Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Željko Crnjaković

U prostorijama Startit Centra Subotica u okviru Google inicijative organizovan je događaj, veoma dobro posećen, na kom su predstavljeni Google servisi za unapređenje i oglašavanje namenjenih malim i srednjim preduzećima i preduzeticima.

Domaćini događaja su bili agencija za digitalni marketing POSH 33 i Startit Centar Subotica.

Ispred POSH 33 se obratio Branimir Cigale a Željko Crnjaković ispred Startit Centra.

Video zapisi u prilogu.

 

Pon, 12.02.2018 - 20:39

Tokom proteklog vikenda, 11. i 12. novembra, održan je prvi otvoreni hakaton u Subotici, pod nazivom “Digitalna Subotica”. Takmičenje je trajalo 24 sata i učestvovalo je ukupno 8 timova sa 30 takmičara.

Hakaton je imao za cilj da okupi IT profesionalce u Subotici i okolini koji bi zajedničkim snagama napravili nešto što će imati uticaj na nivou grada, dajući svima priliku da unaprede svoju okolinu. Tema hakatona je bila izrada digitalnih rešenja od značaja za lokal Subotice i njene regije, bilo da li su to veb ili mobilne aplikacije, sajtovi ili integrisani sistemi. Timovi su bili raznovrsni, a veliki broj učesnika je uključio i studente Viskoe Škole Strukovnih Studija u Subotici.

Događaj je bio otvoren u subotu, 11. novembra u 8 časova...

detaljnije
Pon, 13.11.2017 - 18:11

Održava se prvi otvoreni hakaton u Subotici: 24 sata programiranja, digitalna Subotica u fokusu

Prvi hakaton u Subotici, u organizaciji InfostudHub-a i Startit Centra Subotica, počinje u subotu 11. novembra. Tokom 24 sata rada, učesnici će se takmičiti kako digitalno razvijati naš grad.

- Želimo približiti tehnologiju celoj zajednici. Hakaton je takmičenje gde će programeri i drugi IT stručnjaci, tokom 24 sata da razvijaju digitalna rešenja. Tema je društveno orijentisana i svi učesnici će se fokusirati na digitalna rešenja koja imaju značaja za Suboticu. To mogu biti veb ili mobilne aplikacije, sajtovi, gedžeti ili integrisani sistemi, - kaže Željko Crnjaković, koordinator InfostudHuba i Startit Centra Subotica.

Do sada već ima preko 20...

detaljnije
Uto, 07.11.2017 - 13:54

U centru Subotice, na adresi Korzo 1, u prostoru sa pogledom na simbol grada Gradsku kuću, otvoren je Infostud hub. Ovaj prostor nastao je uz podršku i zajednički rad Infostud grupe  i organizacije Startit, kao coworking prostor, edukativni centar i mesto gde će se negovati preduzetništvo, razmena ideja, mentorstvo i lični razvoj svih koji su zainteresovani za IT oblast.

Cilj Infostud hub centra je da, pored pomenutog okupljanja informatičke zajednice, bude i prostor za edukaciju i informisanje javnosti, posebno mladih ljudi, o upotrebi novih tehnologija. Želja osnivača je da im pomogne da unaprede svoje lične i profesionalne potencijale, a samim tim da se i poveća i zaposlenost, kao i da ih motiviše da pokrenu svoje tehnološke...

detaljnije
Uto, 05.09.2017 - 21:08

U sali Visoke tehnička škola strukovnih studija Subotica održana Skupština IT Klastera Subotica na kojoj je izabrano rukovodstvo klastera: direktor dipl.ing. Vetro Karlo i predsednik skupštine Peić Aleksandar.

Skupštini su prisustvovali većina od osnivača klastera:

Redovni članovi: ICBTECH, Studio Present, Tippnet, Sat-Trakt, Inovacioni centar.

Pridruženi članovi: Nordnet, TopCode, Bigosaur, Pontsystem, Solutium, Manufaktura

i Počasni članovi su: VTŠ i Ekonomski fakultet.

U osnovi sve o namerama je rečeno u tekstu kojim se događaj najavio - videti ovde.

U prilozima su izjave Karla i Aleksandra o prvim potezima IT Klastera Subotica....

detaljnije
Pon, 21.11.2016 - 21:37

U Balans Studiu održana press konferencija povodom realizacije projekta Putnik 3, koju je realizovalo udruženje građana Balans Studio uz pomoć sredstava iz LAP-a dobijenih u okviru konkursa o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora na teritoriji Grada Subotice.

Balans Studio se ovim putem zahvalio svima koji su pružili podršku ovom projektu ukuljučujući Resor za Omladinu i Turizam Grada Subotice, Kancelarija za Mlade, UG Studio 11 i UG Kleš. Prisutnim novinarima su se obratili Željko Crnjaković, koji je kao jedan od su-osnivača predstavio Balans Studio, Edvard Halas koji je kao realizator projekta predstavio Putnik 3, Vjekoslav Ostrogonac ispred Resora za omladinu Grada Subotice i Dejana Bibić ispred Kancelarije za Mlade.

Projekat...

detaljnije
Čet, 31.10.2013 - 12:14

U subotu 27.07.2013. sa početkom u 19:00h , održalo se otvaranje projektno-edukativnog centra i coworking prosotra pod nazivom “Balans Studio”. Cilj ovog udruženja je doprinos razvoju zajednice kao i unapređenje kulture i pordška mladima u oblasti muzike, kulture, interneta, IT-a i menadžmenta. Edvard Halas i Željko Crnjaković su idejni tvorci i pokretačka snaga iza ovog udruženja. Oni su nekadašnju “Pilanu” i “Ex-yu klub” pretvorili u nešto kompletno novo i Balans Studio je sada u potpuno novom ambijentu otvorio je svoja vrata brojnim posetiocima koji su došli da vide novi, renovirani prostor kao i da saznaju nešto više o coworking-u i samim aktivnostima udruženja.

Na samom početku predstavljen je “Balans Studio” kao udruženje građana kao i njegove planirane aktivnosti. Prvo na...

detaljnije
Ned, 28.07.2013 - 17:51
Subscribe to Željko Crnjaković