Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nikola Sedlak

U organizaciji Šah kluba „Spartak“ na Velikoj terasi na Paliću u periodu između 29. oktobra i 4. novembra, održan je prvi otvoreni šahovski turnir Memorijal „dr Boriša Karadžić“.

Jaka konkurencija, međutim, nije bila problem za domaćeg takmičara Spartaka Nikolu Sedlaka. Subotički velemajstor osvojio je prvo mesto, u devet kola je ostvario skor od 7,5 bodova, po čemu se izdvojio od svojih rivala.

Drugo mesto je pripalo gostu iz Izraela, Tamiru Nabaty-u koji je, kao i trećeplasirani Srinath Narayan iz Indije, osvojio sedam bodova. Po 6,5 bodova su osvojili Alekxander Zubov (Ukrajina), Rami. Faizrakhmanov (Rusija) i Dušan Popović (Srbija).

Vredi spomenuti i učinak drugog po rangu šahiste Spartaka, Novaka Čabarkape. On se nalazi na 22. mesto, u grupi igrača sa po 5,5...

detaljnije
Sub, 05.11.2016 - 16:59

Jun mesec je  mesec šahovskih simultanki pa je tim povodom šahovski klub Spartak u atrijumu hotela Galerija organizovao simultanku na kojoj su mladi šahisti mogli da se suprostave reprezentativcu Nikoli Sedlaku. 

Sedlak je odigrao simultanku sa dvadeset protivnika i zabeležio je sve pobede. Najduže su izdržali Skenderović Nikola i Ilić Nikola koji su ipak morali da priznaju poraz.   

Nikola je istakao da se šahovski klub Spartak pridružio akciji organizovanja simultanki u junu mesecu. - Jun mesec je period promocije šaha i odigravanja simultanki u Srbiji. Mislim da je ova današnja akcija uspela i da će šah naići na veće interesovanje u gradu i da će se uključiti u škole. Potrebno je da se omasovi šah i tada uvek ima šanse da se neko istakne i iskoči sa rezultatom. ...

Sub, 20.06.2015 - 19:53

Nikola Sedlak, reprezentativac Srbije u šahu osvojio je zlatnu medalju na šahovskoj Olimpijadi koja je održana u Norveškoj. Kao najbolji na četvrtoj tabli. Nikola je osvojio 6,5 poena iz 8 partija sa performansom 2773. Drugo mesto je pripalo šahisti sa Kube, Ortiz Suarez a treće kinezu Ni Hua.

Povodom velikog uspeha Sedlaka održana je press konferencija na kojoj su pored šahovskog velemajstora prisustvovali Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam i Miroslav Kopanja predsednik šahovskog saveza Srbije. 

Izuzetno mi je drago što je Nikola Sedlak osvojio zlatnu medalju na šahovskim Olimpijskim Igrama u Norveškoj i ovom prilikom želim da mu čestitam na velikom uspehu. Drago mi je što je ovo prva zlatna medalja koju je neko osvojio iz...

detaljnije
Uto, 19.08.2014 - 18:02

Na upravo završenoj šahovskoj olimpijadi muška reprezentacija Srbije osvojila je 16. mesto (deoba 12-23. mesto), a ženska 29. mesto (deoba 27-44. mesto). Član reprezentacije Srbije bio je i naš sugrađanin velemajstor Nikola Sedlak koji je za najbolji pojedinačni rezultat na četvrtoj tabli osvojio zlatnu medalju.

Nikola je osvojio 6,5 poena iz 8 partija sa performansom 2773. Drugo mesto je pripalo šahisti sa Kube, Ortiz Suarez (2766) a treće kinezu Ni Hua (2723).

Pon, 18.08.2014 - 16:45

U okviru meseca simultanki šahovski klub Spartak je na Gradskom trgu održao veliku šahovsku simultanku na šesdeset tabli. Ovakve okcije pokrenuo je šahovski savez Srbije i nakon Beograda i Novog Sada organizovano je i u Subotici.

Učesnicima simultanke suprostavili su se šahovski velemajstori i olimpijski reprezentativci Nikola Sedlak i Robert Markuš, kao i subotički intermajstori Novak Čabarkapa i Balint Nađheđeši. Po propozicijama svi koji su želeli da se takmiče mogli su se prijaviti pola sata pre početka, ili do ispunjenja određene kvote učesnika. Oni koji su pobedili ili remizirali sa velemajstorima nagrađeni su paketom Mc Donaldsa. Simultanka je održana pod pokroviteljstvom Grada Subotice

Ned, 22.06.2014 - 12:22

Svečanim otvaranjem započelo je Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu koje se održava u sali "Nepker". U konkurenciji se nalazi 12 šahista, osam velemajstora i četiri internacionalna majstora među kojima su i dvojica subotičana, Nikola Sedlak i najmlađi učesnik Novak Čabarkapa. 

Miroslav Kopanja, presednik Šahovskog saveza Srbije obratiuo se prisutnima. – Imamo dobre uslove u Subotici. Podršku šah kluba Spartak, Šahovskog saveza Vojvodine, gradske samouprave i lokalnih privrednika. Verujem da ćemo se lako dogovoriti o nastavku saradnje i još ove godine organizovati neka velika takmičenja u ovom gradu. Ovaj šampionat će biti veoma kvalitetan, konkurencija je izrazito jaka i biće ovo sjajna provera pred izbor državne...

detaljnije
Pon, 07.04.2014 - 23:20

Nikola Sedlak, šahovski velemajstor iz Subotice pobednik je otvorenog turnira u Bošnjacima (Hrvatska). Na turniru je učestvovalo 137 igrača iz šest republika od čega je bilo šest velemajstora i osam intermajstora. Sedlak je bio odličan u poslednja dva kola kada je sa dve pobede u nizu sustigao i na kraju prestigao prvog favorita, Bugarina, Aleksandra Delčeva. Najbitniju pobedu Sedlak je ostvario u poslednjem kolu kada je pobedio mađarskog intermajstora Gergeljija Acela, dok je Delčev remizirao sa šahistom iz BIH, Emirom Dizdarevićem. Na kraju Sedlak i Delčev su imali 7.5 poena iz 9 kola, ali zbog dodatnih kriterijuma trijumfovao je Subotičanin.

Na ovom turniru nastupio je još jedan naš sugrađanin. Mladi Novak Čabarkapa sakupio je 6:5 bodova na...

detaljnije
Pet, 11.01.2013 - 11:00

Glasovima 25-oro sportskih trenera, radnika i novinara dobijena je jedinstvena rang-lista na kojoj je prvo mesto ubedljivo zauzeo Čaba Nađ, dizač tegova Subotičkog Spartaka. Na drugom mestu se nalazi Denis Memetović, bokser Spartaka i jedan od najvećih talenata srpskog boksa, dok je treći višestruko dokazani šahista Spartaka Nikola Sedlak. Troje najboljih sportista nagrađeno je tradicionalnim Vermešovim medaljama, ali i sportskom opremom prijatelja akcije.

Na rang-listi su se našla imena 45-oro sportista iz Subotice, a svaki sportista koji se našao na listi dobio je Vermešovu diplomu, ali i knjigu "Velosiped gospodina Vermeša" Marije Šimoković kao potvrdu da je svojim rezultatima tokom 2010. godine skrenuo na sebe pažnju članova...

detaljnije
Čet, 24.02.2011 - 19:00

Od subote, 21. avgusta, pa u narednih deset dana potom, u Vrnjačkoj Banji će se održati ekipno Prvenstvo Srbije u šahu. Među dvanaest najboljih ekipa tradicionalno se nalazi i subotički Spartak, a kako su predstavnici ovog kluba istakli, osnovni cilj u predstojećem takmičenju je da se sačuva status prvoligaša. Po rečima Milorada Maravića očekuje se veoma neizvesno prvenstvo među kojima čak sedam ekipa ima ambicije da se bori za sam vrh. Biće veoma neizvesna i borba za opstanak jer ove godine čak tri ekipe ispadaju iz elite. Ekipe su imale pravo da se pojačaju sa po jednim stranim igračem, interesantno je da su svi iskoristili svoje pravo pa će odlični igrači iz Ukrajine, Rusije, Bugarske, Nemačke, mađarske i Grčke igurno podići kvalitet ovogodišnjeg ekipnog prvenstva. Subotički Spartak...

detaljnije
Pet, 20.08.2010 - 11:00

Uspeh Nikole Sedlaka, šahiste Spartaka, slavi se u Subotici. Nakon što je još 2000. godine Sedlak bio omladinski prvak države, čekalo se u "gradu sportova" deset godina na seniorsku titulu. Čekalo i dočekalo. U uzbudljivoj završnici Sedlak je stigao do titule, a kako je bilo pričao je na prijemu u kancelariji Nemanje Simovića, člana Gradskog veća Subotice zaduženog za sport i omladinu.

- Ispunila mi se želja da posle titule omladinskog osvojim i titulu seniorskog prvaka Srbije. Nije bilo lako, konkurencija je bila veoma teška, a činili su je odlični šahisti. Ovaj uspeh mi je podstrek da još više radim i napredujem. Jedan san sam ispunio, a sada je na redu drugi - želim da budem među 100 najboljih šahista sveta. To je veoma ozbiljan cilj, ali se nadam da ću istrajati...

detaljnije
Čet, 06.05.2010 - 10:30
Subscribe to Nikola Sedlak