Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Petar Kuntić

Na obeležavanju Dana MZ Verušič, 12.decembra, između ostalog razgovarano o mogućoj realizaciji projekta proizvodnje biogasa a uz put i elekrične energije i tople vode, prilikom tretiranja stajnjaka koji se kasnije vraća na njive. U Srbiji takvih pogona trenutno ima 12 a ideja je došla iz Nemačke gde je to u funkciji preko 25 god.

Čitav projekat pod nazivom Verušič je dobio podršku od GIZ-a ali problem je što su poljoljprivrednici ovde udruženi u zadrugu a takvo nešto još ne prepoznaje naš sistem da bi ga mogao finansirati.

Sre, 13.12.2017 - 21:10

У Хали спортова данас je отворен 11. Међународни и регионални сајам – „Сусајам 2017”, на коме ће се до суботе, 3. јуна, на око 1.400 квадратних метара изложбеног простора, на више од 50 штандова представити око 200 излагача из седам земаља: Шведске, Мађарске, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске, Румуније и Србије. Партнер овогодишњег сајма је шведски град Сандвикен, са којим град Суботица учествује у реализацији трогодишњег програма који је Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (СИДА) одобрила на основу пилот-пројекта везаног за развој предузетништва, јачање демократских капацитета и учешће жена у политичком одлучивању.

 

Манифестацију је отворио градоначелник Суботице Богдан Лабан, истичући да је...

detaljnije
Čet, 01.06.2017 - 19:32

Hrvatska zajednica u Srbiji obeležila je jedan od svoja četiri nacionalna praznika.

U prilozima o tome govore veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Goran Markotić i predsednik HNV-a dr Slaven Bačić.

Čet, 16.03.2017 - 23:26

Tradicionalna manifestacija održana je i ove godine u prostorijama Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine uz prisustvo članova DSHV-a i prijatelja hrvatske zajednice.

Nešto kasnije još fotografija od Ivana Ivkovića Ivandekića...

Čet, 23.02.2017 - 20:55

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

Prva u nizu tribina, u okviru okruglog stola, koja je započela 2014. g., a koja nosi ime "Bog i deca Avramova" održana je večeras u Velikoj većnici Gradske kuće sa temom - Blaženi mirotvorci.

Cilj ovog poduhvata je  jačanje dobrih međuljudskih odnosa i unapređivanje međukonfesionalnog  dialoga. Tribina je bila veoma dobro organizovana i gotovo da u većnici nije bilo mesta, što nije bio slučaj u prvom delu ovog serijala.

Iako najavljen, gradonačelnik Bogdan Laban nije bio prisutan,...

detaljnije
Uto, 17.01.2017 - 23:55

Proslava praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji - Dan izbora za prvo Hrvatsko nacionalno vijeće, održana je 16.decembra u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici.

Za rad u zajednici u području kulture i obrazovanja kao i na očuvanju identiteta Hrvata priznanje "Pajo Kujundžić" su dobili Nataša Mjančika, iz Nove školske knjige - Zagreb.

Priznanje "Josip Andrić" za doprinos hrvatskoj kulturi, dobio je Ladislav Suknović dipl. pravnik, dugogodišnji predsednik HKUD Matija Gubec.

Priznanje "Ban Josip Jelačić" za dudogodišnje društveno djelovanje u očuvanju i razvoju nacionalnog identiteta Hrvata u Vojvodini, HNV je dodelilo Vojislavu Sekelju.

U prilogu ilustrovani zvučni zapis događaja.

Ned, 18.12.2016 - 23:33

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je na obilaznom putu za Palić (Novosadski put), kod salaša br. 222, gasovod izgrađen na trasi Senćanski put – Palić (Vikend naselje).

U prilogu izjave direktora Dragan Božinovića, investitora gasovoda, Javnog komunalnog preduzeća „Suboticagas“ i gradonačelnika Bogdana Labana.

***

Simboličnim presecanjem vrpce i paljenjem gasne baklje, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je danas, na obilaznom putu za Palić (Novosadski put), gasovod izgrađen na deonici Senćanski put – Palić („Vikend naselje“). Svečanom otvaranju više od 10 kilometara gasovoda – od Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Subotice do, praktično, Hidroglobusa u „...

detaljnije
Pon, 25.07.2016 - 19:32

U petak 15. jula svečano je obeležena godišnjica osnivanja DSHV-a.

Za tu priliku, u duhu Deklaracije, svečanosti u domu DSHV prisustvovali su ministri inostranih poslova Republike Srbije i Hrvatske. Tokom dana oni su prethodno imali susret u Gradskoj kući gde su imali razgovor, a potom prisustvovali misi u Franjevakoj crkvi i kasnije održali konferenciju za medije.

U prilozima su govor predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Tomislav Žigmanov posebno i zvučni zapisi govora ministara i odgovora na pitanja novinara o svemu što je problematično između Srbije i Hrvatske.

Ned, 17.07.2016 - 01:36

Danas je otvoren 10. Međunarodni i regionalni sajam – „SuSajam 2016”, koji se od 2. do 4. juna održava u subotičkoj Hali sportova „Dudova šuma“.

Na sajmu je predstavljeno 197 izlagača iz sedam zemalja: Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Republike Srpske i Srbije. Partner ovogodišnjeg sajma je berlinska opština Treptov-Kepenik.

Ulaz na sajam je slobodan.

Čet, 02.06.2016 - 19:12
Subscribe to Petar Kuntić