Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Snježana Mitrović

U organizaciji Udruženja TERRA’S i Regionalnog Arhus centra, na Otvorenom univerziteu je 22. septembra 2017. godine održan okrugli sto na temu „Inicijative žena u oblasti upravljanja otpadom u procesu pridruživanja EU“ sa ciljem da se razmotri uloga žene u planskim dokumentima u zaštiti životne sredine i oblasti upravljanja otpadom. Realizuje se uz podršku Misije OEBS u Srbiji, kao i Regionalnog centra za životnu sredinu, Kancelarije u Beogradu, preko zajedničkog projekta Udruženja TERRA’S sa Mladim istraživačima Srbije "Program podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti životne sredine (CSOnnect)".

Pozdravljajući prisutne u ime organizatora, Snježana Mitrović, je ukazala na Pekinšku deklaracija iz 1995. godine u kojoj je jedan od ciljeva...

detaljnije
Pet, 22.09.2017 - 21:33

U okviru ECODOX programa na paličkom filmskom festivalu održana je najavljena prezentacija i potom tribina, razgovor sa prisutnim gostima zainteresovanim za stanje jezera Palić i Ludoš.

U uvodnom delu posle kraćeg dokumentarnog filma - Prošlost, sadašnjost i budućnost JEzra Palić i Ludaš (https://youtu.be/QnG_gS5tO2E) o dosadašnjim aktivnosti na sanaciji jezera Palić, od uginuća riba 1971 i potom gradnje prečistača, novog pomora ribe pa do danas, kada je uzet novi pravac i način sanacije jezera Palić i indirektno jezera Ludaš, odnosno kada je gradska samouprava odlučila da radi na uklanjanju uzroka zagađenja jezera a ne uklanjanje posledica istog, govorili su Snježana Mitrović, Mišel Rohman i Molnar Ervin - menadžer...

detaljnije
Pet, 21.07.2017 - 17:45

Na današnjoj press konferenciji filmskog festivala na Paliću najavljena je prezentacija i panel diskusija o temi - Zaštita biodiverzitete jezera Palić i Ludoš koja će se održati sutra u Maloj gostioni u 10.30. i na koju su pozvani svi koji  su vezani za projekat sanacije jezera, od javnih preduzeća do predstavnika NVO-a a prisustvo zainteresovanih građana je dobrodošlo.

Detalj - sutra će sama tribina biti prenošena LIVE na Facebook kanalu Suboticainfo  alias - https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/ tako da ko je zainteresovan a sprečen da dođe moći ća da čuje istoriju dešavanja oko jezera, trenutne aktivnosti i sledeće korake koji će se preduzeti kao i samu diskusiju...

detaljnije
Sre, 19.07.2017 - 20:40

U cilju informisanja građana o projektu „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš“ organizovana je javna kampanja koja se odvijala danas u autobusu na lini broj 6 „Subotica-transa“ na relaciji Palić- Subotica-Palić (polazak sa okretišta je bio na Paliću u 9.45).

Delili su se informativni lifleti, a sa zainteresovanim građanima su razgovarali:

- Mišel Roman (Michell Rohmann), diplomirani hidrolog, došao u Suboticu 2011. godine preko CIM programa nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje. Angažovan je kao savetnik u preduzeću „Park Palić“.

- Snježana Mitrović, rukovodilac Udruženja TERRA’S i Regionalnog Arhus centra Otvorenog univerziteta Subotica, svoj rad...

detaljnije
Pet, 14.07.2017 - 13:02

Dana 5. juna 2017. godine na Svetski dan zaštite životne sredine, potpisan je Memorandum o saradnji između “Regionalna deponija” d.o.o. Subotica i organizacija civilnog društva:

Centar za ekologiju i održivi razvoj – CEKOR iz Subotice,
Udruženje građana TERRA’S iz Subotice,
Centar za istraživanje u politici Argument iz Prijepolja, ogranak u Subotici,
Ekološko društvo „Arkus” iz Bačke Topole,
Udruženje građana „Razvoj sela” iz Čoke,
Udruženje građana ,,Moba” iz Čoke,
Udruženje građana „Zeleno oko” iz Trešnjevca,
Udruženje „Sklad sa Prirodom” iz Subotice,
Udruženje „Mladi i selo” iz Subotice,
Ekološko društvo „Greenhead“ iz Malog Iđoša,
Ekološko udruženje „Tisa Klub” iz Kanjiže,...

detaljnije
Pon, 05.06.2017 - 22:57

Povodom obeležavanja šest godina postojanja Regionalnog Arhus centra Subotica, 11. maja 2017. godine, organizovan je skup koji je započeo prikazivanjem filma “Kvalitet životne sredine grada Subotice„ urađenim u saradnji sa subotičkim Zavodom za javno zdravlje, a obrađuje probleme kao i moguća rešenja sa kojima se Arhus centar susretao za dosadašnjih šest godina rada. Upriličena je i izložba fotografija autora Nikole Tumbasa i Mišela Rohmana, posvećena rešavanju zagađenja jezera Palić.

Zahvaljujući se prisutnima na dosadašnjoj saradnji, rukovodilac Regionalnog Arhus centra Subotica, Snježana Mitrović, je ukazala na jednu od fotografija sa rasprave na temu sanacije jezera Palić koja je neposredno imala uticaj i na to da je 2015. godine potpisan ugovor sa nemačkom Vladom, preko...

detaljnije
Pet, 26.05.2017 - 14:52

Povodom obeležavanja šest godina od osnivanja Arhus centra u Subotici, ekipe NVO-a iz Srbije su se okupili u našem gradu na obeležavanju istog. Jedan  deo programa ove manifestacije održao se juče,10.maja, u predškolskoj ustanovi Školica ( u ulici Boška Vujića) gde su učesnici sa decom posadili šest tuja u sećanje na ovaj događaj.

Izjava Snježane Mitrović u prilogu.

Čet, 11.05.2017 - 16:11

U okviru akcije - Tražimo zagađivača godine i zaštitnika životne sredine, koju vodi Pokret gorana Vojvodine i Radio Beograd 2, Mišel Roman, (Michell Rohmann), savetnik za sanaciju jezera Palić i Ludoš pri preduzeću „Park Palić“, dobio je priznanje Zeleni list.

Svečana dodela je održana u gimnazijiu sremskim Karlovcima, 25. aprila.

Detalj sa ove ceremonije i govor Mišela - Gde je naglasio da ovog priznanja ne bi bilo bez podrške velikog broja koleginica i kolega koji su radili i onih koji još rade na ovom projektu a koji je stigao tek na pola puta, može se videti na:

FB live ( 365 - 2017.04.26.10.30.)

...

detaljnije
Sre, 26.04.2017 - 10:37

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

U Medija centru Gradske kuće Subotica, 26. decembra 2016. godine, održana je javna prezentacija Studije procene uticaja na životnu sredinu zatečenog stanja projekta: “Skladište i plato za tretman neopasnog otpada na životnu sredinu” nosioca projekta ECO METALOLOGISTIC DOO Kelebija, iako je u samoj Studiji naveden i SZR “Dado Metal”.

No, za pohvalu je to što je ovo jedna od najbolje organizovanih prezentacija Odseka za zaštitu životne sredine i održivi razvoj na kojoj su, pored skoro svih zaposlenih u Odseku, prisustvovali i novi sekretar Sekretarijata za poljoprivredu i životnu sredinu i ekološki inspektori, kao i vlasnik Dalibor Gregorčić. Nakon prezentacije predstavnika izrađivača Studije, novosadskog Instituta za zaštitu na radu, usledila...

detaljnije
Pon, 26.12.2016 - 22:59
Subscribe to Snježana Mitrović