Ruže na seminaru

Pet, 14.03.2008 - 21:00 -- dejan.malagurski

Na sceni pozorišta „ Deze Kosztolanyi" u petak 14. marta 2008. sa početkom u 18h odigrana je predstava „Engleske ruže" po tekstu pop pevačice Madonne u režiji Branislava Trifkovića. To je priča o modernoj Pepeljugi i bavi se prijateljstvom četiri devojčice i njihovoj zajedničkoj zavisti prema lepoti školske drugarice. Ovo je inače bilo treće izvođenje ruža ali ovaj put predstava je igrana samo za vaspitačice i vaspitače „Naše radosti”. Nakon predstave upriličen je razgovor sa rediteljem gde se razgovaralo o samom radu na predstavi.

Predstavu izvodi teatarska družina „ Shadowplay" koju čine deca uzrasta 6- 12 godina i urađena je kao kombinacija teatra senki i lutkarskog pozorišta. Za scenografiju, kostim, lutke, izbor muzike, montažu, svetlo, kao i režiju, zadužen je bio Branislav Trifković, a za likovno rešenje Ratka Lugumerski. Pored Madonne, Mitar Subotić Suba i The Ramones (one, two, three, four) imaju udela u predstavi kroz muziku. Generalni pokrovitelj predstave je Fokus- fondacija za omladinsku kulturu i stvaralastvo (Subotica). 

U scenskom kreiranju "Engleskih ruza" učestvuje dvadesetoro dece. To su: Sara Andrić, Luka Vojnić Purčar, Rajmond Žoldoš, Minja Ivković, Mina Kerekeš, Evelin Kovač, David Lulić, Matea Marcikić, Ivan Momirov,Jasmina Petković Bajramović, Nina Petković, Milana Pilipović, Sofia Planojević, Sonja Pribić, Andrej Reh, Isidora Sladojević, Stefan Stegić, Vladimir Stuparević, Kristina Trajkovski, Vanja Šćepanović

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search