Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

generalni konzulat R.Hrvatske

U Našem gradu u toku je još glasanje za drugi krug predsedničkih izbora u Republici Hrvatskoj.

Glasa se u prostorijama Generalnog konzulata R.Hrvatske koji se nalazi pored hotela Patrie od 07.00 do 19.00.

Do 14.30 glasovalo je više nego u prethodnom krugu izbora.

O samom glasanju i broju glasača više od konzula savetnika Nevena Maričića.

 

dopuna - 2015.01.12.

Nova predsednica R.Hrvatske postala je Kolinda Grabar-Kitarović...

detaljnije
Nedelja, 11.01.2015 - 15:25

U amfiteatru Nove opštine u Subotici održan je večeras jedan od  četiri praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji - Dana izbora za prvo Hrvatsko nacionalno vijeće.

U prilogu obraćanje dr Slavena Bačića, predsednika HNV-a.
 

Subota, 14.12.2013 - 10:55

Nastavlja se uspešna saradnja subotičkog Gerontološkog centra i Doma umirovljenika iz Osijeka na realizaciji IPA prekograničnog projekta „Regionalni centar za edukaciju, prevenciju oboljenja i fizikalnu rehabilitaciju pacijenata obolelih od cerebrovaskularnog insulta i multipleks skleroze“.

Na današnjoj press konferenciji  su bili prisutni predstavnici obe ustanove, kao i Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić. On se ovom prilikom zahvalio direktoru Gerontološkog centra dr Nenadu Ivaniševiću na čestitkama povodom ulaska Hrvatske u Evropsku Uniju i pohvalio saradnju dve države, a i ove dve institucije, jer će se zajedničkom saradnjom lakše doći do evropskih fondova.  

Dr Nenad Ivanišević je  istakao kako je razmena iskustava na temu sistema socijalne...

detaljnije
Utorak, 02.07.2013 - 11:30

Izložba "Hrvatska arheološka baština" otvorena u Subotici - Šetnja bogatom poviješću Hrvatske 

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici i Gradski muzej iz Subotice organizirali su izložbu »Hrvatska arheološka baština«, koja je u spomenutom subotičkom muzeju otvorena prošloga petka, 9. studenoga. Izložbu je svečano otvorio generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Ðurić.

Obraćajući se nazočnima na otvorenju ovog izložbenog postava koji sadrži prikaze povijesnih spomenika i arheoloških lokaliteta na velikim plakatima koji, unatoč tomu što su smješteni u prostoru Muzeja, odaju dojam stvarne šetnje kroz bogatu hrvatsku arheološku baštinu, generalni konzul je istaknuo: »Osjećam veliku čast i zadovoljstvo što imam taj...

detaljnije
Petak, 09.11.2012 - 19:00

Pismo predstavnika hrvatske zajednice povodom "incidenata" tokom obeležavanja Božića po julijanskom kalendaru:

Poštovani Gradonačelniče!

Kao predstavnici najvažnijih ustanova hrvatske zajednice koje imaju sjedište u Subotici, obraćamo Vam se zabrinuti zbog odsustva reakcija na šovinističke izgrede spram Hrvata, koji su se u našem gradu dogodili tijekom Badnjeg dana po julijanskome kalendaru.

Očekivali smo, naime, da ćete Vi ili netko od Vaših suradnika javno osuditi događaje u kojima su ne
samo vrijeđani građani hrvatske nacionalnosti, nego im se i otvoreno prijetilo. Vjerovali smo, naime, da je vrijeme u kojemu se nekažnjeno na ulicama pjeva "Mađarice pripremi salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate" iza nas, no očito je da smo se u tomu prevarili....

detaljnije
Utorak, 18.01.2011 - 12:00

Restoran KTC-a.

Petak, 14.01.2011 - 21:10
Tomislav Žigmanov u prednjem planu

Večeras je u vestibilu Gradske kuće generalna konzulica Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, gđa. Ljerka Alajbeg otvorila izložbu hrvatskog fotografa i autora projekta "Hrvatsko podmorje" Mire Andrića, koja je posvećena je istraživanju, edukaciji, očuvanju i multimedijalnoj prezentaciji ljepota hrvatskog podmorja.

photo:Ljudevit Vujković Lamić

 

 

Petak, 18.06.2010 - 19:00

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici, Jevrejska opština i grad Subotica organizovali su gostovanje svetski poznatog mešovitog pevačkog hora "Lira" iz Zagreba koji ove godine obeležava 55 godina od osnivanja. Hor će nastupiti večeras (petak, 23. oktobar) u 18 časova u Velikoj većnici Gradske kuće.
Specifičnost hora je da ga je osnovala Jevrejska opština u Zagrebu sa ciljem da se sačuvaju od zaborava sve vrste jevrejskih horskih pesama. Kroz razdoblje postojanja "Lira" je gostovala na četiri kontinenta i skoro svim najvećim svetskim metropolama i bila promoter, ne samo jevrejske, već i hrvatske kulturne baštine. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i nagrada, a snimljene su i brojne ploče i CD-i sa njihovim izvođenjem. Horom su...

detaljnije
Petak, 23.10.2009 - 09:12
Ponedeljak, 22.06.2009 - 20:50

U povodu dana državnosti Republike Hrvatske generalni konzul Republike Hrvatske u Republici Srbiji gospođa Ljerka Alajbeg organizirala je domjenak u restoranu Mala gostina na Paliću.

Ponedeljak, 22.06.2009 - 20:00
Subscribe to generalni konzulat R.Hrvatske