Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Saopštenja

Царински службеници су на Терминалу Хоргош запленили велику количину нове, углавном техничке робе, чија ће вредност бити накнадно утврђена.

Прекршај је откривен када је за детаљну контролу издвојен теретни комби немачких регистарских ознака, чији је 40-годишњи возач, држављанин Републике Србије, рекао да вози половне ствари и неколико нових електричних уређаја за кућу.

Поред декларисане робе, цариници су у средишњем делу товарног простора комбија пронашли и 80 кутијаса новом робом, коју возач није имао намеру да пријави. Међу непријављеном робом су пронађени електрични циркулари, моторне тестере и тестере за резање живе ограде, справе за собне тренинге, пумпе за воду и испумпавање течности из тепиха, електричне...

detaljnije
Uto, 28.03.2017 - 15:11

Управа за капитална улагања АП Војводине објавила је данас јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката на територији АП Војводине у области енергетске ефикасности за који је обезбеђено укупно 90.000.000,00 динара.

Локалним самоуправама је омогућено да на конкурсу обезбеде средства неопходна за реконструкцију, санацију или адаптацију јавне расвете, постројења за производњу топлотне енергије, термичких омотача и термотехничких система у објектима, као и изградњу постројења за коришћење обновљивих извора енергије, а неопходан услов је да су објекти у јавној својини на територији Аутономне покрајине Војводине.

Пружањем подршке локалним самоуправама у реализацији пројеката унапређења и модернизације инфраструктуре која ће допринети...

detaljnije
Pon, 27.03.2017 - 21:21

Међушколски ниво пројекта за подстицање читања и креативности „Читањем до звезда” за ученике суботичких основних школа одржан је у четвртак, 23. марта 2017. године у Градској библиотеци Суботица. У квизу знања такмичило се седам екипа из основних школа „Матко Вуковић” и „Иван Милутиновић” из Суботице, „Матија Губец” из Таванкута, „Владимир Назор” из Ђурђина и „Пионир” из Жедника док је у категорији плаката била три такмичара.

Жири за квиз знања у саставу Бернадица Иванковић, Невена Млинко и Ана Гаковић и у категорији плаката Јасмина Јованчић Видаковић и Ружица Миковић Жигманов објавили су следеће резултате:

Квиз знања:

1. место: ОШ „Владимир Назор” Ђурђин- 89, 5 бодова

  • Јосипа Дулић-29
  • Луција Хорвацки-32
  • Јосипа Стантић-28,5
  • ...
detaljnije
Pon, 27.03.2017 - 21:17

U ponedeljak 27. marta u Suboticu stiže predsednički kandidat Saša Radulović. Tim povodom biće održana tribina na Otvorenom univerzitetu od 20 časova u Sali 213.

Konferencija za novinare biće održana u 19.45h u holu ispred sale 213.

 

Gradski odbor "Dosta je bilo"  Subotica

Ned, 26.03.2017 - 14:00

Obaveštavamo zainteresovane roditelje da Predškolska ustanova „ Naša radost“ vrši rijem zahteva za upis dece ( jasle, obdanište i zabavište) za školsku 2017/2018.godinu, od 03.-13.aprila 2017.godine u Upravi Predškolske ustanove „Naša radost“ Antona Aškerca 3, od 9-15 časova.

UPIS JE OBAVEZAN ZA DECU ROĐENU 2011. I 2012 GODINE /JANUAR-FEBRUAR/ SPISAK POTREBNE DOKUMENTACIJE PRILIKOM PODNOŠENjA ZAHTEVA ZA UPIS:

1. ZA DETE: izvod iz matične knjige rođenih ( može i fotokopija).

2. ZA ZAPOSLENE RODITELjE :

a) Potvrda o zaposlenju roditelja;

b) Potvrda o podnetoj prijavi na osnovno socijalno osiguranje (Obrazac MA)

NAPOMENA: Potvrde o zaposlenju nisu potrebne za upis dece u pripremni predškolski program u poludnevni boravak (zabavište).

3. ZA...

detaljnije
Pet, 24.03.2017 - 21:55

Obaveštavamo građane-korisnike naših usluga u Subotici, da će dana 27.03.2017. (ponedeljak), u periodu od 08,00 do 18,00 sati zbog radova na vodovodnoj mreži, doći do prekida u vodosnabdevanju u ulicama:

Zagrebačka, Somborski put od Matije Gupca do Mihajla Radnića, Preradovićeva od Somborskog puta do Laze Mamužića, Maksima Gorkog od Biskupa Lajče Budanovića do Harambašićeve.

Pet, 24.03.2017 - 12:13

Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Суботица, у партнерству са Домом здравља Суботица, огранизује другу промотивну акцију 24. марта у термину од 9 до 12 часова у просторијама МЗ Александрово, ул. Аксентија Мародића бб. Акција се организује у оквиру обележавања Марта – месеца борбе против рака са циљем превенције ризичних понашања и промоције скрининг прегледа.

Запослени Дома здравља ће мерити вредности крвног притиска, шећера и масноћа у крви, а биће уручeн и ФОБ-тест за откривање минималне количине крви у столици.

Лекар ће свим женама прегледати дојке и дати савете за самопреглед и указати на важност одазивања на скрининг мамографију и одазивања на ПАПА-тест. Запослени Завода ће свим заинтересованим становницима мерити телесну висину и тежину и утврдити...

detaljnije
Pet, 24.03.2017 - 09:49

Светски дан борбе против туберкулозе обележава се са циљем подизања свести о огромном глобалном оптерећењу овом болести. Према подацима СЗО, прошле године је 10,4 милиона људи оболело, док је 1,8 милиона људи умрло у 2015. години од туберкулозе (ТБ). Ова болест је један од водећих узрока смрти међу заразним болестима у свету, упркос свим достигнућима и чињеници да скоро сви случајеви могу бити излечени. Туберкулоза је дубоко укорењена у популацијама где су људска права и достојанство ограничени. Док свако може да добије туберкулозу, болест напредује најчешће међу људима који живе у сиромаштву и у маргинализованим заједницама и групама као што су: мигранти, избеглице, особе који раде и живе у срединама које садрже факторе ризика, старе особе, жене и деца и сл. Фактори...

detaljnije
Pet, 24.03.2017 - 09:44

Царински службеници су 21. марта 2017. године приликом контроле јавног царинског складишта у Суботици, открили да у магацину-хладњачи недостаје 16.339 килограма свињског меса, које је морало да буде под царинским надзором док се за ту робу не измире дажбине.

У магацину је било смештено 26 палета са укупно 21 тоном свињског меса из Шпаније, које је чекало на царињење.

Када су цариници дошли у контролу утврдили су да се на само пет палета налази роба, односно, кутије са месом. На преосталим палетама била је уредно сложена празна амбалажа вешто упакована у пластичну фолију.

Цариници су отворили све кутије и утврдили да недостаје готово 10 и по тона свињске плећке, скоро 4 тоне свињског врата и...

detaljnije
Čet, 23.03.2017 - 17:36

Поводом Светског дана вода, у Медија-центру Градске куће представљена je књига „Асет менаџмент“, аутора Душана Лукића, из Сомбора. Презентацији, коју је организовало Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“, присуствовали су представници Града Суботице, суботичких јавних и јавно-комуналних предузећа и бројних организација и институција из нашег и градова из ширег окружења.

Заменик градоначелника Тимеа Хорват је, тим поводом, подсетила да је Суботица један од светлијих примера градова у Србији који је на време схватио да је брига о води задатак свих нас.

Поред проширивања обима услуга, истакла је, Град Суботица требало би да обезбеди и савремено управљање јавном инфраструктуром ради постизања ефикасности, економичности и...

detaljnije
Čet, 23.03.2017 - 16:37

Кампања за изборе за председника Србије је прљава од првог дана, када је реч о нападима напредседничког кандидата Александра Вучића, а натписи исписани на плакатима председничког кандидата Александра Вучића, који су у среду ујутро осванули у Малом Иђошу сраман је догађај који заслужује најоштрије осуде. Стога општински одбор у Малом Иђошу позива све политичке чиниоце да одреагују на овакав чин и воде позитивну и фер кампању, по узору на председничког кандидата СНС-а.

Они који настављају да вређају СНС и политику коју води Александар Вучић најбоље говоре сами о себи, а народ ће им, на предстојећим председничким изборима, јасно ставити до знања шта мисле о њима и њиховој политици мржње. Српска напредна странка оцењује да се из дана у дан...

detaljnije
Sre, 22.03.2017 - 18:16

Nacionalna služba za zapošljavanje će, preko Poštanske štedionice, u sredu 22. marta isplatiti redovnu novčanu naknadu nezaposlenim licima za februar 2017., dok će privremenu novčanu naknadu za februar 2017. isplatiti nezaposlenim licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, u četvrtak 23. marta.

Uto, 21.03.2017 - 16:15

U subotičkoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u toku su pripreme za predstojeći Sajam zapošljavanja. Nezaposlenim licima održavaju se obuke za Aktivno traženje posla ( pisanje radne biografije, priprema za intervju sa poslodavcem i ostali saveti), kako bi se  adekvatno predstavili poslodavcima na Sajmu zapošljavanja.

Nezaposlena lica treba da se jave svom savetniku radi evidentiranja učešća na ovoj manifestaciji.

Zainteresovani poslodavci svoje učešće mogu prijaviti do  31.03.2017.godine u Filijali NSZ, na adresi, Trg Slobode 3/3 u kancelariji broj 71,  odnosno e-mailom na verica.vujadinovic@nsz.gov.rs.

Dodatne informacije mogu...

detaljnije
Uto, 21.03.2017 - 16:13

У уторак, 21. марта 2017. године, одржана је 39. седница Градског већа града Суботице. Материјал са одржане седнице можете погледати и преузети са званичног интернет портала града Суботице, http://www.subotica.rs/index/page/lg/cp/id/7530

Uto, 21.03.2017 - 13:33

Povodom obeležavanja “Meseca borbe protiv raka”, preventivni centar Doma zdravlja bi 24.03.2017. u periodu od 09-12 časova vršio proveru zdravstvenog stanja stanovništva u MZ Aleksandrovo.

Tim povodom bismo kontrolisali:

  • šećer u krvi
  • holesterol u krvi
  • merili krvni pritisak
  • klinički pregledali dojke
  • davali testove za skriveno krvarenje u stolici
  • davali savete o zdravim stilovima života
Pon, 20.03.2017 - 22:59

Članovi Gradskog veća zaduženi za obrazovanje i socijalna pitanja i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac” i Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju (HCIT), uz podršku kompanije „Inditeks“, danas su, u zajedničkoj akciji pod nazivom „Odeća za sve“, obradovali mališane iz Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, kao i štićenike Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“, paketićima garderobe i obuće.

Ilija Đukanović je, tom prilikom, istakao da Grad Subotica ovom akcijom nastavlja uspešnu saradnju sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac“.

U dosadašnjoj saradnji sa...

detaljnije
Pet, 17.03.2017 - 20:15

U cilju informisanja građana Subotice, a i šire, o Republikanskoj stranci - Republikánus pártról, o osnovnim načelima delovanja, o njenom predsedniku Nikoli Sanduloviću, kao i o najaktuelnijim aktivnostima Gradski odbor Republikanske stranke u Subotici, saopštava sledeće:

Republikanska stranka- Republikánus párt je vanparlamentarna stranka u Srbiji, jedina istinska opoziciona stranka koja argumentovano, ozbiljno i u interesu svih građana Srbije ukazuje na brojne probleme koji opterećuju većinu stanovnika Srbije, a ujedno i iznosi svoja rešenja za sve propuste koji decenijama unazad urušavaju Srbiju.

Republikanizam na ovim prostorima u političkom smislu datira od 1919.godine kada je osnovana Demokratska republikanska...

detaljnije
Pet, 17.03.2017 - 17:47

Pozivamo Vas i vaše mališane (decu ili unuke) na kreativnu radionicu za decu "Pišem prijatelju" koja će se održati u subotu 25. marta 2017. godine od 10.00 do 12.00 sati u Savremenoj galeriji Subotica, Park Ferenca Rajhla 5. Radionica će biti priređena u okviru pratećeg programa izložbe "Intervencije" beogradskog umetnika Milorada Mladenovića.

Radionica će početi kratkim vođenjem kroz izložbenu postavku. U kreativnom delu radionice deca će zajedno sa roditeljima ili bakama i dekama praviti razglednice i pisati pismo prijatelju ili rođaku.

Radionica je besplatna i namenjena deci uzrasta od 10 do 15 godina. Broj učesnika je ograničen na 12  te je neophodno da najavite Vaš dolazak najkasnije do 22. marta 2017. na sledeću e-mail adresu:...

detaljnije
Pet, 17.03.2017 - 13:03

Обавештавамо грађане да, канцеларија за запримање захтева и издавање личних карата у згради анекса Полицијске управе у Суботици, и у месецу марту ради викендом.

Грађани и у току овог месеца могу да поднесу захтев за замену личне карте на старом обрасцу и преузму нову личну карту, радним данима од 7.30 до 15.30 часова, а суботом и недељом од 7.30 до 12 часова.

Pet, 17.03.2017 - 12:41

Sindikat penzionera Srbije ”Nezavisnost’’ učestvuje u organizovanom upućivanju korisnika penzija iz Fonda PIO Republike Srbije, na BESPLATNU rehabilitaciju u 2017. godini, u rehabilitacione centre (banje) kojima raspolaže Fond PIO.

Potrebna dokumentacija: poslednji ček penzije, specijalistički medicinski nalazi i lična karta. Zainteresovani penzioneri (kategorije: zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, kao i starosna, invalidska ili porodična penzija) se za sve informacije i prijavu mogu javiti u sobu 19/a na drugom spratu Otvorenog Univerziteta od 11 do 14 časova, svakog radnog dana, do 20.03.2017.

Informacije na tel. 061/6006551

Čet, 16.03.2017 - 00:01
Subscribe to Saopštenja