Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Laslo Karai

Kompanija JOVISTE (www.joviste.rs) organizovala je za svoje zaposlene, željne edukacije, i strateške partnere, dvodnevno predavanje i trening na temu "Timski rad".

Ekipa Adižesa, na čelu sa Borisom Vukićem, odazvala se pozivu bračnog para Mišanović, da tokom dva dana provede učesnike treninga kroz metodologiju timskog rada.

Inače, vlasnik Siniša Mišanović, je naglasio kako su u ovu proizvodnu godinu ušli sa planom da povećaju proizvodnju za 65% i to će verovatno biti ostvareno. Kompanija se širi, kupljen je plac na kojem će biti izgrađena nova hala. 

- Zaposleni, visinu plate, određuju sami, nema limita, ko doprinese uspehu kompanije biće unapređen i nagrađen i dodaje - 30.09. napravit ćemo centralnu proslavu...

detaljnije
Čet, 06.07.2017 - 19:57

Međunarodni i regionalni sajam – ‘Susajam 2017’, održaće se od 1. do 3. juna, u subotičkoj Hali sportova. Jedanaesti put za redom Subotica će biti mesto susretanja privrednika iz Srbije i zemalja regiona, mesto poslovnih kontakata, razmene ideja, iskustava i dobre volje. Vodeća tema Sajma biće turizam, u smislu predstavljanja svih turističkih potencijala Subotice i, naravno, Palića kao našeg dragulja ravnice, – izjavio je, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.

Grad partner ove godine biće Sandviken, iz Švedske, a poziv je upućen svim bratskim i partnerskim gradovima koji su prethodnih godina bili prisutni na Sajmu, rekao...

detaljnije
Pon, 08.05.2017 - 22:04

Danska kompanija VELUX, globalni lider u proizvodnji krovnih prozora, prošle godine proslavila je jubilej 75. godina od osnivanja VELUX Grupe. Tim povodom, oranizovan je konkurs na globalnom nivou za sportske klubove kojima je potrebno renoviranje klupskih prostorija, a koje imaju potrebu za krovnim prozorima. Mnogo klubova širom sveta odazvalo su se na ovaj konkurs, a među njima i AKŽ Spartak iz Subotice. Krajem prošle godine ovaj klub je izabran za jedan od retkih u Evropi kojima je obezbeđena donacija u vidu 6 VELUX krovnih prozora. Čast je pripala lokalnoj prodajnoj kompaniji VELUX Srbija, da ovu donaciju sprovede početkom ove godine kada na domaćem tržištu proslavlja svoj jubilej. 

Tamara Milovanović, direktorka VELUX...

detaljnije
Čet, 20.04.2017 - 17:28

Pre otvaranja počasnog konzulata u Subotici, ambasador Italije u Beogradu, Giuseppe Manzo, i predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarali su Zelenoj sali Gradske kuće da bi se potom susreli  sa italijanskim preduzetnicima koji posluju u Vojvodini gde su im se pridružili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i počasni vicekonzul Italije u Subotici, Carmine Tarallo.

Kasnije u prostorijama DDOR-a, u ulici Đure Đakovića 2/III, ambasador Manzo i predsjednik Mirović su svečano otvorili vicekonzulat i izložbu fotografija „Spasilačke misije Italije na Mediteranu“.

U obraćanju prisutnima ambasador Italije podsetio na 2000 godina zajedničke istorije, a predsednik Vlade...

detaljnije
Čet, 08.12.2016 - 14:25

Zamenik gradonačelnika Subotice Timea Horvat primila je danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, učesnike VI Biciklističke ture prijateljstva Kiškunhalaš – Subotica, organizovane u okviru programa obeležavanja Dana grada Subotice, na kojoj je učestvovalo više od 300 biciklista rekreativaca. Grupa subotičkih rekrativaca u Tompi je dočekala prijatelje iz Mađarske i zajedno sa njima prešla put do Subotice.

Timea Horvat je, u svom pozdravnom govoru, istakla da učesnici ove biciklističke ture, osim što promovišu zdrav način života, sport i druženje, grade i nova prijateljstva, a samim tim i doprinose jačanju saradnje između Kiškunghalaša i Subotice, gradova koji su nedavno potpisali sporazum o bratimljenju.

... detaljnije
Sub, 27.08.2016 - 21:03

Izložba radova Mine Radović, Katarine Pavlović i Maje Planic u italijanskom kulturnom centru "Piazza Italia" u saradnji sa unijom poslodavaca Konfindustrija Srbije.

Sre, 11.05.2016 - 19:03

Subotica je jedan od prvih gradova u bivšoj Jugoslaviji gde se pojavila atletika kao sport u savremenom smislu. Zahvaljujući braći Vermeš i čuvenim Palićkim olimpijadama još krajem devetnaestog veka postavljen je temelj mnogim atletskim disciplinama. Tokom drugog svetskog rata došlo je do stagnacije, ali subotičanima su ubrzo osnovali Atletski klub Železničara Spartak koji je protekle godine proslavio 70 godina od osnivanja. Blistava istorija ovog kolektiva stala je u 380 stranica monografije koju je napisao Laslo Taboroši.

Jubilej je proslavljen kako dolikuje, a povod za novo okupljanje veterana je bio 22. april ove godine na devedeseti rođendan Dragutina Zurkovića, jednog od najboljih trkača u disciplini 110 metara sa preponama. Šampion Jugoslavije postao je 1949 godine. Taj...

detaljnije
Pon, 25.04.2016 - 22:02

Detalji sa svečanog otvaranja 9. Međunarodnog i regionalnog sajma „SuSajam 2015“.

Kasnije detalji učesnika sajma...

U prilogu zvučni zapis govora na otvaranju sajma.

Čet, 04.06.2015 - 20:32

Novogodišnji gala koncert Subotičke filharmonije održan je večeras u Velikoj većnici Gradske kuće. Na programu su bila dela Dvoržaka, Bramsa i Čajkovskog. Kao gosti nastupili su Kamerni hor Pro muzika, sopran Alenka Ponjavić Vojnić i mecosopran Izabela Gužvanj. Dirigent je bio Čaba Paško.

Ned, 28.12.2014 - 23:49

06.12.2014. na Palliću održan je III Međunarodni festival čvaraka i disnotora.

Pon, 08.12.2014 - 08:29
Subscribe to Laslo Karai