Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Stanislava Stantić Prćić

Osnovna škola „Matija Gubec“  iz Tavankuta ispratila je još jednu generaciju osmog razreda, 6.6.2018. godine.

Učenici sedmog razreda zajedno sa nastavnicima oprostili su se sa osmacima svečanom priredbom koja je održana u atriumu škole.  Sreću i uspeh u daljem školovanju i životu poželela im je i direktorica škole Stanislava Stantić Prćić. Dramska sekcija škole izvela je predstavu „Prva žurka“ kojom je na pozitivan i veseo način ispratila svoje drugare u nove izazove.

Banket je održan u prostorijama škole gde su osmaci uživali u muzici, a dobrim raspoloženjem se oprostili jedni od drugih i svojih nastavnika.  

Pet, 22.06.2018 - 00:03

Osnova škola „Matija Gubec“ ispratila je svoje najvrednije i najuspešnije učenike od prvog do sedmog razreda na raspust.

 Završna priredba  održana je 21.6. 2018. godine, na kojoj su najbolji učenici dobili zahvalnice i diplome za postignute rezultate.  Učenici dramske sekcije su izveli lutkarsku predstavu „Bajka o ribaru i ribici“  koja je urađena po motivima čuvene Puškinove bajke. Predstavu je režirala učiteljica Marica Skenderović , uz asistenciju nastavnice Sonje Zvekić, a lutke i scenografiju je izradio nastavnik Kristijan Milanković.

Svim učenicima želimo bezbrižan raspust, a učiteljima i nastavnicima prijatan odmor.  

Čet, 21.06.2018 - 23:04

Osnovnu školu „Matija Gubec“ iz Tavankuta posetili su štićenici i odgojitelji subotičkoga Doma „Kolevka“ koji brine o deci s poteškoćama u razvoju  u petak 15. juna u okviru projekta „Volontiranjem oboji šareni svet tolerancije“, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Goste su dočekali tavankutski učenici i nastavnici te im pokazali svoju školu. Nakon početnog upoznavanja i predstavljanja škole gosti i domaćini nastavili su druženje u osmišljenim radionicama. Tavankućani su tako pokazali svoje umeće u slamarstvu te subotičke goste naučili kako od slame izraditi cvetiće. Nakon slamarske radionice izrađivala su se srca prijateljstva, jedinstveni suvenir koji simbolizuje tavankutsku otvorenost i ljubav...

detaljnije
Čet, 21.06.2018 - 16:18

Škola „Matija Gubec“ Tavankut na Sajmu poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva

Expo zlatne ruke u Đakovu

U razdoblju od 4.5.2018. do 5.5.2018. predstavnici škole – ravnateljica Stanislava Stantić Prćić,  nastavnik Miroslav Stipić, učiteljica – voditeljica učeničke zadruge Zorica Sloboda, učenice Valentina Stanišić i Ana  Vajhand , članice slamarske sekcije boravili su u Đakovu.

U sklopu Sajma imali smo Štand gdje smo izložili radove naše zadruge  i imali pokaznu radionicu na kojoj je prikazano kako se slama koristi  za izradu čestitki, nakita i slika s ciljem čuvanja narodne tradicije našeg kraja.
 

Pon, 14.05.2018 - 15:25

Osnovna škola „Matija Gubec“ šestu je godinu zaredom organizirala Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj „Bogatstvo različitosti“. Natječaj je ovo kojim se potiče učenike osnovnoškolskoga uzrasta na promišljanje vrijednosti raznolikosti u društvu i važnosti tolerancije. Ove godine svojim su radovima odgovorili na temu „Dobrim djelima promijenimo svijet“, pristiglo je preko 540 radova, a sudjelovali su učenici iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Njemačke, Slovačke, Hrvatske i Srbije.

Vrhunac je ovoga natječaja trodnevno druženje koje se održalo od 18. do 20. travnja, a tijekom kojega su se sudionici kroz osmišljene aktivnosti bolje upoznali i sprijateljili. Sudjelovali su tako u radionicama „Upoznajmo čula“, „Putevima glagoljice“, „Starinske sportske igre“, radionici...

detaljnije
Uto, 24.04.2018 - 09:51

U razdoblju  od 17. 2.2018. do 19.2.2018. predstavnici škole boravili su  u Herrschingu . U sklopu seminara studenata poljoprivrede iz Njemčke održana je slamarska radionica sa 15 polaznika na kojoj je prikazano kako se slama koristiti za izradu čestitki, nakita i  slika s ciljem čuvanja narodne tradicije našeg kraja.

Ned, 25.02.2018 - 16:34

Dogovoren je dolazak učenika VII.razreda i  i dve učiteljice  krajem školske godine na pet dana u tavankutsku školu. Tokom boravka deca iz Nemačke  će imati različite radionice : slamarska, roljanje, starinske igre, debatni klub, tradicionalni ples, karaoke, putevima glagoljice, radionica prijateljstva….

Predstavnici škole „ Matija Gubec“ : Stanislava Stantić Prćić , Luka Budinčević i Zorica Sloboda sa predstavnikom grada Minhena Hamidom Sijerčićem posetili su osnovnu školu u Minhenu i sa predstavnicom škole Vesnom Vukajlović dogovorili saradnju između dve škole.

Naredne godine se planira uzvratni poset tavankutskih đaka u Nemačku.

Ned, 25.02.2018 - 16:22

Učenici hrvatskih odjela Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta u pratnji svojih nastavnika i ravnateljice Stanislave Stantić Prćić 9. i 10. veljače posjetili su Gornju Stubicu gdje su ih ugostili učenici i nastavnici tamošnje Osnovne škole „Matija Gubec“.

Prije dolaska u Gornju Stubicu, Tavankućani su u kratkom izletu posjetili Zagreb, gdje su obišli i Hrvatski povijesni muzej. U muzeju su razgledali postav u kojem je izložen dio iz bogatoga muzejskog fundusa, a kojim je prikazan djelić kulturnoga života i civilizacijskih dosega na području Hrvatske, ali i povijesnih artefakata koji svjedoče o burnoj povijesti i svakodnevnom životu od najranijih vremena do modernoga doba.

Nakon kraćeg razgledavanja zagrebačkog Gornjeg grada, učenici i nastavnici iz Tavankuta...

detaljnije
Čet, 15.02.2018 - 19:02

U petak, 2. februara 2018. godine, OŠ „Matija Gubecˮ Tavankut proslavila je Dan škole. Gosti, učenici i zaposleni okupili su se u Velikoj većnici Gradske kuće, a program je obogatila izvedba školskog hora i klape Levanda iz Samobora. S učenicima i zaposlenicima bili su gosti iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Republike Srbije. Obeležavanju svečanog dana prisustvovali su: Velimir Pleša, Generalni konzul Republike Hrvatske, Slavko Kojić i Danijela Franić, ispred grada Zagreba i Magda Fehervari, zamenica sekretara za društvene delatnosti. Uposlenica škole Mirjana Kopilović dobila je sliku od slame od učenika i kolega, povodom odlaska u penziju. Generalni sponzor te proslave bila je Zagrebačka županija koju su predstavljale Darinka Balen i Dubravka Martić.

Pon, 05.02.2018 - 12:40

Ђаци и наставници свих основних и средњих школа у нашем граду богатим културно уметничким програмима обележили су данас школску славу – Светог Саву. Уз Светосавску химну, жито и резање славског колача, свечано је било и у Основној школи „Матко Вуковић” у којој су, осим обележавања славе, почели и трећи Дечји светосавски дани.

У препуној фискултурној сали школе присутнима се на овој свечаности обратила Мирјана Стевановић, директорица школе. Она се захвалила гостима који су увеличали ово школско славље.

- У име свих ученика, њихових родитеља и свих запослених обратила бих се речима владике Николаја који каже да је читав овај свет један велики клавир, а да је свако од нас једна дирка и када додирнемо ту дирку ми чујемо...

detaljnije
Ned, 28.01.2018 - 16:13
Subscribe to Stanislava Stantić Prćić