Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Tomislav Vidaković

U prostorijama Jevrejske opštine obeležena je 20.09., Nova 5778. godina po jevrejskom kalendaru. (Shana tova)

Čet, 21.09.2017 - 00:12

Na Trgu oko gradske kuće bila je postavljena odlična smotra i izložba starih automobila i motora u organizaciji Udruženja ljubitelja starih motornih vozila "Old Timer" koji ovu smotru organizuje po 19. put. 

Na smotri OLd tajmera bilo je 130 eksponata iz nekoliko zemalja regiona. Subotičane je privukla izložba starih vozila što se videlo po brojnosti naših sugrađana koji su iskoristili priliku de se upoznaju sa eksponatima, da se možda prisete nekih modela i naravno nezaobilazno fotografisanje pored starih vozila. Posebnu pažnju privukao je odlično restauriran i očuvan Ford iz 1917 godine koji je i dobitnik jednog od nagrada koje su podeljene u Velikoj većnici Gradske kuće. 

Karavan starih vozila sa svojim vozačima i vlasnicima u nedelju 2. jula će posetiti eregelu...

detaljnije
Ned, 02.07.2017 - 11:09

Polaganjem venaca na spomenik stradalim Jevrejima kod nekadašnjeg geta, u ulici Pala Papa, i komemorativnim programom u Velikoj većnici Gradske kuće, obeležena je 73. godišnjica deportacije subotičkih Jevreja u tranzitne logore, a potom u Aušvic i druge nacističke logore smrti širom Evrope. U ime subotičke lokalne samouprave venac su položili zamenik gradonačelnika, Timea Horvat, i Veljko Vojnić, zamenik predsednika Skupštine grada.

Timea Horvat je, obraćajući se prisutnima u Velikoj većnici Gradske kuće, kazala da je Holokaust sistematski, organizovani državni progon i genocid nad različitim etničkim, verskim i političkim grupama ljudi tokom Drugog svetskog rata od strane nacističke Nemačke i njenih saveznika, i...

detaljnije
Pet, 16.06.2017 - 17:13

Večeras je u galeriji Otvorenog Univerziteta svečano otvorena izložba 60. godina likovnog stvaralaštva Ruže Tumbas. 

Izložbu pred mnogobrojnim posetiocima otvorio je Branimir kopilović, mladi istoričar umetnosti

-  Danas obilježavamo 60. godina likovnog stvaralaštva Ruže Tumbas, ali zapravo i puno više od toga. Ruža Tumbas bavi se slikarstvom od svojih mladenačkih, gimnazijskih dana krajem 1940ih pa sve do danas. To je zaista nesvakidašnji staž, koji zaslužuje poštovanje. Najstarija slika na izložbi datira iz 1957. godine a izloženi su i radovi nastali ove godine, čime je gđa Ruža simbolično zaokružila svoj slikarski opus.

Ona je sve ove godine slikala po svom nahođenju, po...

detaljnije
Pon, 08.05.2017 - 23:43

10.04.2017. u prostorijama Jevrejske Opštine Subotica obeležen je praznik Seder veče u pomen oslobodjenja Izraela iz egipatskog ropstva. Praznik Pesah se slavi beskvasnim hlebom.

Uto, 11.04.2017 - 08:34

12.03.2017. u Jevrejskoj opštini Subotica održana je proslava jevrejskog praznika Purim. Održana je dečija predstava Šemeš i čitanje Megilat Ester.

Pon, 13.03.2017 - 08:34

U povodu šeste obljetnice rada, 19.decembra, Hrvatska likovna udruga »Cro Art« organizovala je izložbu svojih članova i gostiju koja je postavljena u galeriji Otvorenog univerziteta do 4.siječnja.
 

Uto, 20.12.2016 - 10:28

Povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice postojanja Udruženja ljubitelja starih motornih vozila "Old Timer" Tomislav Vidaković, predsednik udruđenja i Risto Radulovič, član UO, održali su presss konferenciju gde su najavili trodnevni program dešavanja, od 1 - 3 jula, ovog vikenda, u Subotici i Kanjiži.

Jedna od ideja druženja je da gosti susreta upoznaju Suboticu i da se ponovo vrate:

Kako je bilo prošle godine pogledajte ovde.

Program susreta

Petak : doček gostiju

Subota : Trg žrtava fašizma  09.00 - 14.00 (takođe berza starih delova vozila)  i kod Zelene fontane od 17.00 - do 19.00 - gala večera u 21.00 u hotelu Galerija.

... detaljnije
Sre, 29.06.2016 - 16:21

Subotičani su danas na Trgu oko Gradske kuće mogli da uživaju i da se dive očuvanim starim automobilima i motorima koji su bili izloženi u oviru 17. Međunardonog susreta Old tajmer vozila. Susrete je organizovao Old Tajmer klub Subotica u saradnji sa gradom. 

Na trgu se okupilo preko 100 eksponata iz zemalja u okruženju. Moto ovogodišnjih susreta je bilo upoznavanje Subotice i okoline kao turističke destinacije. Jutros su učesnici posetili novu banju u Pačiru gde je bila postavljena izložba vozila, dok će u nedelju 5. jula izložba biti postavljena na Paliću ispred Male gostione a gosti će se osvežiti na termalnom bazenu na Paliću. 

Subotičani su danas imali mogućnost da glasaju za najlepši motor i automobil, što je iskoristio veliki broj...

detaljnije
Ned, 05.07.2015 - 00:15

Na današnjoj konferenciji za štampu najavljen je 17. po redu Međunarodni susret Old tajmer vozila koji će se održati uz podršku grada Subotice istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. - Sedamnaesti susret starih vozila u organizaciji Old tajmer kluba Subotica održaće se za dane vikenda od 3.-5. jula. Očekuje se dolazak oko 150 gostiju i oko 100 vozila. Izuzetno mi je drago što će na ovom međunarodnom susretu biti predstavnici iz velikog broja zemalja kao što su Mađarska, Nemačka, Austrija ali i iz svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije. 

Više pojedinosti izneo je Tomislav Vidaković, predsednik kluba organizatora. -  Udreuženje je osnovano 1996. godine i ovo je 17 po redu susret...

detaljnije
Uto, 30.06.2015 - 20:13
Subscribe to Tomislav Vidaković