Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Saopštenja

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, градоначелник Суботице Богдан Лабан и директор Геронтолошког центра Суботица, Ненад Иванишевић, присусуствовали су данас почетку радова на енергетској санацији зграде Геронтолошког клуба „Центар II“. У оквиру пројекта укупне вредности 15,3 милиона динара, који финансирају Министарство рударства и енергетике и Град Суботица, предвиђени су радови на поправци крова, замена постојеће столарије и термоизолације објекта, као и постављање топлотних пумпи.

Градоначелник Лабан је, обраћајући се медијима, истакао добру сарадњу републике, покрајине и града, а потом и подсетио на оно што је, како је навео, указивао годинама уназад – да би нешто урадили на...

detaljnije
Uto, 12.11.2019 - 22:24

Град Суботица традиционално за божићно – новогодишње празнике украшава град разним садржајима, међу којима је и oкићено природно стабла неког од четинара. Сеча и доношење природних стабала четинара у условима урбане средине није једноставан посао, захтева добру опремљеност и искуство. Сечу стабала и обраду за постављање извршиће обучени радници ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Суботица.

Као и претходних година, ЈКП Чистоћа и зеленило позива све суграђане, који у својим двориштима, викендицама и другим приватним површинама имају велика стабла јелке, смрче или неког другог четинара, а која им сметају, или би свакако била посечена, да их поклоне граду.

Најадекватнија и најприступачнија стабла, по оцени надлежне службе, биће стручно посечена, постављена у центру града и окићена...

detaljnije
Uto, 12.11.2019 - 16:31

Od novembra 2019. godine Fondacija “Danilo Kiš“ u saradnji sa Udruženjem za efektološku podršku i edukaciju TEDEF iz Subotice započinje ciklus predavanja pod nazivom “Budućnost pripada deci – mala škola roditeljstva”, u okviru kojeg će predavači iz različitih oblasti prenositi svoja iskustva vezana za temu roditeljstva.

Cilj nam je da u gradu u kome živimo podržimo roditelje u životnoj ulozi sa najviše izazova. Različitim pristupima, interaktivnim razgovorima i radionicama želimo da obuhvatimo odrastanje roditelja i deteta od prvog dana bebinog života, preko ranog detinjstva i polaska u školu, do perioda adolescencije.

Učesnici će na osnovu ličnog iskustva predavača dobijati informacije koje mogu da im pomognu da na pravilan i zdrav način podržavaju odrastanje svog deteta...

detaljnije
Uto, 12.11.2019 - 16:24

Obaveštavamo građane da će zbog predstojećeg državnog praznika, u ponedeljak, 11. 11. 2019. godine, u Domu zdravlja Subotica biti
organizovano dežurstvo, na sledeći način:

Služba za opštu medicinu
Dežurstvo u periodu od 07 00 -20 00 biće organizovano u Službi za opštu medicinu, ambulanta ogr.IV, Karađorđev put 55, a od 20 00 -07 00 narednog dana u Službi za hitnu medicinsku pomoć. U Bajmoku i Čantaviru dežuraće se uobičajeno, tokom čitavog dana.
Služba za zdravstvenu zaštitu dece:
Obavljaće se dežurstvo u Dečijem dispanzeru, Đure Đakovića 14, od 08 00 – 24 00 sata.
Stomatološka služba:
Za decu i odrasle, dežurstvo će se obavljati u zgradi Zubne poliklinike, Trg žrtava fašizma 16, u vremenu od 07...

detaljnije
Pon, 11.11.2019 - 00:23

Javno preduzeće “Palić-Ludaš” je preduzeće koje svoje aktivnosti planira i realizuje u skladu i prema Godišnjim programima upravljanja zaštićenim područjima, Rešenjima o uslovima zaštite prirode Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Odluci o održavanju javnih zelenih površina Grada Subotice i Planom poslovanja preduzeća.

Veliki park je deo zaštićenog područja Park prirode "Palić". Prema Rešenjima o uslovima zaštite prirode Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, u obavezi smo da u kontinuitetu uklanjamo podrast invazivnih vrsta, kao i stabla koja su predviđena za uklanjanje pomenutim rešenjima (rešenja broj: 03-1382/2 od 04.09.2013.; 03-2619/2 od 29.12.2016 i 03-2421/2 od 19.10.2017.).

Uz ...

detaljnije
Sub, 09.11.2019 - 16:36

Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom - 08. novembar 2019.

Realizacija Projekta „Ishrana i životne navike po meri srednjoškolaca”

Brinu nas podaci koji pokazuju da globalno raste broj beba i dece do 5 godina koji imaju višak kilograma jer preko 60% dece koja imaju prekomernu težinu i gojaznost do puberteta i kao odrasle osobe ostaju gojazne. Svetska zdravstvena organizacija ukazuje da je više od 340 miliona dece i adolescenata uzrasta 5 do 19 godina u svetu prekomerno uhranjeno i gojazno. U periodu od 1975. do 2016. godine je broj prekomerno uhranjenih i gojaznih dečaka porastao sa 6 na 74 miliona, a devojčica sa 5 na 50 miliona. U Srbiji je u poslednjem istraživanju (2013.) registrovano 13,7% gojazne dece...

detaljnije
Pet, 08.11.2019 - 19:28

СТАРИ ЗАНАТИ КАО МОСТ МЕЂУНАЦИОНАЛНОГ ПОВЕРЕЊА МЛАДИХ

Обавештавамо Вас да ће се реализовати омладински пројекат под називом „СТАРИ ЗАНАТИ КАО МОСТ МЕЂУНАЦИОНАЛНОГ ПОВЕРЕЊА МЛАДИХ“ у организацији Удружења за уметничку експресију младих „КУЛТУРАЛНИ РАЗЛИЧАК“ из Суботице који ће бити финансиран од стране Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

Циљ пројекта је је да се кроз заједничке активности везане за старе занате млади од 15 до 19 година различитих националности међусобно упознају, размене искуства, стекну поверење и развију толеранцију и сараднички дух.

Радионице ће се реализовати 8., 13., 15. i 20. новембра 2019. у Хемијско - технолошкој школи у Суботици на којима ће учесници научити...

detaljnije
Pet, 08.11.2019 - 16:09

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су С. Ц. (1985) и Д. С. (1987) из Суботице, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је у шуми на периферији Суботице, пронашла три бурета, са 1,4 килограма марихуане и дигиталну вагу за прецизно мерење које су они, како се сумња, закопали у земљу.

Приликом претреса стана С. Ц. пронађена је мања количина марихуане, док је у стану Д. С. пронађена већа количина новца за који се сумња да потиче од продаје дроге.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву,...

detaljnije
Čet, 07.11.2019 - 17:25

SVIM VINARIMA SUBOTIČKO-HORGOŠKE VINSKE REGIJE

-Poziv na Dan mladog vina-

Poštovani,

Dan mladog vina ćemo ove godine obeležiti treće nedelje novembra meseca, kao što to čini celi vinski Svet.

Okvirni program: ceremonijal krštenja mušta u vino, degustacija izloženih vina, komentari, druženje, zabava.

Vreme i mesto održavanja: četvrtak, 14.novembar, sa početkom u 18 sati u salama “Male gostione” na Paliću.

Osoblje “Male gostione” će pripremiti prilagođeni izbor jela za to veče, po cenama pristupačnim različitim mogućnostima gostiju.

Pozivamo Vas da učestvujete u ovom programu sa vinom koje ocenite da je spremno za prvi susret sa vinskom publikom. Jednu bocu od svakog vina koje odaberete, opremite sa...

detaljnije
Čet, 07.11.2019 - 12:27

           Obaveštavamo građane  da  zbog državnog praznika, JKP “Čistoća i zelenilo“, neće  vršiti uslugu odnošenja kućnog smeća iz domaćinstava u ponedeljak 11.novembra tekuće godine.

          Smeće će se tog dana  iznositi samo  iz MZ Kelebija – leva strana , gledano iz pravca Subotice

            Za vreme praznika blagajna neće raditi.

            Gradska deponija će biti zatvorena.

            Zahvaljujemo se na razumevanju

 

                                                                                            JKP“Čistoća i zelenilo“ Subotica

 

**

Értesítjük a polgárokat hogy az ünnepekre való tekintettel hétfőn, november 11-én, szünetelni fog  a szemétkihordás a háztartásokból.

Ezen a napon csak a...

detaljnije
Čet, 07.11.2019 - 09:34

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су Ф. Б. (1961) из Суботице због постојања основа сумње да је извршио кривично дело убиство у покушају. 

Сумња се да је он синоћ испред једне продавнице у близини центра града, након краће свађе, ножем нанео тешке телесне повреде четрдесетдеветогодишњем мушкарцу, а потом побегао.

Полиција га је убрзо пронашла и ухапсила.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

Sre, 06.11.2019 - 16:01

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su A. P. (2005) iz Subotice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.
On se sumnjiči da je upućivao ozbiljne pretnje devojci iz Subotice, koja je bila očevidac događaja, kada je više osoba u centru grada napalo sedamnaestogodišnjaka i palicama mu nanelo lakše povrede, 31. oktobra ove godine.

https://www.subotica.info/2019/11/01/uhapsen-ak-zbog-sumnje-da-je-izvrsi...

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici, a nakon saslušanja sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do...

detaljnije
Pon, 04.11.2019 - 17:09

Градоначелник Града Суботица је дана 4.11.2019. године расписао ЈАВНИ КОНКУРС за финансирање пројеката у области остваривања јавног интереса путем организовања и одржавања сајамских манифестација и изложби у 2019. години на територији Града Суботице.

Текст конкурса и пратећа документација, образац пријаве, упутство за попуњавање пријаве, као и Правилник који регулише предметну материју објављављен је на интернет страници Града Суботице www.subotica.rs, одељак Конкурси и огласи.

*

Szabadka város polgármestere 2019.11.4-én NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT hirdetett a 2019. évben Szabadka város területén szervezett vásárok és kiállítások révén megvalósított közhasznú projektek finanszírozására.

A pályázati felhívás szövege, a...

detaljnije
Pon, 04.11.2019 - 15:09

Многи православни верници су у суботу током дана били присутни на богослужењима у две постојеће Српске православне цркве у Суботици, а затим су бројно пошли обићи последња почивалишта својих најмилијих особа на гробљима у граду где живе. Наравно, међу посетиоцима се нашло доста грађана, који су на овај празник дошли из других градова и места у Србији, али и из других држава света, јер се на тај начин одаје дужно поштовање према онима којих више нема мећу живима. Митровданске задушнице увек долазе пред крсну славу Митровдан, На тај дан за велике Митровданске задушнице се обележава сећање за све преминуле, полази се на гробља и пале се свеће у цркви. Српска православна цркве је прописала посебне дане ЗАДУШНИЦЕ, ту се говори да се то догађа четири пута годишње. 

Зимске задушнице су...

detaljnije
Ned, 03.11.2019 - 12:47

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su  A.K.(2001), dok će po nalogu nadležnog tužilaštva biti podnete krivične prijave protiv pet maloletnika zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.
Oni su osumnjičeni da su sinoć u centru Subotice napali sedamnaestogodišnjaka i  palicama mu naneli lake telesne povrede.
Osumnjičenom A.K. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden  Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

 

Pet, 01.11.2019 - 23:27

NACRT ZAKONA O ODGOVORNOSTI ZA ŠTETU PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Ponedeljak, 4. novembar 2019. godine, 10 časova Sala 213, prvi sprat Otvorenog univerziteta Subotica

09:30 – 10:00 Registracija učesnika

10:00 – 10:10 Pozdravna obraćanja

Dr Branislav Blažić, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine
Olivera Zurovac Kuzman, savetnica za životnu sredinu
Misija OEBS-a u Srbiji

10:10 – 10:30   Predstavljanje nacrta Zakona o odgovornosti za štetu prema životnoj sredini

Tina Janjatović, Odeljenje za informacije i saradnju sa civilnim društvom iz oblasti zaštite životne sredine Ministarstva zaštite životne sredine

10:30 – 10:50  Stručna analiza odredaba Nacrta zakona o odgovornosti za štetu prema životnoj...

detaljnije
Čet, 31.10.2019 - 10:49

Trevizo 29. oktobra je bilo mesto novog nastupa grla Zana, u vlasništvu Ilije Aradskog iz Subotice.

Trka je bila namenjena vozačima amaterima tako da je dobila vozača Masima de Luku koji u svojoj karijeri ima jedanaest pobeda. Pobednik i drugoplasirani u trci nisu bili dovedeni u pitanje ali su borbu za preostale plasmane vodila tri grla, a među njima i Zana. Identični vremenski rezultat postigla su sva tri grla (1:18,2 na 1609m) a Zani je pripalo četvrto mesto.

Tokom ove sezone Zana je zabeležila osamnaest nastupa iz kojih je dva puta izlazila kao pobednik i deset puta se plasirala. Na njenim sulkama najčešće je bio vozač Paolo Skamardela ali su u dva navrta bili i prijatelji iz Slovenije, Tomaž Oster i Jože Sagaj. Uglavnom trči na kratkim distancama a rekord ove sezone...

detaljnije
Čet, 31.10.2019 - 07:17

Kao što smo Vas prethodno obavestili, od ponedeljka, 26. avgusta Grad Subotica i JKP „Vodovod i kanalizacija“ su u svojstvu investitora započeli izgradnju kanalizacione mreže na Paliću.

Ova investicija u okviru šireg projekta Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš finansira se iz donacijskih sredstava Vlade Republike Nemačke putem KfW Banke, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS.

Od četvrtka, 24. oktobra nastavljena je izgradnja kanalizacione mreže u ulicama i delovima ulica koja će se realizovati:

do 07. novembra 2019.godine:

  • -Dubrovačka

 do 24. novembra 2019. godine:

  • -Milana Martinovića
  • -Marka Oreškovića

do 30. novembra 2019. godine:

  • -...
detaljnije
Čet, 31.10.2019 - 07:09

Obaveštavamo korisnike naših usluga na teritoriji gradskih mesnih zajednica u Subotici, kao i korisnike u MZ Radanovac i Palić, da će se svake noći, počevši od 04.11.2019. do 22.11.2019., u trajanju od 23,30h do 05,00h (sa prekidom radova za vreme vikenda i državnog praznika), vršiti radovi na sezonskom ispiranju vodovodne mreže.

Za vreme trajanja radova, mogući su umanjeni pritisci u vodovodnoj mreži i kratkotrajne pojave zamućenja vode prolaznog karaktera.

Zahvaljujemo se potrošačima na razumevanju.

Čet, 31.10.2019 - 07:00

Poštovani, obaveštavamo Vas da je rešenjem direktora određeno da je 1. novembar 2019. godine, verski praznik Svi sveti, neradni dan za zaposlene u JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica.

U skladu sa gore navedenim, u petak 01.11.2019. neće raditi ni šalteri blagajne i informacija.

Srdačan pozdrav.

Čet, 31.10.2019 - 06:58
Custom Search
Subscribe to Saopštenja