Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Saopštenja

Obaveštavamo građane-korisnike naših usluga u Bajmoku, da će dana 24.05.2017. (sreda), u periodu od 09h do 13h zbog radova na vodovodnoj mreži, doći do prekida u vodosnabdevanju na trgu Maršala Tita, leva (neparna) JNA, Moše Pijade, Trumbićeva leva strana.

Zahvaljujemo se potrošačima na razumevanju.

Uto, 23.05.2017 - 02:06

U organizaciji Centra za kulturu Bunjevaca u Subotici i UG „Bunjevci“ Novi Sad, održat će se promocija Zbornika za kulturu i društvena pitanja Bunjevaca "Bunjevački prigled" broj 5 za 2016. godinu, kao i prezentovanje studije "Demografski, društveno-ekonomski i socio-kulturni profil Bunjevaca 1991-2011" na osnovu istraživanja rezultata popisa stanovništva Srbije.

O radovima značajnim za razumevanje istorije i razvojni izgleda bunjevačke nacionalne zajednice govorit će dr Aleksandar Raič urednik, dr Suzana Kujundžić Ostojić i politikolog Zvonko Stantić članovi redakcije "Bunjevačkog prigleda".

Promocija zbornika uz naučna izlaganja održat će se u sredu, 24. maja 2017. god. na Otvorenom univerzitetu sla 2013/I u 18 sati

Pon, 22.05.2017 - 10:19

Obaveštavamo naše sugrađane da će dole navedene zdravstvene ambulante Službe za opštu medicinu Doma zdravlja Subotica sledeće nedelje raditi po izmenjenom radnom vremenu, na sledeći način:

 • Ambulanta Ogranak III, Ruđera Boškovića 22 - radiće u utorak i sredu od 7h do 14h, četvrtak od 13h do 20h, ostalim danima po ustaljenom rasporedu;
 • Ambulanta Hajdukovo - radiće u ponedeljak od 6,30h do 10h, u utorak od 10h do 13h, ostalim danima po ustaljenom rasporedu;
 • Ambulanta Bački Vinogradi - radiće u ponedeljak od 10,30h do 14h, u utorak od 13,30h do 17h, ostalim danima po ustaljenom rasporedu.
Pon, 22.05.2017 - 07:44

Градска библиотека Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем успешно је реализовала пројекат за подстицање читања, знања и креативности „Читањем до звезда” који у Хрватској већ девету годину организује Хрватска мрежа школских библиотекара. Након пилот пројекта прошле школске године, ове године је квиз спровела на свим нивоима у основним и средњим школама. Будући да су ученици суботичке Гимназије „Светозар Марковић” први пут учествовали желимо им се јавно захвалити на томе а ученици Емануели Бошњак (2.ф) честитати прво место с максималним бројем бодова које је у категорији мултимедијалног рада освојила на националном нивоу.

Тим поводом позивамо Вас на доделу награда уприличену поводом завршетка квиза знања и креативности „Читањем до звијезда” за школску 2016./2017. годину...

detaljnije
Pet, 19.05.2017 - 08:46

U subotu, 20. maja 2017. sa početkom u 17 časova na sceni Dečjeg pozorišta biće izvedena završna predstava Školice glume Karmen Bardak pod nazivom “Snežana i 10 patuljaka”.

U predstavi učestvuje 28-oro dece, odnosno najmlađa i srednja grupa polaznika, uzrasta od 5 do 10 godina.

- Školica se od oktobra meseca, kada je počela sa radom, bavila osnovnim elementima glume ( govor, glas, pokret i ples ), ali naravno kroz program prilagođen deci – kaže diplomirana glumica Karmen Bardak. - Deca su kroz igru i vežbe počela da razvijaju pre svega osećaj grupe i zajedništva, važnosti kolektivnog rada i podrške, a potom i svoj govorni aparat, kao i telo, maštu, samopouzdanje i kreativnost. Učeći pesmice, koreografije, tehnike disanja,...

detaljnije
Sre, 17.05.2017 - 20:13

Републичка смотра рецитатора

49. Републичка смотра рецитатора, под називом „Песниче народа мог“, биће одржана у Ваљеву у петак, 19. 05. 2017. године.

Суботицу ће ове године представљати чак 4 рецитатора који су у својим категоријама на Покрајинској смотри проглашени за најбоље.

То су:

 • у категорији млађег узраста: Лара Земко, ОШ „Јован Јовановић Змај” Суботица
 • у категорији средњег узраста: Балаж Ајтаи, ОШ „Јован Јовановић Змај” Суботица
 • у категорији старијег узраста: Драгана Николић, Гимназија „Светозар Марковић” Суботица, Аугустин Жигманов, Хрватска читаоница Суботица

***************************

Köztársasági szavalóverseny

A 49. Köztársasági szavalóversenyt Valjevón tartják...

detaljnije
Sre, 17.05.2017 - 20:08

JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica zahvaljuje građanima na pokazanom strpljenju i razumevanju prilikom obustave vodosnabdevanja tokom radova na Vodozahvatu 1 u subotu 13.05.2017.

Radnici našeg preduzeća su preduzeli sve neophodne mere da se što veći broj korisnika u gradu preusmeri na alternativne pravce vodosnabdevanja i da time što manji broj korisnika ostane bez vode.

Radovi na rekonstrukciji poveza filterske stanice sa sabirnim cevovodom na fabrici vode su uspešno završeni, čime je u velikoj meri otklonjena mogućnost dužeg havarijskog prestanka vodosnabdevanja krajnjih korisnika.

Uto, 16.05.2017 - 15:33

Obaveštavamo naše sugrađane da će dole navedene zdravstvene ambulante Službe za opštu medicinu Doma zdravlja Subotica ove nedelje raditi po izmenjenom radnom vremenu, na sledeći način:

 • Ambulanta Ogranak III, Ruđera Boškovića 22, radiće u petak od 7h do 14h, a ostalim danima po ustaljenom rasporedu
 • Ambulanta Hajdukovo radiće u ponedeljak i petak od 6,30h do 10h, u utorak i četvrtak od 10h do 13h, a u sredu od 13,30h do 17h
 • Ambulanta Bački Vinogradi radiće u ponedeljak i petak od 10,30h do 14h, u utorak i četvrtak od 13,30h do 17h, a u sredu od 10h do 13h.
Pon, 15.05.2017 - 13:49

Članovi Subotičkog tamburaškog orkestra vratili su se u nedelju 14.05.2017. sa veoma uspešnog koncertnog gostovanja iz Križevaca gde su na poziv tamošnje glazbene škole zajedno sa tamburaškim orkestrom domaćina učestvovali na koncertu. Nastupili su veoma zahtevnim programom. U programu su učestvovali i solisti Subotičkog tamburaškog orkestra Nikola Teskera, Martina Vujković Lamić i Ivana Mačković kao i vokalni solista Antonija Dulić.

Tim povodom portal prigorski hr je objavio sledeći tekst:

Prvi u nizu koncerata kojima Glazbena škola Alberta Štrige tradicionalno obilježava svoj dan, održan je sinoć u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma: ‘Večer uz tambure’, Tamburaškog orkestra Glazbene škole i njihovih gostiju, Subotičkog tamburaškog orkestra.

Kako su se...

detaljnije
Pon, 15.05.2017 - 13:43

Драмска трупа наше школе наступила је 10. маја на 23. Школском позорју, смотри драмског стваралаштва средњошколаца Војводине у Новом Саду.

Стручни жири у саставу Милица Грујичић, глумица, Зоран Максимовић, театролог, директор Позоришног музеја Војводине, и Момчило Миљковић, редитељ, од 10. до 12. маја 2017, одгледао је укупно шест представа у такмичарском делу фестивала.

Нашој трупи и представи "ОВО ЛИЧИ НА КРАЈ, сценски оглед у 13 1/2 поглавља", додељене су две награде:

 • за АДАПТАЦИЈУ ДРАМСКОГ ТЕКСТА
 • за СВРСИСХОДНУ УПОТРЕБУ СВИХ СЦЕНСКИХ ЕЛЕМЕНАТА

Најбољом представом овогодишњег Позорја, проглашена је представа "ПОЗДРАВИ НЕКОГ", Гимназије "Михајло Пупин" у Ковачици.

Драмска трупа Техничке школе "Иван Сарић" вас позива да...

detaljnije
Pon, 15.05.2017 - 13:38

16. maja 2017. godine, Evropski pokret u Srbiji će organizovati javnu manifestaciju u Subotici, u okviru nacionalne kampanje “JA u centru pažnje” u okviru koje će se prikupljati povratne informacije od građana o kvalitetu javnih usluga. Povratne informacije građana će se koristiti za izradu predloga baziranih na činjenicama koja nadležna ministarstva i institucije mogu da koriste u cilju poboljšanja javnih usluga.

Kampanja “JA u centru pažnje” je deo projekta "Partnerstvom do dobre JAvne uprave" koji se sprovodi sa ciljem poboljšanja kvaliteta javnih usluga finansirane novcem poreskih obveznika. Projekat realizuju Evropski pokret u Srbiji i Centar za evropske politike, uz finansijsku podršku Američke...

detaljnije
Pon, 15.05.2017 - 08:44

Predstava subotičkog Dramskog studija "Raićevic", "Sve bolji dolaze", u režiji Luke Mihovilovića, usla je u zvaničnu selekciju 60. medjunarodnog festivala scenskog stvaralaštva dece i mladih "Majske igre", koji ce se odrzati u Bečeju od 15-22.maja.

Od 40 prijavljenih predstava, selektorka festivala, dr Maja Pelević - dramaturškinja, izvršila je selekciju do 14 predstava koje ce učestvovati na festivalu.

Predstava "Sve bolji dolaze" na programu festivala ce se igrati 16.maja, u kategoriji "Mladi za mlade".

Predstava je nastala iz improvizacija polaznika Dramskog studija i njihove potrebe da iz svog ugla govore o problemima društva koji su svuda oko nas. Kakva se perspektiva nudi i kakva budućnost mladih ovde? Ima li nade za njih?

U predstavi igraju: Mila...

detaljnije
Pet, 12.05.2017 - 09:33

MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA 12.5.2017.

Međunarodni dan medicinskih sestara se obeleževa svakog 12.5 u znak sećanja na datum rođenja Florens Najtingel (1820-1910), bolničarke i začetnika modernog sestrinstva.

Florens je smatrala da su medicinske sestre neizostavan oslonac u zdravstvu te da se trebaju školovati i samim tim je inicirala sam početak profesionalnog obrazovanja medicinskih sestara. Prva škola za medicinske sestre je otvorena 1856 godine u Engleskoj,dok je na našim prostorima prva generacija školovanih medicisnkih sestara završila školovanje 1924 godine u Beogradu. Posle II svetskog rata otvara se pri Crvenom Krstu preteča Više medicinske škole, koje se kasnije...

detaljnije
Čet, 11.05.2017 - 14:29

Jene Maglai predvodnik desetkovane odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu, 9. maja se sa podneskom  obratio Predsedniku Skupštine Grada Bunford Tivadaru, u kome traži sazivanje vanredne sednice Skupštine Grada u vezi izgradnje stanova za migrante.

Jene Maglai  je u tišini sačekao da peticija bude uspešna, nesposoban je za to da sakupi 23 odbornička potpisa, i da pokrene  inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine Grada Subotice.

Gradski odbor i odbornička grupa Saveza vojvođanskih Mađara želela bi da podseti Maglaija, da je SVM bila jedina stranka, koja je u saopštenju „Pravično negodovanje” reagovala na vest o planiranoj izgradnji  stanova za migrante i stala na stranu građana u sakupljanju potpisa...

detaljnije
Sre, 10.05.2017 - 19:30

ГРАДСКО ВЕЋЕ ГРАДА СУБОТИЦЕ у складу са чланом 2. став 4. Правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у граду Суботици («Службени лист Града Суботице», бр.15/17) дана 09. маја 2017.године расписало је

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПОСЕБНИХ ПРОГРАМА У ОБЛАСТИ СПОРТА ЗА 2017.ГОДИНУ

Подносиоцима посебних програма Јавни позив и Образац 4 (Предлог посебног програма којим се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта – апликациони формулар) доступни су на званичној интернет страници Града www.subotica.rs у одељку конкурси и огласи.

*

A SZABADKAI VÁROSI TANÁCS a sport területén közérdeket megvalósító szabadkai programok jóváhagyásáról és...

detaljnije
Sre, 10.05.2017 - 17:19

Сваке године 1,25 милиона људи погине у саобраћајним незгодама на путевима, а између 20 и 50 милиона бива лакше или теже повређено. Повреде у саобраћају представљају водећи узрок смрти деце и младих узраста 5-29 година. Подаци Светске здравствене организације указују да је превелика или неприлагођена брзина основни узрочник скоро сваког трећег смртног исхода у саобраћајним незгодама широм света. У Европи готово 50% погинулих чине рањиви учесници у саобраћају - пешаци, бициклисти или мотоциклисти.

Бројне студије указују да се у просеку 40-50% возача не придржава прописаних ограничења брзине. Возачи мушког пола, млади возачи или они под утицајем алкохола чешће учествују у саобраћајним незгодама изазваним неодговарајућом брзином. „Брзина се налази у сржи проблема повреда у...

detaljnije
Sre, 10.05.2017 - 17:16

Svetska zdravstvena organizacija je 10. maja 2002. godine, pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje međunarodnog dana fizičke aktivnosti sa ciljem podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju fizičkog i mentalnog zdravlja.

Fizička aktivnost predstavlja svako kretanje tela koje dovodi do potrošnje energije, odnosno sagorevanja kalorija. Nedostatak FA je identifikovan kao četvrti vodeći faktor rizika globalne smrtnosti. Smatra se odgovornim za 6% svih smrtnih slučajeva širom sveta ili 3,2 miliona umrlih ljudi godišnje, procenjuje se da je primarni uzrok oko 25% slučajeva raka dojke i debelog creva, 27% šećerne bolesti (dijabetesa) i oko 30% ishemijske bolesti srca.

U svetu je približno trećina...

detaljnije
Sre, 10.05.2017 - 17:08

Molimo građane Subotice – korisnike naših usluga, da se tokom i nakon prekida vodosnabdevanja planiranog za period od petka 12. maja 2017. godine u 23,00 časa do subote 13. maja 2017. u 19,00 časova, u slučaju bilo kakvih reklamacija na kvalitet vode obrate dispečerskoj službi JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica.

https://www.subotica.info/2017/05/08/prekid-vodosnabdevanja-od-petka-12-...

Sre, 10.05.2017 - 17:04

Obaveštavamo građane-korisnike naših usluga u Čantaviru, da će zbog sezonskih radova na vodozahvatnom objektu, u utorak, dana 09.05.2017. u periodu od 9,00 do 13,00 sati, doći do prekida u vodosnabdevanju naselja. Takođe, od srede 10.05.2017. zaključno sa četvrtkom 18.05.2017, svakodnevno u vremenu od 08 do 14 sati, obavljaće se sezonsko ispiranje vodovodne mreže naselja.

Prilikom ovih radova moguća je pojava zamućenja vode, kao i pada pritiska u mreži.

Zahvaljujemo potrošačima na razumevanju.

Pon, 08.05.2017 - 17:29

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja korisnika usled planiranog izvođenja radova na fabrici vode

Obaveštavamo građane Subotice – korisnike naših usluga, da će zbog planiranog izvođenja radova na rekonstrukciji sabirnog cevovoda na fabrici za preradu vode, u petak, 12. maja 2017. godine, od 23,00 časa, doći do prekida vodosnabdevanja u najvećem delu grada, kao i u delu naselja Palić.

Očekuje se da će tokom subote, 13. maja prekid u vodosnabdevanju trajati najduže do 19,00 časova, mada postoji mogućnost da se radovi završe i ranije, ali ne pre 15,00 časova.

Prilikom rekonstrukcije sabirnog cevovoda i nakon ponovnog uspostavljanja vodosnabdevanja moguća je pojava zamućenja vode, kao i pada pritiska u vodovodnoj mreži...

detaljnije
Pon, 08.05.2017 - 16:42
Subscribe to Saopštenja