Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Ladislav Suknović

U okviru proslave Dana grada u galeriji dr Vinko Perćić otvorena je postavka izložbe Prostori memorije, gde su autori radova, gosti iz Zagreba: Robert Samardžić, Martina Gracin i Izabel Hren.

Izložbu je otvorio Tomislav Žigmanov, direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Sub, 01.09.2018 - 23:00

U Tavankutu 22.07.2018. održana je Dužijanca. Bandaš i bandašica bili su Darko Vidaković i Katarina Harangozo, dok su mali bandaš i bandašica bili Marko Balažević i Petra Mačković.

Misu zahvalnicu predvodio je Dražen Dulić, žunik crkve sv.Josiap Radnika iz Đurđina.

Ned, 22.07.2018 - 20:12

Tokom praznika na ulazu u Tavankut sa Somborskog puta, ekipa iz HKPD Matija Gubec, organizovala je mobu na Orluškovom salašu.

Cilj mobe je da se tokom više ovakvih okupljanja na ovom salašu isti privede u prethodno stanje i da postane turistička atrakcija za Tavankut.

Više o tome od Ladislava Suknovića, predsednika HKPD Matija Gubec - više o društvu pogledajte ovde (http://www.matijagubec.org.rs/o_drustvu.htm)

Takođe u prilogu je detalj o bunkerima u Tavankutu koje kratko spominje Tomislav Mačković.

Uto, 10.04.2018 - 12:35

U organizaciji HKC Bunjevačko kolo održano je u prostorijama  sportske dvorane Tehničke srednje škole Ivan Sarić, Veliko prelo 2018. Na prelu je bilo oko 550 gostiju. Izabrane su i najljepše prelje, za drugu pratilju izabrana je Marijana Dulić iz Đurđina, prva pratilja je Katarina Harangozo iz Ljutova, a titulu najlišpše i zlatni dukat je ponela Dragana Sudarević iz Subotice. Najlipšu preljsku pismu napisala je Nevena Mlinko.

Ned, 28.01.2018 - 20:30

Na adresi Vladimira Gortana 23, sinoć je otvorena "Tamburaška kuća", odnosno Kuća hrvatske glazbene udruge, u kojoj će mladi koje vole tamburu moći nesmetano učiti  i napredovati u tehnici sviranja.

Kuća je kupljena od sredstava prikupljenih donacijama, sredstvima dobijenim na konkursima i bankarskim kredititma.

Više o tome na slici broj 11.

 

Pet, 12.01.2018 - 10:12

U subotu 30. septembra održan je uspešno VII Festival voća u Tavankutu. Veoma dobro određena simbolična cena obroka - ručka od 100 dinara je učinila da se gosti još bolje osećaju po lepom sunčanom danu na etno salašu Balažević.

Veoma lepa ponuda proizvoda ali VOĆKO -v sok od jabuke je čini se najbolje prošao.

Više o ovome od Ksenije Benčik i Ladislava Suknovića u prilogu koji je emitovan uživo.

Ned, 01.10.2017 - 00:57

U subotu, 15 jula, Demokratski savez vojvođanskih Hrvata obeležio je 27. godinu postojanja.

Gosti na proslavi DSHV-a su bili:

- g. Ivan Šuker, u svojstvu g.Gordana Jandrokovića predsjednika Hrvatskog Sabora

- Ivo Kujundžić,

- Ivan Anušić, župan osjiečko-baranjski

- Goran Ivanović Lac, zamjenik župana sa suradnicima,

- Marinko Beljo i g. Matić, Vukovarsko-srijemska županija

- Gordan Markotić, veleposlanik RH

- dr.sc. Stjepan Glas, opunomoćeni minister

- Velimir Pleša, generalni konzul RH

- Jelena Dodik, zajednica protjeranih Hrvata

 

 

Ned, 16.07.2017 - 10:27

Tradicionalna manifestacija održana je i ove godine u prostorijama Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine uz prisustvo članova DSHV-a i prijatelja hrvatske zajednice.

Nešto kasnije još fotografija od Ivana Ivkovića Ivandekića...

Čet, 23.02.2017 - 20:55

Osnovna škola Matija Gubec iz Tavankuta  je proslavila Dan škole u petak 10. 2. 2017. godine u Dečjem pozorištu u Subotici uz prigodan program. Školski hor uz tamburašku pratnju izveo je obradu muzičke numere Vjeruj u ljubav. Potom su zaposleni i gosti uživali u nastupu klape Levanda iz Samobora. Prisutne je pozdravila i poželela dobrobošlicu i direktorica škole Stanislava Stantić Prćić. Ovom događaju su prisustvovali gospodin Rudolf Vujević, dožupan Zagrebačke županije, Vjeran Štublin, pročelnik odjela za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu županije, Darinka Balen, zadužena za osnovno obrazovanje i učeničke zadruge iz Zagrebačke županije, Slobodan Krajina, direktor Osnovne škole Ivana fra Frane Jukića,  Nedeljko Marinov, direktor Osnovne škole Primošten, Sanja Knezić,...

detaljnije
Pon, 13.02.2017 - 00:18

Prvi dio bala pogledati ovde

Ned, 12.02.2017 - 23:05
Subscribe to Ladislav Suknović