na zamjeni stolarije na zgradi Mjesne zajednice „Bački Vinogradi“.
 

Pet, 08.12.2017 - 14:04

U dvorištu kuće Šime Ostrogonca, člana gradskog veća zaduženog za poljoprivredu, u Bačkim vinogradima, u toku noći i jutra izgoreo kompletno pomoćni objekat hladnjača sa mehanizacijom i službenim vozilom.

Pomoćni objekat u kojem se nalazila mehanizacija i dodatna oprema i nešto oko 1000 litara vina je u potpunosti izgoreo.

Šime je primetio požar oko 3.30 i pozvao vatrogasce koji su stigli, kako kaže za oko sat vremena i gasili požar do oko 06.30.

Srećom vetar nije duvao u pravcu kuće tako da je "samo" komora izgorela sa stvarima unutra..

 

Sub, 02.12.2017 - 11:11

Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća, obavešten od strane poljočuvara, obišao je deo obilaznice oko Palića na adresi Palićki salaši 222 i ustanovio da su stabla drvoreda topola posečena i odlučio da pozove novinare na uvid u situaciju.

U prilogu izjava za medije, data dok je kamion sa dizalicom utovarao debla topola sve do momenta kada je došla policija na uviđaj.

Ned, 26.11.2017 - 03:11

U prilogu detalji sa današnjeg obeležavanja Krsne slava Srpske napredne stranke Sveta Petka sa prenosa uživo u prostorijama GO SNS-a.

Pet, 27.10.2017 - 23:56

Tradicionalni berbanski dani u Hajdukovu 22.septembra: jabuke, jabuke, jabuke i nešto grožđa...

Sub, 23.09.2017 - 17:31

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je 2. vanredna sednica Skupštine grada sa jednom tačkom dnevnog reda – Donošenje Rešenja o donošenju programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Subotice u 2017. godini. Odbornici su sa 42 glasa za, 12 protiv i dva uzdržana glasa usvojili Rešenje.

U skladu sa Zakonom i uputstvom Ministarstva, Komisija koju je obrazovao gradonačelnik izradila je predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Subotica za 2017. godinu.

Program se sastoji iz tri dela, a to su: opšte odredbe, uslovi zaštite na prostoru zaštićenih prirodnih dobara i zaštita poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srbije, kao i plan korišćenja poljoprivrednog zemljišta sa programom radova....

detaljnije
Pet, 25.08.2017 - 23:41

Druženjem na Ludošu u Vizitorskom centru, zaposleni u JP Palić Ludas je obeležili dan preduzeća sa gostima iz nekoliko javnih preduzeća i ustanova iz grada.

Jedna informacija vezana za podolce, četiri primerka su nedavno preneta sa Palića ovde na obalu jezera da bi na prirodan način uklonili višak trske na ovom delu jezera Ludoš.

Pon, 05.06.2017 - 22:28

12.05.2017. na terenima Ergele "Kelebija" , u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije, a u saradnji sa Ergelom "Bunford" i kompanijom Masterplast u toku je I kolo Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega, za seniore, juniore i decu.

Prvog dana takmičenja nastupili su seniori, u kategoriji dvoprega, a u disciplinama A i C tj. Dresurnoj vožnji (A) i vožnji preciznosti (C), kao i juniori u vožnji preciznosti....

detaljnije
Sub, 13.05.2017 - 08:43

U trećem krugu konkursa bespovratne pomoći za koji je mađarska Vlada donirala 20 miliona evra ili 5,8 milijardi forinti, 3.734 vojvođanskih Mađara iz 139 opština, gradova i naselja u Vojvodini dobilo je u proseku po 5.000 evra.

Konkurs koji je raspisala Fondacija „Prosperitati“ bio je namenjen za kupovini poljoprivrednih mašina i priključne opreme, mašina i opreme za preduzetnike, mikro i mala preduzeća, a u subotičkoj Hali sportova održana je svečanost i potpisivanje ugovora.

Dobitnicima novca za ekonomsko osnaživanje obratili su se Peter Sijarto, ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske, Jadranka Joksimović, ministarka zadužena za evropske integracije Srbije, i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine...

detaljnije
Čet, 13.04.2017 - 20:55

Свакодневно једино специјализовано возило „Чистоће и зеленила“  са газдинстава уклања угинула говеда или свиње. Односе их на недавно формирано сточно гробље на источном излазу града, тик уз градски пречистач отпадних вода, и ту престаје њихова надлежност.

Од пре месец дана за даљу бригу о животињским остацима, на јавној набавци грaда добили су „Ветеринарски завод“ из Суботице и „Санитација“ из Новог Сада који за износ од 290.000 динара имају задатак да ураде дезинфекцију, док је ДТД „Северна Бачка“ за 600.000 динара изабран да уради земљане радове, односно ископа рупе за уклањање животиња и онда наспе земљу.

Сви учесници у овом сложеном послу, у који је укључена и ветеринарска инспекција и службе градске управе,...

detaljnije
Uto, 11.04.2017 - 16:05
Subscribe to Šime Ostrogonac