Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Ilija Đukanović

Predstavnicima 30 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do sada nisu trajno zbrinute, danas su, u Velikoj većnici Gradske kuće, svečano uručeni ugovori za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Ugovori su dodeljeni u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa (RSP) u Republici Srbiji.

Obraćajući se prisutnima u Velikoj većnici, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je da smo na kraju jednog višemesečnog projekta u koji je subotička lokalna samouprava, sa partnerima i donatorima, uložila veliku trud, da su rezultati pred nama i da je zadovoljan što će 30 izbegličkih porodica rešiti stambeno pitanje.

Uz konstataciju da na taj način jačamo i našu zajednicu u celini, on je istakao da ovo jeste pravi...

detaljnije
Uto, 06.02.2018 - 18:19

U okviru razvoja usluga socijalne zaštite regionalne gerontološke mreže danas su se u Subotici sastali predstavnici partnera projekta finansiranog od strane Evropske unije. Domaćin i lider projekta je subotički Gerontološki centar i oni će po rečima direktora dr Nenada Ivaniševića sredstvima dobijenim ovim putem rekonstruisati gerontološki klub „Centar I“ (ulica Petra Drapšina) i u okviru njega otvoriti Akademiju za negovatelje. 
Ostali partneri projekta koji traje 24 meseca i čiji je budžet 526.361,10 EURA su Dom za starije i nemoćne iz Osijeka, Dom za stare i penzionere Apatin i Dom za stare i nemoćne osobe Đakovo. 

Direktorica Doma iz Đakova mag.soc.rad. Branka Barna i direktor Doma iz Osijeka profesor Vjekoslav Ćurić istakli su da je postizanje...

detaljnije
Pon, 29.01.2018 - 17:04

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, u pratnji člana Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Ilije Đukanovića obišao je subotički Gerontološki centar.
Prisutne je u ime Ustanove ugostio v.d. direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević. On se ovom prilikom zahvalio predstavnicima Pokrajine na značajnim finansijskim sredstvima u poslednje dve godine, kao i na podršci sekretarijata pružaocima usluga socijalne zaštite. Ivanišević je dodao kako postoji ideja da se vrati usluga "seoski domaćin" i da se svim korisnicima Otvorene zaštite pored spremača, medicinskih sestara, lekara, negovatelja, majstora omogući i usluga fizioterapeuta u kućnim uslovima.
Najvažniji projetki u 2018. su izrada...

detaljnije
Uto, 23.01.2018 - 17:32

U knjižnici Osnovne škole „Matko Vuković“, članovi Gradskog vijeća zaduženi za područje obrazovanja i područje socijalne skrbi i zdravstva, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, uručili udžbenike za djecu iz romske zajednice koji pohađaju ovu školu. Udžbenike su, također, dobili i učenici iz romske zajednice u osnovnim školama „Đuro Salaj“ i „Széchenyi István“. Ukupna vrijednost udžbenika je 287.000 dinara. U cilju prevencije napuštanja školovanja, u proračunu grada Subotice za 2017. godinu opredijeljena su sredstva u visini od 300.000 dinara za rad romskih koordinatora, a jedna od aktivnosti bila je kupnja udžbenika i potrošnog materijala za djecu iz romske zajednice koja pohađaju osnovne škole u našem gradu. Grad je u proračunu za 2018. godinu opredijelio 2,3 milijuna dinara za...

detaljnije
Pon, 22.01.2018 - 11:38

Danas je u biblioteci Doma"Dudova šuma" potpisan memorandum o saradnji između Instituta društvenih nauka u Beogradu i Gerontološkog centra Subotica. Memorandum su potpisali profesor dr Goran Bašić, direktor Instituta i v.d. direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević, u prisustvu člana gradskog veća za socijalnu zaštitu Ilije Đukanovića. Predmet memoranduma je ostvarivanje saradnje između partnera u izradi projektnih predloga, apliciranju i sprovođenju zajedničkih projekata koji se finansiraju od strane Republike Srbije, domaćih i inostranih donatora kao i programa Evropske Unije.

Projektni predlozi će se raditi u oblasti gerontologije i gerijatrije, edukacije zaposlenih, istraživanja potreba korisnika sa ciljem poboljšanja kvaliteta socijalno-zdravstvene zaštite starih i...

detaljnije
Pet, 19.01.2018 - 12:52

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford priredili su danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa, privrednih društava, javnih i javno komunalnih preduzeća, ustanova i drugih organizacija.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Laban je rekao da je aktuelna gradska vlast u junu prošle godine obećala da će završiti svojevremeno započete kapitalne investicije i da su prvi konkretni rezultati bili vidljivi već u martu ove godine, kada je za saobraćaj otvorena prva deonica „Ipsilon kraka“, od petlje „Subotica-jug“ do kružne raskrsnice sa Bikovačkim putem.

– Investicija je obuhvatala rekonstrukciju petlje ‘Subotica-jug...

detaljnije
Uto, 26.12.2017 - 17:28

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se danas u Zelenoj dvorani Gradske kuće s prevoditeljem i vođom smjene u Prihvatnom centru za migrante u Subotici, Safetom Resulbegovićem, i predstavnicima migranata koji su se tom prilikom zahvalili na gostoprimstvu i potpori koju im pruža subotička lokalna samouprava.

Susretu je prisustvovao i Ilija Đukanović, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja.

Pon, 18.12.2017 - 14:38

U Gradskoj kući danas je održan sastanak predstavnika Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja za period od 2016. do 2025. godine i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Republici Srbiji sa predstavnicima lokalne samouprave i nadležnih ustanova u vezi uspostavljanja saradnje institucija na temu unapređenja položaja Roma i Romkinja.

Predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma grada Subotice Ilija Đukanović izjavio je, tim povodom, da je Grad Subotica spreman da radi na unapređenju položaja romske nacionalne manjine u našem gradu, da je Savet za unapređenje položaja Roma formiran krajem 2015. godine i da je prvi zadatak Saveta bio izrada Lokalnog akcionog plana za unapređenje...

detaljnije
Pet, 15.12.2017 - 22:14

Na današnjoj press konferenciji koja se održala u prostorijama Doma Dudova šuma, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i zdravstvo Ilija Đukanović i v.d. direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević predstavili su planove u radu u narednom periodu za Ustanovu.
Đukanović Ilija istakao je kako je Gerontološki centar veoma važna ustanova za Grad, jer je prepoznatljiva i reprezentativna ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Takođe je najavio kako će u budžetu Grada za sledeću godinu biti povećana sredstva u oblasti pomoć i nega u kući.
Ivanišević je taksativno naveo koje će se stvari dešavati u radu Gerontološkog centra.

* Plan je da se uz pomoć ministarstva pravde popravi kvalitet grejanja u Domu za negu.
* U narednom periodu će se...

detaljnije
Sre, 13.12.2017 - 14:09
Subscribe to Ilija Đukanović