Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Dejan Vujinović

Sa željom da održimo festivalski plamen u životu, a uprkos okolnostima pod kojima se festival održava, ove godine u Kanjiži organizujemo svega trodnevni događaj. Na programu je pet vrlo specifičnih i različitih muzičkih produkcija koje će izvesti umetnici iz čak osam zemalja.

Poklonici festivala već dobro znaju, a nije na odmet to ponoviti, da su bine kanjiškog džez festivala još od njegovih početaka mesto susreta muzičkih korena i savremene improvizacije, a poslednjih godina i mesto za prezentaciju slobodnih umetničkih formi, muzičkih eksperimenata, fuzija i inovacija. Tako i ovogodišnji program žanrovski pokriva polja koja se dotiču fri-džeza, savremene improvizovane muzike, čak i muzičkog hiper-spektralizma.

Otvaranje festivala je zakazano za četvrtak 14....

detaljnije
Sre, 13.09.2017 - 20:59

Na konferenciji za medije o trenutnim i planiranim dešavanjima na Paliću govorili su tehnički direktor preduzeća Park Palić, Miladin Vidaković, o trenutnim i planiranim investicijama na Paliću govorila je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Grada Subotice, o predstojećem Etnofestu govorio je Dejan Vujinović, Boris Dević ispred Auto moto kluba North side team i Darko Bačlija o manifestaciji Ground level Fest.

U prilogu link na LIVE prenos događaja na FB:

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154716089808061/

Pet, 23.06.2017 - 14:00

Etnofest je muzički događaj bez presedana na teritoriji Srbije, u domenu world music-a odnosno muzike sveta, što bi bio ispravan termin za ovaj muzički poližanr na našem jeziku. Ovaj put, festival se održava na više lokacija u Subotici i na Paliću, počinje u sredu 21. juna 2017. godine i tom prilikom festival ujedno obeležava i Dan muzike sveta (fr. Fête de la musique). U svega tri koncertne večeri na festivalu nastupaju umetnici iz naše zemlje i zemalja u okruženju (Srbija, Mađarska, Austrija, Češka), a Etnofest Vas ovaj put vodi muzičkim stazama koje spajaju Bakan sa Centralnom Evropom, a možete da čujete i zanosne zvuke argentinskog tanga ili španskog flamenka.

Ulaz na festival je kao i predhodnih godina besplatan, a festival podržavaju:

  • Park Palić,
  • Grad...
detaljnije
Uto, 20.06.2017 - 14:30

Deo programa 21. Kanjiškog jazz festivala ovaj vikend, u petak i subotu, biće održan u Subotici, u pozorištu Deže Kostolanjija.

9.9.2016 - PETAK

10.9.2016 - SUBOTA

detaljnije
Čet, 08.09.2016 - 09:06

Nekoliko detalja sa plaža povododom otvaranja 171 letnje turističke sezone na Paliću.

Govori, predstavnika gradske samoprave, planovi i obećanja, u zvučnim prilozima kao i jedan aktuelni video zapis turističke ponude oko Palića...

Priznanja za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću i promovisanje turističkih potencijala regije u 2016. godini  dobili su Jedriličarski klub „Palić” i čarda „Kapetanski rit”.

Više o svemu pročitajte ovde.

Sub, 25.06.2016 - 21:12

U Modernoj galeriji Likovni susret, savetnik gradonačelnika za kulturu, Valeria Agošton Pribila, u okviru obeležavnja Dana grada, otvorila je izložbu "Drugi pogled". U prilogu kustos izložbe Miroslav Jovančić govori o temi.

Pet, 29.08.2014 - 18:31

Predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i gradonačelnik Subotice Jene Maglai, uručili su večeras priznanja diplome i plakete "dr Ferenc Bodrogvari“ Saši Grunčiću, profesoru muzike, Akošu Kovaču, direktoru fotografije i Dejanu Vujinoviću, menadžeru u oblasti kulture.

 U prilogu zvučni zapis dodele priznanja...

Ned, 22.06.2014 - 22:04

Napress konferenciji za medije, povodom učešća subotičkog Etnofesta u okviru Programa "Kultura 2007 - 2013" Evropske unije. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici partnerskih organizacija iz Belgije ( VIA LACTEA, Avelgem), Francuske (Culture et FLONFLONS Flandres, Lil) te Bosne i Hercegovine (Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA, Sarajevo),  i ovom prilikom je bio predstavljen detaljan program projekta "Feria de Fronteras" i njegove konkretne aktivnosti. Ispred gradske uprave konferenciji je bila prisutna Ljubica Kiselički, pomoćnica gradonačelnika Subotice za razvoj kulturno-prosvetne delatnosti. 

Feria de Fronteras

je projekat koji ispituje okolnosti u kulturnom okruženju i okolnostima stvaranja "Nove Evrope". Kao raskrsnica kultura i ljudi, mesto susreta i...

detaljnije
Pet, 16.03.2012 - 10:00

Prvi deo razgovora vodi Laura Sakal a drugi Dejan Vujinović

Ned, 27.11.2011 - 14:40

Dana 22. septembra 2011. godine grad Subotica se uključuje u akciju «Evropska nedelja mobilnosti». Kampanja je posvećena održivim vidovima saobraćaja i kretanja u gradu uopšte. Moto akcije je «Alternativna mobilnost».

Generalni sponzor i pokrovitelj akcije je Ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja, Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a lokalni koordinator za Srbiju Društvo ljubitelja biciklizma - Jugo cikling kampanja iz Beograda i Evropska komisija.

Ova akcija ima za cilj edukaciju građana i promovisanje održive urbane mobilnosti.

Program obeležavanja akcije:

  • Crtanje mališana iz obdaništa u blizini Gradske kuće, od 10 časova.
  • Na velikom platnu emitovaće se film «Saobraćaj - obuka za mališane».
  • Trka na Trgu...
detaljnije
Pon, 19.09.2011 - 11:00
Subscribe to Dejan Vujinović