Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Tomislav Vidaković

Večeras je u galeriji Otvorenog Univerziteta svečano otvorena izložba 60. godina likovnog stvaralaštva Ruže Tumbas. 

Izložbu pred mnogobrojnim posetiocima otvorio je Branimir kopilović, mladi istoričar umetnosti

-  Danas obilježavamo 60. godina likovnog stvaralaštva Ruže Tumbas, ali zapravo i puno više od toga. Ruža Tumbas bavi se slikarstvom od svojih mladenačkih, gimnazijskih dana krajem 1940ih pa sve do danas. To je zaista nesvakidašnji staž, koji zaslužuje poštovanje. Najstarija slika na izložbi datira iz 1957. godine a izloženi su i radovi nastali ove godine, čime je gđa Ruža simbolično zaokružila svoj slikarski opus.

Ona je sve ove godine slikala po svom nahođenju, po svome instinktu, bez formalnog...

detaljnije
Pon, 08.05.2017 - 23:43

10.04.2017. u prostorijama Jevrejske Opštine Subotica obeležen je praznik Seder veče u pomen oslobodjenja Izraela iz egipatskog ropstva. Praznik Pesah se slavi beskvasnim hlebom.

Uto, 11.04.2017 - 08:34

12.03.2017. u Jevrejskoj opštini Subotica održana je proslava jevrejskog praznika Purim. Održana je dečija predstava Šemeš i čitanje Megilat Ester.

Pon, 13.03.2017 - 08:34

U povodu šeste obljetnice rada, 19.decembra, Hrvatska likovna udruga »Cro Art« organizovala je izložbu svojih članova i gostiju koja je postavljena u galeriji Otvorenog univerziteta do 4.siječnja.
 

Uto, 20.12.2016 - 10:28

Povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice postojanja Udruženja ljubitelja starih motornih vozila "Old Timer" Tomislav Vidaković, predsednik udruđenja i Risto Radulovič, član UO, održali su presss konferenciju gde su najavili trodnevni program dešavanja, od 1 - 3 jula, ovog vikenda, u Subotici i Kanjiži.

Jedna od ideja druženja je da gosti susreta upoznaju Suboticu i da se ponovo vrate:

Kako je bilo prošle godine pogledajte ovde.

Program susreta

Petak : doček gostiju

Subota : Trg žrtava fašizma  09.00 - 14.00 (takođe berza starih delova vozila)  i kod Zelene fontane od 17.00 - do 19.00 - gala večera u 21.00 u hotelu Galerija.

... detaljnije
Sre, 29.06.2016 - 16:21

Subotičani su danas na Trgu oko Gradske kuće mogli da uživaju i da se dive očuvanim starim automobilima i motorima koji su bili izloženi u oviru 17. Međunardonog susreta Old tajmer vozila. Susrete je organizovao Old Tajmer klub Subotica u saradnji sa gradom. 

Na trgu se okupilo preko 100 eksponata iz zemalja u okruženju. Moto ovogodišnjih susreta je bilo upoznavanje Subotice i okoline kao turističke destinacije. Jutros su učesnici posetili novu banju u Pačiru gde je bila postavljena izložba vozila, dok će u nedelju 5. jula izložba biti postavljena na Paliću ispred Male gostione a gosti će se osvežiti na termalnom bazenu na Paliću. 

Subotičani su danas imali mogućnost da glasaju za najlepši motor i automobil, što je iskoristio veliki broj...

detaljnije
Ned, 05.07.2015 - 00:15

Na današnjoj konferenciji za štampu najavljen je 17. po redu Međunarodni susret Old tajmer vozila koji će se održati uz podršku grada Subotice istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. - Sedamnaesti susret starih vozila u organizaciji Old tajmer kluba Subotica održaće se za dane vikenda od 3.-5. jula. Očekuje se dolazak oko 150 gostiju i oko 100 vozila. Izuzetno mi je drago što će na ovom međunarodnom susretu biti predstavnici iz velikog broja zemalja kao što su Mađarska, Nemačka, Austrija ali i iz svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije. 

Više pojedinosti izneo je Tomislav Vidaković, predsednik kluba organizatora. -  Udreuženje je osnovano 1996. godine i ovo je 17 po redu susret...

detaljnije
Uto, 30.06.2015 - 20:13

Petim međunarodnim humanitarnim Open moto partijem započinje moto sezona OLd Bikersa. Parti će se održati u Hajdukovu u subotu 25. aprila sa početkom od 10 časova u organizaciji MK Old Bikers moto kluba. 

- Grad Subotica podržava ovu manifestaciju već pet godina. Okupiće se oko 400 gostiju iz šest zemalja. U celoj ovoj prtiči uključen je i Old tajmer klub i zasigurno je da ćemo uvek pomagati ovakve skupove koji za cilj imaju i promociju Palića i Subotice kao turističke destinacije. - rekao je Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. 

Program počinje u 10 časova dolaskom gostiju i malom priredbom. Oko 12 časova se u manjim grupama kreće na Bunarić gde će biti osveštenje motora i starih vozila u saradnji sa Old Timer klubom iz...

detaljnije
Čet, 23.04.2015 - 09:11

Danas je na Trgu oko Gradske kuće održana 16 po redu izložba old tajmer vozila. Ove godine izložba je bila sa najviše eksponata, tako da su ljubitelji starih vozila mogli da uživaju u lepim primercima 67 automobila, 30 motora i 9 motora sa prikolicom. 

Za sve one koji nisu imali prilike da pogledaju izložbu sutra u nedelju 6. jula ona će biti postavljen na Paliću od 11 časova. 

Ned, 06.07.2014 - 01:12

Najavljen je 16. međunarodni susret Old tajmer vozila koji će se od 4. do 7. jula održati u Subotici i na Paliću. Postavka vozila će biti izložena na Trgu u subotu 5. jula od 17h, a u nedelju 6. jula na Paliću od 11h.

Susrete je predstavio Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omaldinu i turizam a više o samom događaju izneo je Tomislav Vidaković, predsednik udruženja Old tajmera. - Ove godine udruženje slavi 18 godina postojanja, a ove godine organizujemo 16 međunarodnu izložbu koja će biti veoma kvalitetna. Na izložbi će biti vozila sa početka veka stara i preko osamdeset godina pa sve do onih od pre tridesetak godina. Biće mnogo motocikala i mislim da će subotičani uživati u izložbi. Očekujemo puno gostiju sa...

detaljnije
Čet, 03.07.2014 - 15:34
Subscribe to Tomislav Vidaković