Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Slobodan Puškar

U Općoj bolnici Subotica, član Gradskog vijeća Nemanja Simović, tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Jasmina Stevanović i ravnatelj Opće bolnice dr. Slobodan Puškar, nazočili su primopredaji donacije bolničke opreme (hidraulični kreveti s dušecima, noćni ormarići, oprema za prehranu bolesnika) dopremljene iz njemačkog grada Ulma.

Donaciju je osigurala Socijalna služba grada Münchena – Ured za stanovanje, migracije i pomoć.

Više detalja o tome na http://www.subotica.rs/index/page/lg/cp/id/11808

U video prilogu Nemanja Simović i Jasmina stevanović osvrnuli su se na kritike lokalne opozicije https://twitter.com/photonino/status/...

detaljnije
Čet, 26.04.2018 - 12:57

Aparat Eko medik laser, kupljen sredstvima donacija sugrađana koji su "učestvovali" na Winterfestu,  danas je direktorica JKP Subotičke pijace, Ilinka Vukoja, uručila u Opštoj bolnici, načelnici Službe za produženo lečenje i negu, palijativnu negu i fizikalnu medicinu, dr Ljiljani Đurović Manojlović.

- Za ovu donaciju pre svega moramo da se zahvalimo našim sugrađnima koji su svakodnevno bili gosti na božićno novogodišnjem vašaru Wintrfestu gde se posle 40-tak dana izbrojalo 142.000. din što je do sada najveći iznos prikupljen dobrovoljnim prilozima - rekla je diektorica JKPSubotičkih pijaca, što je u stvari znak poverenja prema organizatorima jer ljudi vide ge su sredstva data.

U prilogu načelnica Manojlović, govori o primeni lasera.

Direktor...

detaljnije
Pet, 02.02.2018 - 13:50

Od nedavno veće šanse za preživljavanje srčanog udara kao i posledica istog u Subotici i okolini.

Danas je predsednik Pokrajinske  vlade, Igor Mirović, Pokrajinski sekretara za zdravstvo, u pratnji  Doc. dr Zoran Gojković i Gradonačelnika Subotice, Bogdana Labana i direktora bolnice dr sci med Slobodan Puškar, specijaliste interne medicine - kardiolog, obišao i informisao se o početku rada Angio sale u Opštoj bolnici Subotica.

U prilogu izjave za medije...

Sre, 17.01.2018 - 13:36

Odjel za genetiku Opće bolnice u Subotici bio je u nemogućnosti nabavke reagensa PB max karyotyping medimum. Genetski laboratorij u Subotici ne koristi ovaj reagens za ispitivanje beba u trudnoći već isključivo kod rođene djece s poremećajem psihofizičkog razvoja. Genetsko ispitivanje je konačna dijagnostika koja daje smjernicu za daljnji tretman djeteta.

Od srpnja mjeseca ove godine nastao je zastoj u nabavci reagensa preko bolnice zbog tendera za koji je rečeno da se mora čekati do druge polovine siječnja naredne godine. Preko dvadeset pacijenata čekalo je mjesecima. Djeca sa zastojem u psihomotornom razvoju nisu mogla na daljnji tretman jer se čekala genetska dijagnostika. Očajni roditelji zvali su svaki dan da pitaju kad će moći dati na ispitivanje njihovu djecu....

detaljnije
Pet, 22.12.2017 - 23:49

Danas je u prstorijama restorana Panorama na vrhu HPKC Galleria održan donatorski koktel koji je organiziran u cilju poboljšanja uslova rada subotičke Opšte bolnice.

U okviru donatorskog koktela predstavnicima medija su se obratili direktorica fimre „Phiwa“ Valéria Tóth, direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Početkom prosinca, Fondacija „Batschka Stiftung“ je putem gospodarskog društva „Phiwa“ i tvrtke „Bama“ Općoj bolnici Subotica donirala medicinsku opremu (mobilni rendgen) u vrijednosti od 30.000 eura.

Uto, 12.12.2017 - 18:17

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar, prisustvovali su primopredaji donacije bolničke opreme.
Donacija (bolnički kreveti s madracima i noćnim ormarićima, bolnički namještaj, stolice, posteljina, plahte, medicinska oprema) dopremljena je iz Holandije, grad Vught, a osigurana na inicijativu i u organizaciji obitelji koji su želeli da ostanu anonimni, a koji inače  slobodno vrijeme i praznike redovno provode u svojoj kući na Paliću.

Više u prilogu...

 

Pon, 04.09.2017 - 14:31

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej posetio je danas Suboticu i tom prilikom bio primljen kod gradonačelnika Bogdana Labana.

Posle izjava za medije patrijarh je u pratnji gradonačelnika i domaćina, direktora bolnice dr Slobodana Puškara, obišao nekoliko odeljenja Opšte bolnice, gde se susreo i porazgovarao sa lekarima i osobljem odelenja koje je posetio.

U prilozima - linkovima, nekoliko kadrova tokom prenosa posete uživo na FB Live - subotica.info

 

Detalj dolaska i pozdrava ( 1200 - 2017.04.28.16.28.)

https://www.facebook.com/OnLineArhivaSubotice/videos/10154559524103061/

 

Detalj ulaska u Gradsku kuću ( 787 - 2017.04.28.16.28.)

...

detaljnije
Pet, 28.04.2017 - 16:40

Tokom ove godine u subotičku bolnicu će se investirati 100 miliona dinara. Povodom ulaganja koje daje Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, bolnicu su obišli Pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i v. d. direktora Opšte bolnice, dr Slobodan Puškar. Tokom boravka u bolnici obišli su Odeljenje za plućne bolesti koje će u obnovljenim prostorijama prve pacijente primiti do kraja ove godine, kao i prostorije gde će biti nova angio - sala koje bi trebalo da bude završena do juna meseca tekuće godine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković je izjavio da će pokrajinska Vlada ove godine u Opštu bolnicu u Subotici...

detaljnije
Čet, 30.03.2017 - 17:56

Na današnjoj press konferenciji u Opštoj bolnici, Ilinka Vukoja, direktorica JKP "Subotičke pijace" dodelila humanitarnu pomoć (aparat za elektroterapiju, koji je kupljen od novčanog priloga sakupljenog na Winterfestu 2016/1), službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Na poklonu su se zahvalili dr Ljiljana Đurović Manojlović, načelnica za produženo lečenje i negu, palijativnu negu i fizikalnu medicinu, i direktor bolnice dr Slobodan Puškar.

Čet, 02.03.2017 - 17:17

Na Odeljenju hirurgije u Opštoj bolnici Subotica ponovo se obavljaju operacije štitastih i paraštitastih žlezda. Specijalista grudne hirurgije i subspecijalista endokrine hirurgije iz Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, prim. dr sci. med. dr Dejan Ilinčić, uspešno je izveo endoskopske operacije ovih endokrinih organa, koje se poslednjih godina nisu radile u našoj ustanovi .   

Hirurška intervencija neophodna je kod pacijenata koji boluju od zloćudnih i dobroćudnih tumora štitaste, ali i paraštitastih žlezda. Operacije  mogu da se izvode na dva načina: klasičnom metodom i minimalno invazivnom endoskopskom tehnikom.

Minimalno invazivna tehnika je endoskopska metoda koja podrazumeva manji rez na...

detaljnije
Pet, 24.02.2017 - 18:08
Subscribe to Slobodan Puškar