Donacije Zajednici Hosana

Čet, 14.02.2008 - 15:00 -- nada.sudarevic

 

Gospođa Ljerka Alajbeg, generalna konzulica i gospodin Anto Franjić, konzul savjetnik posjetili su 14. veljače 2008. zajednicu za pomoć ovisnicima „Hosana" i uručili darove Generalnog konzulata RH u Subotici, poduzeća „Matijević " i „ Podravke ".

Udruga „ Hosana " afiliranaje zajednica Međugorske zajednice „ Milosrdnog oca " i prva katolička zajednica za pomoć ovisnicima u Republici Srbiji, a nastala je na inicijativu velečasnog dr. Marinka Stantića.

Zajednica je smještena na salašu, dislocirana od samog naselja Stari Žednik, a rad i molitva temelj su zajednice. Mladi u njoj ostaju tri godine do konačnog izlječenja. Trenutačno u njoj živi desetoro mladih ljudi svih nacija s područja cijele bivše države. Kuća u kojoj mladi borave mala je i u derutnom stanju, te je neophodna izgradnja objekta u kojem će biti blagovaona, radiona i kapelica.

Zajednica nema stalne izvore financiranja. Ideja je da se vremenom izdržavaju od prodaje vlastitih proizvoda (izrađivanje krunica, križeva i druge sakralnih predmeta), međutim u prvo vrijeme za opstanak zajednice nužne su donacije. Ujedno, potrebno je opremiti radione prvenstveno alatima i strojevima za finu obradu drveta i metala.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici poziva sve tvrtke i dobronamjerne pojedince, da putem Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, u vrijeme korizme, pomognu svojim donacijama kako bi ova iznimno važna udruga opstala i spasila mnoge mlade živote.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search