Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Tomislav Sudarević

U okviru ECODOX programa na paličkom filmskom festivalu održana je najavljena prezentacija i potom tribina, razgovor sa prisutnim gostima zainteresovanim za stanje jezera Palić i Ludoš.

U uvodnom delu posle kraćeg dokumentarnog filma - Prošlost, sadašnjost i budućnost JEzra Palić i Ludaš (https://youtu.be/QnG_gS5tO2E) o dosadašnjim aktivnosti na sanaciji jezera Palić, od uginuća riba 1971 i potom gradnje prečistača, novog pomora ribe pa do danas, kada je uzet novi pravac i način sanacije jezera Palić i indirektno jezera Ludaš, odnosno kada je gradska samouprava odlučila da radi na uklanjanju uzroka zagađenja jezera a ne uklanjanje posledica istog, govorili su Snježana Mitrović, Mišel Rohman i Molnar Ervin - menadžer...

detaljnije
Pet, 21.07.2017 - 17:45

Uz slogan “Želim biti 100% organik” od 12. do 14. oktobra 2016. godine ogdržan 12. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST u organizaciji Udruženja TERRA’S i Otvorenog udruženja TERRA’S.

U ime organizatora, prof. dr Tomislav Sudarević, predsednik TERRA’S-a, pozdravio je skup i podsetio je da je prošle godine u lokalnom parlamentu usvojen Akcioni plan razvoja organske proizvodnje na teritoriji grada Subotice do 2020. godine. Sa primenom ovog dokumenta započelo se odmah, te su po prvi put iz gradskog budžeta izdvojena sredstva za organske proizvođače koji će po potpisivanju ugovora do kraja godine dobiti oko 2 miliona dinara.

U ime grada domaćina, posetiocima manifestacije dobrodošlicu je poželeo, Žika Reh,...

detaljnije
Čet, 13.10.2016 - 17:06

U znaku obležavanja 25 godina od osnivanja Udruženja TERRA’S, u četvrtak,15. oktobra, uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja i kolega, na Otvorenom univerzitetu svečano je otvoren 11. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST 2015.

Povodom jubileja na početku su uručena priznanja najzaslužnijim pojedincima koji su dali nemerljiv doprinos u uspešnom radu ovog udruženja: članovima Upravnog odbora: prof. dr Tomislavu Sudareviću, profesoru na Ekonomskom fakultetu, Nenadu Novakoviću, direktoru OCS-a i Snježani Mitrović, zatima stručnom saradniku i predevaču, Barnislavi Pantelić, iz Poljoprivredne stručne službe Subotica, Peteru Kolatu iz Mađarske i Angelini Bertović, direktorici predizeća za reciklažu, Eco Fenix B Team.   

Čestitajući nagrađenima u ime pokrovitelja 11....

detaljnije
Pet, 16.10.2015 - 09:22

Jörg Heeskens, savetnik Ministra za ekonomiju i regionalni razvoj g. Ćirića, inače bivši savetnik gradonačelnika Saše Vučinića, održao je predavanje  studentima Ekonomskog fakulteta.

Predavanje je bio delimično ponavljanje istog materijala koje je izlagao prošli put ( pogledati ovde) s time da je sada dodao svoja nova iskustva u poslednjih godinu rada na privlačenju stranih investitora u Srbiju, uglavnom u Vojvodinu kao teritoriji koja je veoma odgovara nemačkim investitorima. Delimični transkript zanimljivog predavanja će biti dodat za izvesno vreme. 

Zanimljiv, neposredan - iskren, Heeskens je na studente ostavio utisak da bi po predavanju postavljali relevantna pitanja o...

detaljnije
Čet, 08.12.2011 - 09:30

Danas je na Ekonomskom fakultetu promovisano 36 magistra ekonomskih nauka. Jedna grupa tokom prepodneva i druga u popodnevnim satima. Zaključno sa 16. martom ove godine na Ekonomskom fakultetu je do sada odbranjeno 502 magistarske teze. Od toga 21 kandidat je stekao akademsko zvanje magistra informatičkih nauka, a čak 481 zvanje magistra ekonomskih nauka. 

U periodu 0d 06.07.1972. kada je odbranjena prva doktorska disertacija do danas ih je odbranjeno 199! Od toga devet ima zvanje doktora informatike i 190 doktora ekonomskih nauka.

Od ukupnog broja onih koji su stekli naučno zvanje  doktora na ovom fakultetu,  83 je bilo ili je zaposleno i sada na Ekonomskom fakultetu u Subotici,

Sre, 06.04.2011 - 17:00
Subscribe to Tomislav Sudarević