Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Tomislav Žigmanov

Večeras je Čitaonici čitaonici Gradske knjižnice Subotica predstavljen roman „Poljubac miholjskog leta” Milka Štimca. Roman je nastao po pozorišnom hitu  Menica bez pokrića.

Osim autora, o knjizi je poduže ali veoma efektno govorio i Predrag Marković, novinar i pisac (nekadašnji ministar kulture na ovim prostorima) dok je moderator večeri bila Jelena Cvetić, diplomirana bibliotekarka.

Uglavnom, gotovo sve knjige su bile rasprodate.

Sa korica knjige...

" Nijedan čovek nije sam. Ne može da donosi odluke, da postupa, a da ne misli na druge. Život svakoga od nas je klupo od mnogih niti, svako sa svojim krajem. Ko će koji kraj povući, da li će to izaći na dobro, ili na zlo - to niti znamo, niti je do nas "...

detaljnije
Pet, 18.01.2019 - 00:13

Na 19. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, donet je Zaključak o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za period od 1. januara do 30. septembra 2018. godine, kao i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Subotice za 2018. godinu. Među 22 tačke dnevnog reda, koliko ih je na današnjoj sednici ukupno usvojeno, doneta je, pored ostalog, Odluka o pristupanju promeni Statuta grada Subotice i Odluka o usvajanju Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Subotice za period od 2018. do 2020. godine sa Akcionim planom za sprovođenje ove strategije, a doneta su i rešenja o imenovanju direktora šest javnih i javno komunalnih preduzeća.

U periodu januar-septembar 2018. godine budžet...

detaljnije
Uto, 27.11.2018 - 16:32

Sinoć je u organizaciji HKC "Bunjevačko kolo" održan prvi „Festival tradicijskog pjevanja“.

Ovaj festival je bio prava prilika da se pokaže kako se tradicijska pjesma njeguje na našim prostorima koja nas sve spaja i istovremeno pokazuje našu različitost.

Na Festivalu je učestvovalo devet grupa koje su stigle iz: Đakova, Vinkovaca, Starog Topolja, Novog Sada, Kikinde, Bečeja i Subotice, i one su se predstavile sa po dve pesme, a stručni žiri je ocenjivao stil pevanja, intonaciju, scenski nastup, način izvođenja, dinamiku, disanje i izvornost.

Članovi žirija su bili:

Duško Topić - Predsjednik (iz Osijeka)
Mirjana Raić Tepić - član (iz Novog Sada)
Tamara Štricki Seg - član (iz Subotice)

U...

detaljnije
Pon, 12.11.2018 - 13:13

Na elektorskoj skupštini održanoj u Beogradu, izabran novi, jedinstven, nacionalni savet od 29 vjećnika sa jedne liste - liste "Hrvati zajedno", koja je nosila 78 elektora, podržana od strane Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i desetak kulturnih udruga.

Izjava predsednika DSHV-a Tomislava Žigmanova u prilogu.

- To je apsolutna pobjeda, ona je je čista kao suza, jer smo jedini uspjeli u vrlo teškim uvjetima. Uvjetima kada je bilo velikih napotesti u hrvatsko-srpskim odnosima, u vrlo složenoj proceduri, sa vrlo uskim kanalima, kada je u piitanju overa potpisa kod javnih bilježnika, kada smo registrirali i unutar zajednice određene vrste opstrukcija, mi smo uspeli naći model da svi zajedno, sa onima kojima je...

detaljnije
Sre, 07.11.2018 - 08:33

U Savremenoj galeriji postavljena je izložba „Slikom zajedno“, povodom 10 godina rada manjinskih zavoda za kulturu u Vojvodinine.

Više o tome u prilozima.

Autori radova su: Alena Klaćikova, Lea Vidaković, Maja Rakočević Cvijanov, Valentina Brostean, David Nađ Abonji i Darjan Hardi.

 

Sub, 29.09.2018 - 10:28

Ambasador Hrvatske, Gordan Bakota, u pratnji Tomislava Žigmanova, predsednika DHV , obišao je danas popodne prostorije DSHVa gde se obavlja prikupljanje elektorskih glasova za izbor za Hrvatsko nacionalno veće.

U prilogu izjava za medije.

Pon, 03.09.2018 - 18:26

U okviru proslave Dana grada u galeriji dr Vinko Perćić otvorena je postavka izložbe Prostori memorije, gde su autori radova, gosti iz Zagreba: Robert Samardžić, Martina Gracin i Izabel Hren.

Izložbu je otvorio Tomislav Žigmanov, direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Sub, 01.09.2018 - 23:00

„Dužijanca“ - dar iz kojega se rađa i živi kultura zajedništva

 

...

detaljnije
Sub, 25.08.2018 - 11:47

Danas je u Bunjevačkom kolu odžana izložba radova učesnika kolonija Bunarić 2018.

***

Međunarodna XXII likovna kolonija „Bunarić 2018“ održana je 02.-04.08.2018.godine u prostoru Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“, Preradovićeva 4,Subotica.

Učesnici  ovogodišnje likovne kolonije su bili slikari HKC „Bunjevačko kolo“, gosti iz Republike Srbije, i susednih država Republika Hrvatska, Republika Bosna i Hercegovina.

XXII likovna  kolonija je okupila 45 slikara. Fundus HKC „Bunjevačko kolo“ je obogaćen za 88 slika koje su nastale u ovom sazivu.

Program kolonije je proširen i obogaćen sa večem poezije i muzike u okviru aktivnosti kolonije.Svoju poeziju su govorile Ljiljana Crnić, Divna Lulić Jovčić i Snežana Kujundžić,a pevao je vokalni solista Marko...

detaljnije
Sub, 04.08.2018 - 21:16

U Maloj Bosni 29.07.2018. održana je Dužijanca. Bandaš i bandašica bili su Kristijan Matković i Josipa Ivković, mali bandaš je Petar Kečenović, male bandašuice su Iva Poljaković i Mirela Poljaković.

Predvoditelj misnog slavlja bio je preč. Željko Šipek, župnik Župe sv.Marka u Žedniku.

Ned, 29.07.2018 - 15:00
Subscribe to Tomislav Žigmanov