Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Tereza Skenderović

Biofest 2017.  11 - 13. oktobar 2017. Otvoreni univerzitet Subotica

„IT – organska vizija budućnosti“

Pokrovitelji 13. Međunarodnog festivala organskih proizvoda, Biofest 2017, su bili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grada Subotice. Podrška ovogodišnjem Biofestu je stigla od Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Organik Control Sistema i Eco Fenix B Tima, ali i od prijatelja Manifestacije: Zdravologija, Bioteka, BioPijaca, zatim bio-farmi: “Mamužić”, “Farago” i “Čikoš”, te Hemijsko-tehnološke škole i Yu eco rtv-a. Medijska podrška: TV Subotica i www.subotica....

detaljnije
Sub, 14.10.2017 - 22:13

U vesbilu Gradske kuće 11.8.2017. otvorena je izložba, XXXII Saziv prve kolonije naive u tehnici slame - Tavankut 2017 god.
Izložbu je otvorio gospdona Branko Ištvančić redatelj iz Zagreba inače rodom iz ovog kraja.

Sub, 12.08.2017 - 11:17

Tokom ovogodišnjeg XII Biofesta među izlagašima je bio jedan štand MORINDE na kojem je g. Jožef Koncz nudio besplatnu mogućnost merenja "starosti organizma" preko skener uređaja TruAge.

Ideja je da se ukaže korisniku na "realno" starosno stanje organizma u odnosu na broj godina života.

Nepravilnim navikama u životu ( neodgovarajućom ishranom i fizičkom neaktivnošću ), mi iscrpljujemo svoj organizam više nego što je potrebno.

TruAge skener, vam daje informaciju o...

detaljnije
Ned, 16.10.2016 - 14:24

Organska jeste ženska proizvodnja

U petak, 14. oktobra, poslednjeg, trećeg dana 12. Međunarodnog festivala organskih proizvoda BIOFEST, održana je panel diskusija na temu „Žene u organskoj proizvodnji“. U ime organizatora, Udruženja TERRA'S i Otvorenog univerziteta Subotica, skup je pozdravila, Snježana Mitrović, zahvaljujući se „M AGRAR 024 BV“ firmi, koja je po prvi put podržala ovu manifestaciju, ispred koje je učesnice pozdravio, Branko Vujuć, rekavši, između ostalog, da mu je zadovoljstvo u radu sarađivati sa ženama koje su vredne, radne, precizne, pouzdane i dobre u organizovanju posla.

Na početku je nametnuta teorija da je konvencionalna muška, a organska poljoprivreda ženska, obrazlažući činjenicom da jači pol voli nadmetanje, što veći profit, brzinu u uništavanju...

detaljnije
Sub, 15.10.2016 - 12:06

Uz slogan “Želim biti 100% organik” od 12. do 14. oktobra 2016. godine ogdržan 12. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST u organizaciji Udruženja TERRA’S i Otvorenog udruženja TERRA’S.

U ime organizatora, prof. dr Tomislav Sudarević, predsednik TERRA’S-a, pozdravio je skup i podsetio je da je prošle godine u lokalnom parlamentu usvojen Akcioni plan razvoja organske proizvodnje na teritoriji grada Subotice do 2020. godine. Sa primenom ovog dokumenta započelo se odmah, te su po prvi put iz gradskog budžeta izdvojena sredstva za organske proizvođače koji će po potpisivanju ugovora do kraja godine dobiti oko 2 miliona dinara.

U ime grada domaćina, posetiocima manifestacije dobrodošlicu je poželeo, Žika Reh,...

detaljnije
Čet, 13.10.2016 - 17:06

U znaku obležavanja 25 godina od osnivanja Udruženja TERRA’S, u četvrtak,15. oktobra, uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja i kolega, na Otvorenom univerzitetu svečano je otvoren 11. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST 2015.

Povodom jubileja na početku su uručena priznanja najzaslužnijim pojedincima koji su dali nemerljiv doprinos u uspešnom radu ovog udruženja: članovima Upravnog odbora: prof. dr Tomislavu Sudareviću, profesoru na Ekonomskom fakultetu, Nenadu Novakoviću, direktoru OCS-a i Snježani Mitrović, zatima stručnom saradniku i predevaču, Barnislavi Pantelić, iz Poljoprivredne stručne službe Subotica, Peteru Kolatu iz Mađarske i Angelini Bertović, direktorici predizeća za reciklažu, Eco Fenix B Team.   

Čestitajući nagrađenima u ime pokrovitelja 11....

detaljnije
Pet, 16.10.2015 - 09:22

Povodom novonastale situacije vezane za budućnost Otvorenog univerziteta Subotica sazvana je konferencija za medije na kojoj su govorili direktor Blažo Perović, predsednica Skupštine OUS prof. dr Tereza Horvat Skenderović i član Skupštine OUS prof. dr Boško Kovačević.

- Političkim nasiljem ugrožena je budućnost Otvorenog univerziteta - izjavio je Blažo Perović.

Novi sastav skupštine OU koji je sastavljen bez znanja drugih ne odgovara po standardima koja su predviđena (ali ne i obavezna) - šest doktora nauka je zamenjeno sa daleko manje stručnim ljudima a da su osam od njih članovi SNS-a i jedan SPS-a. Do sada rukovodstvo OU nije izlazilo u javnost do sada ali posle neuspelih razgovora sa Gojkom Radićem (SNS) odlučeno je da se iziđe pred medije. Članovi saveta...

detaljnije
Čet, 02.10.2014 - 12:28

Tim koji nikada ne gubi, a to je ekipa Otvorenog univerziteta, na čelu sa još uvek aktivnim direktorom, Blažom Perovićem i dr Boškom Kovačevićem, sada u penziji, danas se sastao da proslavi 60 godina postojanja. Sa saradnicima na uspelim projektima tokom svih ovih godina, skromnom ceremonijom dodele plaketa obeležili su svoj uspeh. A uspeh je bio to: da sačuvaju ovu instituciju od tajkuna, da se transformišu, i dvadeset godina da održavaju dva prestižna festivala, dečji i filmski, i sa dobrim idejama da dođu do sredstava kroz kvalitetne projekte.

Mladi bord direktora koji ih prati zadnjih desetak godina, na ovaj način je sigurno stekao iskustvo i znanje za buduću plovidbu po turbulentnom vremenu u našoj zemlji.

***

Govor Blaže Perovića, direktora Otvorenog...

detaljnije
Pet, 20.12.2013 - 17:59

U amfiteatru subotičkog Otvorenog univerziteta danas je otvoren 9. Međunarodni festival organskih proizvoda „Biofest”. Cilj ove dvodnevne manifestacije je promovisanje značaja organske proizvodnje sa aspekta ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine i zdravlja ljudi, kao i razmene iskustava i uspostavljanja čvršće privredne saradnje u regionu. Fokus ovogodišnjeg susreta koji se održava pod sloganom „Samo jedan organski obrok menja sve(s)t” je na objedinjavanju poljoprivrednika, prerađivača i ostalih interesnih grupa, sa ciljem unapređenja ekonomske efikasnosti u proizvodnji i povećanja konkurentnosti organskih proizvoda, kako na domaćem, tako i na tržištu Evropske unije.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić je otvarajući manifestaciju učesnicima „...

detaljnije
Uto, 15.10.2013 - 21:08
Čet, 04.11.2010 - 12:15
Subscribe to Tereza Skenderović