Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Stanislava Stantić Prćić

Održana je svečana priredba povodom prijema prvaka u našoj školi koja  je od danas bogatija za još jednu generaciju dece. Učenici trećeg i četvrtog razreda pipremili su prigodan program za prvake. Direktorica škole, Stanislava Stantić Prćić je poželela dobrodošlicu prvacima i ujedno poželela srećnu i uspešnu novu školsku godinu učenicima naše škole. Sloganom „Dobrodošli svi prvaci, postali ste pravi đaci“ završena je svečanost prijema prvaka.Svečanosti si su prisustvovali ravnatelj i suradnici OŠ „Julija Benešića“ iz Iloka.

Pet, 01.09.2017 - 11:53

Osnovna škola „Matija Gubec“ obeležila je kraj školske godine u prostorijama škole.

Prigodan program  održan je 21.6. u 18 časova. Učestvovali su učenici od prvog do sedmog razreda.

Članovi dramske sekcije prikazali su zgode iz školskog života, dramatizacijom odlomaka iz romana „Magareće godine“ Branka Ćopića. Učenici koji pohađaju nastavu na hrvatskom nastavnom jeziku recitovali su pesmu „Osmjeh“ Božidara Prosenjaka. Na nemačkom jeziku su izveli recitaciju „Du und ich“, a na mađarskom jeziku plesnu numeru „Koketanc“ , iz područne škole Gornji Tavankut recitovali su pesmu „Nije lako biti dijete“.

          Nakon programa dodeljene su zahvalnice i diplome najuspešnijima i proglašeni su najbolji učenici razreda od drugog do sedmog.

Svim učenicima želimo...

detaljnije
Pon, 26.06.2017 - 17:15

U crkvi Srca Isusova u Tavankutu 13. lipnja 2017. godine, na blagdan svetoga Antuna, služena je misa zahvalnica Te Deum za proteklu školsku godinu. Misnom slavlju, koje je predvodio tavankutski župnik Franjo Ivanković, a svojim izvedbama crkvenih pjesama obogatili školski zbor i školski tamburaški orkestar, prisustvovla su djeca iz vrtića „Petar Pan“ te učenici svih osam uzrasta iz Osnovne škole „Matija Gubec“, a koja slušaju nastavu katoličkog vjeronauka. U pratnji djece bili su vrtićki odgojitelji te školski nastavnici i zaposlenici predvođeni ravnateljicom Stanislavom Stantić Prćić. Misa je završila blagoslovom i čestitkom svim školarcima za ostvarene uspjehe

Uto, 13.06.2017 - 17:31

Završena je još jedna školska godina za učenike osmog razreda. Osnovna škola Matija Gubec iz Tavankuta ispratila je i ovu generaciju osmaka. Prigodna svečanost je organizovana u u sali za fizičku kulturu . Nakon svečanosti obavljeno je fotografisanje. Banket je održan u prostorijama škole.

Rastanak osmaka sa svojim razrednicima bio je izuzetno dirljiv.

Svim osmacima želimo da upišu željenu srednju školu kao i da se bezbrižno  provedu tokom letnjeg raspusta.  Srećno! 

Pet, 09.06.2017 - 09:44

Uz nazočnost generalnog konzula Republike Hrvatske Velimira Pleše i Anđele Horvat predstavnice HNV-a zadužene za obrazovanje održano je republičko natjecanje iz hrvatskog jezika. Natjecaju su prisustvovale i učiteljice hrvatskog jezika: Marina Balažev, Ljiljana Horvat, Ivana Matić, Marta Vargek, Sanela Šafer i prosvjetna savjetnica Jadranka Kojić.

Nagrađeni učenici 7-og razreda su:

1.mjesto: Leona Matković, OŠ “Matko Vuković” Subotica

2.mjesto: Donna Karan, OŠ “Matko Vuković” Subotica

3.mjesto: Mihaela Dulić, OŠ “Vladimir Nazor” Đurđin

4.mjesto: Katarina Ivković Ivandekić, OŠ ”Vladimir Nazor” Đurđin

5.mjesto: Ana Vereb, OŠ “Matija Gubec” Tavankut.

 

Nagrađeni učenici 8-og razreda su:

1.mjesto: Marija Dulić, OŠ “Matko...

detaljnije
Sub, 27.05.2017 - 12:49

U OŠ “ Matija Gubec” Tavankut 12.5.2017. u 10:00 h održan je kros RTS-a. Trke su bile organizovane po razredima. Niži razredi su se trkali na školskom terenu dok su učenici viših razreda trčali oko škole. U isto vreme održane su trke u područnim školama u Ljutovu i Gornjem Tavankutu. Većina učenika je učestvovala u krosu oko 95 % svih đaka.

Pet, 12.05.2017 - 16:25

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta i ove je godine organizirala  Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj Bogatstvo različitosti, peti po redu, od 28. do 30. travnja. Na natječaju su sudjelovali učenici iz 59 škola iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, a za najuspješnije domaćini su organizirali razne aktivnosti tijekom trodnevnoga druženja. Našu su školu tako posjetili gosti iz Skopja i Tetova, iz Zagreba, Božjakovine, Rijeke, Vrbovca, Primoštena, Osijeka i Gornje Stubice, iz Usore i iz Subotice.

Zajedno s domaćinima prvoga dana gosti su imali prilike iskušati svoje umijeće i sposobnosti u starinskim sportskim igrama kao što su špekulanje i skakanje u vreći.

Drugoga dana druženja tijekom školske priredbe svečano su dodijeljene nagrade za...

detaljnije
Pet, 28.04.2017 - 12:43

U okviru projekta „Tijana klik“, fondacije Tijana Jurić, za učenike V-VII razreda OŠ „Matija Gubec“ održana je edukacija na temu bezbednosti dece na internetu. Edukacija je trajala jedan školski čas, a njen voditelj i predavač bio je Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“.

Ovom prilikom učenici su upoznati sa mnogim opasnosima koje prete na internetu, pre svega sa njegovom zloupotrebom od strane maloletnika, ali i odraslih, sa ciljem zloupotrebe nad maloletnicima. Među najvećim opasnostima istaknuta je pedofilija, uz navođenje zamki koje pedofili prave, lažno predstavljanje, zloupotrebu ličnih podataka i fotografija sa društvenih mreža. Kako bi učenici jasnije i slikovitije razumeli ovu opasnost, prikazana su im i tri kratka filma, iz kojih su mogli da vide stvarne...

detaljnije
Sre, 26.04.2017 - 19:03

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije u Osnovnoj školi Matija Gubec u Tavankutu, održane su Keramičke radionice.Učenici i nastavnici učestvovali su u  radionicama u trajanju od tri dana, od 20. 4. do 22. 4. 2017. godine. Voditelji radionice su bili Barbara Biđin, profesor likovne kulture i Robert Samardžić, akademski slikar, iz Dugog Sela kod Zagreba.

Polaznici radionice su upoznati sa keramičarskom tehnikom i šta se sve može raditi u školi od gline.

Plan radionice je bio proći čitav proces izrade keramičkih predmeta i ukrasa.

Prvi dan su oblikovani mali reljefni predmeti od kojih se izrađuje nakit, broševi i privesci. Nakon sušenja (biskvitnog paljenja) predmeti su oslikani bojom za keramiku (engobom ), te su predmeti glazirani i ponovo paljeni. Tako su...

detaljnije
Uto, 25.04.2017 - 21:55

Naša škola ugostila je učenike i njihove nastavnike iz Italije i iz subotičke Osnovne škole ,,Sonja Marinković”.

Goste je dočekao školski hor koji je izveo pesmu ,,Marina, Marina” na italijanskom jeziku. Sve prisutne je pozdravila direktorica škole Stanislava Stantić Prćić i poželela ugodno druženje.

Kroz prigodne radionice i prezentaciju naše škole, učenici su imali priliku da upoznaju naš rad i nas same.

Učestvovali su u radionicama: roljanja, potraga za glagoljičnim blagom, slamarksoj sekciji, radionici ljuskure, zaboravljenim dečjim igrama i karaokama.

Osmesi na dečjim licima, govorili su više od hiljadu reči. Svi su uživali u zajedničkom druženju. 

Čet, 30.03.2017 - 19:16
Subscribe to Stanislava Stantić Prćić