Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Siemens

Prva generacija srednjoškolaca u Subotici koja se opredelila za obrazovni profil bravar-zavarivač, pokrenut u okviru projekta dualnog obrazovanja, završila je svoje trogodišnje školovanje i počinje sa radom u fabrici kompanije Siemens za vetrogeneratore u Subotici.

Na inicijativu kompanije Siemens i zbog povećanog obima proizvodnje u fabrici vetrogeneratora, u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” u Subotici 2014. godine uveden je novi obrazovni profil bravar-zavarivač u sklopu projekta uvođenja novih obrazovnih profila u školskom sistemu koji je pokrenula Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ), uz podršku Vlade Nemačke i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije

- Kompanija Siemens ulaže u mlade ljude, đake i studente da se usavršavaju u...

detaljnije
Sre, 21.06.2017 - 13:09

Tradicionalno firma Siemens poklanja deci zaposlenih radnika novogodišnje paketiće. Čak tri Deda mraza su potrebna da u tri puta podele poklon paketiće i da se fotografišu sa njima. Što znači da ima veoma mnogo mladih parova zaposlenih u Siemensu.

Mobilni telefoni su davno postali fotoaprati i hard diskovi koji čuvaju sećanja u stotinama snimaka dok ih ne preuzmu "oblaci" do daljnjeg.

Za one koji su se odlučili za klasičnu footografiju, btw koja traje stotinak godina, da znaju da ih od ponedeljka 14. decembra, popodne, čekaju u FOTO RADNJI HUSAR na PROZIVCI kod Zelenca.

A do tada možete videti tržaženu fotografiju u video prilozima koji su podeljeni po grupama kada su se fotografisali od 10. 12 i 14 sati.

Pon, 14.12.2015 - 01:05

A Siemens német vállalat azt ígéri, 220 újabb munkahelyet nyit Szabadkán. Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök Münchenben részt vett egy üzleti fórumon, ahol bajor cégekkel folytatott tárgyalásokat. A kormányfő bejelentette, két német vállalat is szeretne új munkahelyeket teremteni Szerbiában.

Aleksandar Vučić bajor cégekkel folytatott tárgyalásokat. A miniszterelnök bejelentette, a Siemens mellett egy másik német cég is érdeklődött aziránt, hogy befektessen Szerbiában, és ezzel 2-3 ezer embernek biztosítana munkahelyet. „Arra kértem a barátainkat, hogy ezeket a számokat növeljék, biztos vagyok benne, hogy elfogadták az ötleteimet, méghozzá azért, mert nagyobb profitot hoz, hiszen nekünk jó a munkaerőnk. Egy nagy bajor vállalat is érdeklődött, azt hiszem nagyon gyorsan...

detaljnije
Pon, 27.07.2015 - 19:19

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd organizuje peto po redu novinarsko takmičenje – Siemens Press Award 2015, i sa velikim zadovoljstvom poziva sve zainteresovane novinare da se prijave na konkurs. U prilog tome koliki je uspeh i značaj Siemensovog konkursa za predstavnike novinarske struke govori i činjenica da će se ove godine Siemens Press Award pored Srbije, prvi put paralelno održati i u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Na takmičenju mogu da učestvuju svi zainteresovani novinari slanjem autorskih radova na temu „Energija i efikasnost“. Autorski radovi na ovu temu treba da budu objavljeni u periodu od 1. marta do 1. septembra 2015. godine, a u konkurenciju ravnopravno ulaze tekstovi u štampanim medijima, prilozi agencijskih novinara, kao i prilozi...

detaljnije
Čet, 09.07.2015 - 13:45

Fabriku vetrogeneratora kompanije Siemens u Subotici posetili su učenici Tehničke škole „Ivan Sarić“. 24 učenika smera bravar–zavarivač u pratnji nastavnika praktične nastave obišli su pogon fabrike, gde su se upoznali sa proizvodnim procesom, jer ih od naredne školske godine očekuje praksa u fabrici.

Učenici su se kroz interaktivnu turu po fabrici upoznali sa konkretnim zadacima i organizacijom posla na radnim mestima na kojima će obavljati stručnu praksu. Sedmoro đaka je tokom juna već pohađalo blok praksu u Siemensovoj fabrici, a za narednu godinu je planiran nastavak prakse za učenike, gde će biti u prilici da se upoznaju sa najsavremenijim proizvodnim procesima, i usvajaju i primenjuju znanje iz oblasti u kojoj se školuju.

Novi smer u školi „Ivan Sarić“ uveden je...

detaljnije
Pon, 15.06.2015 - 10:35

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabrike Simens i Swarovski u Slobodnoj zoni u Malom Bajmoku.

Tokom press konferencije premijer je najavio dolazak američke firme u Suboticu a na pitanje vezan za Y-krak rekao da u budžetu nema sredstava za izgradnju istog ali da će možda do kraja godine biti obezbeđen deo potrebnog iznosa od oko 28 miliona evra.

Sre, 22.04.2015 - 23:52

Kompanija Siemens za decu svojih zaposlenih, uzrasta od 0-15 godina, organizovala je novogodišnju predstavu sa dodelom slatkih paketića, i poklon vaučere za radnje Dexy Co i Sport Vision.

Za sve mališane naših zaposlenih uzrasta od 0-15 godina organizovane su tri novogodišnje predstave i dodele slatkih paketića u nedelju, 21.12.2014. u amfiteatru Otvorenog univerziteta u Subotici.

Mališane je zabaviljalo Dečije pozorište Subotica, sa svojom novogodišnjom predstavom „Meca sa Severnog pola”, nakon čega su se po želji deca slikala sa Deda Mrazom.

Pon, 22.12.2014 - 12:11

Kompanija Simens d.o.o. Beograd obeležila je kraj poslovne 2014. godine druženjem sa predstavnicima medija u Subotici, tokom kojeg su u prijatnoj atmosferi predstavljeni ostvareni rezultati fabrike vetrogeneratora koja već 11 godina uspešno posluje u ovom gradu.

Poslovanje Simensa u Srbiji obeležio je nastavak dobrih rezultata, veliki broj uspešno realizovanih projekata u svim oblastima poslovanja  i stalnih tehnoloških unapređenja zahvaljujući kojima je ova kompanija više od jednog veka jedna od najuspešnijih na ovdašnjem tržištu. Od 1. oktobra 2013. do 30. septembra 2014. godine, Siemens-ovi prihodi u Srbiji iznosili su oko 78 miliona EUR, dok je ukupan iznos novih narudžbina bio 79 miliona EUR. Na kraju 2014. godine, kompanija upošljava ukupno 1000 ljudi, od čega je 852...

detaljnije
Sre, 03.12.2014 - 01:04

Proglašeni pobednici Siemensovog takmičenja za novinare

Kompanija Siemens d.o.o Beograd proglasila je najbolje novinarske radove na tradicionalnom takmičenju za novinare Siemens Press Awards 2014. Ovogodišnji pobednici su Sandra Iršević, novinarka RTV Yu Eco, Miša Brkić urednik Novog magazina i Rade Repija, urednik portala Preduzetnik. Nagrađeni radovi prema oceni stručnog žirija najpotpunije odgovaraju zahtevima  teme ovogodišnjeg takmičenja – “Izazovi modernog saobraćaja”. 

Tema ovogodišnjeg takmičenja u fokus je stavila probleme i rešenja iz oblasti saobraćaja koji u vremenu  otežane mobilnosti u gradovima usled povećene naseljenosti zahtevaju punu pažnju, kako medija i stručne javnosti, tako i najšire publike. Pobednički radovi, ali i veliki broj...

detaljnije
Sre, 08.10.2014 - 15:40

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ predstavljen je novi obrazovni smer u okviru kojeg će se učenici školovati za zanimanje bravar-zavarivač. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici: kompanije Siemens, nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), firme Continental, privatne subotičke firme "Grgo bravar".

Prezentaciju je vodila Eržebet Ivanović, direktorica škole, dok je o zanimanju govorio pomoćnik direktora Grgo Stantić. Ispred grada je bio...

detaljnije
Sre, 25.06.2014 - 14:07
Subscribe to Siemens