Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

industrijska zona Mali Bajmok

Novi deo fabrike Continental završen za osam meseci.

Premijer Aleksandar Vučić poručio direktoru Topaloviću, s obzirom koliko su uspešni kao kompanija da podigne plate radnicima.

***

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor fabrike „Kontitek fluid Srbija“, Živko Topalović, otvorili su danas, u Privrednoj zoni „Mali Bajmok” u Subotici, novi pogon kompanije za proizvodnju delova za auto-industriju „Kontinental”, u kojoj će biti zaposleno više od 500 novih radnika. Na svečanosti su bili i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, i ekonomski ataše u ambasadi Nemačke u Beogradu Katrin Majke Čiganovski.

Premijer Vučić, koji je pre otvaranja razgovarao sa predstavnicima...

detaljnije
Uto, 07.03.2017 - 14:56

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, u pratnji danas je sa delegacijom bio u poseti Subotici. Delegacija je obišla radove na Narodnom pozorištu kao i nedavno završenu halu u Industrijskoj zoni u Malom Bajmoku, izgrađenu u većem delu sredstvima pokrajine.

Sastanku sa gradskom upravom na čelu sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nedeljko Kovačević.

Više o ovome u video zapisima a prilog u tekstu pročitajte ovde.

Pon, 17.10.2016 - 14:46

Investicija Vlade Srbije i u "Svarovski" i u budućnost Subotice iznosi 2,75 miliona evra, izjavio je premijer Aleksandar Vučić na današnjem otvaranju proizvodnog pogona kompanije "Svarovski" u Malom Bajmoku. Ističući da je ova kompanija dobro došla u Srbiju, Vučić je rekao da je ovo najveća najveća i najvrednija investicija u našoj zemlji.

Direktor kompanije "Svarovski" u Subotici Dejan Jovanović rekao je da je trenutno zaposleno 383 radnika, dodajući da je do sredine sledeće godine u planu otvaranje još 170 radnih mesta. Otvaranju pogona u Subotici prisustvovao je i izvršni potpredsednik "Svarovski profešenel" iz Beča Taro Nordhajer, koji je, zahvaljujući se Vladi Srbije na podršci, istakao kako je reč o jednom od najsavremenijih pogona ove kompanije.

info - Radio...

detaljnije
Čet, 03.09.2015 - 21:16

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), koji podržava otvaranje biznis zona u Crnoj Gori, organizovao je studijsku posetu Republici Srbiji u okviru koje predstavnici Ministarstva ekonomije Crne Gore, UNDP-a i učesnika pilot-projekta - opština Mojkovac, Bijelo Polje, Nikšić, Kolašin i Berane - danas i sutra obilaze Suboticu i Inđiju, primere u privlačenju stranih investicija u našoj zemlji i sredine prepoznate po uspešnim industrijskim zonama.

Nakon obilaska Slobodne zone Subotica i razgovora sa rukovodstvom Slobodne zone i Privredno tehnoloških parkova (PTP), delegacija iz Crne Gore je danas popodne, u Plavoj sali Gradske kuće, razgovarala sa predstavnicima grada Subotice i Regionalne privredne komore (RPK) Subotica.

U ime lokalne samouprave, gostima su dobrodošlicu...

detaljnije
Sre, 15.04.2015 - 18:40

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Uprave italijanske grupe "Kalcedonija" Sandro Veroneze pustili su svečano, činom sečenja trake, u rad fabriku donjeg veša i čarapa koja se nalazi u Industrijskom parku Mali Bajmok. Pogon je površine 12 hiljada kvadrata a u njemu radi 410 radnika. Do kraja godine planirano je da bude 550 zaposlenih i to izgleda 99% žena.

Čet, 18.09.2014 - 17:32

Delegaciji predstavnika izraelskih kompanija danas su na prijemu, u Plavoj sali Gradske kuće, na kratko predstavljeni privredni potencijali našeg grada, da bi potom delegacija obišla iste na lokacijama: Privredna zona Mali Bajmok, Park Palić i Privredno tehnološki parkovi. Na fotografiji plana rada mogu se videti imena i titule predviđenih članova delegacije...

U video prilozima više o susretu, na press konferecniji, pre odlaska na teren...

Čet, 18.10.2012 - 12:00

Kompanija Kalcedonija dovela je svoje partnere u naš grad da bi ih na licu mesta upoznala sa mogućnostima investiranja u Suboticu. Tom prilikom domaćin im je bio gradonačelnik sa saradnicima. Duško Guslov je održao kratku i jasnu prezentaciju industrijske zone Mali Bajmok kao i položaj Subotice u odnosu na  koridor X. Preduzetnici, njih 16, su bili zainteresovani za infrastrukturu odnosno snabdevanje vodom koja im je potrebna u procesu rada. Odgovor  je bio da vode ima ali da se voda pre ispusta u kanalizaciju mora dovesti  na nivo koji određuje zakon. Odnosno da  je potrebno da imaju svoje prečistače otpadne vode.  

Čet, 17.05.2012 - 19:27

Više o ovome saznajte u video prilozima...

Uto, 15.05.2012 - 14:00

Detalji pojašnjenja o Industrijskoj zoni Mali bajmok kasnije u video prilogu...

Gradonačelnik Saša Vučinić danas je primio u posetu ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji Nilsa Ragnara Kamsvaga. Susret je bio vezan za temu Srbija u ritmu Evrope (videti video priloge izjava za medije) a do početka "sleta" ambasador je obišao Prozivku i novoizgrađeni bazen kao i  industrijsku zonu Mali Bajmok gde je bio informisan o stranim investicijama u Subotici.

Ned, 29.04.2012 - 18:45

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić prisustvovao je danas početku radova na izgradnji fabrike nemačke kompanije "Dunkermotoren", (videti link) u Industrijskoj zoni "Mali Bajmok". Kasnije ne što više o ovome...

Pet, 27.04.2012 - 10:00
Subscribe to industrijska zona Mali Bajmok