Utorak u Ravelu

Uto, 18.03.2008 - 20:00 -- urednik
Kolekcija članaka: 

U utorak, 18. marta 2008. godine, nastavljeno je druženje i predstavljanje pesnika - članova Književnog kluba SKC "Sv.Sava", u poslastičarnici Ravel.

Uvodnu reč o manifestaciji "Utorkom u Ravelu" dao je predsednik kluba Vladan Jakovljević, a zatim su se posetiocima predstavili pesnici Slavica Torma i Sredoje Topalović.

Slavica je kazivala svoje pesme: "Iskušenica", "Ne zaboravi", "Gospod čoveku" i druge, a u delu omiljenog pesnika predstavila je Desanku Maksimović, Crnjanskog i Dučića.

Svojim pesmama za decu o ljubavi dede i unuka, Sredoje je započeo svoj nastup, a zatim nastavio u ozbiljnijem ritmu, kazivajući pesme: "Kovač", "Pintor", "Nisu je učili da kaže mama" i druge. Za omiljenog pesnika, Sredoje je izabrao Branka Miljkovića.

U muzičkom delu programa predstavio se i goste zabavio, gitarista i pevač Vladimir Vašalić, interpretacijom naših pop i rock pesama: Riblje Čorbe, Gibonni-a, Balaševića, ali i pesmom grupe Metallica i Harisa Džinovića.

Početkom aprila, u poslastičarnici Ravel, predstaviće se neki drugi pesnici Književnog kluba SKC "Sv.Sava", kao i neafirmisani subotički muzičari.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search