Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Goran Gabrić

Jugonostalgičar, Blaško Gabrić, na ovaj ili onaj način, promoviše ideje socijalizma, odnosno ex - SFRJ. Ovog puta sa podrškom mladih volontera iz "cilog svita" koje je organizovao Goran Gabrić, koji pokušavaju da razumiju "o čemu je ovde rič" dok raščišćavaju u čudu aleju platana u Mini Jugoslaviji.

Pošto je prethodni lik Josipa Broza Tita odliven u bronzi otkinut sa postamenta, postavljenog u šumi Mini Jugoslavije, ovog puta se to radi od betona.

Vođa posla je vajar-amater Mačković koji je napravio repliku Augustinčićevog impozantnog spomenika Tita koje se nalazi u Kumrovcu.

Za nekoliko dana spomenik će biti završen i otkriven verovatno u ovu subotu.

U prilogu sa lica mesta nekolio detalja a u video prilozima govore vođa volontera i jedan volonter iz...

detaljnije
Sre, 16.08.2017 - 01:21

Intoniranjem himne „Bože pravde“ i bunjevačke svečane pesme „Podvikuje bunjevačka vila“ večeras je u Velikoj većnici Gradske kuće počela svečana akademija kojom je bunjevačka nacionalna manjina obeležila „Dan Dužijance“, jedan od četiri nacionalna praznika Bunjevaca. Hleb od novog žita predsednici Bunjevačkog nacionalnog saveta Suzani Kujundžić Ostojić predali su bandašica Ivana Brančić i bandaš Damir Sadojević, članovi Kulturno-umetničkog društva „Aleksandrovo“, iz Subotice.

Predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta Suzana Kujundžić Ostojić je, tim povodom, izjavila da se Dužijanca kroz vekove obeležavala na različite načine, prvo na salašima, a od 1911. godine i u crkvi. Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine od 2006. godine ga...

detaljnije
Uto, 15.08.2017 - 21:35

“Koncept Ekologija-Energija-Ekonomija”, “4. Mini Jugoslavija” i “KISS- Kreativna industrija Savremene Subotice” organizuju:

“Međunarodni Volonterski kamp”

- sa idejom stvaranja muzejskog kompleksa sa sadržajima za kreaitvno izražavanje mladih iz Subotice i okoline i povezivanje sa omladinom koja nam dolazi iz raznih krajeva sveta (Japan, Rusija, Španija, Turska, Finska, Holandija i mnogih krajeva Srbije). Kamp se održava tokom 2 nedelje – s početkom 10. 08. do 24. avgusta i podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Mladih istraživača Srbije. U kampu učestvuju 14 mladih iz inostranstva, koji su došli sa ciljem da upoznaju nove ljude, običaje i socijalne karakteristike našeg grada. Kako je...

detaljnije
Uto, 08.08.2017 - 20:33

Resurs centar Ministarstva omladine i sporta za Srednjobanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug Centar lokalne demokratije Subotica, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotica, Kancelarijom za mlade Grada Kikinda, Zrenjaninskom omladinskom razvojnom organizacijom ZORO i Somborskim edukativnim centrom objavio je rezultate konkursa Mladi su zakon - za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Listu projekata odobrenih za finansiranje sa više informacija možete pronaći u prilogu - u atačemntu izveštaja.

Potpisivanje ugovora sa dobitnicima sredstava održana je danas u Gradskom omladinskom centru u Subotici (Senćanski put br. 5, kod Glavne autobuske...

detaljnije
Sub, 18.02.2017 - 18:25

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

Danas je obeležen 29. novembar, bivši Dan bivše Republike. Mnogima koji se sećaju života u ExYU izaziva sa pravom nostalgiju i emocije.

U amfiteatru Otvorenog univerziteta, Mikloš Olajoš Naš sa svojim komunisitma je večeras okupo "old timere" iz SFRJ i jednog mladića, u društvu Blaška Gabrića.

Uz hor, himnu, pesme, recitacije, ples i druženje prisutni su prizvali sebi sećanje kako se nekada živelo ovde.

U prilogu je jedna mala anketa - Reci jednom rečju JUGOSLAVIJA!?

Neki su našli reč, a neki su morali reći par više :)

Otac Dragan Stokin je bio u prolazu, zainteresovalo ga dešavanje, pa je bacio pogled. Dovoljno da ga upitam o istoj temi. U prilogu je i njegovo opširnije objašnjenje asocijacije na Jugoslaviju.

Kasnije još...

detaljnije
Uto, 29.11.2016 - 22:41

U gradskoj čitaonici je u sredu, 16 novembra bila promovisana knjiga "Jugoslovenstvo poslije svega". Knjiga koja je okupila sve Jugoslovene i komuniste u Subotici, a prosek im je bio preko sedamdeset godina.

Gosti na promociji su bili: autor knjige Dragan Markovina, hrvatski istoričar i politički aktivist, i vlasnik izdavačke kuće MostArt Dragan Stojković. Voditelj je bio sociologu penziji ...

detaljnije
Sub, 19.11.2016 - 02:00

Nekoliko detalja sa plaža povododom otvaranja 171 letnje turističke sezone na Paliću.

Govori, predstavnika gradske samoprave, planovi i obećanja, u zvučnim prilozima kao i jedan aktuelni video zapis turističke ponude oko Palića...

Priznanja za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću i promovisanje turističkih potencijala regije u 2016. godini  dobili su Jedriličarski klub „Palić” i čarda „Kapetanski rit”.

Više o svemu pročitajte ovde.

Sub, 25.06.2016 - 21:12

Nekoliko detalja sa dočeka prvog maja na Paliću.

Ned, 01.05.2016 - 16:12

У prostorijama GrO DS Subotica одржан је вечерас скуп демократа и симпатизера истих на којем су, председник Покрајинског одбора Мирослав Васин и потпредседник Демократске странке Горан Јешић, одржали презентацију Изборног програма Демократске странке.

Пре скупа Мирослав Васин је дао изјаву за медије. У прилогу је детаљ где одговара на питање о могућим коалиционим партерима. А у prilogu je допис добијен од ОО ДС-а који даје ширину изборног програма.

На самом почетку презентације Славко Параћ је представио новог члана демократске стране, познатог музичара, Габора Ленђела.

... detaljnije
Pet, 15.01.2016 - 19:38
Subscribe to Goran Gabrić