Konačno - Trenchtown 2008

Uto, 22.04.2008 - 12:00 -- urednik

Na konferenciji za štampu u Denis piceriji, danas zvanično najavljen sad već tradicionalni festival – Trenchtown.

Dolazak na Trenchtown festival 08. potvrdili su članovi kontroverzne hrvatske grupe “Let3”!Za svoje muzičko stvaralaštvo su osvojili veći broj nagrada, među kojima je najreprezentativnija nagrada za pesmu godine u Hrvatskoj koju su dobili 2001. godine za pesmu „Profesor Jakov“.
Pred dolazak na Palić, članovi grupe LET3 svim fanovima Trenchtown festivala obećavaju vrhunski koncert i odličnu zabavu!

Nakon dužeg vremena, renomirani beogradski bend nastupa i pred subotičkom publikom! Koncert je zakazan za petak, 2. maj, na glavnoj festivalskoj bini. Disciplin A Kitschme sada nastupa u postavi bas gitara/vokal + ženski vokal + bubanj/vokal. Njihov poslednji album “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”, objavljen u maju 2007. za PGP RTS.

Kultna mađarska muzička grupa KORAI ÖRÖM ove godine nastupa za prvi maj, na Glavnoj festivalskoj bini. Bend je nastupao po Americi, gde su ih kritičari i publika ocenili kao možda jedan od najboljih psihodeličnih bendova današnjice. Proglašeni su i za najbolji live band u Mađarskoj, i to u par navrata. Nastup Korai Öröm-a biće jedan samosvojan događaj, na nivou spektakla!

Poznati beogradski reper Skaj Vikler (pravo ime Đorđe Miljenović) prvi nastup posle boravka u rialiti šou "Veliki brat, VIP" imaće na festivalu Trenchtown!

Nemali broj ljudi nalazi da je Skaj Vikler jedan od naših najtalentovanijih mladih muzičara, što će nakon nastupa na Trenchtown festivalu postati jasno i onima koji to još nisu shvatili. Vikler ne prestaje da stvara, kvalitet stvorenog ne varira i ne jenjava, a dok čekamo na novu rok–operu (“Viršle sa Senfom“, skoro pa gotovo), upravo je izašao njegov novi solo-abum: svojevrsni odgovor na trenutnu situaciju na sceni, tim povodom simbolično nazvan „Ortaci ne znaju“ (Multimedia Records).

Skaj Vikler nastupa u petak, 2. maja, na Glavnoj bini Trenchtown festivala!

BERNSTEYN-RENESANSNA UMETNOST PUTUJUĆIH PEVAČA

Osnovana 2003. u prelepom bavarskom gradu Landsberg am Lech, Bernsteyn je slobodna, unplugged verzija nemačkog renaissance-metal benda Cumulo Nimbus. Od svog osnivanja nastupaju na raznim festivalima, a svojim jedinstvenim pristupom muzici zaslužili su nagradu u svom rodnom gradu 2004. godine.

Bernstein ponovo oživljava višeslojnu i raznovrsnu muziku renesanse svojim pesmama opisujući život XVI veka. Njihovi autorski tekstovi i kompozicije protkani su kako modernim zvucima tako i uticajem polifone muzike Srednjeg veka stvarajući mistične balade i opčinjeno brze plesove u novom ruhu akustičnog roka.

Sastav  učenih muzičara, koga čine Matthias Bober, Patrick Bober, Dorothea Zelinsky, Michael Köhler, Erik Müller, nudi repertoar stare muzike sa puno duha i ponekim odrešenim jezikom nasuprot monotonalnoj srednjovekovnoj muzici.

Grupa Bernsteyn iskorištava bogatstvo zvuka starih instrumenata stvarajući atmosferu entuzijazma koji prožima publiku.

U odeći putujućih pevača i uz svetlost baklji očaraće vas svojom muzikom...

Gostovanje ovog nadasve zanimljivog benda omogućili su: Ambasada republike Nemačke u Beogradu i Nemački savez iz Subotice.

Trenchtown mitologija

Polaznici Umetničke radionice “Medijala” pod pokroviteljstvom FOKUS FONDACIJE izložiće na ovogodišnjem Festivalu svoje umetničke radove za koje su inspiraciju našli u drevnom svetu mitologije. Izuzev dobro poznatih zmajeva koji vas dočekuju na ulazu u Trenchtown, ove godine radioničari su pored festivalske Terrase “usidrili” umetničku instalaciju NOJEVA BARKA. Ova instalacija je nastala kao rezultat višemesečnog rada, a ceo projekat vodi Goran Vuletić, likovni pedagog iz Subotice.

Trenchtown bioskop

U saradnji sa Vinkovačkim festivalom “DORF - Festival dokumentarnog rok filma” na Trench-u će biti prikazani svakodnevno po jedan film iz ove reprezentativne selekcije. Sve projekcije će se prikazivati na glavnoj festivalskoj bini od 19 časova, pre početka glavnog muzičkog programa.

Autor teksta: 
Custom Search