Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Stanislava Stantić Prćić

U razdoblju  od 17. 2.2018. do 19.2.2018. predstavnici škole boravili su  u Herrschingu . U sklopu seminara studenata poljoprivrede iz Njemčke održana je slamarska radionica sa 15 polaznika na kojoj je prikazano kako se slama koristiti za izradu čestitki, nakita i  slika s ciljem čuvanja narodne tradicije našeg kraja.

Ned, 25.02.2018 - 16:34

Dogovoren je dolazak učenika VII.razreda i  i dve učiteljice  krajem školske godine na pet dana u tavankutsku školu. Tokom boravka deca iz Nemačke  će imati različite radionice : slamarska, roljanje, starinske igre, debatni klub, tradicionalni ples, karaoke, putevima glagoljice, radionica prijateljstva….

Predstavnici škole „ Matija Gubec“ : Stanislava Stantić Prćić , Luka Budinčević i Zorica Sloboda sa predstavnikom grada Minhena Hamidom Sijerčićem posetili su osnovnu školu u Minhenu i sa predstavnicom škole Vesnom Vukajlović dogovorili saradnju između dve škole.

Naredne godine se planira uzvratni poset tavankutskih đaka u Nemačku.

Ned, 25.02.2018 - 16:22

Učenici hrvatskih odjela Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta u pratnji svojih nastavnika i ravnateljice Stanislave Stantić Prćić 9. i 10. veljače posjetili su Gornju Stubicu gdje su ih ugostili učenici i nastavnici tamošnje Osnovne škole „Matija Gubec“.

Prije dolaska u Gornju Stubicu, Tavankućani su u kratkom izletu posjetili Zagreb, gdje su obišli i Hrvatski povijesni muzej. U muzeju su razgledali postav u kojem je izložen dio iz bogatoga muzejskog fundusa, a kojim je prikazan djelić kulturnoga života i civilizacijskih dosega na području Hrvatske, ali i povijesnih artefakata koji svjedoče o burnoj povijesti i svakodnevnom životu od najranijih vremena do modernoga doba.

Nakon kraćeg razgledavanja zagrebačkog Gornjeg grada, učenici i nastavnici iz Tavankuta...

detaljnije
Čet, 15.02.2018 - 19:02

U petak, 2. februara 2018. godine, OŠ „Matija Gubecˮ Tavankut proslavila je Dan škole. Gosti, učenici i zaposleni okupili su se u Velikoj većnici Gradske kuće, a program je obogatila izvedba školskog hora i klape Levanda iz Samobora. S učenicima i zaposlenicima bili su gosti iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Republike Srbije. Obeležavanju svečanog dana prisustvovali su: Velimir Pleša, Generalni konzul Republike Hrvatske, Slavko Kojić i Danijela Franić, ispred grada Zagreba i Magda Fehervari, zamenica sekretara za društvene delatnosti. Uposlenica škole Mirjana Kopilović dobila je sliku od slame od učenika i kolega, povodom odlaska u penziju. Generalni sponzor te proslave bila je Zagrebačka županija koju su predstavljale Darinka Balen i Dubravka Martić.

Pon, 05.02.2018 - 12:40

Ђаци и наставници свих основних и средњих школа у нашем граду богатим културно уметничким програмима обележили су данас школску славу – Светог Саву. Уз Светосавску химну, жито и резање славског колача, свечано је било и у Основној школи „Матко Вуковић” у којој су, осим обележавања славе, почели и трећи Дечји светосавски дани.

У препуној фискултурној сали школе присутнима се на овој свечаности обратила Мирјана Стевановић, директорица школе. Она се захвалила гостима који су увеличали ово школско славље.

- У име свих ученика, њихових родитеља и свих запослених обратила бих се речима владике Николаја који каже да је читав овај свет један велики клавир, а да је свако од нас једна дирка и када додирнемо ту дирку ми чујемо...

detaljnije
Ned, 28.01.2018 - 16:13

Priredba povodom školske slave Svetog Save ove 2018. godine je održana u Ljutovu u područnoj školi.

Kroz nekoliko poučnih igrokaza, muzičkih numera i recitala podsetili smo se humanog i plemenitog života Svetog Save, prvog učitelja, osnivača škola , zaštitnika učenika i prosvetnih radnika.

Školsku slavu nam je čestitao Mihalj Nilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise , upravu i nacionalne manjine- nacionalne zajednice.

Priredbu su pripremile učiteljice Slavica Pokornić, Slavica Kovačević, Zorica Sloboda, kao i nastavnice Jelena Rakić, Slađana Knežević i Emina Tikvicki.

Svim školarcima, njihovim nastavnicima i učiteljima čestitamo školsku slavu. 

Sub, 27.01.2018 - 20:10

Naša škola održala je 5. prosinca 2017. godine Adventski vašar. Goste su na glavnom ulazu škole dočekivali članovi Učeničkog parlamenta, Rahela Šteković, Nikolina Kadar i Miljan Vukan, s učiteljicom Mirjanom Crnković. Učenici su prikupljali dobrovoljni prilog i dijelili ulaznice gostima. Program je započeo u 18h izvedbom školskog zbora i orkestra koji je predvodila učiteljica glazbene kulture Emina Tikvicki. Zbor je pjevao najprije Visom leteć. Program je obogatila i dramska sekcija s predstavom Božićna priča, uz pratnju pjesme Spavaj mali božiću. Nakon toga, svi su učenici zajedno otpjevali pjesmu Zdrav budi mili gost te zaželjeli svima sretan Božić i Novu godinu. Program su vodile Teodora Horvat i Anđela Vujić koje su na kraju pozvale sve okupljene da obiđu vašar u hali za tjelesni...

detaljnije
Sre, 06.12.2017 - 20:57

Na poziv Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije bili smo  sudionici na Festivalu tehničke kulture u Osijeku. Našu školu su predstavljale učenice Milica Tikvicki, Mihajla Štrban i Teodora Horvat u pratnji ravnateljice Stanislave Stantić Prćić i učiteljice- voditeljice slamarske radionice Zorice Sloboda.

Festival tehničke kulture se održao u Osijeku, u razdoblju od 13. do 14. listopada 2017. godine na prostoru nastavno sportske dvorane „Gradski vrt“ s ciljem popularizacije djelatnosti tehničke kulture kod djece i mladih.

Predstavili smo se    predmetima i čestitkama od slame kao i cjelodnevnim prezentiranjem  izrade predmeta u tehnici slame.

 

16.10.2017. Ljutovo              Učiteljica:  Zorica Sloboda

Sre, 18.10.2017 - 14:40

Održana je svečana priredba povodom prijema prvaka u našoj školi koja  je od danas bogatija za još jednu generaciju dece. Učenici trećeg i četvrtog razreda pipremili su prigodan program za prvake. Direktorica škole, Stanislava Stantić Prćić je poželela dobrodošlicu prvacima i ujedno poželela srećnu i uspešnu novu školsku godinu učenicima naše škole. Sloganom „Dobrodošli svi prvaci, postali ste pravi đaci“ završena je svečanost prijema prvaka.Svečanosti si su prisustvovali ravnatelj i suradnici OŠ „Julija Benešića“ iz Iloka.

Pet, 01.09.2017 - 11:53

Osnovna škola „Matija Gubec“ obeležila je kraj školske godine u prostorijama škole.

Prigodan program  održan je 21.6. u 18 časova. Učestvovali su učenici od prvog do sedmog razreda.

Članovi dramske sekcije prikazali su zgode iz školskog života, dramatizacijom odlomaka iz romana „Magareće godine“ Branka Ćopića. Učenici koji pohađaju nastavu na hrvatskom nastavnom jeziku recitovali su pesmu „Osmjeh“ Božidara Prosenjaka. Na nemačkom jeziku su izveli recitaciju „Du und ich“, a na mađarskom jeziku plesnu numeru „Koketanc“ , iz područne škole Gornji Tavankut recitovali su pesmu „Nije lako biti dijete“.

          Nakon programa dodeljene su zahvalnice i diplome najuspešnijima i proglašeni su najbolji učenici razreda od drugog do sedmog.

Svim učenicima želimo...

detaljnije
Pon, 26.06.2017 - 17:15
Subscribe to Stanislava Stantić Prćić