Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Veselin Šuković

Izložba u SKC Svet Sava povodom otvaranje nedelje pravoslavlja

Pon, 26.03.2018 - 19:11

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ obeležilo je danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, 70 godina od osnivanja i 130 godina održavanja čistoće u Subotici. Tim povodom, izdata je i monografija u kojoj je sabrano sedam decenija rada ovog preduzeća zaduženog za pružanje javnih usluga održavanja higijene grada i zelenila, prikupljanje i zbrinjavanje otpada, brigu o psima lutalicama (prihvatilište) i prikupljanje i primarno razvrstavanje reciklabilnog otpada.

Obraćajući se medijima uoči svečanosti u Velikoj većnici, direktor preduzeća Slobodan Milošev izjavio je da je JKP „Čistoća i zelenilo“, sa 284 zaposlena, danas moderan i savremen servis svih građana, jer pruža usluge za 39.380 domaćinstava i 1.695 preduzeća.

– Naše preduzeće ima više radnih jedinica: radnu...

detaljnije
Pet, 15.12.2017 - 23:57

Udruženje TERRA’S organizovalo je  okrugli sto u ponedeljak, 27. novembra 2017. godine, sa ciljem da se odgovori na niz pitanja u vezi za izazovima sa kojima ćemo se suočavati svi u sistemu upravljanja otpadom imajući u vidu preuzete obaveze Srbije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, posebno uloge lokalnih samouprava.

Tema je bila i izgradnja Regionalne deponije Subotica, koja je pri kraju i uskoro bi trebo da se izvrši tehnički prijem.

A zanimljiv deo je bila i diskusija o "edukaciji" stanovništa vezano za selektiranje otpada - recikliranje, koje je sada aktuelno u EU, jer regionalne deponije su kod njih sada već stvar pošlosti.

Zvučni zapis diskusije u prilogu.

 

Uvodničari:

  • „Regionalni sistem upravljanja...
detaljnije
Uto, 28.11.2017 - 23:30

Заменик градоначелника Тимеа Хорват, директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић и директор ЈКП „Чистоћа и зеленило”, Слободан Милошев, присуствовали су данас смотри Зимске службе на Градској депонији ЈКП „Чистоћа и зеленило“. Укупан планирани износ за комуналну делатност чишћења и уклањања снега и леда са општинских путева и улица, тргова и других површина јавне намене на територији града Суботице за ову годину износи између 42 и 45 милиона динара.

Тимеа Хорват је, тим поводом, изјавила да се, у складу са Градском одлуком, комунална делатност чишћења и уклањања снега и леда са градских путева и улица, тргова и других површина јавне намене на територији града Суботице (Зимска служба...

detaljnije
Sre, 15.11.2017 - 23:18

Detalji sa ceremonije posvećenja temelja pravoslavnog hrama Svetog Nektarija Eginskog na Prozivci u prisustvu Episkopa bačkog Irineja, u subotu 26.avgusta u 18.00.

Ned, 27.08.2017 - 20:46

Fotografije ostataka uginulih domaćih životinja koje ovdašnji stočari gomilaju  u naselju Bajmok, obelodanio je ovih dana  Arpad Kiš, predsednik Udruženja seljaka Subotice.  Kako tvrdi,  to je rezultat činjenice  u Subotici, kao i  u okolnim naseljima,  nije rešen problem odnošenja uginulih životinja. Zbog toga meštanima nije ostalo drugo nego da ih donose i bacaju na mestu bivšeg stočnog groblja, a za ostalo se, tvrdi Kiš pobrinu lisice i psi lutalice.

U tekstu koji je objavljen u „Politici“, a prenosega  i lokalni portali, možemo da pročitamo  i izjavu  tehničkog direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ Veselina Šukovića koji objašnjava da je lokalna samouprava na osnovu Uredbe  iz 2014. godine posao odvoženja uginulih umatičenih grla goveda,...

detaljnije
Čet, 16.02.2017 - 15:24

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević i direktor Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo”, Slobodan Milošev, prisustvovali su danas smotri Zimske službe na Gradskoj deponiji JKP „Čistoća i zelenilo“. Ukupan planirani iznos za komunalnu delatnost čišćenja i uklanjanja snega i leda sa opštinskih puteva i ulica, trgova i drugih površina javne namene na teritoriji grada Subotice, u periodu od 15. novembra do 31. decembra 2016. godine, iznosi oko 17.312.000 dinara.

Timea Horvat je, tom prilikom, izjavila da je Zimska služba u stanju pripravnosti, da je sve spremno za eventualne intervencije i da JKP „Čistoća i zelenilo” raspolaže...

detaljnije
Uto, 15.11.2016 - 18:51

Konferencija nacionalne asocijacije čistoća Srbije - ASWA održana je danas na Paliću u Maloj gostioni.

Susret četrdesetak predstavnika javnih preduzeća, koje se bave održavanjem čistoće u gradovima Srbije,  za temu je imao problematiku upravljanjem otpadom - konkretno bilo je govora i o Regionalnoj deponiji Subotica.

Ideja ove asocijacije je okupljanje sve "čistoće" i sve upravljače regionalnih deonija u Srbiji.

Više o tome u prilogu od magistra Gorana Čabradija, predsednika upravnog odbora asocijacije.

Andra Kikić, direktor "naše" regionalne deponije u prilogu govori dokle se stiglo sa izgradnjom iste.

- Izgradnja regionalne deponije...

detaljnije
Uto, 11.10.2016 - 18:33

Prihvatilište za pse u Ganjo šoru , obišli se danas gradonačelnik Jene Maglai i Veselin Šuković, zamenik direktora JKP "Čistoća i zelenilo"....

detaljnije
Uto, 19.04.2016 - 23:42

U svojim obilascima javnih preduzeća gradonačelnik gradonačelnik Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, pomoćnica gradonačelnika zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine Maria Kern Šolja i nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća JKP „Čistoća i zelenilo" obišli su azil za pse u Ganjo šoru broj 134.

Azil za pse je dobio dozvolu za rad, ali je gradonačelnik rekoa da će biti potrebno još godinu ipo dana do dve da se sve bude kako je planirano. Objekat koji je građen kod prečistača svojevremeno je potpuno neuslovan i grad traži rešenje šta da se radi sa time.

Davor Kles, procesni organizator službe zoo higijene u azilu je rekao da je u poslednjih pet meseci čak četrdeset...

detaljnije
Čet, 04.09.2014 - 16:08
Subscribe to Veselin Šuković