Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Stanislava Stantić Prćić

U OŠ “ Matija Gubec” Tavankut 12.5.2017. u 10:00 h održan je kros RTS-a. Trke su bile organizovane po razredima. Niži razredi su se trkali na školskom terenu dok su učenici viših razreda trčali oko škole. U isto vreme održane su trke u područnim školama u Ljutovu i Gornjem Tavankutu. Većina učenika je učestvovala u krosu oko 95 % svih đaka.

Pet, 12.05.2017 - 16:25

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta i ove je godine organizirala  Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj Bogatstvo različitosti, peti po redu, od 28. do 30. travnja. Na natječaju su sudjelovali učenici iz 59 škola iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, a za najuspješnije domaćini su organizirali razne aktivnosti tijekom trodnevnoga druženja. Našu su školu tako posjetili gosti iz Skopja i Tetova, iz Zagreba, Božjakovine, Rijeke, Vrbovca, Primoštena, Osijeka i Gornje Stubice, iz Usore i iz Subotice.

Zajedno s domaćinima prvoga dana gosti su imali prilike iskušati svoje umijeće i sposobnosti u starinskim sportskim igrama kao što su špekulanje i skakanje u vreći.

Drugoga dana druženja tijekom školske priredbe svečano su dodijeljene nagrade za...

detaljnije
Pet, 28.04.2017 - 12:43

U okviru projekta „Tijana klik“, fondacije Tijana Jurić, za učenike V-VII razreda OŠ „Matija Gubec“ održana je edukacija na temu bezbednosti dece na internetu. Edukacija je trajala jedan školski čas, a njen voditelj i predavač bio je Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“.

Ovom prilikom učenici su upoznati sa mnogim opasnosima koje prete na internetu, pre svega sa njegovom zloupotrebom od strane maloletnika, ali i odraslih, sa ciljem zloupotrebe nad maloletnicima. Među najvećim opasnostima istaknuta je pedofilija, uz navođenje zamki koje pedofili prave, lažno predstavljanje, zloupotrebu ličnih podataka i fotografija sa društvenih mreža. Kako bi učenici jasnije i slikovitije razumeli ovu opasnost, prikazana su im i tri kratka filma, iz kojih su mogli da vide stvarne...

detaljnije
Sre, 26.04.2017 - 19:03

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije u Osnovnoj školi Matija Gubec u Tavankutu, održane su Keramičke radionice.Učenici i nastavnici učestvovali su u  radionicama u trajanju od tri dana, od 20. 4. do 22. 4. 2017. godine. Voditelji radionice su bili Barbara Biđin, profesor likovne kulture i Robert Samardžić, akademski slikar, iz Dugog Sela kod Zagreba.

Polaznici radionice su upoznati sa keramičarskom tehnikom i šta se sve može raditi u školi od gline.

Plan radionice je bio proći čitav proces izrade keramičkih predmeta i ukrasa.

Prvi dan su oblikovani mali reljefni predmeti od kojih se izrađuje nakit, broševi i privesci. Nakon sušenja (biskvitnog paljenja) predmeti su oslikani bojom za keramiku (engobom ), te su predmeti glazirani i ponovo paljeni. Tako su...

detaljnije
Uto, 25.04.2017 - 21:55

Naša škola ugostila je učenike i njihove nastavnike iz Italije i iz subotičke Osnovne škole ,,Sonja Marinković”.

Goste je dočekao školski hor koji je izveo pesmu ,,Marina, Marina” na italijanskom jeziku. Sve prisutne je pozdravila direktorica škole Stanislava Stantić Prćić i poželela ugodno druženje.

Kroz prigodne radionice i prezentaciju naše škole, učenici su imali priliku da upoznaju naš rad i nas same.

Učestvovali su u radionicama: roljanja, potraga za glagoljičnim blagom, slamarksoj sekciji, radionici ljuskure, zaboravljenim dečjim igrama i karaokama.

Osmesi na dečjim licima, govorili su više od hiljadu reči. Svi su uživali u zajedničkom druženju. 

Čet, 30.03.2017 - 19:16

Osnovna škola Matija Gubec iz Tavankuta  je proslavila Dan škole u petak 10. 2. 2017. godine u Dečjem pozorištu u Subotici uz prigodan program. Školski hor uz tamburašku pratnju izveo je obradu muzičke numere Vjeruj u ljubav. Potom su zaposleni i gosti uživali u nastupu klape Levanda iz Samobora. Prisutne je pozdravila i poželela dobrobošlicu i direktorica škole Stanislava Stantić Prćić. Ovom događaju su prisustvovali gospodin Rudolf Vujević, dožupan Zagrebačke županije, Vjeran Štublin, pročelnik odjela za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu županije, Darinka Balen, zadužena za osnovno obrazovanje i učeničke zadruge iz Zagrebačke županije, Slobodan Krajina, direktor Osnovne škole Ivana fra Frane Jukića,  Nedeljko Marinov, direktor Osnovne škole Primošten, Sanja Knezić,...

detaljnije
Pon, 13.02.2017 - 00:18

Prvi dio bala pogledati ovde

Ned, 12.02.2017 - 23:05

Pokladno vrijeme koja počinje blaganom Sveta tri kralja, a završava se na čistu srijedu je vrijeme kad se bunjevački Hrvati okupljaju na prela, balove i druženje. Tavankutsko Hrvatsko kulturno prosvejtno društvo Matija Gubec devetu godinu za redom organizira Gupčev bal. U sportskoj dvorani mjesne osnovne škole i ove se godine okupilo više od 250 posjetitelja. Predsjednik HKPD „Matija Gubec“ Ladislav Suknović u svojem pozdravnom govoru se zahvalio svima onima koji ovu udrugu prate iz godine u godinu te se zahvalio svim donatrima koji na razne načine pomažu i podržavaju njezine projektne aktivnosti. Pozdravio je zvanice među kojima je bio generalni konzul Republike Hrvatske Velimir Pleša, zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, pročelnik odjela za kulturu,...

detaljnije
Ned, 12.02.2017 - 22:58

Dan školske slave, Svetog Savu, žaštitnika učenika, učitelja i nastavnika, i ove smo godine tradicionalno obeležili  27. januara 2017. godine.

 Svečana priredba je održana  u Gornjem Tavankutu.

Niz pesama, igrokaz i muzičke numere govore o životu i radu Svetog Save koji nam je ostavio svevremeni zavet dobrote i milosrđa. Njegova požrtvovanost i prosvetiteljski rad osvetljavaju vekovima staze nauke i prosvete. Dao je  primer mladima kako treba učiti, zalagati se i  poštovati druge i širiti sveopšte dobro.

Igrakaz su pripremile nastavnice Slađana Knežević i Jelena Rakić, scenografiju je izradio nastavnik Kristijan Milanković, a hor i orkestar pripremila je nastavnica Emina Tikvicki. 

Pon, 30.01.2017 - 10:58

U OŠ ,,Matija Gubec“ u Tavankutu otvorena je međunarodna putujuća izložba radova djece hrvatskih iseljenika širom svijeta,vpod nazivom ,,Glagoljica u dječjem oku i srcu”.

Oko dvjesta radova djece širom svijeta ali i iz Tavankuta, krase izložbeni prostor ove škole nakon  izložba u gradovima Iserlohn, Rim, Molizea i  Zagreb. Izložbu su otvorili bračni par Ankica i Ante Karačić koji su i idejni tvorci ovog likovnog natječaja.

Uto, 20.12.2016 - 15:20
Subscribe to Stanislava Stantić Prćić