Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Otvoreni univerzitet

Kultni film Gorana Markovića iz 1977. godine „Specijalno vaspitanje“, u produkciji Centar Filma, bi ćeprikazan u novom kvalitetu slike i zvuka zahvaljujući projektu „Vip kinoteka“, u petak 23. marta na Otvorenom univerzitetu u Subotici u 20 časova.

Film je svoju premijeru doživeo na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli, a glumac Ljubiša Samardžić je za ulogu milicionera Caneta, dobio Zlatnu arenu za mušku epizodnu ulogu. Takođe, iste godine, film je dobio nagradu Zlatni dukat Manhajmskog festivala. “Specijalno vaspitanje” je jedno vreme bio najpopularniji i najprodavaniji film Gorana Markovića i imao je svoje projekcije u preko 50 zemalja.

Projekat „Vip Kinoteka“, nastao u saradnji kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke, ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja...

detaljnije
Uto, 20.03.2018 - 09:40

U galeriji Otvorenog univerziteta Subotica, otvorena je izložba slika akademskog slikara iz Novog Sada Dragana Miličića.

Umetnik je rođen u Vrbasu 1979 godine, odrastao u Bačkom Dobrom Polju, školovao se u Novom Sadu, gde i završava Akademiju umetnosti 2003. godine, u klasi prof. Živka Đaka. Potom i magistrirara na grafičkom odseku 2006 godine. Trenutno se bavi likovnim i prosvetnim radom u Novom Sadu. Do sada je učestvovao na 10 grupnih i 7 samostalnih izložbi u zemlji i regionu . Godine 2003. osvoijo je prvu nagradu na 11. jugoslovenskom bijenalu grafike u Beogradu. Tema ove izložbe su Polja. Hiljade hektara oranica koje okružuju njegov život. Slike su rađene kaliohrafskim potezima gde četka klizi, čineći na taj način asocijaciju mira i...

detaljnije
Pon, 15.01.2018 - 19:22
Uto, 28.11.2017 - 00:58

U bioskopu Eurocinema, na Otvorenom univerzitetu u Subotici, Italijanski kulturni centar "Piazza Italia@ i Počasni vicekonzulat Italije u Subotici, u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u Beogradu, Italijanskim institutom iz Beograda, Gradom Suboticom i Otvorenim univerzitetom, od 6. do 12. novembra organizuje Festival italijanskog filma - Cinema Italiano.

Svečano otvaranje festivala biće održano u ponedeljak, 6. novembra 2017. u 18,30 časova. Festival italijanskog filma u Subotici svečano će otvoriti g. Đuzepe Manco, ambasador Italije i g. Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice. Festival otvara najnoviji film italijanskog režisera Paola Đenovezea - "Savršeni stranci" (2016).

Potvrdu prisustva i rezervaciju mesta potrebno je izvršiti na telefon 551-285, ili putem mejla...

detaljnije
Čet, 02.11.2017 - 09:26

Predfestivalski program SELEKCIJA - BEST OF EUROPE 2016 24. FESTIVAL EVROPSKOG FILMA PALIĆ
Cena karte: 200 dinara

Bioskop Eurocinema, kao godišnji projekat Festivala evropskog filma Palić namenjen predstavljanju savremene evropske kinematografije, predstaviće izbor od sedam najznačajnijih evropskih filmova koji su ušli u bioskopsku distribuciju u Srbiji tokom 2016. i 2017. godine.

Ponedeljak, 3. jul u 19h - Cena karte: 200 dinara
TONI ERDMAN / Toni Erdmann (Nemačka, 2016)

Režija: Maren Ade
Uloge: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 162 min.

,,Toni Erdman’’ je neotesan, komični lik razbarušene kose, a zapravo je alter ego Vinfrida,...

detaljnije
Sre, 28.06.2017 - 15:28

REŠENJE ZA LETNJU DOSADU - DRUŽIONICA

Tokom letnjeg raspusta decu uzrasta od 10 do 15 godina očekuje bogat besplatan edukativni i kreativni program koji sprovodi Otvoreni univerzitet Subotica u okviru projekta „Družionica“. Program projekta „Družionica“, koji je podržao Grad Subotica, namenjen je deci osnovnoškolskog uzrasta u okviru kog imaju mogućnost da besplatno pohađaju kreativne i edukativne radionice na Otvorenom univerzitetu.

Tokom jula i avgusta ove godine biće pokrenuto 6 radionica. Deca će moći da izaberu između pohađanja filmske radionice, kreativne likovne radionice, radionice za izradu patchworka, ekološke radionice, i informatičkih radionica PIXLR i WEEBLY.

„Družionica“ ima za cilj da deca putem razvoja potrebe za obrazovanjem,...

detaljnije
Pon, 26.06.2017 - 13:10

Ove nedelje imate priliku da pogledate nekoliko filmova iz novije kineske produkcije, svaki dan do petka od 17.00. da bi mogli bolje razumeti ovu drevnu civilizaciju koja polako ali sigurno preuzima svet u svoje ruke pa razmislite o učenju kineskog jezika, ako ste još mladi, možete biti korisni za sebe i zajednicu.

Šta su rekli na otvaranju, Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta, Miroslava Babić, član gradskog  veča za kulturu i savetnik za kulturu u ambasadi Kine pogledajte u linku dole:

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154664224428061/

Pon, 05.06.2017 - 17:40
Sre, 12.04.2017 - 16:29

Otvoreni univerzitet Subotica u saradnji sa Gradom Subotica u martu pokreće projekat „Družionica“ koji ima za cilj da deca putem razvoja potrebe za obrazovanjem, kulturom i podsticanjem kreativnosti, postanu manje podložna negativnim uticaajima koje nosi savremeno doba.

Uzevši u obzir savremene trendove, ali i potrebe i interesovanja današnje dece „Družionica“ se sastoji iz šest grupa programa, a deca će s obzirom na svoje afinitete moći da biraju između trinaest različitih kreativno/edukativnih radionica: Kreativne radionice (likovna radionica, lutkarska radionica, radionica za izradu patchworka), Filmska radionica, Novinarska radionica za decu, Fotografski klub (Fotografska radionica – fotogram i cijanotipija, Radionica fotografije za decu...

detaljnije
Čet, 23.02.2017 - 16:25

Hronični subotički urbanistički problem.

Izgradnja stambenih blokova bez predviđenog dovoljnog broja mesta za parking.

Ned, 16.10.2016 - 15:03
Subscribe to Otvoreni univerzitet