Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

generalni konzulat R.Hrvatske

Ladislav Suknović - Gordan Markotić - Neven Marčić

U prilogu izjava za medije.

Uto, 23.06.2015 - 09:15

Detalji sa prijema...

 

Uto, 23.06.2015 - 09:05

U Našem gradu u toku je još glasanje za drugi krug predsedničkih izbora u Republici Hrvatskoj.

Glasa se u prostorijama Generalnog konzulata R.Hrvatske koji se nalazi pored hotela Patrie od 07.00 do 19.00.

Do 14.30 glasovalo je više nego u prethodnom krugu izbora.

O samom glasanju i broju glasača više od konzula savetnika Nevena Marčića.

 

dopuna - 2015.01.12.

Nova predsednica R.Hrvatske postala je Kolinda Grabar-Kitarović...

detaljnije
Ned, 11.01.2015 - 15:25

U amfiteatru Nove opštine u Subotici održan je večeras jedan od  četiri praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji - Dana izbora za prvo Hrvatsko nacionalno vijeće.

U prilogu obraćanje dr Slavena Bačića, predsednika HNV-a.
 

Sub, 14.12.2013 - 10:55

Nastavlja se uspešna saradnja subotičkog Gerontološkog centra i Doma umirovljenika iz Osijeka na realizaciji IPA prekograničnog projekta „Regionalni centar za edukaciju, prevenciju oboljenja i fizikalnu rehabilitaciju pacijenata obolelih od cerebrovaskularnog insulta i multipleks skleroze“.

Na današnjoj press konferenciji  su bili prisutni predstavnici obe ustanove, kao i Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić. On se ovom prilikom zahvalio direktoru Gerontološkog centra dr Nenadu Ivaniševiću na čestitkama povodom ulaska Hrvatske u Evropsku Uniju i pohvalio saradnju dve države, a i ove dve institucije, jer će se zajedničkom saradnjom lakše doći do evropskih fondova.  

Dr Nenad Ivanišević je  istakao kako je razmena iskustava na temu sistema socijalne...

detaljnije
Uto, 02.07.2013 - 11:30

Izložba "Hrvatska arheološka baština" otvorena u Subotici - Šetnja bogatom poviješću Hrvatske 

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici i Gradski muzej iz Subotice organizirali su izložbu »Hrvatska arheološka baština«, koja je u spomenutom subotičkom muzeju otvorena prošloga petka, 9. studenoga. Izložbu je svečano otvorio generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Ðurić.

Obraćajući se nazočnima na otvorenju ovog izložbenog postava koji sadrži prikaze povijesnih spomenika i arheoloških lokaliteta na velikim plakatima koji, unatoč tomu što su smješteni u prostoru Muzeja, odaju dojam stvarne šetnje kroz bogatu hrvatsku arheološku baštinu, generalni konzul je istaknuo: »Osjećam veliku čast i zadovoljstvo što imam taj...

detaljnije
Pet, 09.11.2012 - 19:00

Pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, u saradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, u četvrtak, 05. maja 2011. godine, s početkom u 20,30 časova, u Svečanoj većnici Gradske kuće biće održan VIP gala koncert "Još se srce umorilo nije" kraljice mediteranske pesme Tereze Kesovije, povodom 50 godina uspešne umetničke karijere.

Ulaznice se u prvom navratu kupuju sa pozivnicom. Ulaznica za Zonu A  (postojeće stolice u Svečanoj većnici Gradske kuće) staje 1.800 dinara. Cena ulaznice za Zonu B (pomoćne stolice u Svečanoj većnici Gradske kuće) iznosi 1.500 dinara, dok ulaznica za Zonu C (pomoćne stolice u predvorju Svečane većnice Gradske kuće) staje 1.200 dinara.

Preostale ulaznice u slobodnoj prodaji moći će da se kupe...

detaljnije
Pon, 04.04.2011 - 23:08

Pismo predstavnika hrvatske zajednice povodom "incidenata" tokom obeležavanja Božića po julijanskom kalendaru:

Poštovani Gradonačelniče!

Kao predstavnici najvažnijih ustanova hrvatske zajednice koje imaju sjedište u Subotici, obraćamo Vam se zabrinuti zbog odsustva reakcija na šovinističke izgrede spram Hrvata, koji su se u našem gradu dogodili tijekom Badnjeg dana po julijanskome kalendaru.

Očekivali smo, naime, da ćete Vi ili netko od Vaših suradnika javno osuditi događaje u kojima su ne
samo vrijeđani građani hrvatske nacionalnosti, nego im se i otvoreno prijetilo. Vjerovali smo, naime, da je vrijeme u kojemu se nekažnjeno na ulicama pjeva "Mađarice pripremi salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate" iza nas, no očito je da smo se u tomu prevarili....

detaljnije
Uto, 18.01.2011 - 12:00

Restoran KTC-a.

Pet, 14.01.2011 - 21:10

U organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske, Grada Subotice i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, večeras na sceni "Jadran" Narodnog pozorišta u Subotici gostovalo je Hrvatsko narodno kazalište iz Splita sa monodramom "Toma Niger: Po Marulu".

Pon, 08.11.2010 - 20:00
Subscribe to generalni konzulat R.Hrvatske