Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Stanislava Stantić Prćić

Završna priredba škole Matija Gubec u Tavankutu održana je 20. 6. 2019. godine sa početkom u 18 časova.

Najvredniji i najuspešniji učenici nagrađeni su diplomama i knjigama za izuzetan uspeh, učenici koji su postigli odličan uspeh primili  su diplome, a učenici koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na nekom takmičenju dobili su zahvalnice. 

Prgolašeni su i najuspešniji učenici od drugog do sedmog razreda i oni su nagrađeni knjigama.

Za završnu svečanost učenici su pripremili prigodan program.

Učenicima želimo bezbrižan raspust, a zaposlenima ugodan odmor. J

Pet, 21.06.2019 - 16:21

 Održana je premijera kratkog igranog filma „Salaš“. Autor filma je učenik osmog razreda Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta, Dario Vojnić Hajduk. Učenici škole su samostalno uradili sve segmente filma. Premijera je održana u prostorijama Etno salaša Balažević u Tavankutu.

Film ima elemenata trilera i horora a govori o čudnim dešavanjima na salašu.

Tradicija fotografije i filma u školi je duga . Jedna od uspešnijih školskih  sekcija je foto i filmska sekcija. Iz iste škole je potekao nagrađivani reditelj  dečijeg, igranih i dokumentarnih filmova Branko Ištvančić.

Premijeri filma prisustvovali su učenici, zaposleni, roditelji i meštani a posebno im se obratio gospodin Zoltan Šifliš nekadašnji nastavnik ove škole i osnivač pomenutih sekcija.

Školica...

detaljnije
Uto, 11.06.2019 - 11:36

Osnovna škola „Matija Gubec“ sedmu godinu zaredom organizovala je Međunarodni likovno-literarno-novinarski konkurs „Bogatstvo različitosti“. Konkurs ima za cilj da podstakne učenike osnovnoškolskoga uzrasta na razmišljanje o vrednostima različitosti u društvu i važnosti tolerancije.

Ove godine svojim radovima su odgovorili na temu: „Želim ti biti prijatelj“. Na adresu škole pristiglo je preko 400 radova,računajući sve tri kategorije konkursa, a učestvovali su učenici iz Srbije i Hrvatske.

Vrhunac ovog konkursa je trodnevno druženje koje se održalo od 4. do 6. aprila, tokom kojeg su se učesnici kroz osmišljene aktivnosti bolje upoznali i sprijateljili. Učestvovali su u kreativnim radionicama: „Poštujemo različitosti“, „Glagoljica- potraga za skrivenim blagom“, “Roljanje”,...

detaljnije
Pet, 05.04.2019 - 22:53

U OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu 30.03.2019. održana je Književna olimpijada, okružno takmičenje. Učestvovali su učenici koji su postigli najbolje rezultate na opštinskom takmičenju. Uspešno su pokazali svoje znanje i na višem rangu takmičenja. Postignuti su sledeći rezultati:

8. razred

1. Lojpur Nikola, 18 bodova, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, mentor: Samardžić Aleksandra

2. Lacman Dijana, 18 bodova, OŠ „Majšanski put“, mentor: Babić Sanja

3. Đurđević David, 17 bodova, OŠ „Ivan Goran Kovačić“, mentor: Mitić Ivana

4. Pejatović Sandra, 17 bodova, OŠ „10. oktobar“, mentor: Rajković Snježana

5. Bašić Milica, 16 bodova, OŠ „Sonja Marinković“, mentor: Šašić Nataša

7. razred

1. Dautović Sara Azra, 13 bodova, OŠ „Jovan Mikić“, mentor:...

detaljnije
Ned, 31.03.2019 - 22:20

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, sa svojim saradnicima, posetio je grad Suboticu. U okviru današnje posete, pokrajinski sekretar sastao se prvo sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, zamenikom gradonačelnika Timeom Horvat i sekretarom Sekretarijata za društvene delatnosti Jasminom Stevanović, nakon čega je održao sastanak sa direktorima subotičkih osnovnih i srednjih škola.

Pokrajinski sekretar pohvalio je saradnju sa Suboticom i dodao da je u okviru zajedničkih napora, u protekle tri godine, uloženo 165 miliona dinara, od kojih je 144 miliona izdvojeno za unapređivanje obrazovanja, a 21 milion dinara za projekte u vezi s...

detaljnije
Uto, 26.03.2019 - 17:07

Hrvatsko kulturno prosvjtno društvo »Matija Gubec« iz Tavankuta organiziralo je 9.2.2019. tradicionalno pokladno okupljanje Gupčev bal po jedanaesti put. Bal se organizira povodom dana Seljačke bune, koju je predvodio Matija Gubec u Stubičkom kraju 9. veljače 1573. godine. Taj dan i lokalna osnovna škola “Matija Gubec” obilježava kao Dan škole. Više od 250 gostiju na Gučevom balu nazočilo je prijatnom druženju. Za dobru zabavu gostiju pobrinuli su se domaćini, kao i tamburaški sastav Biseri iz Subotice te klapa Levanda iz Zagreba. Gupčevom balu nazočili su i Damir Mikuljan, predsjednik skupštine Zagrebačke županije sa suradnicima, Tonka Tomić predstavnica generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanski Hrvata Tomislav Žigmanov, ravnatelj NIK...

detaljnije
Pon, 11.02.2019 - 13:29

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz  Tavankuta je proslavila Dan škole , u petak 8. februara 2019. godine. Proslavi su prisustvovali učenici i zaposleni škole kao i mnogobrojni gosti iz zemlje i inostranstva. Ovaj događaj je uveličan nastupom Klape „Levanda“ iz Samobora koja je izvela  prigodan program nizom divnih pesama uz muzičku pratnju. 

Reč je o klapi od šest članova koja deluje od jeseni 2008. godine, a osnovana je u Zagrebu od strane entuzijasta i zaljubljenika u klapsku pesmu. Delovanje klape usmereno je na izvođenje standardnih klapskih napeva te savremenih autorskih klapskih ostvarenja. Repertoar klape je šarolik. Obrađuju popularne dalmatinske zabavne pesme, neguju muziku iz okoline Zagreba te Slavonije, a sve to upotpunjuju gitarama...

detaljnije
Sub, 09.02.2019 - 15:18

У суботу 26.1.2019. у Основној школи „Матија Губец” обележена је школска слава Свети Сава. Сви заспослени,ученици и родитељи уживали су у пригодном програму који су приредили ученици виших и нижих разререда наше школе,заједно ca својим наставницима и учитељима.

Прва прослава Светог Саве, школске славе, била је у Сремским Карловцим 1735.године, када је први пут певана химна “ Ускликнимо с љубављу“. Кнез Милош Обреновић је 13.јануара 1823.године донео закон по којем се Свети Сава мора прослављати у свим школама,а тако је и данас.

Pon, 28.01.2019 - 15:57

U ponedeljak 21.1.2019. obeležen je Međunarodni dan zagrljaja. Tim povodom Učenički parlament Osnovne škole „Matija Gubec“ organizovao je akciju deljenja besplatnih zagrljaja u centru grada. Građani su bili vidno iznenađeni iuglavnom su sa zadovoljstvom prihvatali i uzvraćali zagrljaj.Učenici su delili i flajere i srca prijateljstva koja su pripremili u školi zajedno sa svojim nastavnicima.

Nadamo se da će sledeće godine biti još više zagrljaja,ne samo ovog dana, već i svakog dana u godini.

Zagrljaj ne košta ništa,a znači mnogo. 

Uto, 22.01.2019 - 09:24
Subscribe to Stanislava Stantić Prćić