Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

šah klub Spartak

Ove sezone pokrenuta je juniorska šahovska liga Vojvodine u kojoj nastupa četrnaest ekipa, među kojima je Spartak iz Subotice. Proteklog vikenda šahovski klub Spartak je bio domaćin trećeg i četvrtog kol akoje je odigrano u zgradi Nove Opštine. 

Liga Vojvodine odvija se kroz devet kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 45 minuta po igraču. Turnir u Subotici svečano je otvorio Gojko Radić, novi predsednik Šah kluba Spartak, a prisutnima se obratio i Ivan Sedlak, predsednik Komisije za omladinski i kadetski šah u Šahovskom savezu Vojvodine.

Subotičani su bili uspešni ostvarivši dve pobede sa kojima se posle četvrtog kola nalaze na liderskoj poziciji.  U trećem kolu Spartak je sa 3,5:0,5 savladao ŠK Bubamare iz Novog Sada. Pojedinačno: Tomić – Nikola Skenderović 0:1...

detaljnije
Čet, 22.02.2018 - 23:29

Internacionalni šahovski turnir „Memorijal dr Boriše Karadžića“ danas je svečano otvoren u sali na Velikoj terasi na Paliću nakon kojeg je i započelo prvo kolo. 

Turnir organizuje šahosvki klub Spartak a po rečima predsednika Organizacionog odbora Dragana Božinovića želja je da ovaj turnir, koji se ove godine održava po drugi put, postane tradicionalan i da bude prepoznatljiv i integrisan u turističkoj ponudi Palića. Božinović se zahvalio na velikoj pomoći grada Subotice, ali i porodici Karadžić koji su omogućili da se turnir nesmetano organizuje i da se najboljima dodele novčane nagrade. 

Sve prisutne pozdravio je dr Boris Karadžić, sin pokojnog Borislava čije ime nosi ovaj memorijalni turnir - Pozdravljam vas sve ispred porodice Boriše Karadžića....

detaljnije
Sub, 28.10.2017 - 23:11

Internacionalni šahovski otvoreni turnir „Memorijal dr Boriše Karadžića“ održaće se u velikoj sali Velike terase na Paliću od 28. oktobra do 3. novembra 2017 godine uz ućešće preko 18 takmičara iz 18 zemalja. 

Turnir je podržan od strane grada Subotice rekao je na konferenciji za štampu član gradskog veća zadužen za sport i omladinu gospodin Nemanja Simović – Grad je sa zadovoljstvom uzeo učešče u podršci ovog memorijalnog turnira. Ovih dana vodimo intenzivne razgovore i sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu gde smo aplicirali za neka sredstva i na taj način da pomognemo organizatorima turnira.

Predsednik organizacionog odbora Dragan Božinović izneo je par podataka vezanih za sam turnir - Turnir se održava u...

detaljnije
Sre, 25.10.2017 - 17:41

Vojvođanski šahovski festival mladih organizovan je u Domu učenika srednjih škola u organizaciji šahovskog kluba Spartak i Vojvođanskog šahovskog saveza. Takmičenje koje je trajalo pet dana okupilo je preko 120 mladih takmičara u pet starosnih kategorija u konkurenciji dečaka i devojčica.

U šahovskom klubu Spartak izuzetno su zadovoljni rezultatima svojih takmičara pošto su posle nekoliko sušnih godina šahisti Spartaka osvojili medalje. Osvojene su dve srebne medalje u konkurenciji do 14 i do 16 godina a posebne pohvale idu mladom Ranđelović Miroslavu koji je bio treći u konkurenciji šahista do 8 godina iako je on napunio tek 5 godina.   

- Od 16 takmičara koliko je imala naša šahovska škola osvojili smo dve srebrne medalje. U konkurenciji do 16 godina Nikola...

detaljnije
Sub, 14.01.2017 - 00:17

Subotica će biti domaćin Prve lige Srbije u šahu za muškarce i žene, koje će se održati od 30. avgusta do 9. septembra 2014. godine na Paliću, rečeno je na današnjoj press konferenciji. Prvenstvo su najavili Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam i Ivan Sedlak, sportski direktor šah kluba Spartak. Palić će tako u narednim danima okupiti najbolje šahiste Srbije. 

- Ovo je najjače ekipno takmičenje kada je šah u pitanju u Srbiji. Ove godine Subotica je bila domaćin niza šahovskih takmičenja, Vojvođanskog kadetskog prvenstva, pojedinačnog državnog prvenstvo za seniore, kadetskog prvenstvo za devojčice i dečake, školskog prvenstvo kao i promocije šaha na Trgu u vidu simultanke. Subotica može da se pohvali i da ove godine ima olimpijskog...

detaljnije
Pet, 29.08.2014 - 17:03

U okviru meseca simultanki šahovski klub Spartak je na Gradskom trgu održao veliku šahovsku simultanku na šesdeset tabli. Ovakve okcije pokrenuo je šahovski savez Srbije i nakon Beograda i Novog Sada organizovano je i u Subotici.

Učesnicima simultanke suprostavili su se šahovski velemajstori i olimpijski reprezentativci Nikola Sedlak i Robert Markuš, kao i subotički intermajstori Novak Čabarkapa i Balint Nađheđeši. Po propozicijama svi koji su želeli da se takmiče mogli su se prijaviti pola sata pre početka, ili do ispunjenja određene kvote učesnika. Oni koji su pobedili ili remizirali sa velemajstorima nagrađeni su paketom Mc Donaldsa. Simultanka je održana pod pokroviteljstvom Grada Subotice

Ned, 22.06.2014 - 12:22

Subotica će biti domaćin 8. Prvenstva Srbije u šahu koji će se održati od 7. do 19. aprila. Prvenstvo Srbije su najavili Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam i Ivan Sedlak predsednik šahovskog kluba Spartak. Prvenstvo će se održati u velikoj sali Nepkera svaki dan od 15:30. Ulaz za sve posetioce i ljubitelje šaha je besplatan.

Po rečima Vjekoslava Ostrogonca, Subotica je rado prihvatila domaćinstvo najboljih šahista Srbije među kojima je šah klub Spartak jedini klub koji će imati dva predstavnika na ovom prvenstvu, reč je o velemajstoru Nikoli Sedlaku i internacionalnom majstoru Novaku Čabarkapi. "Subotica je grad koji prepoznaje dobre sportske kolektive i podržaće svaku ovakvu inicijativu"

Na prvenstvu učestvuje 14 šahista koji će...

detaljnije
Sre, 02.04.2014 - 11:44

Danas je u prostorijama šah kluba Spartak odžano školsko prvenstvo u šahu. Osnovci su bili podeljeni u dve grupe, prva za đake od 1-4 razreda i druga starija za šahiste od 5 do 8 razreda.

Rezultati mlađa grupa:

mlađa grupa, ekipno:

1.Osnovna škola "Jovan Mikić" Subotica

  • Svircev, David (14) OS Jovan Mikic I Subotica 6
  • Vrana, Dejan (20) OS Jovan Mikic Subotica 4 17,5 Poena
  • Kovacevic, Andrej (28) OS Jovan Mikic Subotica 4
  • Stuparevic, Ognjen (13) OS Jovan Mikic I Subotica 3.5

2.Osnovna škola "Đuro Salaj" Subotica

  • Colovic, Melisa (4) OS Djuro Salaj Subotica 4
  • Vukovic, Boris (16) OS Djuro Salaj Subotica 4 14,5 Poena
  • Canic, Vlado (2) OS...
detaljnije
Sub, 23.04.2011 - 15:00

Od 02.07-08.07 u našem gradu se održava omladinsko prvenstvo Vojvodine u šahu. Na prvenstvu učestvuje 51 omladinac i 12 omladinki. Mečevi se odigravaju u Domu učenika u 9 kola. Na današnjem svečanom otvaranju prisutan je bio i Kopanja Miroslav predsednik šahovskog saveza Vojvodine koji su pored šah kluba "Spartak" organizatorti ovog prvenstva. Dir. turnira je g-din Nemeš ing. Gabor a počasni odbor sačinjavaju Romić Andrija -ministar sporta Subotice, Kopanja Miroslav-predsednik Š.S. Vojvodine, Marjan Dušan-generalni sekretar Š.S. Vojvodine i Đivanović Robert-dir. Doma srednjih škola Subotice.

Pon, 02.07.2007 - 16:00
Subscribe to šah klub Spartak