Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Saopštenja

Dragi sugrađani i korisnici „SU-BIKE“

Obaveštavamo Vas da se sezona iznajmljivanja bicikala završava danas 20.11.2018. godine te Vas molimo da iznajmljene bicikle vratite na dežurnu stanicu „SU-BIKE“ kod Radničkog univerziteta najkasnije do 30.11.2018. godine.

NADAMO SE DA SMO I OVE SEZONE OPRAVDALI VAŠE POVERENJE TE VAS U JOŠ VEĆEM BROJU OČEKUJEMO I U NAREDNOJ.

Subotica, 20.11.2018.                                            JKP „Parking“ Subotica

 

Uto, 20.11.2018 - 19:14

Šalter koji je osvanuo na društvenim mrežama, tendenciozno je i zlonamerno snimljen. Navedeni šalter ima u donjem delu otvor za prijem i dostavljanje med. dokumentacije, a u gornjem delu otvore za komunikaciju sa pacijentom. Samim tim nema potrebe da se pacijenti saginju.

Opšta bolnica Subotica je sa svojim kapacitetima najveća zdravstvena ustanova u Severnobačkom okrugu. Glavni objekat Opšte bolnice Subotica je pušten u rad 1971.godine i koristi se već gotovo pola veka, a izdvojeni paviljonski objekti 130 godina.

Na žalost, brojne građevinsko-arhitektonske barijere, dotrajalost i neadekvatnost objekata, nedovoljnost prostornih bolničkih kapaciteta, zastarela infrastruktura, postale su nepremostiva prepreka u realizaciji osnovnih ciljeva ustanove, a to je dostizanje...

detaljnije
Uto, 20.11.2018 - 13:36

Obaveštavamo naše sugrađane da će dole navedene zdravstvene ambulante Službe za opštu medicinu Doma zdravlja Subotica sledeće nedelje raditi po izmenjenom radnom vremenu, na sledeći način:

  • Ambulanta Hajdukovo - ponedeljkom 10,30-14, utorkom 10-13, sredom 13,30-17, četvrtkom 10-13, petkom 7-10;
  • Ambulanta Bački Vinogradi - ponedeljkom 7-10, utorkom 13,30-17, sredom 10-13, četvrtkom 13,30-14, petkom 10,30-14;

::

Uto, 20.11.2018 - 13:24

U okviru Meseca Poslova u Subotici (https://poslovi.infostud.com/vesti/U-Subotici-ima-posla/53825) pored mnogobrojnih aktivnosti, sajt poslovi.infostud.com će do kraja meseca pomoći svim zainteresovanim sugrađanima u sređivanju svojih radnih biografija.

U okviru Meseca zapošljavanja u Subotici, svim zainteresovanim sugrađanima nudimo mogućnost da nam pošalju svoj CV uz naziv radne pozicije za koju žele da konkurišu. Naše kolege iz sektora Ljudskih resursa će pregledati sve pristigle radne biografije i pobrinuti se da isprave i dopune sve što je neophodno u cilju da se kandidati istaknu u procesu selekcije i privuku pažnju poslodavca, a ujedno i povećaju šansu za zaposlenje.

Često se dešava da...

detaljnije
Uto, 20.11.2018 - 13:17

Tokom meseca novembra se u brojnim zemljama praktikuje manifestacija koja se zove „Movembar“i koja ima za cilj da poveća medicinsku prosvećenost muške populacije, prevashodno u kontestu ranog prepoznavanja i lečenja karcinoma prostate i testisa.

Ministarstvo zdravlja u saradnji sa eminetnim stručnjacima u ovoj oblasti je procenilo da treba stavljati akcenat na ovakve aktivnosti koje su nesumnjivo daleko jeftinije nego aktivno lečenje.

Povodom predloga  od strane Ministarstva zdravlja za organizovanje  preventivnih uroloških  pregleda u okviru akcije „Movembar“, a u cilju ranog otkrivanja karcinoma prostate i testisa, Opšta bolnica Subotica će organizovati preventivne preglede u urološkoj ambulanti u sledećim...

detaljnije
Pon, 19.11.2018 - 23:04

Obaveštavamo korisnike naših usluga na teritoriji MZ Palić i Radanovac, da će se od 20.11.2018. do 23.11.2018. svakodnevno, u noćnim satima, u periodu od 23,30h do 04,00h, vršiti radovi na planskom ispiranju vodovodne mreže.

 Za vreme trajanja radova očekuju se umanjeni pritisci u vodovodnoj mreži na teritoriji ovih naselja, a moguće su i kratkotrajne pojave zamućenja vode prolaznog karaktera.

 Zahvaljujemo se potrošačima na razumevanju.

Pon, 19.11.2018 - 21:51

Припадници Министарства унутрашњих послова – Управе граничне полиције и Полицијске управе у Суботици запленили су на Граничном прелазу Бачки Виногради на излазу из Србије, више од два килограма марихуане и ухапсили Б.М. (1988) из Лајковца и В. М. (1969) из Обреновца, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом контроле возила марке ''ауди'', ваљевских регистарских ознака, полиција је иза задњег седишта открила девет пакета са два килограма и 244 грама ове опојне дроге.

Осумњиченима је по налогу вишег јавног тужиоца одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени тужилаштву у Суботици.

... detaljnije
Ned, 18.11.2018 - 15:50

U prostorijama srednje škole „Global" u Subotici, počela je sa radom škola glume „Amfiteatar", koja je namenjena osnovcima i srednjoškolcima

Program škole je osmišljen tako da se kroz igru ispituje talenat polaznika, razvija ljubav ka pozorišnom izrazu, ali i neguju njihova lična interesovanja. Bazira se na dramskim radionicama koje, sa jedne strane razvijaju kreativnost i maštu, a sa druge podstiču osamostaljivanje, socijalizaciju, toleranciju i kulturu komunikacije govora, utičući na taj način i na opštu kulturu polaznika.

Na ovom putu mladi će se susresti sa scenskim pokretom, govorom, dikcijom, tekstovima, baviće se pantomimom i mimikom, improvizacijama, prolaziti kroz različite žanrove i stilove, koristiti glas i ples, imati...

detaljnije
Čet, 15.11.2018 - 16:54

Растућа епидемија масовних хроничних незаразних болести подједнако погађа земље у развоју и развијене земље јер је уско повезана са променама у начину живота, и у начину исхране становништва свуда у свету. У Србији су обављена свеобухватна истраживања ради упознавања са стањем и факторима ризика у области масовних хроничних незаразних болести, за које је утврђено да у нашој земљи представљају најзначајнији здравствени проблем становништва. Диабетес мелитус (шећерна болест) припада овој великој групи болести, и у нашој средини је учестала.

Утицаји спољашње средине, поред генетских и унутршњих фактора, имају значајну улогу у испољавању диабетес мелитуса, поготово типа 2 и запажено је да је њено учешће у морбидитету (обољевању) становништва високо развијених индустријализованих...

detaljnije
Sre, 14.11.2018 - 08:29

Vakcinacija protiv gripe u ambulantama Doma zdravlja Subotica je počela 22.10.2018. godine. Najveći odziv naših sugrađana je bio tokom prve nedelje kada se javilo preko 1700 pacijenata kako bi se vakcinisalo. Do sada je ukupno dato 2995 vakcina. U Dom zdravlja je pristiglo 3900 vakcina te se sugrađani još uvek mogu javiti na vakcinaciju.

Pravo na besplatnu vakcinaciju imaju osobe starije od 65 godina kao i pacijenti koji imaju hronične bolesti.

Uto, 13.11.2018 - 15:30

Brošura je tiskana u pet tisuća primjeraka na hrvatskom, srpskom, mađarskom i engleskom jeziku. Puni naslov joj je DUŽIJANCA - SVEČANOST ZAVRŠETKA ŽETVENIH RADOVA.

Ovom brošurom želimo mnogima ponuditi prvu informaciju o našoj drevnoj i dragoj manifestaciji. Dijelit ćemo je besplatno na našim  manifestacijama ali i drugim značajnim skupovima kao promotivni materijal.

Prigodni tekst pod naslovom POKRETNI MUZEJ bunjevačkih Hrvata na ulicama Subotice napisala je Nevena Mlinko. U tekstu među ostalim stoji: „Svečanost Dužijanca predstavlja krunu višemjesečnih priprema i realizacije preko trideset različitih programa u mjestima na sjeveru Bačke među kojima je i cjelodnevno Takmičenje risara u Đurđinu…

Manifestacija dostiže svoj vrhunac na dan Dužijance zahvalom Bogu u...

detaljnije
Uto, 13.11.2018 - 15:18

Izborna krađa i manipulacije na izborima za Nacionalni savet Bunjevaca u Somboru

Savez bačkih Bunjevaca na izbore nije išao sa samostalnom listom jer smo procenili da je važnije da zajedno ostvarimo ciljeve, nego da se pojedinačno borimo za položaje u savetu. Savez bačkih Bunjevaca je podržao zajedničku listu svih udruženja u bunjevačkoj zajednici, pod nazivom „Bunjevci zajedno“, sa osnovnim ciljem da se nastavi rad Nacionalnog saveta koji je u predhodne četiri godine postigao rezultate od kapitalne važnosti za bunjevačku zajednicu.

Lista „Bunjevci zajedno ostvarila je ubedljivu pobedu. Zahvaljujemo se svima koji su glasasli da se nastavi ono što je započeto, i da bunjevačka zajednica dobije svoje mesto u u Republici Srbiji ravnopravno sa svima drugima...

detaljnije
Uto, 13.11.2018 - 15:16

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су Ф. П. (1953) из Малог Иђоша због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољен промет акцизних производа.

Приликом претреса станова у власништву осумњиченог, полиција је пронашла 146 килограма сушеног дувана у листу, намењеног даљој продаји, а који је набављен супротно прописима који регулишу опорезивање акцизама.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен основном јавном тужиоцу у Суботици.

Ned, 11.11.2018 - 09:45

Pozivamo vas na novi ciklus besplatnih predavanja i radionica o mentalnom zdravlju u Omladinskom klubu “Skladište”. Sezonu otvaramo 17. novembra 2018. godine programom “Vikend mentalnog zdravlja” koji Centar za lični razvoj “Spektrum” organizuje u saradnji sa Fondacijom “Danilo Kiš”.

Teme o kojima ćemo pričati tokom novembra usmerene su na međuljudske odnose sa najbližima i biće realizovane kroz interaktivna predavanja i radionice. Posebnu pažnju posvetićemo uvek aktuelnoj temi - borbi protiv nasilja (vršnjačko nasilje, partnersko nasilje...). Radionice će biti posvećene temama rada na sebi u partnerskom odnosu i  samohranom roditeljstvu, kao i emocionalnom opismenjavanju.

Cilj programa je da se pokrene diskusija o mentalnoj higijeni kao sastavnom delu naše svakodnevice....

detaljnije
Pet, 09.11.2018 - 15:43

5. Memorijal Mihajlo Kampoš – SU trek & trail“ je manifestacija koja se održava u subotu 24.11.2018. godine na terenima PIO Subotička peščara u organizaciji Udruženja ljubitelja prirode “Poželi želju” iz Subotice. Suorganizator manifestacije je Sportsko udruženje “BTL“ iz Beograda.

Svim zainteresovanima nudimo dve staze: dužu stazu od 24 km i kraću stazu od 11 km u varijanti pešačenja pod nazivom Su trek (netakmičarska) i u varijanti trčanja pod nazivom Su trail (takmičarska).

Mesto održavanja manifestacije je Subotica, Mesna zajednica Makova sedmica. Start i cilj su u prostorijama MZ Makova sedmica, ulica Majšanski put br. 362.

Su trek&trail staze se trče/hodaju obeleženim šumskim putem i stazama kroz peskovite i pošumljene predele...

detaljnije
Pet, 09.11.2018 - 15:41

Obaveštavamo građane da će zbog predstojećeg državnog praznika, u ponedeljak, 12. 11. 2018.godine, u Domu zdravlja Subotica biti
organizovano dežurstvo, na sledeći način:

Služba za opštu medicinu
Dežurstvo u periodu od 07 00 -20 00 biće organizovano u Službi za opštu medicinu, ambulanta ogr.IV, Karađorđev put 55, a od 20 00 -07 00 narednog dana u Službi za hitnu medicinsku pomoć.

U Bajmoku i Čantaviru dežuraće se uobičajeno, tokom čitavog dana.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece:
Obavljaće se dežurstvo u Dečijem dispanzeru, Đure Đakovića 14, od 08 00 – 24 00 sata.

Stomatološka služba:
Za decu i odrasle, dežurstvo će se obavljati u zgradi Zubne poliklinike, Trg žrtava fašizma 16, u...

detaljnije
Pet, 09.11.2018 - 15:38

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су Б. М. из Малог Иђоша због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Приликом претреса стана осумњиченог, полиција је пронашла једну аутоматску пушку, један рап са пет оквира и опремом за чишћење оружја, један тромблонски наставак, две ручне бомбе, једну противпешадијску нагазну мину, два упаљача за противпешадијску нагазну мину и 180 комада различите врсте муниције.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен основном јавном тужиоцу у Суботици, а након саслушања судија за претходни поступак одредио му је кућни притвор.

Pet, 09.11.2018 - 15:33

Prošle su tri decenije od pada vojvođanskog partijskog vođstva, 1988. godine. Smatra se da je to bio manifestni početak sloma socijalizma kao prakse i urušavanja, raspada Jugoslavije kao države.

To je povod za raspravu na temu:

„JOGURT“ (KONTRA) REVOLUCIJA

Raspravu će otvoriti i započeti:

  • Prof. dr Nebojša Vladisavljević, Fakultet političkih nauka Beograd (doktorirao na ovoj temi u Londonu)
  • Prof. dr Duško Radosavljević, predsednik Saveza antifašista Vojvodine i glavni i odgovorni urednik časopisa „POLITICON“ i
  • Prof. dr Boško Kovačević, jedan od aktera u tadašnjoj političkoj nomenklaturi Vojvodine

Moderator razgovora: Petar Doroslovački

Rasprava – razgovor na ovu temu će se održati u subotu, 10....

detaljnije
Čet, 08.11.2018 - 16:21

Mila Kujundžić, učenica 8. razreda OŠ „Ivan Milutinović” iz Subotice i Katarina Ivanković Radaković, učenica 8. razreda OŠ „Matko Vuković” iz Subotice dobitnice su glavne nagrade u okviru Nacionalnog kviza za poticanje čitanja Knjižnica grada Zagreba pod nazivom „Do baštine na  krilima mašte” a koji je u Subotici i okolici provela Gradska knjižnica Subotica. Ova informacija je objavljena na mrežnoj stranici Knjižnica grada Zagreba http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/gradska-knjiznica-odjel-za-djecu-i-mladez... .

Kao pobjednice kviza u dijaspori Mila Kujundžić i Katarina Ivanković...

detaljnije
Čet, 08.11.2018 - 16:11

Poštovani,

Dan mladog vina ćemo ove godine obeležiti treće nedelje novembra meseca , kao što to čini celi vinski Svet.

Program sadrži:

  • ceremonijal krštenja mušta u vino
  • degustaciju izloženih vina sa komentarima
  • nastup plesne grupe “Mon mirage”
  • muzički repertoar orkestra “Lepi Josa”
  • u ponoć, doček novog (mladog) vina!

Vreme i mesto održavanja: četvrtak, 15.novembar, sa početkom u 19 sati u salama “Male gostione” na Paliću.

Osoblje “Male gostione” će pripremiti prilagođeni izbor jela za to veče, po cenama pristupačnim različitim mogućnostima gostiju.

Pozivamo Vas da učestvujete u ovom programu sa vinom koje ocenite da je spremno za prvi susret sa vinskom publikom. Jednu bocu od svakog vina koje...

detaljnije
Čet, 08.11.2018 - 10:26
Subscribe to Saopštenja