Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

AP Vojvodina

Vojvodina kao Akvapark, Diznilend, Panonija cirkus ili samo običan poligon za srpske vlastodršce. Koliko god se trudili biti patriote i pokazati privrženost majci Srbiji „oni“ nam sve više to ne daju. Ne daju nam da  budemo ravnopravni državljani sa ostalin življem ispod Dunava i Save. Stalno nas reorganizuju, preimenuju, pljačkaju, nipodaštavaju a nadasve podcenjuju. Jednostavno čovek postane besan, pa kivan , pa ojađen i na kraju smoren od nemoći da dokaže, pokaže ili izbori neki status dostojan  čoveka. Mi smo za njih debeljuškasti, dobroćudni, usporene Lale sa pritajenim manirima AustroUgarske koja je, zna se, oduvek bila neprijatelj Srbije.

 

Ovaj put na poligon je istrčala ekipa sa natpisom na dresovima SNS....

detaljnije
Pon, 26.09.2016 - 17:41

25. novembra 1918. godine, pre skoro jednog veka, Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Banatu, Bačkoj i Baranji, sa svojih 757 delegata proglasila je prisajedinjenje Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji. Socijalistička partija Srbije poštuje tradiciju i istoriju svoga naroda. Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije u Vojvodini datum prisajedinjenja smatra istorijskim i vrlo značajnim za sve građane Republike Srbije. Prisajedinjenje je označilo vrhunac i ispunjenje težnji Srpskog naroda da svoja nacionalna prava ostvaruje u okviru jedinstvene, uređene države, tadašnje Kraljevine Srbije.

Danas je Vojvodina Autonomna Pokrajina Republike Srbije, čiju autonomiju SPS u potpunosti podržava dok god je ona u...

detaljnije
Sre, 25.11.2015 - 15:22

             Politička strategija za Vojvodinu je platforma koja će uskoro biti predstavljena javnosti i s njom će Nova Srbija izaći na pokrajinske izbore.

            Vojvodina ima drugačiji geografski položaj u odnosu na ostali deo zemlje i zato Srbija mora preko Vojvodine u Evropu, to je najširi i najbolji put jer zato postoje resursi, pre svega u oblasti infrastrukture i saobraćaja. Stvarni problem Vojvodine, koja je više nego složena jeste prevashodno ekonomski i nova platforma za Vojvodinu, pod nazivom ,,Vojvodina ima šansu”, temelji se na nekoliko osnovnih resursa.

            Pre svega reč je o poljoprivrednom zemljištu i drugačijem pristupu tom problemu, podršci domaćoj poljoprivredi i privredi. Takođe tu su i saobraćajni resursi Vojvodine pre svega na Dunavu,...

detaljnije
Čet, 08.01.2015 - 19:00

Gerontološki centar Subotica, socijalno- zdravstvena ustanova za zbrinjavanje odraslih i starih  lica obeležila je još jednu uspešnu godinu. Trideset i šesta godišnjica ove Ustanove okupila je veliki broj prijatelja, kolega i saradnika sa lokalnog, ali i sa pokrajinskog i državnog nivoa.

Sa svoja tri domska objekta i službom Otvorena zaštita, unutar koje su Nega i pomoć u kući, kao i deset gerotoloških klubova, ova Ustanova postavila je standarde kako se brine o najstarijim sugrađanima.

„Zadovoljstvo korisnika nam jeste na prvom mestu, neki dobar glas koji se godinama unazad o Gerontološkom čuje. Ja se i zahvaljujem korisnicima, to su ljudi koji na najbolji način donose slavu Gerontološkom centru. Zahvaljujem se i predstavnicima Grada Subotice, Pokrajine...

detaljnije
Pet, 27.06.2014 - 22:22

Gradski odbor Nove Stranke smatra da je pre pisanja predloga Statuta Vojvodine bilo neophodno inicirati reviziju Ustava Srbije. Razlozi za to su brojni. Ovaj Ustav je loš, nije izdržao ni jedan test. Sporan je i sa stanovišta legitimnosti i  legalnosti. Posledica tog posla biće vojvođanski Statut koji nije usaglašen s Ustavom. Dodatni problem za nas u Novoj Stranci je i to što predloženi nacrt Statuta Vojvodine deluje kao da je rečo delu zakonodavstva o lokalnoj samoupravi. Ovaj nacrt Statuta ne ide dalje od zakona o lokalnoj samoupravi i tu treba da se upitamo o tome šta je smisao vojvođanske autonomije ako je ona svedena na opseg nadležnosti lokalne samouprave. Imajući u vidu da je i stranka koja je podnela zahtev za ocenu ustavnosti pomenutog Statuta ( DSS ) i koja je bila glavni...

detaljnije
Čet, 17.04.2014 - 15:09

Svečana sednica povodom 10. godina od  Subotičke Inicijative - I vojvođanske konvencije –. (videti link za taj događaj)

U prilogu govor je Đorđa Subotića pročitanog na svečanoj akademiji; dok ostale govornike možete čuti u video prilozima                         

SUBOTIČKA INICIJATIVA – DESET GODINA POSLE

(Prva vojvođanska konvencija)

Đorđe Subotić, kopredsednik Koordinaciono akcionog odbora Četvrte vojvođanske konvencije

Subotica, Gradska kuća,  petak, 28. februar 2014. godina u 12 časova.

Uvaženi domaćine ovog skupa, gospodine...

detaljnije
Pet, 28.02.2014 - 13:58

Gerontološki centar Subotica je potpisao ugovor sa Pro energom d.o.o. koji za cilj ima instalaciju potpuno automatizovane kotlarnice koja će u zimskom periodu umesto dosadašnjeg prirodnog gasa koristiti veći deo energije proizvedene iz agropeleta.

„Danas ćemo započeti radove na sprovođenju treće faze energetske efikasnosti sa ciljem da eliminišemo grejanje na gas i da krenemo sa korišćenjem biomase. Zahvaljujući Vladi Vojvodine i Fondu za kapitalna ulaganja ovih dana počinjemo i radove na termoizolaciji zgrade, hoćemo da ova zgrada budemo potpuno termoizolavana, kako bi se gubitak energije smanjio na najmanji“- rekao je direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i predsednik Vlade AP Vojvodine, dr...

detaljnije
Čet, 27.02.2014 - 15:44

Saradnja Gerontološkog centra Subotica i Udruženja penzionera kroz projekat Seoski domaćini dobija još bolju notu po naše najstarije sugrađane.
Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, objasnio je da je ovo zapravo nastavak i proširenje već postojećeg koji je ova Ustanova pokrenula zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu. "Ideja je da podignemo lestvicu u pružanju usluga socijalne zaštite u ovom gradu na jedan viši nivo i da to postane naša trajna usluga. Kroz ovaj projekat ćemo dobiti jednu analizu stanja odnosno kompletnu sliku u svim prigradskim mesnim zajednicama. Znaćemo u kakvom su stanju, koje su njihove potrebe i koji su akcioni planovi i strategije potrebni da bi se najbolje pomoglo seoskim i staračkim domaćinstvima"- objasnio je Ivanišević.
...

detaljnije
Pon, 03.02.2014 - 17:21

U Gerontološkom centru Subotica postavljeni su najviši standardi za stanare koji su u potpunosti zavisni od tuđe nege i pomoći, odnosno za nepokretne. Pored ranije ugrađenih javljača požara, centralne klimatizacije, video nadzora, najsavremenijih medicinskih pomagala, ugradnja medicinske signalizacije bila je poslednja koja je nedostajala da se postignu najviši standardi u ovoj Ustanovi.

Na ovaj način je omogućeno stanarima šestog sprata doma „Dudova šuma“, da pritiskom na taster pozovu u pomoć stručno osoblje. Tasteri su postavljeni pored kreveta i u toaletu i funkcionišu na tom principu da daju znak u sobi gde se osoblje nalazi, kako bi moglo najbrže moguće da se reaguje, a na displeju se prikazuje odakle poziv dolazi. „Sve se prati u centralnom računaru a...

detaljnije
Sre, 22.01.2014 - 14:26

U postupku pripreme programa razvoja kojim se uređuje oblast regionalnog razvoja i definišu prioriteti AP Vojvodine u narednih sedam godina, Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu danas je, u Velikoj većnici Gradske kuće, sproveo Javnu raspravu o tekstu nacrta programa razvoja AP Vojvodine za period od 2014. do 2020. godine sa akcionim planom za sprovođenje prioriteta programa razvoja AP Vojvodine.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je, u pozdravnom govoru, poželeo dobrodošlicu i uspešan rad svim učesnicima javne rasprave. On je ocenio da je veoma važno da je Vlada AP Vojvodine pionir u ovom poslu, jer, kako je rekao, pokreće i želi da realizuje prvi ozbiljan dokument koji se odnosi na razvoj AP Vojvodine.- Nadam se da je iza nas vreme kada su...

detaljnije
Pet, 17.01.2014 - 11:33
Subscribe to AP Vojvodina