Industrijska zona u Novom Žedniku

Čet, 17.04.2008 - 14:00 -- urednik

Oko 100 nezaposlenih iz Novog Žednika i okoline mogu očekivati radno mesto u narednih nekoliko meseci u njihovom selu. Naime, počeli su pripremni radovi na formiranju industrijske zone u ovom naselju, a već dve firme počinju da grade svoje kapacitete.

Erne Filiši, predstavnik firme „Pannon beton", koja zajedno sa partnerima iz Subotice i Madjarske na lokaciji u Novom Žedniku gradi fabriku betona, kaže da ih je na ovo mesto privukla blizina autoputa i medjunarodne pruge. Menadžment kompanije je uspostavio kontakte sa lokalnom samoupravom kako bi pronašli zajednički jezik oko što lakšeg otpočinjanja proizvodnje.

Pored predstavnika madjarskih privrednika, u Žedniku su boravili i domaći preduzetnici koji će uložiti novac u proizvodnju baš na ovom mestu. Radovan Mijatović, vlasnik i direktor kompanije „Hemo Tek" na samo 500 metara od betonjerke otvoriće pogon za proizvodnju i preradu plastičnih masa. Njegova investicija biće vrednosti do milion evra, a za početak će zapošljavati 15 radnika.

Blizina autoputa i medjunarodne železniccke pruge neće sama od sebe privući investitore. Potrebno je infrastrukturno opremiti zemljište, a za početak dovesti struju. Direkcija za izgradnju opštine Subotica će zajednički uložiti sredstva sa Elektrovojvodinom kako bi ova elementarna potreba bila zadovoljena. Ovo javno preduzeche će u planovima za ovu i sledeću godinu obezbediti sredstva za ostale infrastrukturne potrebe.

 

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search