Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Stanislava Stantić Prćić

U crkvi Srca Isusova u Tavankutu 13. lipnja 2017. godine, na blagdan svetoga Antuna, služena je misa zahvalnica Te Deum za proteklu školsku godinu. Misnom slavlju, koje je predvodio tavankutski župnik Franjo Ivanković, a svojim izvedbama crkvenih pjesama obogatili školski zbor i školski tamburaški orkestar, prisustvovla su djeca iz vrtića „Petar Pan“ te učenici svih osam uzrasta iz Osnovne škole „Matija Gubec“, a koja slušaju nastavu katoličkog vjeronauka. U pratnji djece bili su vrtićki odgojitelji te školski nastavnici i zaposlenici predvođeni ravnateljicom Stanislavom Stantić Prćić. Misa je završila blagoslovom i čestitkom svim školarcima za ostvarene uspjehe

Uto, 13.06.2017 - 17:31

Završena je još jedna školska godina za učenike osmog razreda. Osnovna škola Matija Gubec iz Tavankuta ispratila je i ovu generaciju osmaka. Prigodna svečanost je organizovana u u sali za fizičku kulturu . Nakon svečanosti obavljeno je fotografisanje. Banket je održan u prostorijama škole.

Rastanak osmaka sa svojim razrednicima bio je izuzetno dirljiv.

Svim osmacima želimo da upišu željenu srednju školu kao i da se bezbrižno  provedu tokom letnjeg raspusta.  Srećno! 

Pet, 09.06.2017 - 09:44

Uz nazočnost generalnog konzula Republike Hrvatske Velimira Pleše i Anđele Horvat predstavnice HNV-a zadužene za obrazovanje održano je republičko natjecanje iz hrvatskog jezika. Natjecaju su prisustvovale i učiteljice hrvatskog jezika: Marina Balažev, Ljiljana Horvat, Ivana Matić, Marta Vargek, Sanela Šafer i prosvjetna savjetnica Jadranka Kojić.

Nagrađeni učenici 7-og razreda su:

1.mjesto: Leona Matković, OŠ “Matko Vuković” Subotica

2.mjesto: Donna Karan, OŠ “Matko Vuković” Subotica

3.mjesto: Mihaela Dulić, OŠ “Vladimir Nazor” Đurđin

4.mjesto: Katarina Ivković Ivandekić, OŠ ”Vladimir Nazor” Đurđin

5.mjesto: Ana Vereb, OŠ “Matija Gubec” Tavankut.

 

Nagrađeni učenici 8-og razreda su:

1.mjesto: Marija Dulić, OŠ “Matko...

detaljnije
Sub, 27.05.2017 - 12:49

U OŠ “ Matija Gubec” Tavankut 12.5.2017. u 10:00 h održan je kros RTS-a. Trke su bile organizovane po razredima. Niži razredi su se trkali na školskom terenu dok su učenici viših razreda trčali oko škole. U isto vreme održane su trke u područnim školama u Ljutovu i Gornjem Tavankutu. Većina učenika je učestvovala u krosu oko 95 % svih đaka.

Pet, 12.05.2017 - 16:25

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta i ove je godine organizirala  Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj Bogatstvo različitosti, peti po redu, od 28. do 30. travnja. Na natječaju su sudjelovali učenici iz 59 škola iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, a za najuspješnije domaćini su organizirali razne aktivnosti tijekom trodnevnoga druženja. Našu su školu tako posjetili gosti iz Skopja i Tetova, iz Zagreba, Božjakovine, Rijeke, Vrbovca, Primoštena, Osijeka i Gornje Stubice, iz Usore i iz Subotice.

Zajedno s domaćinima prvoga dana gosti su imali prilike iskušati svoje umijeće i sposobnosti u starinskim sportskim igrama kao što su špekulanje i skakanje u vreći.

Drugoga dana druženja tijekom školske priredbe svečano su dodijeljene nagrade za...

detaljnije
Pet, 28.04.2017 - 12:43

U okviru projekta „Tijana klik“, fondacije Tijana Jurić, za učenike V-VII razreda OŠ „Matija Gubec“ održana je edukacija na temu bezbednosti dece na internetu. Edukacija je trajala jedan školski čas, a njen voditelj i predavač bio je Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“.

Ovom prilikom učenici su upoznati sa mnogim opasnosima koje prete na internetu, pre svega sa njegovom zloupotrebom od strane maloletnika, ali i odraslih, sa ciljem zloupotrebe nad maloletnicima. Među najvećim opasnostima istaknuta je pedofilija, uz navođenje zamki koje pedofili prave, lažno predstavljanje, zloupotrebu ličnih podataka i fotografija sa društvenih mreža. Kako bi učenici jasnije i slikovitije razumeli ovu opasnost, prikazana su im i tri kratka filma, iz kojih su mogli da vide stvarne...

detaljnije
Sre, 26.04.2017 - 19:03

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije u Osnovnoj školi Matija Gubec u Tavankutu, održane su Keramičke radionice.Učenici i nastavnici učestvovali su u  radionicama u trajanju od tri dana, od 20. 4. do 22. 4. 2017. godine. Voditelji radionice su bili Barbara Biđin, profesor likovne kulture i Robert Samardžić, akademski slikar, iz Dugog Sela kod Zagreba.

Polaznici radionice su upoznati sa keramičarskom tehnikom i šta se sve može raditi u školi od gline.

Plan radionice je bio proći čitav proces izrade keramičkih predmeta i ukrasa.

Prvi dan su oblikovani mali reljefni predmeti od kojih se izrađuje nakit, broševi i privesci. Nakon sušenja (biskvitnog paljenja) predmeti su oslikani bojom za keramiku (engobom ), te su predmeti glazirani i ponovo paljeni. Tako su...

detaljnije
Uto, 25.04.2017 - 21:55

Naša škola ugostila je učenike i njihove nastavnike iz Italije i iz subotičke Osnovne škole ,,Sonja Marinković”.

Goste je dočekao školski hor koji je izveo pesmu ,,Marina, Marina” na italijanskom jeziku. Sve prisutne je pozdravila direktorica škole Stanislava Stantić Prćić i poželela ugodno druženje.

Kroz prigodne radionice i prezentaciju naše škole, učenici su imali priliku da upoznaju naš rad i nas same.

Učestvovali su u radionicama: roljanja, potraga za glagoljičnim blagom, slamarksoj sekciji, radionici ljuskure, zaboravljenim dečjim igrama i karaokama.

Osmesi na dečjim licima, govorili su više od hiljadu reči. Svi su uživali u zajedničkom druženju. 

Čet, 30.03.2017 - 19:16

Osnovna škola Matija Gubec iz Tavankuta  je proslavila Dan škole u petak 10. 2. 2017. godine u Dečjem pozorištu u Subotici uz prigodan program. Školski hor uz tamburašku pratnju izveo je obradu muzičke numere Vjeruj u ljubav. Potom su zaposleni i gosti uživali u nastupu klape Levanda iz Samobora. Prisutne je pozdravila i poželela dobrobošlicu i direktorica škole Stanislava Stantić Prćić. Ovom događaju su prisustvovali gospodin Rudolf Vujević, dožupan Zagrebačke županije, Vjeran Štublin, pročelnik odjela za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu županije, Darinka Balen, zadužena za osnovno obrazovanje i učeničke zadruge iz Zagrebačke županije, Slobodan Krajina, direktor Osnovne škole Ivana fra Frane Jukića,  Nedeljko Marinov, direktor Osnovne škole Primošten, Sanja Knezić,...

detaljnije
Pon, 13.02.2017 - 00:18

Prvi dio bala pogledati ovde

Ned, 12.02.2017 - 23:05
Subscribe to Stanislava Stantić Prćić