Najavljen filmski festival - Margaret Mead film & video festival

Pon, 18.02.2008 - 12:00 -- urednik

Na konferenciji za štampu održanoj u Art bioskopu Lifka, najavljen filmski festival pod nazivom "Margaret Mead film & video festival".

U saradnji sa Kulturnim frontom iz Beograda, FOKUS fondacija, Gradski muzej i ART bioskop “Aleksandar Lifka” predstavljaju vam od 21. do 22. februara izbor filmova sa Margaret Mead film & video festivala” Drugi…”

Njujorški “Margaret Mead film & video festival” najstariji je festival takvog tipa u SAD. Poznat po hrabrom izboru filmova sa često vrlo izazovnim temama ovaj festival postao je nezaobilazna referenca i neraskidivi deo intelektualnog pejzaža “najuzbudljivijeg grada na svetu”. Margaret Mead, čije ime festival sa ponosom nosi, najčuveniji je antropolog svog vremena, često je znala da svojom slobodoumnošću i hrabrošću izazove burne reakcije javnosti. Od podrške studentskom pokretu, zalaganjem za legalizaciju marihuane, pa do preispitivanja seksualnih navika raznih plemena Polinezije, uvek izazovna i inovativna svojim originalnim duhom i idejama definitivno je uticala na epohu u kojoj je živela. Filmovi na ovom festivalu birani su po tom ključu, zato i nosi naziv “Drugi..”

Filmovi su titlovani na srpski jezik i ulaz je besplatan! Filmovi se prikazuju u ART Bioskopu “Aleksandar Lifka” sa početkom u 18 i 20 časova.

Više informacija o FOKUS Fondaciji na njihovom sajtu www.fokus-su.org.yu

 

Autor teksta: 
Custom Search